Duzenli bir sekilde bisiklet suren ve bisiklete onem veren biriyse izin veriyorum. Yook bisiklet suruyor ama deger vermiyor, onemsemiyorsa ya da bisiklet surmuyorsa vermiyorum. En yakin arkadasim, dostum olsa bile. Kendim bisikleti cok sert kullanirim ama yine de baskasinin bisikletimi hor kullanmasina icim el vermiyor
Deneme amaçlı kullanmak isteyenlere veriyorum ama kısa süreli ve gözümün önünde olmak şartıyla. Bunu da bisikleti özendirmek ve belki bir bisikletçi daha kazandırırım beklentisi ile yapıyorum.
Bisikletci olmayanlara vermiyorhm. Bi kere verdim eski arkadasima 200 metre sürebildi takla atti duz uolda. Karbon janti eğdi. Hala aklim almiyo nasi becerdi. Ama yarış kosan arksdaslarima gozum kapali emanet ederim .
1.800 tl lik bisiklete 300 tl ye bana sat alayım diyen iş arjadaşları var. Bu arkadaşlar bisikleti ver bir hafta bende kalsın takılayım diyor. Yeni aldığım bisiklete dükkandaki çıraklara birer tur bindir diyen patrona, dükkana bir bisiklet alın paydosta çıraklar biner hem oraya buraya giderken lazım olur dedim. Bunu dedikten sonra bi tur ver bineyim de demezler umarım bundan sonra. Çocukluğumda bisikletimi bisikletçiye servise götürmüştüm. Bisikletini başkasına verme kimse senin malını senin gibi kullanmaz demişti. Bu söz kulağıma küpe oldu. Elimden geldiği kadar bisikletimi başkalarına vermemeye çalışıyorum. Vereceği hasarı onarmaya sonuçta benim param gidecek.
Küçükken abimin hediye olarak aldığı o zamanın mercedesi, şuan yüzüne bile bakmayacağım bisikleti komşu çocuğuna verdim, benden bir kaç yaşta büyük, in diyorum inmiyor yeter diyorum duymuyor, sonra o zamanlar abi diyebileceğimiz yaşta birisi geldi indireyim mi dedi, dedim indir. indirdi. Bir tur bineyim mi dedi, bin dedim. Bir dahada ne adam geri geldi ne bisiklet
Verdiğim birbiri 200-300 metre içinde bisiklete ne kadar zarar verebilir ki diye düşünerek isteyenlere veriyorum ben. Zaten genelde vitesin nerden değiştiğini bilmedikleri için değiştirmiyorlar, kısa bir tur atıp bunu kullanması ne kadar zorsa böyle diyerek geri geliyorlar. Hem kullandırdığım birisinin belki hoşuna gider de yol arkadaşı olur bana.
He tabi altımda Madone 9.9 olsa böyle düşünmem belki orası ayrı.
Ne bisikletimi ne bilgisayarımı ne de başka bir eşyamı kimseye vermem, istenilmesinden de hoşlanmam bende kimseden bir çöp bile istemem. İnsanımız insan değil maalesef
Boyum 1.90, sırf bu yüzden 3 bisikletimin sele kelepçelerini alyanlı olarak değiştirdim, isteyen olursa zaten boyun yetmez buda aşağı inmiyor diyip konuyu kapatıyorum :islik:
ilkokulda çok sevdiğim bisikletimi arkadaşıma vermiştim 1 tur atsın diye. fren nedir bilmediği için benim de aklıma söylemek gelmedi yokuş aşşağı taşa çarptı bisiklet yamuldu çocuk 5 metre uçtu bacakları kan olmuş o gün bugün kimseye vermem koltuğuna seleye bile oturtturmam. babamı her zaman uyardığım halde bir kadına 1 tur atması için verdi, bisikletin ağzı olsa küfür ederdi. eğer bisiklet sürmeyi gerçekten biliyorsa ve dostunuz ise belki 1 tur. fazlası yok.
Şimdiye kadar sadece sevgilime verdim zaten sonrasında spd taktırdım. Birileri şimdi istese ve isteyen kişi bisikletten anlamasa sele boyuma göre ayarlı der vermem. Boyum 193 olduğundan binmeye yanaşacaklarını sanmam
2 kişiye verdim bu güne kadar. Biri bisiklet kulübündendi, çaprazı filan bildiği için ricasını geri çevirmedim. Diğeri arkadaşımdı, yaz sonu ona da alıcaz bitane bisiklete merakı olupta tereddüt eden yakın arkadaşlarıma veririm. Eskiden elektronik aletlerimi kimseye vermezdim şimdi bir hafta arkadaşımda kalsa sormam bile. Bi tek kitaplarımı paylaşamıyorum. Başkasının elinde durmasına bile tahammül edemiyorum.
Benimle aynı bedende olup hemen hemen aynı seviyede süren bir arkadaşım olunca haliyle bisikleti ona verip uzaktan bisikletimi seyretme gibi zevklerim de oluyor.