Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Çoğu zaman sele borusu bağlantısından gelen ses bisikletin başka yerinden geliyormuş gibi gelir. Ayakta sürerken bi daha dinleyin bakalım. Ses kesilirse şüpheli belli olur. Bu tip sesler insanı sinir eder sahiden de. Yerini teşhis etmek de çok zordur. Ben bir miktar seses tolerans gösteriyorum artık, sorun etmiyorum. Gacırtı gucurtu gibi sesleri duymamayı öğrendim. Vurma tipi sesler geliyorsa araştırılmalı tabi.

Scudo
bende de tiagra aynakol var. bahsettiğiniz sesleri son 2-3 aydır yaşıyorum. aynakol yaprakları gayet iyi sıkılmış durumda. ya pedal ya da göbekten geliyor. çözemedim henüz. ayakta sürerken de oluyor. sadece zorladığım zamanlarda oluyor. hızım 30 u geçip 90 kadans çevirirken olmuyor mesela.

• Beğen
Tepkiler: CaliCaga
@Pawcraft bana soruyorsanız disk fren yok. (diskten bunu anladım)

Vites, aynakol, ruble, aktarıcı gibi parçalarda ses arayan arkadaşlar jant tellerine de bakmayı ihmal etmesinler.
O teller gevşek ya da çok sıkı olduğunda (bazı jant markalarında) takır tukur ses yapar.

bende de tiagra aynakol var. bahsettiğiniz sesleri son 2-3 aydır yaşıyorum. aynakol yaprakları gayet iyi sıkılmış durumda. ya pedal ya da göbekten geliyor. çözemedim henüz. ayakta sürerken de oluyor. sadece zorladığım zamanlarda oluyor. hızım 30 u geçip 90 kadans çevirirken olmuyor mesela.
Hocam sizin sorun bence pedal. Pedaldaki bilyalar zamanla böyle ses çıkarıyor. Ya pedal değişecek ya da bakımı yapılıp güzelce gresle temizlenip takılacak. Sorun geçmez ise pedal zorunlu değişecek.

• Beğen
Tepkiler: makaram
@makaram aynı sorun tiagra 4600 var böyle çıt çıt diye tırnak sesi gibi ses demi

Çıtırdamalar genelde sele borusunun sabitlendiği bölümden ve aynakol grubu ve göbeğinden kaynaklanır.

Şayet arka süspansiyonunuz varsa süspansiyon kısmındaki hareketli kollar ve bağlantı yerleri başlıca kontrol edilmesi gereken kısımlardır.

Fakat şöyle bir durumda var kadroda oluşan çatlaklar çoğunlukla kılcal çatlaklardır ve bu çatlağı her durumda göremeyebilirsiniz. Boyayı kazımak hatta bazı durumlarda bilir kişi gözüyle mercekle bakıp görebileceğiniz çatlaklar bile oluşabilir.

Alüminyümde ne yazık ki bu durum mümkün çeliğe göre daha nazlı bir metal bu yüzden alüminyüm kadrodan uzak duran arkadaşlarım var.

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Aynı sorundan muzdariptim. Aynakol'a falan bakmaya gerek kalmadı. Bisikleti değiştirdim ve sesin pedallardan geldiğini çözdüm. Tek eski parça pedallar ve ses anı eski bisiklette olduğu gibi geliyordu. Sanırım pedalların göbeğinde problem var.
(yanlış anlaşılmasın ses geliyor diye bisikleti değiştirmedim.)

Ustaya götürdüğünüzde "abin senin bisiklete para sıkışmış" diyecektir büyük ihtimalle :komik:

2007 senesinden beri türlü çeşitli "çıt çıt"lardan yakınılmış, çözümler önerilmiş, tutanlar olmuş, tutmayanlar olmuş. Demek ki herkesin çıt çıtı kendine...

Ben benim 2 komik çıt çıttan söz edeceğim. Buraları ileride okuyacak olanlara fikir verir belki.

1. Tek tarafı kilitli, tek tarafı platform pedal kullanıyorum. Shimano A530. Zaman zaman pedaldan ciiyk ciiyk diye sesler geliyordu. Fark ettim ki, pedalın kilitsiz tarafını kullanırken sol ayağım kayıp aynakola yaklaşıyor ve her geçişte ayakkabıma sürtüp ciiykliyor. Kolun sürten bölümünde boya kalmadı bu nedenle :)

2. Üçlü aynakolum var. Büyük ve orta dişlide sorun yok ama küçük dişliye aldığımda sağ ayağım tam saat 12.00 yönündeyken göbekten çıt diye bir ses geliyor. Oysa göbeği yakın zamanda değiştirdim. İyice inceleyince fark ettim ki ön aktarıcımın tel başı pimi biraz uzun ve tam aynakola bakacak yönde duruyor. Saat 12.00'den geçerken her defasında aynakol kısacık olan bu tel başına takılıyor ve diğer tarafa geçtiğinde bir çıt sesi geliyor. Hani bir cetveli elinizde tutup, 1-2 cm'sini dışarıda bırakıp başparmağınızla çekip bıraktığınızda çıkan çıt sesi gibi. Neden orta ve büyük dişlide yok, çünkü o dişlilere aldığımda aktarıcının üst kısmı aynakoldan uzaklaşıyor.

Demem o ki, bazı çıt çıtlar ve ciiykler hiç tahmin etmediğiniz yerlerden gelebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve Özcan
Arkadaşlar kallerin altındaki vidalar gevşediğinde de yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve :DDD
malum sıkıntı bugün çözüldü. her zaman gittiğim bisiklet tamircisine gittim. durumu anlattım. adam aynakol ile pedala bi göz attı sonra arka tekeri ittirip kaktırmaya başladı. arka tekerin QR mandalı açıp içine biraz yağ damlattı. şimdi dene bakayım dedi gıcırtıdan eser yoktu. ben şok.

bi de tamirciye gidiyorum diye 22km gidiş 22km geliş yol yaptım :koptum:

gıcırtısı olan arkadaşlar denesin bi. zincir yağı damlattı adam.

Arkadaşlar merhaba,

Dün bisikletimle 95 km'lik bir gezi yaptım. Sert ve uzun tırmanışlar vardı, bu tırmanışların tamamını oturarak düşük vites kendimce yüksek kadansla geçtim. Uzun inişlerde ise kaideyi havalandırma ve baldırları dinlendirme maksatlı olarak ayakta sürdüğüm yerler oldu. 60-65 kilometreden sonra ayna kolum, özellikle sol pedala basarken gıcırdamaya, esneme benzeri sesler çıkarmaya başladı.

Bisikletim Cube Nature Pro, toplam kilometresi henüz 1000 bile değil. Bu durum ayakta sürmemden kaynaklanmış olabilir mi? 118 kiloyum, acaba ağır mı geldim?

Sesi gidermek için tavsiyeniz var mı?

O ses benden de geliyordu. Çözümü Çorlu dan beni bulup geldi. Arka Quick Releaser'ı çıkardım, yağlayıp yerine geri taktım ve problem çözülmüş oldu. Ama her şeyi denemeden önce bisikleti iyice bir yıkayıp temizleyin ondan sonra tekrar bir deneme sürüşü yapın derim. Bazen spd pedal'ın bazı yerlerine taş, kum kaçıp onlar da yüklendikçe çıt çıt ses yapabiliyor.

Bugün parkur bisiklete götürüp 40 tlye bakım yaptırdım aynakola ve ses gitti bisikletin gidişi bile değişti

Geri