Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Arkadaslar nacizane benimde bir sorum olacak bu konuda.
Birisi Btwin tilt 120 digeri carraro flexi 106 olmak uzere ikitane katlanir bisikletim oldu gecmiste. Ikiside 2. El di ve satildi. Bu bisikletlerde ne hikmetse pedal cevirirken arka dislilerde zincir cirr cirr ses yapiyordu. Hani bisiklet bosta giderken arka gobekten gelir ya hah o sese benzer bir ses. Zinciri temizleyip yagladim dislileri bile temizleyip yagladim vites ayarini mukemmelize ettim ama o sesten bir turlu kurtulamamistim iki bisiklettede ayni seyi yasadim. Bisikletleri ikinci el almistim ama cok yeni durumda almistim ikisininde zincileri ve dislileri mukemmel ve yeni idiler. Bu katlanir bisikletlerde hep mi bu durum olur acaba sanki zincir ve disliler birbirine tam kavusmuyor gibi. Suan yine bir katlanir bisiklet almak istiyorum busefer internetten sifir olarak salcano marina. Ama ayni sorunu yasarim diyede korkuyorum.

Scudo
Sen bir önce al sonra halletmeye çalışırız konuyu.

En kolay yöntem kulaklık takıp, müziği köklemek ? Ondan sonra ne ses gelir ne çıt çıt :D

En kolay yöntem kulaklık takıp, müziği köklemek ? Ondan sonra ne ses gelir ne çıt çıt :D
Araç çarptıktan sonra, iki-iki buçuk ay senden gelir çıt sesi her hareket ettiğinde. Deneyimledim biliyorum. ?

Son düzenleme:
@makaram Aynısı bende de oluyor sesin nereden geldiğini hala anlayamadım

Matara kafesi vidalarından bile pedalladıkça çıt çıt sesi gelebiliyor, sıkınca geçiyor. Konuya bir katkı da ben yapmış olayım. :komik:

Arkadaşlar bisikletim ile ilgili bir sorun var ve tavsiyeye ihtiyacım var. Konu başlığı açamıyorum neden acaba?

bisikletimi sıfır aldıktan yaklaşık 1500 km sonra bisikletimden sürekli çıt çıt sesleri gelmeye başlamıştı. orta göbek dedim, zincir dedim, pedal dedim, ama yok çare bulamıyorduk. artık kanıksamıştım ve o sesle barışık bir şekilde bisiklet sürmeye alışmıştım. 5000 km bu ses ile bisikleti kullandım. sonra bir gün yeni sele borusu almaya karar verdim, borunun boyutlarına bakmak için söktüm ve her şey ortaya çıktı. meğerse ses hiç beklemediğim yerden, sele borusundan geliyormuş. sele borusunu sökünce içinin kirlendiğini ve canyon'un bisiklet ile gönderdiği, içinde sanki kum taneleri varmış gibi olan gres yağının özelliğini yitirdiğini ve sese neden olduğunu gördüm. iyice temizleyip tekrar yağladıktan sonra nihayet o sesten kurtuldum.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Arkadaşlar kadroda böyle bir kaynak sıkıntısı fark ettim. Bisikleti alalı 2 yıl 2 ay olmuş. Toplasak 5 km civarı ancak yol yapmışımdır. 2 yıldır odamda duruyor. Bu kaynak sorun çıkarır mı? Yoksa problem olmaz mı acaba?EA8234AB-8C10-441E-BC54-CAF281652E01.jpeg0FF36F81-DBE7-48C2-9D78-404BB37C31FC.jpegEA8234AB-8C10-441E-BC54-CAF281652E01.jpeg0FF36F81-DBE7-48C2-9D78-404BB37C31FC.jpeg

@mrks selamlar, o bölgeye sadece punta atılmış, yani kaynaktan önce sadece iki boru birbirini tutsun diye ön kaynak yapılmış, sonradan borunun tüm çevresine kaynak yapılmak üzere. Ama kaynak tamamlanmamış. Yüke bindiği zaman veya zorlandığı zaman borunun görmediğimiz tarafı kaynaksız ise kırılabilir gibi geliyor bana. Dikkat ettiyseniz maşanın sağ tarafının içinde kaynak olduğu görülüyor. Aynı öyle olması lazım yani

@EnginK. Aynen, sağ tarafta ve diğer hiç bir yerde sorun yok sadece burası sorunlu. Bugün faturasına baktım. 2 yılı dolmuş ve 2 ay kadar da geçmiş. Acaba değişimi kabul ederler mi? Bulunduğum ilde servis yok. Bisikleti Manisa’dan almıştım oraya kargo yapmam gerekecek sanırım. Bir sürü iş. Kötü oldu ya

Öncelikle videodaki nefes sesi yüzünden özür dilerim biraz hastayım

Bisikletin zincirini yıkayıp yağlamadan önce sorun yoktu ama şimdi bu ses çıkıyor
Pedalı geri çevirdiğim zaman zincirden ve aktarıcıdan sadece zincir sesi çıkıyor ama teker döndüğü zaman bu ses çıkıyor

Ses frenden değil freni tamamen boşa aldım fiske sürtme ihtimali yok ses göbekten mı çıkıyordur bakım zamanı mı gelmiş

Ben yağmurda son sürüşümü yaptıktan sonra göbekten ince bir ses geliyordu. Fakat bu ses göbeğe benzemiyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Berkaytopaktass
Ses teker döndüğünde çıkıyor aldığımdan beri bakım yapmadım ama su da deymedi göbeğe

Göbek olduğunu anlamak istiyorsanız tekeri sökün, elinizde döndürün eğer hala o ses geliyorsa büyük ihtimal göbektendir.

Ses teker döndüğünde çıkıyor aldığımdan beri bakım yapmadım ama su da deymedi göbeğe
Yıkarsanız bisikleti bir miktar su girebilir. Eminsiniz değil mi? Greslemek gerekebilir.

Bir detayı vermeyi unuttum pardon ses 3 . Vitese kadar çıkarıyor 3. Viteste çıkmaya başlıyor

• Beğen
Tepkiler: :DDD
O zaman tel gerdirme ayarına bir bakın derim. Kendiniz yapabilirsiniz. Ayar hakkında çok profesyonel olmadığımdan youtubedan videolar izleyebilirsiniz.

Selamlar, bisikletim salcano ng450 ön dişli farketmeksizin pedala sağlam asıldığımda 6. ve 7. dişlilerde sorun çıkıyor(en çok 7. de). Sorun çatur çatur ses çıkarken pedal boşa dönüyor, sorunun arka vitesin gergin olmamasından kaynaklandığını düşünerek vites ayarı yaptırdım (normalde bisikletimin tamirini veya ayarlarını kendim yaparım. Ama bisikletçi gerginlik vidasını ellemedi). Hala sürüyor ve zinciri değiştireli 2-3 ay oldu. Rubleyi kontrol ettim ama herhangi bir anormal durum da yok, sizce neden oluyor olabilir? Bisiklet 24 vites.

Geri