Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ayna kullanımı

Bisiklet kullanırken ayna kullanıyor musunuz?

• Gözlük aynası kullanıyorum

• Gidon aynası kullanıyorum

• Kask aynası kullanıyorum

• Gerek görmüyorum. Benim gözümden bir şey kaçmaz.

• Görünüş itibariyle komik duruyor,dikkat çekiyor diye kullanasım gelmiyor

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
@bisikletcanavari

Aslında çok şey değişiyor. Kafayı arkaya çevirdiğinizde hareket ve renk algılayıcılar önünüzü algılayamıyor çünkü gözler kafayla beraber arkaya dönmüş durumda. Ama gidon aynası kullandığınız zaman, başımızı aynakol dişlisine bakar gibi aşağı eğmediğiniz için, gözler hala önü algılayabilecek durumda oluyor. Hız göstergesine bakmakla aynı şekilde kafayı eğiyorsunuz. Hatta eğmeden de görmek mümkün, herşey ayna ayarına kalmış. Ama kadroya veya maşaya takılan aynalarda durum aynı olmayabilir.

Tabi bu kafa eğme durumunun sadece yüksek hız ve/veya aşırı trafikte sorun olabileceğini düşünüyorum. Bence alıştığınız hangi ayna tipiyse onu kullanın arkadaşlar. Herkese kendi kullandığı iyi ve kullanışlı geliyor çünkü.

Scudo
bence gidona yada maşa ya takılı aynalar çok kullanışlı değil çünki gidonu çevirdiğinizde aynanın açısı bozluyor ve geriyi görmek uğraş istiyor.kendim kask aynası kullanıyorum ilk hafta pek faydasını göremedim (alışamadım) şimdi ise anayolda giderken arkamdan gelen araç yandaki tali yola dönermi arkamda araç varmı diye yavaşlamamı yada durmamı gerektiren durum yok artık bu konuda çok rahatım tavsiye ederim başta alışamasanızda alışınca herkesin dediği gibi vazgeçilmeziniz oluyor...

kask aynasına alışmak biraz zar evet...:) ama alışınca ilginç bir şekilde adeta 3. gözünüz halini alıyor yani karşıya baktığınızda (normal sürüş pozisyonu) gözünüz aynadaki görüntüyüde algılıyor..en azından bende öyle oluyor ve arkamı görmek için ki gerçekten çok gerekli oluyor bazen, özel bir çaba harcamam gerekmiyor..bence çok faydalı ve pratik bir alet. Ben kendi adıma kask aynası almanı vee alışmak için biraz sabretmeni tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
kask aynası kullanamadım ben.ona bakıcam diye kac kere serit degiştirdim farkında olamdan.gidonada koymam arkadas derseniz önce alıstırma turu yapın derim.

@Komando_Turk

fotograf koyabilirmisiniz acaba

Ben kullanmıyorum pek de gerek duymuyorum açıkcası..

Arkadaslar zefal spin ayna aldım, muhteşem çok kullanışlı sizlere tavsiye ederim sürüş sırasında çekmiştim,burda bulanık çıktı normalde çok parlak ve güzel gösterior,fikir vermesi açısından ekleyeyim dedim:)
(link)

Bisiklet gözlüklerine takılan ufak, estetik ve kullanışlı aynalar görüyorum bisiklet kullanan arkadaşlarda.Eğer bulabilirsem(ki yurtdışından getirttiklerini belirttiler), kask aynası yerine bunu kullanmayı düşünüyorum bulabilirsem.
Tr' de bu aynalardan satan yer var mı ?

• Beğen
Tepkiler: cihan aksoy
Ayna kullanmıyorum.

Kafayı çevirip bakmaktan boyunla kürek kemiği arasında acayip bir yanma ağrı oluşuyo bende 1-2 saat bisikletin üzerinde durduktan sonra. Daha önce ayna kullandım bi ara ama tümsek şeklindeydi pek güven vermiyo uzak gösteriyor. Kask aynası düşünüyorum ama oda tümsek midir acaba?

ayna kullanmıyorum, boynu değilde vücududa hafif döndürerekten bakıyorum arkaya yeterli oluyor

Arkadaşlar oval olan aynalarda sarsıntıda görüş daha fazla bulanma (titreşimden görünmeme) yapıyor mu düz olanlara göre? Yoksa farketmiyor mu oval ya da düz olması?

@Serden Us

valla kesinlikle yapmıyor benimkisi ama sarsıntıda aynaya pek bakmıyorsun hakimiyet sağlamaya çalışmaktan:)

• Beğen
Tepkiler: S26
Zefal Spin ayna kullanıyorum bende,alıştım artık bağımlılık yaptı :) Kesinlikle tavsiy ederim,insan alışınca bırakamıyor.Arkadan hayvan gibi gelenleri görüp çekilmek için size iyi bir şans tanıyor :)

@grideniz

kesinlikle güvenli sürüş konusunda çok fark yaratıyor özellikle trafiğin yoğun olduğu durumlarda çok işe yarıyor.ben gidona bağlı bir ayna kullanıyorum

konu yanlış yerde belirtmek isterim yöneticiler sizi yorabilir

güvenliği artırıcı
kadroda(gidon maşa vs) yoksa
bi tane temin edilmeli

arkaya tam hakim olmuyorsun
ama
arkadaşın nerede?
yoldan kaç araba geliyor
yol boş mu dolu mu
özellikle sağa dönüş yapılan ve sizin düz gideceğiniz yollarda
siz düz giderken sizi biçebilecek araçları görmek mümkün
alışmak sadece 5 dk

sallandığı doğru
ama
arkadaki aracın plakasını okumak için değil zaten,
sadece
var/yok cevabını arıyorsunuz

bende kask için olandan kullanıyorum...

sadece göz ile kontrol edilebildiği için yüzü yoldan çevirmeden çok daha iyi gibi. tabi biraz da kişisine bağlı bunun rahatlığı.

bisikleti almamla eş zamanlı olarak aldım aynayı.bence keyfi bi aksesuar değil zorunluluk ayna.

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
"ali alper uyar" adlı arkadaşın kullandığı aynanın aynısı bende var.
Uzak mesafeler için etkili olduğunu söyleyemem arkanıza bakmanız gerekiyor bazen. Bu sadece bu modelde değil her aynada geçerli.
Trafikte olmazsa olmazlardan biridir ve emniyette oluyorsunuz.

Geri