Ben vermekte bir behis görmüyorum. Mümkünse nasıl kullanacaklarını özetle anlatıyorum. Tur olarak dizayn ettiğim rockreider bisikletimi kapının önüne kilitsiz bırakıyorum. Bir komşumuz var, izinli izinsiz binip binip markete gidiyor. Bir gece yarısı saat 23:00 civarı falan bisikletle bir iki saat turlayayım diye çıktım. Bir pedal bastım ancak teker dönmüyor neredeyse sürünüyor. Hemen inip arka tekere baktım. Arka attırıcının dişlisi ile attırıcı arasına BİM poşeti sıkışmış.Güç bela çıkardım ama o da ne. Poşet zinciri öyle bir sarmış ki içinde parçalar var ve o dişli iyice dönmez hale gelmiş. Eve bisikleti soktum, balkona geçtim başladım arkada ne varsa hepsini sökmeye. Mecbur attırıcıya dair ne varsa paramparça ettim. Poşeti temizledim, zinciri sökmüştüm onu temizledim sonra takmadan tekeri kontrol edeyim dedim. İnanır mısınız arka milin oraya kadar naylon poşet dolanmış. Her nasıl olduysa teker dönerken bir ucu arka milin ucuna gelmiş ve döndükçe içine çekmiş. Yuh dedim. Bu kadar nasıl zorlarsın bisikleti. Neyse güç bela onu da söktüm ve tabi saat gecenin üçü oldu. Sinirden deli oldum. Bir daha bisikleti öylece brakmama kararı aldım. Dilerse gelip bende isteyecek ve ben vereceğim ve teslim alacağım. Bir sorun oluşmuşsa da alandan direk nakit alacağım. Benim hiç bir metayla kolay kolay gönül bağım olmaz. Şimdi elimde bir de yol bisikleti var. Benim için ideal bir bisiklet peki onu verr miyim. Tabiki hayır. Çünkü bu daha sipesifik bir alet. Çok daha özen gösterilmesi gerekir. Alacak kişi bisikletçi değilse muhtemelen ilk market deneyiminde hem kendisini hem de beni üzecektir. Buna rağmen gerçekten lazımsa yani, öyle gezip geleceğim modunda değilse gerekli izahı yatıktan sonra verrim ama bisiklet gelir gelmez biner ve tüm kontrollerini yaparım. Kimse kusura bakmasın. Yolda bir çocuk gördüm yahut bir taıdığın veledi abi binebilir miyim derse ne yaparım. İşte işin içine çocuk karışmışsa vallahi de billahi de hiç tereddüt etmem veririm. Dilerse maşayı kırsın üzülürsem ne olayım. Dostlar ben zorluk görüm, bir çocuğun sahip olamadığı bir eşyaya bakarken neler hissettiğini biliyorum. O'nun yüzündeki bir tebessüme sebep olacaksam bisiklet yansın, bir daha alırız.