sabitleme yerinin esnek olmasından dolayı çok fazla titreme oynama oluyor mu ?. ara toprak yolda felan deneme şansınız oldu mu ürünüBugun tchibo telefon tutucu geldi. Bende Spigen spiker ve su 30-40 tl lik lastik tutuculardan vardi.
Tchibo nun avantaji gidon bogazina montaj ve 360 derece donme opsiyonu. Acikcasi spigen kadar kaliteli degil. Ancak daha fonksiyonel diyebilirim. Tabi bir de daha hafif.
Ilk basta gözüme kucuk geldi. Ancak s9+ telefonu tam anlami ile kavradi. Sorunsuz takabiliyorum.
Kullanimla ilgili soru işareti oluşturacak bir şey hissetmedim. Ancak bir sure kullanim sonrasi yeniden görüşlerimi paylaşırım..
Onceden kullandığım lastik tutucu
274510 dosyayı görüntüle
Mtb de kullandığım Spigen Spider
274511 dosyayı görüntüle
Tchibo telefon tutucu
274512 dosyayı görüntüle
274513 dosyayı görüntüle
sabitleme yerinin esnek olmasından dolayı çok fazla titreme oynama oluyor mu ?. ara toprak yolda felan deneme şansınız oldu mu ürünü
Henuz suruslerde denemedim. Ilk deneme sonrasi yine yorumlarımı buradan yazacağım.sabitleme yerinin esnek olmasından dolayı çok fazla titreme oynama oluyor mu ?. ara toprak yolda felan deneme şansınız oldu mu ürünü
sabitleme yerinin esnek olmasından dolayı çok fazla titreme oynama oluyor mu ?. ara toprak yolda felan deneme şansınız oldu mu ürünü
Bende de alüminyum var. Onunda kenarlarından çok sıkmak telefona zarar verir mi diye düşünüyorum. Bi defasında gevşek olduğu için Belkide kılıf kalın ve yumuşak (esneme payı fazla) olduğundan düşmüştüFarklı marka, görünüm çok benzer üründe aşırı titreme oluyordu, titremesin diye fazla sıkınca sabitleme bantının deliklerinin arası yırtıldı, artık öncekine ya da sonrakine takmak gerekiyor. Öncekine takılmıyor ki taksam daha gevşeği yırtıldıysa o da yırtılır, sonrakine takınca da zaten hiç durmuyor. Daha ince, daha kalın bir yere takılarak idare edilebilir tabii ama sonuçta titriyor. O yüzden alüminyum modele geçtim.
Aklımdaki bi soruda buydu aslında. Oıs ve diğer sensorlere uzun vadede zarar verme konusu. Alüminyum tutucular sıkı sabıtlıyor diğerleri oynak olsada tıtresımlerı daha iyi sonumluyodur diye düşünüyorum17 eylül 2021 tarihinde apple tarafından OIS (optik görüntü sabitleme) ve AF (otomatik odaklama) özellikleri bulunan telefonların titreşim sonucu hasar görebileceğini belirten bir belge yayınlandı. Belgenin son paragrafında düşük titreşimli araçlara bağlanan telefonlarda da hasar oluşabileceği ve titreşim sönümleme özelliği bulunan telefon tutucuları kullanılması öneriliyor.
Servet ödeyerek alınan iphone ların sağlığı için iphone 6s plus ve üstü telefonu olan bisikletçilerin bu ayrıntıya dikkat etmesini öneriyorum.
Belge de aşağıda bulunsun.
iPhone'unuzu belirli frekans aralıklarında, özellikle yüksek güçlü motosiklet motorlarının oluşturduğu yüksek genlikli titreşimlere maruz bırakmak kamera sisteminin performansını düşürebilir.
iPhone kamerası, günlük kullanımdan stüdyo kalitesinde portrelere kadar her durumda harika fotoğraflar çekmenize yardımcı olur. Bazı iPhone modellerindeki gelişmiş kamera sistemleri, zorlu koşullarda bile mükemmel fotoğraflar çekmenize yardımcı olmak için optik görüntü sabitleme ve kapalı çevrim otomatik odaklama gibi teknolojiler içerir. Bu sistemler, mükemmel bir çekim yapmaya odaklanabilmeniz için hareketi, titreşimleri ve yer çekimi etkilerini otomatik olarak etkisiz hale getirmeye çalışır.
Sıradan bir kamerayla fotoğraf çekerken kamerayı kazara oynatırsanız görüntü bulanık çıkabilir. Bazı iPhone modellerinde bu durumu önleyen optik görüntü sabitleme (OIS) özelliği vardır.1 OIS, kamerayı yanlışlıkla oynatsanız bile net fotoğraflar çekmenizi sağlar. OIS sayesinde jiroskop, kameranın hareket ettiğini algılar. Görüntünün oynamasından kaynaklanan bulanıklığı azaltmak için lens, jiroskopun açısına göre hareket eder.
Ayrıca bazı iPhone modellerinde kapalı çevrim otomatik odaklama (AF) özelliği bulunur.2 Kapalı çevrim AF, yer çekimi ve titreşim etkilerine karşı direnç göstererek hareketsiz fotoğraflarda, videolarda ve panoramalarda odaklama netliğini korur. Kapalı çevrim AF sayesinde yerleşik manyetik sensörler, yer çekimi ve titreşim etkilerini ölçer ve dengeleme hareketinin doğru bir şekilde ayarlanabilmesi için lens konumunu belirler.
iPhone'daki OIS ve kapalı çevrim AF sistemleri dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak OIS gibi sistemler barındıran birçok tüketici elektroniği ürününde olduğu gibi, belirli frekans aralıklarındaki yüksek genlikli titreşimlere uzun süreli doğrudan maruz kalma, bu sistemlerin performansını düşürebilir ve fotoğraf ile videolarda düşük görüntü kalitesine yol açabilir. iPhone'unuzu uzun süre yüksek genlikli titreşimlere maruz bırakmamanız önerilir.
Yüksek güçlü veya yüksek hacimli motosiklet motorları, şasi ve gidonlar aracılığıyla iletilen yoğun ve yüksek genlikli titreşimler üretir. Yüksek güçlü veya yüksek hacimli motorlara sahip motosikletlerin belirli frekans aralıklarındaki titreşim genliği nedeniyle iPhone'unuzu bu araçlara takmanız önerilmez. iPhone'unuzu mobiletler ve scooter motosikletler gibi küçük hacimli veya elektrikli motorlara sahip araçlara takmak, aygıtınızın nispeten daha düşük genlikli titreşimlere maruz kalmasına neden olabilir. Ancak bu durumda da iPhone'unuz ile OIS ve AF sistemlerinin hasar görme riskini azaltmak için titreşim sönümleme özelliğine sahip bir tutucu kullanmanız önerilir. Hasar riskini daha da azaltmak için bu şekilde uzun süre düzenli kullanımdan kaçınılması da önerilir.
1. OIS özelliği iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus ve iPhone 7'nin yanı sıra iPhone SE (2. nesil) dahil olmak üzere sonraki modellerde bulunur. Ancak iPhone 11 ve sonraki modellerde Ultra Geniş kamera ile iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus modellerindeki Telefoto kamerada OIS özelliği bulunmaz.
2. Kapalı çevrim AF özelliği iPhone XS'in yanı sıra iPhone SE (2. nesil) dahil olmak üzere sonraki modellerde bulunur.
Yayın Tarihi: 17 Eylül 2021
Bende de alüminyum var. Onunda kenarlarından çok sıkmak telefona zarar verir mi diye düşünüyorum. Bi defasında gevşek olduğu için Belkide kılıf kalın ve yumuşak (esneme payı fazla) olduğundan düşmüştü
...
Dün yaklaşık 30 km lik bozuk asfalt ve arnavut kaldırımı yolunda kullandım. Hehangi bir sarsıntı, oynama ve ses yapmadı. Şimdilik iyi gidiyor. Uzun süreli kullanım sonrası yine bilgi paylaşımı yaparım.sabitleme yerinin esnek olmasından dolayı çok fazla titreme oynama oluyor mu ?. ara toprak yolda felan deneme şansınız oldu mu ürünü
Tıtremeyecek kadar sıkmak esas zararı verir diye düşünüyorum. Çünkü o zaman bisikletten gelen sert anı darbeleri direk alır. Tıtrerse en azından sönümleme olur ama çok tıtremesıde kullanımı zorlaştırır tabi. İkisinın ortasında bişi lazım dediğiniz gibiFazla sıkmak zarar verebilir. Ben kılıfla kullandığımdan henüz zarar oluşmadı. Benim tutacak alttan da tutuyor, onda düşme sorunu yaşamadığımdan titremeyecek kadar sıkmak yetiyor. Oğlumun bisikletteki alttan tutmuyor, ilk kullanımda telefon düştüğünden artık mecburen çok sıkıyorum.
Bir de melez olanları var, her iki tür iç içe geçmiş gibi. AE'de çok var. Alüminyum tutucu, telefonu ona takıp üst ve alttan silikon lastikler geçiriliyor, belki de en iyisi o.
Tıtremeyecek kadar sıkmak esas zararı verir diye düşünüyorum. Çünkü o zaman bisikletten gelen sert anı darbeleri direk alır. Tıtrerse en azından sönümleme olur ama çok tıtremesıde kullanımı zorlaştırır tabi. İkisinın ortasında bişi lazım dediğiniz gibi
Üst iki fotodakıler biraz sakıncalı. Tamponlar zamanlar eriyor yeterince emdıgını düşünmüyorum bendekılerın"Titremeyecek kadar sıkmak"tan kastettiğim aslında "sallanmayacak kadar sıkmak". Kaskatı kesilecek kadar sıkmıyorum ama mesela telefonu yukarı doğru çekmeye çalıştığımda gelmiyor. Alet şu:
274641 dosyayı görüntüle
Dört tutucu bacağın içinde kauçuk tamponlar var, onlar biraz yumuşatıyordur.
Oğlumun bisiklette altı açık olup daha çok sıkma ihtiyacı hissettiren de şu. Bunda da kauçuk tamponlar var:
274642 dosyayı görüntüle
Melez olanlar şunun gibi (bu plastik ama başka çeşitleri de var, hatta AliExpress'e gitmeye gerek yokmuş, HB, N11 gibi yerlerde de varmış):
274643 dosyayı görüntüle
AliExpress'te bir de sabit tutucuları silikonla pekiştirmek için o silikon parçayı da satıyorlar:
274644 dosyayı görüntüle
Ben de düşündüm ama şoku ne kadar absorbe edeceğinden emin olamadım.Bir süredir yol bisikletimde kullanmak için telefon tutucu araştırması yapıyorum. Kullanım kolaylığı ve gidon uzatma bağlantılı aerodinamik şekli sebebiyle Oxford Cliqr almayı düşünüyorum. Bu ürünü kullanan veya kullanmış olan var mı? Ürün hakkında ne düşünüyorsunuz ?