Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette kışlık giyim

Merhaba. Bisiklet sürüşlerinde, bisikletle işe gidip gelirken mevcut pantolon üzerine giymek için Decathlon' dan su geçirmez pantolon bakıyordum. Aşağıdaki üç üründen hangisini tavsiye edersiniz?

1) (link)

2) (link)

3) (link)
Hicbirisini tavrisye etmem.
Bisikletle ise gidip gelecekseniz, buyuk ihtimalle bu pantolonlar ile gunun geri kalanini gecirmeyeceksiniz. Surus sonrasi/oncesi pantalonunuzu degistirmek gerekli. Kiyafet degistirmektense mevcut pantalonun uzerine giyilenler daha pratik. Sanirim buradakilerin 2'si uste giyilen modeller degil.

Uste giyeceksiniz diyelim, bu sefer de giyip cikarmanin kolay olmasi icin pacalar genis ve fermuarli olmali. Icteki pantalona erisim icin cepler civarinda fermuarlar da cok kullanisli. Boyle bir model daha pratik olur.

Diger yandan en onemli meselelerden birisi ayakkabilar. Sadece bacaklari orten urunler iyi guzel de, gore-tex ayakkabi dahi giyseniz yogun yagmurda bisiklet kullanirken iceri su girebiliyor. Bu yuzden ayakkabilari da orten modeller daha avantajli.

Butun bunlarin hepsinin kombosu da dechatlonda var.

(link)

Asagi yukari 2 yildir bunu kullaniyorum ise gidip gelmek icin. Dechatlon'dan aldigim ve memnun oldugum tek kislik urun diyebilirim. Yogun yagmur altinda kullandim pek cok kez gayet memnun kaldim. Eger bulabilirseniz digerlerine gore cok daha iyi alternatif.

Scudo
Bu bütçe ile Sora tekstilden yada farklı markalardan ülkemizde bulmanız mümkün. Yurt dışına gerek yok. Tabi şahsi fikrim, karar sizin.
Katılıyorum. Bu kısa sürede gözlemlediğim kadarı ile Avrupa'dan tekstil ürünü sipariş vermenin pek bir mantığı/avantajı yok.
Kargo ücretleri hali hazırda 20 Euro'dan başlıyor. Fatura tutarı üzerine bir de %18 gümrük vergisi çıkarıyorlar.
Minimum 10-15 gün de ürünü beklemiş oluyorsunuz.

iyi akşamlar. haftada 1 gün sabahın 7'sinde evden çıkıp dershaneye gitmem gerekiyor. özellikle kalçanın ön taraflarında ve ayak parmaklarımın ucunda ~7km'den sonra soğuktan ötürü uyuşma başlıyor. son yaptığım sürüşte ayaklarıma bir şey yapmadım fakat pelvis bölgesini gazete ile kapatmayı denedim. bu denemem pek bir işe yaramadı, rüzgar altından girip yine üşüttü. bir dahaki sürüşe ayaklarıma çöp poşeti bağlamayı planlıyorum fakat pelvis bölgesini nasıl sıcak tutabilirim inanın bilmiyorum. windstopper denilen rüzgar geçirmeme özelliğe sahip baksırlar/eşofmanlar/pantolonlar falan var mı? eğer bu soğuk sorununu çözemezsem dershanemin sabah olduğu gün toplu taşımayı tercih etmek zorunda kalacağım.

iyi akşamlar. haftada 1 gün sabahın 7'sinde evden çıkıp dershaneye gitmem gerekiyor. özellikle kalçanın ön taraflarında ve ayak parmaklarımın ucunda ~7km'den sonra soğuktan ötürü uyuşma başlıyor. son yaptığım sürüşte ayaklarıma bir şey yapmadım fakat pelvis bölgesini gazete ile kapatmayı denedim. bu denemem pek bir işe yaramadı, rüzgar altından girip yine üşüttü. bir dahaki sürüşe ayaklarıma çöp poşeti bağlamayı planlıyorum fakat pelvis bölgesini nasıl sıcak tutabilirim inanın bilmiyorum. windstopper denilen rüzgar geçirmeme özelliğe sahip baksırlar/eşofmanlar/pantolonlar falan var mı? eğer bu soğuk sorununu çözemezsem dershanemin sabah olduğu gün toplu taşımayı tercih etmek zorunda kalacağım.
Termal İçlik giyin derim. Efor düzeyiniz ortalama olursa hem terlemez hem üşümezsiniz.
El için eldiven, ayak için Termal mes.

• Beğen
Tepkiler: Jarjaledi
Termal İçlik giyin derim. Efor düzeyiniz ortalama olursa hem terlemez hem üşümezsiniz.
El için eldiven, ayak için Termal mes.
ben giyiyorum ama üstüne kısa kollu giysi ama nafile xD içerden terliyorum.

Kışlık tayt ile pelvis bölgesi üşümesini çözebilirsiniz. Kilitli ayakkabı kullanıyorsanız onların da kışlık olanları var. Kalın çorapla çıkarsınız. Gerekli olursa üzerine kılıf da geçirebilirsiniz. Kilitli ayakkabı değilse outdoor ayakkabıları ve kalın çorap işinizi görür. Merino wool içeriği yüksek çoraplar sizi sıcak tutar. Üst üste çorap giymeyi pek tavsiye etmiyorlar. Çünkü çorapla ayakkabı arasında bir hava boşluğu kalması yalıtım için daha iyi oluyormuş.
Tayt giyinmek istemezseniz yine outdoor eşofmanlar da iş görür. Nike Therma Fit kumaşlı olan ürünlere de bakabilirsiniz. Bunlar yetmezse ekstra katman olarak termal içlikler iş görebilir. Üşümek biraz da sürüş temposu ile ilgili. Tempolu sürdükçe ısınırsınız, çok terlerseniz o da kötü oluyor. Biraz deneme sürecinden sonra hangi sıcaklıklarda ne ile rahat ettiğinizi keşfediyorsunuz. Bu kişisel bir şey, genel geçer bir kuralı yok.

• Beğen
Merinos içlik önermem, kuruyken sıcak, terliyken soğuk oluyor. Kullandım oradan biliyorum. Hiç hava akışı olmayan terleme yapmayan polar forma ile bir nebze yarıyor ama üstünüzün çok sıkı olması gerek, alt formadan ısı kaybetmeye devam ediyorsunuz. Uzun süreli sürüşlere müsait değil.

Bisiklet icin olan sort (boxer) uzerine bisiklet icin alt ust iclik. Bisiklet pantolonu formasi montu. Ayagima da bisiklet icin corap be columbia bot giyiyorum. Soguk falan viz geliyor. Bisiklet diye belirtmemin nedeni normal iclik terletip tutunca yarardan cok zarar veriyor.

ben giyiyorum ama üstüne kısa kollu giysi ama nafile xD içerden terliyorum.
Terleten sporlarda ne giyilirse giyilsin teri dışarı atma özelliği olması gerekiyor. Yalnız arkadaş 8km'lik bir yoldan bahsetmiş yalnızca. Konu spordan çok ulaşım olunca çok zorlamadan günlük kıyafetlerle bile gider gelir o mesafeyi.

Bu konuda kavram karmaşası olmuş aslında, herkesin kışın bisiklet kullanmak amaçları farklı tabi. Kimisi 5 derecede 100 km bisiklete binmek için tavsiye veriyor, kimisi havanın eksi derecenin altında, 10km boyunca işine gitmek için tavsiye vermiş. Spor amaçlı biniliyorsa teri bir an önce tahliye eden, çabuk kuruyan ama siz dışarı ilk çıktığınızda az da olsa sizi üşüten giysiler tercih edilmeli, ulaşım amaçlı ve durma gibi derdiniz yoksa sizi üşütmeden, teri dert etmeden, kalın ve nefes almayan giysiler giyilip bisiklete binilebilir ama uzun bir antremanda bu şekilde bir giyimle zatüre olmayı garantilersin... Ayrıca yün giysilerin şöyle bir avantajı vardır, ıslandığında seni sıcak tutmaya devam eden tek meteryaldir, onun için çok değerlidir.

Son düzenleme:
Kışın en çok el, ayak ve kafaya dikkat ediyorum.
Bedenim bir şekilde ısınıyor, o yüzden çok kalın giymemeye özen gösteriyorum.
Bunun için de uzun kollu bir içlik, üzerine termal uzun kollu forma ve en son da yelek giyiyorum.

Ben sürerken çok hissetmiyorum ama eve geldiğimde göğsümden soğuk yediğimi fark ediyorum bi dahaki sürüşte gazete kağıdı koyup deniyecem göğsüme

Pelvis bölgen terliyor ve bu yüzden üşüyor isen teri uzak tutman şart fakat ;
rotada yokuş yok ve çok fazla da efor safetmiyorsan nabız fazla yükselmiyor ise terleme de olmaz doğal olarak burada birkaç soru soracağım dersaneye gittiğini varsayarsam tayt giymediğini düşünüyorum normal eşofman ya da günlük kıyafet giydiğinden yola çıkarsak içerisine normal futbol taytları var hem sıkı tutar böylelikle hava girişi az olur hem ısınırsın sürekli pedal çevireceğinden ama çok eforlu kullanırsan bir süre sonra o da terleme yapacaktır. Şahsi fikrim içine termal içlik tayt olanlardan edinmen hem yer kaplamaz hem kullanım rahat
Ben sürerken çok hissetmiyorum ama eve geldiğimde göğsümden soğuk yediğimi fark ediyorum bi dahaki sürüşte gazete kağıdı koyup deniyecem göğsüme
içinize jilet yada önü kapalı rüzgarlıklar hem rüzgarı önler hem teri bi düşünün derim

hocam onun için rüzgarlıklar var önden gelen rüzgarı engellemek için. bende (link) şöyle birşey var. önden gelen rüzgarı kesiyor direkt.

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
hocam onun için rüzgarlıklar var önden gelen rüzgarı engellemek için. bende (link) şöyle birşey var. önden gelen rüzgarı kesiyor direkt.
Bisiklet için son kurşunumu sıktım 5 kuruş daha harcarsam hanım beni evden kovar 😂😂

Sana şu tarz bir baselayer öneririm ozaman. Yazlık ve kışlık modeli mevcut. Ön tarafı tamamen rüzgarı kesiyor aynı rüzgarlık gibi.

Craft Active Extreme 2.0 Windstopper Base Layer

craft-active-extreme-2.0-windstopper-base-layer.jpg

rüzgar önemli , terle birleşince direk zatürre sebebi

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
Pelvis bölgen terliyor ve bu yüzden üşüyor isen teri uzak tutman şart fakat ;
rotada yokuş yok ve çok fazla da efor safetmiyorsan nabız fazla yükselmiyor ise terleme de olmaz doğal olarak burada birkaç soru soracağım dersaneye gittiğini varsayarsam tayt giymediğini düşünüyorum normal eşofman ya da günlük kıyafet giydiğinden yola çıkarsak içerisine normal futbol taytları var hem sıkı tutar böylelikle hava girişi az olur hem ısınırsın sürekli pedal çevireceğinden ama çok eforlu kullanırsan bir süre sonra o da terleme yapacaktır. Şahsi fikrim içine termal içlik tayt olanlardan edinmen hem yer kaplamaz hem kullanım rahat

içinize jilet yada önü kapalı rüzgarlıklar hem rüzgarı önler hem teri bi düşünün derim

dershane rotam 15km. 1km %4 eğime sahip bir rampayı tırmanıyorum. kalan sürüşüm genel olarak zone 2 aralığında geçiyor. sabaha karşı çok soğuk olduğundan ter değil rüzgarın sıkıntı yarattığını düşünüyorum. dershaneye genelde eşofmanla gidiyorum, bazen pantolonla da gidiyorum. elimde yazlık bir tayt var, onu kullanmayı denediğimde soğuktan pek korumadığını anladım. bana tam boy termal bir tayt lazım gibi duruyor.
hava çok rüzgarlı olduğunda ben de gazete kullanıyorum. elimde şimdilik bir rüzgarlık yok ve gazete işimi görmeye yetiyor.

dershane rotam 15km. 1km %4 eğime sahip bir rampayı tırmanıyorum. kalan sürüşüm genel olarak zone 2 aralığında geçiyor. sabaha karşı çok soğuk olduğundan ter değil rüzgarın sıkıntı yarattığını düşünüyorum. dershaneye genelde eşofmanla gidiyorum, bazen pantolonla da gidiyorum. elimde yazlık bir tayt var, onu kullanmayı denediğimde soğuktan pek korumadığını anladım. bana tam boy termal bir tayt lazım gibi duruyor.
aynen ya da rüzgar geçirmeyen decathlonda yağmurdan koruyan bisiklet pantolonu var pantolon eşofman üzerine giyebildiğin ayakkabıları flan örtüyor o da olabilir katlar çantana koyarsın bineceğin zaman pantolonun üzerine geçir devam et

• Beğen
Geri