Furkan Gür
Daimi Üye
- Tepki
- 126
Yorum yazmadan önce tam üç kez okudum ve algılamakta gerçekten güçlük çektim inanmak istemedim.Size değişik bir ceza örneği bu akşam Samsun sahilde bir bisiklet arkadaşa çakar arka ışık kullandığı için 1823 TL para cezası yazıldı 😁
296229 dosyayı görüntüle
Ktk madde 26/2
26/2 trafik cezası Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, yasaktır.
@Rhodiumm kesin sensin buSize değişik bir ceza örneği bu akşam Samsun sahilde bir bisiklet arkadaşa çakar arka ışık kullandığı için 1823 TL para cezası yazıldı 😁
296229 dosyayı görüntüle
Ktk madde 26/2
26/2 trafik cezası Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, yasaktır.
Tek yolculuk ediyorsanız görünürlüğünüz neredeyse hiç olmuyor. Yüksek hızda seyreden aracın yanınızdan geçerken sizi gördüğünden bile şüpeliyim. Ceza yasal olarak doğru olsa da hayati risk daha ön plana çıkıyor benim için. Gerçi gece kullanmıyorum ben ancak gideceğim yere varıncaya kadar sürerim benzeri sebeplerden dolayı. Yapılacak en doğru hareket gece yolculuk etmemek olmalı.Kırmızı ve mavi ışık yanıp sönen, çakar lamba tabir edilen işaretciyi motorlu yada motorsuz, İtfaiye, Ambulans, Kolluk kuvvetleri ve Protokol araçları hariç, herhangi bir taşıt takamaz.
Yönetmelikte açıkça belirtmiş. Kimse kusura bakmasında cezada bir yanlışlık yok. Gece uzaktan gören yada tam net açıdan göremeyen birisi, bisikletide bu araçlardan sanabilir.
Kırmızı yakın sadece, yada beyaz. Ben öyle yapıyorum.
Ben önceki mesajda yazdığım gibi yapıyorum, zaten güçlü ışıklar görülmeme şansı olmuyor. İnanın daha önce tek ışık kullanıyordum yanımdan geçen aracın rüzgarını hissederken şimdi adam ister istemez kendine bir çeki düzen veriyor sizin bisikletli olduğunuzu anladığında zaten görevini yapmış oluyor ışık.Gece yolculuklarında selektörlü ışıklandırma şart, aynı şekilde sinyal ve stopta olmazsa olmazlardan.
11 ve 7 yaşındaki kızlarım ile tek sıra sürüş yapıyorum, bırakın geceyi, gündüz güneşli havada bile o kadar dikkat etmeme, yavaş gitmeme, yavaş durmama rağmen kızlarım bazen bana ve birbirlerine arkadan çarpıyorlar.
Dönüşlerdede aynı şekilde sokak aralarında dönerken durma noktasına yavaşlayıp öyle dönüyorum, özellikle dörtyol ağızlarında, kızlarım baba nereye dönecegini anlamiyoruz bazen diyorlar ki dönüş kurallarına uygun olarak dönüyorum.
Bisiklet deyip geçmeyin, her daim sinyal ve stop şart. Hele gece sürüşü yapılıyorsa selektörde şart. Sokak aralarında hızlı tempo yürüme hızlarında bile bu sorunu yaşıyorsak, trafik hızlı akan bir caddede, hızlı giderken neler başımıza gelir kimbilir.