Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletli ulaşıma teşvik geliyor

brhmkrt

Üye
Tepki
33
İsim
ibrahim
Bisiklet
Merida
Merhaba, ne kadar inanırsınız bilemiyorum. ama kulağa hoş gelen bir açıklama;

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, motorlu taşıt kullanımını azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak için harekete geçiyor. 2023 yılına kadar şehir merkezlerinde trafiğe kapalı bisiklet yolları yapılacak. Bu yollar kara ve deniz yolları ile raylı ulaşıma entegre edilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na göre şehirlerde bisiklet ve yaya yolları altyapısı (bisiklet ve yaya yolları, bisiklet park alanları, akıllı bisiklet/ bisiklet istasyonları) inşa edilecek, var olanlar geliştirilecek. Şehir merkezlerinde trafiğe kapalı bisiklet yolları oluşturulacak. Bisiklet ile seyahat etmeyi çekici kılacak kentsel planlama yapılacak. Bisikletli ulaşımın diğer toplu ulaşım araçlarına entegre edilmesi sağlanacak. Bu kapsamda bisiklet yollarının kara ve deniz yolları ile raylı sistem olanaklarına uyumun önündeki engeller kaldırılacak. İmar ve ulaşım planları artık yaya ve bisiklet yollarına öncelik verilerek yapılacak.

İLK ADIM BU YIL ATILACAK
Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre toplumda farkındalık oluşturmak için “Araçsız gün/hafta” etkinlikleri düzenlenecek ve araçsız sokağa çıkmak teşvik edilecek. Sivil toplum kuruluşları ve Sağlık Bakanlığı’nın katılımı ile “Sağlıklı yaşam ve sıfır emisyonlu ulaşım platformu” kurulacak. Sürücü kurslarında bisiklet ve yaya trafiği kuralları konusu daha etkin şekilde ele alınacak. Bisiklet kullanıcılarının da trafik kuralları ile ilgili eğitim almaları sağlanacak. Bisikletli taşımacılığın yaygınlaşması için 2018 yılı içinde mevzuat çalışması yapılacak. Bakanlık kararıyla Hollanda, Danimarka ve Finlandiya gibi bu konuda gelişmiş ülkelerdeki bisiklet kullanımı uygulamaları incelenerek model oluşturulacak.

6JR37v.jpg

Scudo
bisiklete,bisikletliye her an bir vergi gelebilir. kahramanmaraşa ülkenin en uzun ve en büyük bisiklet yolu yapılmış ama girişlerde kelle başına para alınıyor ve kullanım saatleri de sınırlı. bu imkanları bize bedavaya sağlayacaklarına pek inanmıyorum açıkcası.

Bisiklet yolları sadece ulaşım için tabiki onlara da ihtiyaç var ama bisiklet yolundan ziyade sürücülere 1.5 metre kuralını ve kendi kurallarına uymaları(kırmızı ışık vs.)öğretilse çok daha etkili olur.

Avrupa birliğine uyum çerçevesinde mevzuatta bulunsun diye yazılmış olduğuna inandığım, memleket sınırları içerisinde gerçekleşmesi mümkün görünmeyen laf salatası bütünü....
Şu cümle mesela "Bakanlık kararıyla Hollanda, Danimarka ve Finlandiya gibi bu konuda gelişmiş ülkelerdeki bisiklet kullanımı uygulamaları incelenerek model oluşturulacak."
Bu cümle gezme, tozma, bol harcırah anlamına gelir, biz de arabaların arasında mayın tarlasındaki kaçaklar gibi sürmeye devam ederiz.
Sağlıcakla kalınız.

keşkeeee hadi inşallah :harika:

Yemin ediyorum duygulandım :) Ama bizim Ümraniye-Üsküdar metrosu ilk başladığında da duygulanmıştım, 2,5 sene geç bitti :D. Bisiklete vergi yolda diyelim şuna.

*×# Yaparsınız! Yürüyecek kaldırım yok, nefes alacak boş alan yok. Trafiğe kapalı bisiklet yolu yapacaklarmış.

Hedefin 2023 olması ayrıca manidar. Gerçi yerli uçağımız göklerde geziniyorsa bisiklet yolu neden olmasın?

Yollarda bisikletli ölümleri artacak demektir.

Hayır trafik kazalarından bahsetmiyorum. Adli vaka olarak ölümler artar.

Sancaktepe'de belediyenin kaldırımlara diktiği bariyerlerin nasıl kırılarak kaldırımların yeniden park haline getirildiğini gördükten sonra bu tip yerlerde bisikletlinin dört tekerli medeni katiller, dükkanının önü kapanacak esnaf karşısında ne duruma düşeceğini hesaplayın.

Hahahaha... Sevgili bakanlarımız. Ciddi misiniz ya? Siz mi özendireceksiniz bisikletli yaşamı. Siz... Yani 3 bin motorlu ve zırhlı Mercedeslerden aşağı inmeyen sizler.... İyi denemeydi. Yenilerini bekliyoruz....

Devletin en büyük gelir kaynaklarından biri motorlu taşıtların üzerinden alınan vergilerdir.Bu yüzden devlet bunca gelirden vazgeçmez ve bunun önunü kesecek adımlar atmaz:acpsnr:Ayrıca Devlet hâla toplu taşımayı çekilmez kılarak vatandaşı kişisel otomobile yönlendiriyor.Yakında yerli otomobil zırvasıda piyasa çıkar trafik iyice çekilmez bir hâl alır.Bunlar iyi günlerimiz tadını çıkarın:):)

Her bakan kel ve zenginlestirilmiş oğluna bi adet sipeşilayzid alsa en pahalisindan enfes olur boylece ülke ekonomisi şaha kalkar , 12bin avroluk pisikletlerin fiyatlari salkano ng 650 fiyatina düşer ( Saf bir vatandaşa uzatilan mikrofon enstantenesi :D )

Kendi gözlerimle görmeden inanmam, yıllardır aynı masal ve palavralar, yersen.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ankara'nın başkanından güncel açıklama;

Bisiklet yolu yok Ankara’da, buna ilişkin bir planlama var mı?

Yok, çünkü planlama öyle değil. Trafiğin bir şeridini bisiklet yolu olarak ayırdığımızda, nasıl olacak bilemiyorum. (Var mı böyle bir çalışma) Çalışmak için öyle bir talep olması lazım. Ankara’nın tüm semtlerinde bisiklet yolu çok rasyonel olmayabilir çünkü. Ankara düz bir alanda değil. Bazı ilçeler düz ama Çankaya’nın, Keçiören, Mamak’ın bazı bölgelerinde çok rahat değil. Bazı ilçelerde kullanılabilir. Planlama yaparken bunu böyle yapmışlar. Bir defa bizim insanımız yürümeyi pek sevmiyor, otoparka araba koymayı sevmiyoruz. Mümkün olsa 3’üncü kata arabayla çıksak diye düşünüyoruz. Arabayı en yakın yere nasıl koyarız diye bakıyoruz. Merdiveni sevmiyoruz, asansör kullanıyoruz. İnşallah gelecek nesiller yürümeyi ve spor yapmayı, bisiklet kullanmayı daha çok severler.

Bisiklet yolları ve kullanım şartları itibariyle daha şanslı olan büyükşehirlerden İstanbul ve İzmir'i bir kenara bırakırsak, Ankara'da nereye ve nasıl bisikletyolu yapmayı planlıyorlar merak ediyorum. Henüz birkaç yıl önce ulaşıma açılan ve Etimesgut'u doğrudan Ankara'nın kalbine, Tandoğan-Sıhhiye istikametine bağlayan Ankara Bulvarına bisiklet yolu yapmak o çoook büyük belediye mensuplarından birinin aklının ucundan geçmiştir acaba? Ankara için yapılacak şey en fazla emniyet şeritlerinden münasip genişliğe sahip olanların bazılarına bisiklet figürleri çizmekten öteye geçmeyecek olan beyanat şeysi. (Hadi yine de inşallah utandırırlarsa beni hiç kibir yapmam utanırım.)

Bisiklete vergi koyabilme imkanları var mı? Yani insanın inanası gelmiyor da, kanunlarda bir açık bulup lüks tüketime sokup bunu torba yasada falan araya sıkıştırmalarından korkarım.

Murat Semiz ilerlemeyen Ümraniye trafiğinden bildiriyor (hahaha metro açıldı ne trafiği diyeceksiniz, tam orada gülme efekti girecek).

Geri