Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten düşüş anılarınız

hangibirini anlatiyim ama bildiğim birşey var hiçbirzaman sakatlık yaşamadım üzerinize alınmayın ama biraz düşmeyi bilmek gerekiyor.. haberiniz olmadan olan olayları bunun dışında tutuyorum hertürlü riski aldım çok hızlı giderkende düştüm ama minimum düzeyde hasar aldığımı söyleyebilirim:)

Scudo
bende başımdan geçen bir olayı anlatayım.normalde iyi ve dikkatli bisiklet kullanırım.
akşam 21:00 sıraları. ben bisikleti sürüyorum önümde de 6 yaşında biladerim vardı.hafif bir virajı döndükten sonra 4-5 pedal çevirdim. boşta giderken bir anda çaaat diye bir ses duydum.
Daha ne olduğunu anlamadan havalandığımızı hissettim(takla attım). ve en altta kardeşim onun üzerinde bisiklet onun üzerinde ben olmak şartıyla yerde bulduk kendimizi.
sonra bende hiç bir şey yok kardeşim çok sesli bir şekilde ağlıyor.
birde baktım kardeşimin ayağı ön teker ile ön maşanın arasına(canta paralel) olarak araya girmiş. halen anlamıyorum o ayakkabılı ayak küçücük aradan nasıl girdi. tellerden biri kırılmış. kardeşimin ayağını bir türlü aradan çıkaramamıştım. ve sonra bir adam geldi ön tekeri söktü öyle ayağı çıkardık . kardeşimi
hastaneye götürdüğümüz de küçük bir ezik dışında hiç bir şey yoktu.

pek bir yerim acımamıştı ama çok moralim bozulmuştu..

sağ bilek çaprazımı yırttım bundan 4 sene önce 2 sene önce yıne sağ baldırımı parçaladım (içerden) ve şimdide sol dizimde galıba (doktora gıtmedım daha ) ya çaprazlarda yada duz kaslarda buyuk bı yırtık war...

geçen sene arkadaşla okuldan çıktık,heyecan arıyoruz(okul kıyafetleriyle).sonra sille barajına tırmanalım dedik.konyada olanlar bilir.en kısa mesafeli gezi yerlerinden biridir.dar,etrafının yarısı uçurum. dik ve virajlı bi yoldan baraja ulaşılır.
neyse yola koyulduk.arkadaşımda avrupadan gelme kettler alu-rad (ince teker) var,ben de avatardaki bianchi track.yaklaşık bi 15 km sonra baraja tırmanmaya başladık.terledik baya bi.zaten antrenmanımız da yok.zorluklar içinde baraja tırmandık.o yukuşu çıkmamın tek sebebi,inişimdeki heyecandı:D.sonra biraz oyalandık sonra sıra geldi inişe.ben bisiklete bi bakındım.km saatini sıfırladım.tabi bu arada arkadaş nasihat veriyo.oğlum yavaş ol,bu şakaya gelmez felan gibisinden:D.başladık inmeye.sanırım 2. ya da 3. virajda baya bi hızladım,fakat arkadaşı geride bırakmayım die yavaşlıyorum.o da neeee.ince tekerli bisiklet dağda basmış pedala geçiyo beni:D.sen misin geçen.ben de bastım.baya bi hızlandık hatta son hızımıza ulaştık:D.mutlu mesut giderken karşımızda bi viraj.sonu gözükmüyo.ve yanı uçuruım:D.arkadaşa direk attı kendini yolun sağına.(kum birikintisi var bizi durdurmaya yetecek kadar.sonra ben de asıldım arka frene ama nafile.baktım arkadaş attı kendini dedim ayıp olmasın ben de attım.zaten virajın sonu gözükmüyo:D.ikimiz de güzelce çakıldık toprağa:D .onda baya bi yara bere vardı.ince tekerli bisikletin ön tekeri,teker olduğu anlaşılmayacak bi şekil aldı.gidon mili kırıldı.benim ön amörtisör taş kesildi.ve direksiyonun yanı tam kalbimin üzerine geldi.güle oynayakalktık.ben bi baktım km göstergesine.max. hız 57:eek: .sonra bi kamyonet çağırıp bisikletleri götürdük.eğer yine o kadar az hasar alcağımı bilsem hiç tereddütsüz yaparım yine aynı hızı:D.bu arada kazadan sonra bi önümüzdeki viraja baktım eğer yatırsam nolurdu die.o virajı dönseymişim 10 metre ilerde çok daha keskin bi viraj.ve bu virajın arkası uçurum.yani kurtuluşum yoktu.100 metre kadar havada uçup kayalara çakılacaktım:eek:
kusura bakmayın biraz uzun

ilkokuldaydım ayağa kalkıp el bırakmıştım ve birden dengem bozuldu.boynuza karnımı sürttüm ve karnım boydan boya yara oldu, izi 2 yıl geçmemişti.

@zürey

çıktığınız yoldan inmediniz mi nerde hangi viraj olduğunu bilmiyor muydunuz?

@fatihgüven

abi ilk çıkışımızdı.bi de inişi görünce aklım başımdan gitti zaten.hiç düşünmedim virajı yolu :D

01 eylül 2007 c.tesi
yer: izmir güzelbahçe mtb parkuru

antreman turu atıyorum... teknik iniş başlangıcından aşağıya baktığımda, yamacın en alt noktasında yerde minderler serili olduğunu gördüm. "alla allaa niye sermişler o minderleri oraya acaba" diye düşünürken, inişin son noktası ve en dik yeri olan ve herkesin avaz avaz "ağaç köklerine dikkat" dediği yerde, o ağaç köklerine takıldım :D havada bi kaç takla atıp minderleri ne için oraya koyduklarını öğrendim,
:D (beni orda gören arkadaşlar şahittir) sol dizde ve kalçada yaralanmalar ile ucuz atlattım ama çok artistik bir uçuştu...

• Beğen
Tepkiler: Daywalker
Allah'a şükür unutamadığım bir kazam olmadı
(Çocukken bisiklet sürmeye çalıştığım zaman ki ufak düşüşleri saymıyorum.)

Ben hiç unutmam bundan 2-3 sene önce hızımı almış arkama bakarak gidiyordum :D sonra birden bisiklet durdu ve kendimi kaputun üstünde buldum :D kaputtan indiğimde bisikletime baktım çok bişey yoktu cantta akord vardı.Arabaya baktığımda tamponu kırılmıştı bende o korkuyla ne yapıcağımı şaşırmıştım.Çünkü adamın tamponunu kırdım.Allahtan adam arabadan çıktığında bana baktı bişeyimin olmadığını görünce bişey demedi ve gitti :D

cevatpaşa bayrampaşa minibüs hattında kendimi cevatpaşadan saldım.
ancak daha yıldırım mahallesindeyken hafif bir yokuş vardı
ben 55-60 km/h ile gidiyordum birde ne göreyim önümde(15 metre) bir motor..
gaza geldim dur dedim ben bunu geçerim...(motor da o anda sokağa gircek sağa yavaşlıyo ben hala pedal çeviriyom)
ben de o hızla kaptırmışım motorun peşinden sokağa bi girdim.fren sıktımmı sıkmadımmı hatırlamıyom..
sonra kendimi bi anda yerde buldum ama biyere çarpmadım.yani tam sokağa döndüm o hızla ben biyerde bisiklet 5 metre falan ilerdeydi kalktım hemen bisiklete doğru gittim birde ne göreyim! ön jant 8 olmuş bisikletin ön takım yürüyen aksam falan dağılmış:D

tabi gaz fren şanzuman benim halim duman her tarafımda kanlar akıyo kolum diresek diz kapaklarım omuzumun üstüne düştüm bide yeni aldığım gömlek yırtıldı:( sağlık olsun da diyemiyo insan:D) kolumda omuzumda dizlerimde hala izleri var gören de buraları yanmış sanar::

en zoru da aileme söylemek olmuştu yani onlar zaten bisiklet kullanmamı istemiyo çok hızlı sürüyom diye yazın o sıcağında uzun kol kazak giymiştim hiç unutmuyom:D

tavsiyem kesinlikle viraja girerken önce yavaşlayın,sonra dönüş yapın.yani yavaşlamadan dönerseniz sizin de allah göstermesin benim gibi haliniz duman olmasın:D(dönüş yaparken de fren yapmak işe çok az yarar önceden fren yapmak ona göre daha yararlıdır tecrübelerime göre)

geçen cumartesi yokuş aşşagı inerken toprak yolda yolun azizligi sonucu kötü düştüm :p
çapraz bir taklayla yere çakıldım :) kask kırıldı. yüzde bacakta kolda ufak çiziklerle atlattık... kask önemli arkadaşlar :) bunu anlamış oldum ....

@ozgurdeniz

geçmiş olsun.güzel bir deneyim olmuş:) ben de dikkat ederim virajlarda elimden geldiğince ama insan bazen duygularına hakim olamıyo işte:D

• Beğen
Tepkiler: ozgurdeniz
Arkadaşlar bugün hayatımın en kötü düşüşünü yaşadım....Öle bi düşüştüki,kot pantolon yırtıldı::D++Gidon yamuldu+zincir attı+rüzgarlık yırtıldı....Bacağım,kolum uff oldu:D:DAma mutluyum:D

hafıf bı yokustan asagı bmx ımle kaptırmıs gelıyorum cunku pedal cevıremıyorum arka rublem bozlmustu yokusun sonlarına yaklasırken arka ruble kıtlemsıyle suratımla asfaltın bır oldugunu hısseetım kalktıgımda suratımın sol tarafı kanıyu neysekı bısey olmadı....

@hoffman bikes rider

Benimkisinin bi deişiği:D:D..Çok büyük geçmiş olsun.

@mert fr

kazaların hızına yetişilemiyor her an daha üst modeli çıkıyor :D

3 4 serit bir caddeden gidiyordum arkadasın arka frenlerini yaptırcaktık yolda assa dogru hafif ben solda münübüsün yanından kaptırdım soldan da dönen araba cıktı ısklarda bn münübüsün önüne gecerim ama adamda birden hızlandı bn de ayaklarımı yere koyarak durdum tam arabanın önünde arkadasta arkamdaymıs oda arkadan bana biy koydu bn dengemi saglıyayım derken yere yapıstım ama arkadas devam etti fren yoktu cünkü kısaca bn mal gibi kaldım ortada

Geri