Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten düşüş anılarınız

Scudo
burası eski edirne asfaltı oluyor bilenler bilir oradaki minübüscülerin ne pis kullandıklarını

hee biliyorum yaa o yol çok güzel bi harika s.çiftliği edinekapı hattındaki minibüsçülerse dediğin ya da s. çiftliği gop tamamdır;)
ama tavsiyem onların arasına pek girme nerden çıkcakları belli olmuyo sağlarına yaklaşma solla sollayabilirsen:D

• Beğen
Tepkiler: sertacr88
Benim de en pis kazam bundan 3 yıl önceydi; Silivri'de şehir içinde dik bi yokuştan aşağı iniyoduk! Bisiklet allahlık bi Bianchi, üstünde de 20 yaşında iki zeki üniv. öğrencisi! :D Ne fren var ne bi şey derken yokuştan aşağı yardırdık biz; yol boş gibiydi ama kavşakta yan yoldan sessiz sedasız gelen 307 yi farketmemiştik! Ben selede oturmuş pedal çeviriodum arkadaş da üst boruda oturmuş gidonu tutuyodu! Sağa mı sola mı derken kendimizi 307 nin arka çamurluğunda bulduk! Allahtan kırıksız çıkıksız bi kaç sıyrık ve çizikle atlatmıştık. Araba 10 m ilerde durdu; ön iki kapı aynı anda açıldı ve biraz irice 2 amca aşağı indi! :D Biz direk kaza geçirmiş moduna girdik (o ana kadar gülüyoduk çünkü) adamlar geldi var mı bi şeyiniz, hastaneye gidelim falan. Biz iyiyiz dedik; ama arabanın kaput bayağı bi içeri girmişti! Sonra yine bi gülme krizi geçirdik ve acıdan inleye inleye geri döndük..!

benim düşüşüm oldu gerçe bisikletçilerde çok olan şeymiş ama yine de kötü köprücük kemigi kırdım

2004 yazında şehiriçinde gece sürüyordum bisikletimi aylardır sürmediğim için alışamamıştım hızlı gitmeye yokuş aşağı gittikten sonra 60derecelik bi virajı dönünce iyice hızlandım (frene yola çıktığımdan beri dokunmamıştım) toprak yoldaki çukuru gece göremedim (o hızla görsem bile farketmezdi) sol bileğim kırıldı sağ dirseğimde de yırtık oldu

bu arada düşme anında "film şeridi gibi geçme" olayını yaşadım birkaç dk. sürdü sanki düşüş

Ben kardeşimin küçük bisikletiyle tam gaz gelirken mıcırdan kaçmak isterken taşlı toprak tepeciğe çıktım ve uçtum dizim yarıldıydı..
Artık düşüşümde birşey olmuyor..

1998 di senelerden.samsun-ayvacık tedaş lojmanlarında oturan bir arkadaşımı ziyarete gitmiştik.2 bisiklet vardı ortamda.birini sahibi aldı..diğerini o bisikletle ilk kez karşılaşan ben..tedaş lojmanları epeeey bir eğimli arazi üzerine kuruluydu ve benim de ilk gidişimdi.aldık bisikletleri ama ne yöne sürücez bilmiyordum.yokuş aşağı pedallamaya başladım!ben kaptırmış gidiyordum ki arkadaşım "oya bu tarafaaa" diye 'yukarı' çağırdı beni.ben de yukarıya niyet edip dönebilmek için frene tutundum.ama o da ne??frenler tutmuyordu!ya allah diyerekten tam bi asıldım frenlere..sonuç; bisiklet 'aşağıya' gitmek istediği yöne..ben 'yukarıya' sesin geldiği yöne fırladık.epeey bi 'yukarı' uçtuktan sonra önce göğsümün üstüne düştüm.neler olduğunu hala anlayamadığımdan kafayı gözü de sağlama almak aklıma gelmedi.düşmenin şiddetiyle beton zemine bi de kafa attım! sonra "noluyo yaa??" diyerekten hemen ayağa kalktım ve terim sandığım şeyi sildiğimde farkettim "nolduğunu"!! sağ kaşım 2 yerden açılmış..kan gövdeyi götürüyor..günün kalanı kaşıma dikiş atmasınlar diye yalvarmakla geçti..atmadılar da ama 10 yıldır hep şu soruyu soruyolar : "ya sen kaşını niye öyle alıyosun??" :p
benim bundan aldığım enn önemli ders ise şu oldu ; bilmediğin bisiklete davranma!! tabi kask da takmalı!

yeni tamir edilmiş bisikletimle gezerken sol ön fren kolu bi anda yerinden fırlayıp ön janta sıkıştı, anında ön teker kitlendi ve takla attım. ellerim kollarım çok yandı ama başka önemli bi zarar yoktu. herşey çok ani gelişti nolduğunu bile anlamadım :D

eskişehirli arkadaşlar bilir belki anemon otelin bayırından inerken biraz keskin viraj vardı ve ben orayı hesaplayamamıştım ayrıca da o virajın tam ortasından su akıyordu frenlere asılıp arka teker kayarken o suya girdiğimde bisiklet sağıma doğru çimenlere uçtu(sola doğru dönüyordum)ve bende yolda hala uçmaya devam ediyordum yere düştüğümde dişimi kırıp dizimi yarmıştım ve yüzümde de yaralar vardı çok kötüydü

ben 4. sınıftan 5. sınıfa geçerken en pis ve tek kazamı yaptım:D aslında herşey gzel [kask olmaması dısında]ama sanırım kimse bu kadar şanssız olamaz.sapasağlam peugeot energy 5 vites sağlam 20 jant vardı kimse beni geçemiyodu :D ama ne fayda kazada onlar tebrik etmediler beni...1 km hafif iniş var yola cıkdım gayet normal gdiyodm sonra yolda ön frenim patladı esk v frenlerden tabiiki o anda en son dönup kurtulacaın yeri geçtim ama yol cok ve dahada iniyo ordan sonra...nası patladı diye hdüşünüyodum hafif hafif yavaşlayım dedim sanırım 30 km hıza falan indim pat zincir attı birden sallandım falan nerelere girdiyse artık ben artık sinirlendim zaten sanırım inanmassınız ama arka fren pabucu yerınde fırladı oda gitti bişeyler ucusdu orlardan:D hızımı almaya devam ettim aşağı insem dıye bakıyorum yani:Dartık bilmiyorum o anın heycanıyla yaptığım bi acemliğin etkiside var birden pedalı kaldırma carpdım savruldum karsıdan gelen pois arabasına çarptım[a 7611 tamponu hala bantlı)sonra uçuş sürünme takla kısacası asvaltta akrobasi:D polis arabasına bindirdiler beni ew tel nomu öledim hastanede uyandım sonra 19 tane yara saymıs adam bana söyledi karnımda hala iz var sağ kolum kırıldı sol omzum çıkdı basımda 6 7 tanee deli yzüm gerçekden kurt adam gibi oldu görenler hayretle bakdı bana dolu yara vardı sayamadığım zaten o zaman kaskım vardı ama pembeye donuk almıs babam olmadığı için urur yapıp takmazdım:D o zamandan beri 1 kere yeni bisiklet aldığmda düşdüm bide bu akşam 1 metreden market bisikletiyle atladm bileğim yırtıldı daha pis bişe olmasda inş...

Arkadaşımın çift amasörlü bisikletini aldım. Ama yaylar çok gevşemiş. Topraktan bi uçurum tarzı bi yer vardı yan tarafından değilde yerden 2-2.5 m yükseklikteki kesintisinden uçmayı denedim çakılmışım:D Çakıldığım yerden tam 5-6 m ileri uçmuş oraya kafayı gömmüşüm. Bi baktım hastahanedeyim hiç bişi hatırlamıodum. Bana anlattılar ama ben sadece o uçuruma girişimi hatırladım oda rüya gibiydi :D kaşımın 2-3 cm üstüne 15 ten fazla dikiş atıldı. Çenemede 7-8 tane. Şu an sadece yerde kıvrandığımı ve ambulansın içindeyken ayağa kalkmaya çalışıp durdurun şunu midem bulanıyo dediğimi hatırlıyorum. Midem ağzımdan çıkıcak gibiydi. Bunların haricinde başka hiç bişi hatırlamıyorum. Birde adamın biri gelmiş yerde beni yatarken görünce üzerime öldü diye gazete kağıdı kapatmış. Yanımda 2 arkadaş daha vardı adam öle yapınca onlar hepten korkmuş. Neyse tam 1 hafta yattım:D 2-3 ay boyunca 6. vitesin üstüne çıkamadım :D Şu an korkumu yendim ama yeni bisiklet alınca kasksız uzun yola veya zor yerlere girmicem.

Sarıyer-Rumeli Feneri Köyüne giderken yolda bulunan (sanırım bir araçtan akan) yağ birikintisine denk geldim. Bisiklet buzlu yoldaymış gibi kayıyordu, kayma anı harikaydı ama düşüş çok berbat oldu. Süpermen gibi kollarımı uzatmış yüzüstü asfalttaki yağ üzerinde sürüklenmiştim.

bisikletimi alalı 2-3 hafta olmuştu tabi yeni bisiklet kron oo süper falan modundayım:D..(eski bisikletlerimin hepsi noname bisikletlerdi)hernese gidioruz geziyoruz arkadaşlarla falan birgün yine arkadaşlarla parktayız gezmiş gelmişiz öyle oturuyoruz bişeyler falan içiyoruz bende orda kendi çapımda takılıyorum herneyse geldim koydum bisikleti oturdumuz yerin yanına ordan kendime kola alıyodum nasıl oldu bende tam anlamadım ama kola şişesi elimden kaydı onu tutma çabasıyla şişeyi baya bi sıktım ve kola fışkırdı bisikletimin üstüne doğru neyse işte kadroyu sildim falan başka bişey aklıma gelmiyo bindim yine sonra arkadaşın üstüne doğru hızlıca sürdüm normalde böyle yapıp ön freni hafif sıkıp arkayıda hafif sıkıyorum son ihtimal arkayı tam sıkıyordum.geldim geldim arkadaşın üstüne doğru ön freni ve arka freni hafif sıkmamla birlkte hooop arkam kalktı 90 derecelik bi açıda durdu bisiklet resmen yere:Dsonra ön freni bırakmamla taaakk die yere indim:Dkola fren pabuçlarının deydiği yerede gelmiş ve az bi sıkmamla kitlenmiş orayı iyice silip kururken ve ondan sonrada yaklaşiık 2 saat çıkardıpı gıcırtının dışında arka jant baya bi yamuldu ertesi günde bisikletçiye götürmek için bindim jantın o haliyle salaklııım bitmek bilmiyo:Dgiderken bi kasisten geçmemle şiddetli bi sesle arka tekerimde patladı götürdüm bisikletçiye 55 milyon jant çemberi vs. toplam masrafı bide iç lastik 8 mlyon herşey bitti oh derken dış lastiğinde yırtılmış olduğunu farkettik oda 30 milyon toplamda 90 küsür milyona patladı bi cola:Dçok pis olmasada hatta kaza bile dencek bişey olmasada içime oturan bi paraydı:D

çıkarılcak sonuç bisikletinizin yanında cola içmeyin:Dyada dökerken çok dikkatli olun:D

benmki biras komik yaa :D küçükken arkadaşlar bisikletleri takas yaptık bununkinin önü süspansiyonluydu ona güvenip bir çukura hayvanca girdim süspansiyonuda dünyada çıkan ilk ön süspansiyonlardan :D çukura bi girdim süspansiyon eklem yerinden bi fırladı teker uçtu bende düştüm :D
o günden bugüne fazla bi kazam olmadı şükürler olsun :

ben yolda giderken önüme bir kız çıktı bende hızlı gidiyordum refleks olaraka biraz acemilik takla attım. bisiklet ve dudağın paramparça olmuştu

1.5 ay önceki yaşadığım kazadan sonra kalıcı hasar kalmaması sanırım bir mucize. Yokuş aşağı düz bir yolda seyir halindeyken 4 yol ağzına geldiğimde park halindeki bir arabanın aniden ters yöne fırlaması sonucu fren dahi yapamadan yaklaşık 40km hızla aracın jant bölümüne vurup yere kapaklandım. Sonuç:

Sol el tarak kemiğinde çatlak, sağ el bileğinde skafiod kemik kırığı, sağ ayak bileğinde ağır doku zedelenmesi ve 2 kaburga eziği. Kask parampaça olduğu için kafa bölgesinde bir sorun yok. Adli rapor tutulduğu için elimde hiç bir tomografi ve röntgen çıktısı yok, vermediler.

Maalesef trafikte istediğiniz kadar dikkat etseniz de sürücü kılığındaki kasaplar yüzünden insanın hayatını tehlikeye atabilecek kazalar olabiliyor.

Ne ilginç:
zira,konuyu başlatan tekteker adlı kullanıcı namı diyar; volkan kankam:D
banlandı,ama birisi nerden bulduysa bulmuş şimdi devam ettiriyor,konuyu.:):)

Ben en kötü kazamı bisikletimi aldığım sene altyolda yaşadım arkadaşım ve ben yarış yapıyorduk o beni sollamaya kalktı çekilmesem duvara çarpıcaktı bende onu düşünerek geçmesine izin verdim sonra 100m kadar ilerede durmuş ve bende görmemiştim o günde yağmur yağmıştı ve bende arkadaşımı ördüğümde mesafe sadece 3m di frene bastım ama duramadım nasıl olmuş bilmiyorum ama 5 cm lik bisikleti tam ortalayıp arkadan vurdum önce arkadaşım sonrada ben bisikletten uçtum allahtan bir kaç sıyrıkla atlatmıştım

Ders1=kendinden başka kimseye güvenme(bisikletine bile)
Ders2=bir halt yiyeceksen hava durumunu göz önüne al
Ders3=hızlı gitme

Istinye yokusundan asagiya hiz denemesi yaparken, yolda izgara olmadigini son anda fark edip, sagindan gecmeye calisirken(solda koruklu otobus vardi) kaldirima carpip takla atmam sayilmazsa- bir kac siyrikla atlattim, Kirecburnunda sahilde biriken turist kafilesinin arkasindan gecmeye calisirken karsima cikan cocuga carpmiyim diye denize dusmustum. Sahsen en berbati buydu, bisikleti denizden cikarmaya ugras, sirilsiklam halde eve don, tam anlamiyla madara olmustum.

Geri