Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ayna kullanımı

Bisiklet kullanırken ayna kullanıyor musunuz?

• Gözlük aynası kullanıyorum

• Gidon aynası kullanıyorum

• Kask aynası kullanıyorum

• Gerek görmüyorum. Benim gözümden bir şey kaçmaz.

• Görünüş itibariyle komik duruyor,dikkat çekiyor diye kullanasım gelmiyor

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Merhaba,
Yıllarca ayna kullanmadım aynada göremediğim bir araç olur altında kalırım falan diye kullanmamak için direndim .
Geçenlerde bir arkadaşımın ısrarları karşısında Zefal in Cyclop aynasından alıp kullanmaya başladım. Çok memnunum yıllarca hamallık yapmışım.Tevsiye ederim.Her şeyden önemlisi ayna rüzgardan falan etkilenip açısını bozmuyor nasıl ayarlarsanız öyle kalıyor.
Kolay gelsin.

Scudo
@mustafa akman

Kurban bayramı tatilinde aldım ben de kask aynası. Trafikte arkaya bakmak rahatsız etmeye başlamıştı artık, almam gerekliydi.

Dedikleriniz tamamen doğru ve şimdiye kadar ayna kullanmayarak büyük hamallık yapmışım, bunu anladım.

Kesinlikle kullanılması gerekir derim ben :)

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Trafikte bisiklet kullanma gerekliliği başgösterince, bir ay kadar oldu kask aynası alalı, alır almaz da Zefal almadığıma pişman oldum.
Markasını hatırlayamadığım bir dışbükey kask aynasına sahibim ve (tecrübesiz oluşumdan) E-5 te çok faydasını gördüm.
Benim gibi, henüz dört haneli kilometre yapmamış olan arkadaşlara tavsiye ederim.

Ben de bi aralar aynaları araştırmıştım ve gözlüğe takılan aynaları görmüştüm fakat pahalı olduğu için almamıştım. Kullanan varsa tavsiyede ederse bi bakın :)

Hiç kullanmadım, o yüzden ukalalık yapmak istemem ama, sanki kaska takılan aynalar herhangi bir kaza anında yüz bölgesine zarar verebilirmiş gibi geliyor.

Aynalar hangi maddeden yapılıyor, kırılır mı, keser mi vs. de önemli değil, aynayı tutan plastik ve ince parçanın kırılırsa bazı düşüşlerde zarar vermeyeceğini kim söyleyebilir?

Bende kullanmıyorum ama arkadaşlarında dediği gibi trafikte ilerlerken arkadan size doğru gelen araçları görme konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum,düşüşlerde kırılma tehlikesi var tabi ki ama size fazla bir zarar vermez kanaatindeyim.

@DustyBrain

Bir süredir ayna kullanıyorum. Geçen hafta, hava rüzgarlıyken kulübün buluşmasına gittim. Aceleden de aynayı takmayı unutmuşum.

Yokuş aşağı inerken rüzgar beni öyle bir itti ki, soldan gelen fakat benim farketmediğim arabanın önüne doğru savruldum. Kullanılmayan bir yol olduğu için de ortalayarak gidiyordum yolu, sol tarafta aracın kaçabileceği yer yoktu. Şanslıyım, 10cm daha ileri itmedi de altında kalmadım.

Aynı gün, aynam olsaydı eğer. Arkadaki aracın varlığı gözüme takılacak, ben de yolun sağ tarafına doğru yanaşacaktım. Rüzgar daha şiddetli esseydi bile, araçla aramdaki boşluk çok olacağından sorunsuzca inecektim aşağıya.

Kaza anında kırılma konusuna gelirsek. Aynayı tutan parçanın tasarımı, yumuşak bir plastik madde içindeki metal çubuk şeklinde. Metal çubuk da oldukça esnek.
Durum böyle olunca, kaza anında kırılmak yerine olabildiğince katlanacağını düşünüyorum. Kırılırsa da eğer, 2 parçaya ayrılır.
1. parça, serbest kaldığı için yere paralel duruma gelir, zarar verme riski olmaz.
2. parça ise kaskın içinden ileriye doğru uzanacağından yüz üstü düşmelerde bile yana doğru değil de arkaya doğru kayacağı için yüze zarar verme olasılığı olmaz.

Tabii ki bunlar birer varsayım, fakat bana pek olası gelmiyor kaza yaptığımızda ayna yüzünden ciddi bir darbe alacağımız. Aksine, kaza yapmamızı engelleyerek bu riski azaltıyor bile olabilir toplamda :)

Kask takmak için bir nedenim daha oldu, oda kask aynası :). Trafiğin içinde ilerlerken normal otomobil sürermişçesine arkamı gerektiği zamanlarda kontrol ediyorum, özellikle emniyet şeridi olmayan ve düşük banket olan yollarda yararını çok gördüm, belli olmuyor arkadan tır kamyon vs. gelince tedirgin oluyorum iyice yolun köşesine geliyorum hızımı düşürüyorum. Kaza anında da kötü bir yanı yok, zaten cırt cırtlı olduğu için ya çıkıyor, yada esnek olduğu için yamuluyor. Yamulsa da eski düz haline geliyor, kısacası sorun yok. Gidona takılan aynalara nazaran daha etkili, hem erişim daha hızlı, hem yüksek süratlerde çok kısa bir sürede arkayı yoklayabiliyorsunuz.

bende ayna kullanıyorum kask aynası fakat fiat ducatonun aynasından sonra çok ufak geldi yinede işe yarıyor:)

Bende ayna kullanmıyorum. Aynanın faydası vardır ama pek de elzem görmüyorum.

Zefal'in gidon ucuna takılan, darbeye dayanıklı modelini kullanıyorum ve çok memnunum.Küçük, efektif, şık, dayanıklı, her türlü ayarlanabiliyor. Tavsiye ederim. Artık arkamdan araba geliyor mu diye boynum kopmuyor.

Bende bi çok arkadaşa katılıyorum zaten sadece bisiklet değil bu arabalarda böyledir aynanın gösterdiği yer kısıtlı bi alan mecbur kafayı döndermemiz gerekiyor yoksa robot gibi aynada birşey görünmüyor diye direksiyon kırarsak sağa doğru ki türkiyemizde dikkat edin yandan çizilmiş vurulmuş bi yeri varsa arabada kesin sağ taraftır. Burdan ayna olsa ii ama ona bel bağlamayalım çıkıyor sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
ayna yeterli olmaz ve bisiklet üzerinde fuzuli kalabalık fazladan en güzeli cevir kafayı bak arkana:)

ben ayna kullanmıyorum,ana yolda giderken ara sıra arkama bakmak yeterli oluyor(kamyon vs. gelirse daha da sağa çekilmek için)ve şu ana kadar da eksikliğini pek hissetmedi doğrusu

zefalin envai çeşi,t aynasını denedim. dolmuş aynası gibi olanından minnacık olanına kadar. arada bir arkaya bakmak, ani olmamak ve boyun kaslarını zedelememek kaydıyla daha kullanışlı. hem boyun egzersizi, hem net görüntü hem de gerçek görüntü diyorum ben. ha almak istiyorsanız deneyin derim. benim gibi bu satırları yazacak deneyiminiz olmuş olur. hem belki beğenir kullanırsınız. deneyin bence.

zefalin kask aynasınını kullanıyorum kesinlikle çok kullanışlı ve cok yararlı birşey... yoğun yollarda kafanı çevirmen denge kaybına yada kısa sürede olsa önüne bakamana neden olur ve kaza yapabilirsin buyüzdende zefal kask aynası diyorum...

Geri