Scudo Sports

Bisikletlerinizi başkalarına veriyor musunuz?

Bisikleti veririm diyen arkadaşlar muhtemelen cep yakacak cins bisiklet ya da bisiklet parçası sahibi değil.Gerçi ben de değilim kendime göre yüksek maliyetliydi bisikletim.Neyse kısacası; çok mantıklı bulmazdım şahsen ben 10.000 TL'lik bir bisikleti ödünç vermeyi, özellikle de bisikletle pek içli-dışlı olmayan birine.

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba
Scudo
Güvendiğim arkadaşlarıma rahatlıkla veriyorum ama, Sakar arkadaşlarıma verdiğimde içimden "cosssss " diye bi ses geliyor. Aklıma kötü sahneler geliyor, stres oluyorum. Ya düşerse... Düşse arabam uçurumdan düşmüş gibi olurum galiba

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Sadece iyi kullandiklarini bildigim arkadaslara tur bisikletimi veririm.

Dag bisikletimi isteyen arkadaşa veririm genelde.

Ben isteyen arkadaşlarıma bisikleti her zaman vermişimdir. aşınacak çizilecek diye bisikleti vermemek bana garip geliyor. Sonuçta arkadaşlarımdan önemli değil. ( bisikletimi çok severim )

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
İş yerinde çalıştığım sırada beni aşağıya çağırdılar bisikletim bir kenarda bisikleti bir iş için ödünç alan iş arkadaşım bir kenarda elleri dizinin üstünde sanki rüküda gibi duruyordu o esnada eyvah bi aksilik var dedim ve sordum ne oldu ..... Kardeş ben kaza yaptım... dedim sen iyimisin Hee dedi ben iyiymi ama o değil dedi ve sonuç ön jantın çemberi profile kadar yamuk daha bir hafta önce merlin den aldığım schwalbe durono plus lastik yarık jantım rs21 di. Ïşte böyle veriyozzz

Küçükken gazeteden aldığım bisan ihlas bisikletim vardı. Bir gün bisikletçi önünden geçerken bir Bianchi ye aşık oldum. Kendisi rcx 222 modeliydi. Katalog aldım. O kadar çok istiyorum ki babam bisikletim var diye almıyordu. Ben kataloglar ile uyuyorum falan. Bir gün mahallede top oynarken topallayan bir dayı manava kadar gitmek için bisikletimi istedi. Al dayı dedim verdim. Arkadaşlarım verme verme diyorlar sessizce. Bisikletin gözümde değeri kalmamıştı. Çünki hayalimde o Bianchi vardı. Neyse dayı bisikleti aldı, gidiş o gidiş. Ve o günden sonra Bianchi sahibi oldum. Rcx 222...

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
Ben vermekte bir behis görmüyorum. Mümkünse nasıl kullanacaklarını özetle anlatıyorum. Tur olarak dizayn ettiğim rockreider bisikletimi kapının önüne kilitsiz bırakıyorum. Bir komşumuz var, izinli izinsiz binip binip markete gidiyor. Bir gece yarısı saat 23:00 civarı falan bisikletle bir iki saat turlayayım diye çıktım. Bir pedal bastım ancak teker dönmüyor neredeyse sürünüyor. Hemen inip arka tekere baktım. Arka attırıcının dişlisi ile attırıcı arasına BİM poşeti sıkışmış.Güç bela çıkardım ama o da ne. Poşet zinciri öyle bir sarmış ki içinde parçalar var ve o dişli iyice dönmez hale gelmiş. Eve bisikleti soktum, balkona geçtim başladım arkada ne varsa hepsini sökmeye. Mecbur attırıcıya dair ne varsa paramparça ettim. Poşeti temizledim, zinciri sökmüştüm onu temizledim sonra takmadan tekeri kontrol edeyim dedim. İnanır mısınız arka milin oraya kadar naylon poşet dolanmış. Her nasıl olduysa teker dönerken bir ucu arka milin ucuna gelmiş ve döndükçe içine çekmiş. Yuh dedim. Bu kadar nasıl zorlarsın bisikleti. Neyse güç bela onu da söktüm ve tabi saat gecenin üçü oldu. Sinirden deli oldum. Bir daha bisikleti öylece brakmama kararı aldım. Dilerse gelip bende isteyecek ve ben vereceğim ve teslim alacağım. Bir sorun oluşmuşsa da alandan direk nakit alacağım. Benim hiç bir metayla kolay kolay gönül bağım olmaz. Şimdi elimde bir de yol bisikleti var. Benim için ideal bir bisiklet peki onu verr miyim. Tabiki hayır. Çünkü bu daha sipesifik bir alet. Çok daha özen gösterilmesi gerekir. Alacak kişi bisikletçi değilse muhtemelen ilk market deneyiminde hem kendisini hem de beni üzecektir. Buna rağmen gerçekten lazımsa yani, öyle gezip geleceğim modunda değilse gerekli izahı yatıktan sonra verrim ama bisiklet gelir gelmez biner ve tüm kontrollerini yaparım. Kimse kusura bakmasın. Yolda bir çocuk gördüm yahut bir taıdığın veledi abi binebilir miyim derse ne yaparım. İşte işin içine çocuk karışmışsa vallahi de billahi de hiç tereddüt etmem veririm. Dilerse maşayı kırsın üzülürsem ne olayım. Dostlar ben zorluk görüm, bir çocuğun sahip olamadığı bir eşyaya bakarken neler hissettiğini biliyorum. O'nun yüzündeki bir tebessüme sebep olacaksam bisiklet yansın, bir daha alırız.

Şu ana kadar bisikletime yalnızca bisikletçi binebildi :D

Benim bisikleti ne zaman vermeye kalksam ya başı ağrıyo yada muayyen gününde oluyo. Bir türlü veremiyorum. Oysaki o kadar çok vemek isterimki.

Hayır tamam, bisikleti veriyorsun. Çok geçmeden verdiğin şahıs senin yapıp bisikleti yormaya kıyamadığın hareketleri deneyince (ön tekeri kaldırma, arka tekeri kaydırma ve bu hareketleri yapayım derken düşme), insan ister istemez "tövbenin" eşiğinde buluyor kendini [emoji19] Bonus olarakta bunları sizin önünüzde yapıyor [emoji47] [emoji34] [emoji35]

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: sdtbsr
vermiyorum.

bu kış sol ayak bileğimden ameliyat oldum. o süreçte 2 ay ayağa kalkamadım, yaklaşık 6 ay da uzak kaldım iyileşme süreci de dahil,
eve misafirliğe gelen bir arkadaş sönük lastikler varken balkonda bisikletin üstüne binip öyle durmaya kalktı uzun süre, birşey de diyemedim.

kasım ayında da, eşim binsin diye seleyi aşağıya aldım, sonrasında kayınpeder, kayınço da o haliyle bi yarım saat çok da düzgün olmayan yolda bindiler... o yarım saati bir ben bilirim bir Allah. girdim evin içine zaman geçsin diye kendime meyve vs soyuyorum ama zaman geçmedi bir türlü...
yarım saat sonra 80 km yol var önümde, ufacık birşey olsa yolda sıkıntı yaşamak istemiyorum (mordoğan izmir yapmıştım üstüne).
neyse sağ salim geldik.

eşim dışında kimse binmesin mümkünse :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bir tane külüstür var dükkanda onu lazım olana veriyoruz...:harika:

@Burak A.
Aynı duyguları yaşamış biri olarak, amma sabırlıymışım diyerek kendime şaşıyorum [emoji57]

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Burak A.
Hayır, kesinlikle izin vermiyorum, değil binmek dokunulmasına bile karşıyım, hatta uzun süre bakıyorsa biri, yanına gidiyorum önüne geçiyorum bisiklet dışındaki herhangibi bir konu hakkında konuşuyorum :snzdglsn:

Bisikleti benimkinden pahalı olmak şartı ve bisikletini emanet almam şartı ile herkese bisikletimi verebilirim :D :D

Samimiyetime, kişinin sürüş tecrübesine, emaneti bilme anlayışına göre değişir. Tanımadıklarımın şansı yok, hor kullananların da.

bizim buralarda küçük park var bazen oraya gittiğimde otururum genç çocuklarla kafama eserse veririm onlara normal bisikletten farkını anlaması için sürebilir miyim dediklerinde sür derim sürdürdüğüm kişilerin genelinin bisikleti var ondan sürdürürüm :)

Önem verdiğim eşyaları çok nadir kişilerin kullanmasına izin veririm bilgisayar ,bisiklet vs. çok yakın arkadaşım veya güvendiğim kimse.

Babama bile vermem :)

Geri