Scudo Sports

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

Kaderimden mi bilmem bu yaşa kadar bisikletlerimin hepsinde aynakoldan çıt çıt ses gelir.
aynakolumdan ses geldiği zamanlarda wd40 sıkıyorum geçiyor
Görmeden bir şey demek zor, özelikle 1. viteste çok dikkatli olun. Sürüş esnasında tellere sıkışırsa hem aktarıcıya hem de janta zarar verecektir ama en önemlisi yaralanmanıza sebep olabilir. Kardeşim büyük kaza atlatmıştı o yüzden.
hiç süresim gelmiyor bozuk haliyle

• Beğen
Tepkiler: brky1905
Scudo
Görmeden bir şey demek zor, özelikle 1. viteste çok dikkatli olun. Sürüş esnasında tellere sıkışırsa hem aktarıcıya hem de janta zarar verecektir ama en önemlisi yaralanmanıza sebep olabilir. Kardeşim büyük kaza atlatmıştı o yüzden.
şimdi indim bisikletin yanına arka aktarıcıyı çektim biraz asıldım biraz ayar vidalarıyla oynadım 1. vites hariç hepsi tıkır tıkır çalışıyor 1e atınca da janta giriyor onu da bir ara halledeceğim

Valla bende de geliyor çözemedim hala

Sele cantamdaki levye ve yama kutusundsn takir tukur ses geldigi icin bisikletten gelenleri duymuyorum 😄

• Hahaha
Tepkiler: DJDiamond
Basit ama etkili bir çözüm bırakayım;

Sele çantanızdan gelen çat çut sesler için sele çantanızın içine ince köpük koyabilirsiniz.
Matara tarzı alet kutularına da aynı şekilde ince köpük yerleştirebilirsiniz. "E ben koydum ama köpük kayıyor" diyenler için çözüm; yapıştırın💁‍♂️

Konuyla alakasız, aranıza yeni katıldım bir konu açmam gerekiyor ama hangi butondan açılıyor bulamadım. Yeni konu nasıl açabilirim.

Konuyla alakasız, aranıza yeni katıldım bir konu açmam gerekiyor ama hangi butondan açılıyor bulamadım. Yeni konu nasıl açabilirim.

Forumda bi süre zaman geçirdikten sonra açabilirsiniz. Sorununuzla ilgili kelimelerle arama bölümünden uygun başlığı bulup oraya yazabilirsiniz. Yardımcı olanlar olacaktır.

O çıt-çıt sesini ben de geçen haftalarda bisikletime bakım yaptıktan sonra almıştım. Tezgah üstünde baya bir pedal çevirdikten sonra yeni taktığım ön aktarıcı telinin ucunun, aynakolun koluna sürttüğünü-değdiğini gördüm ve o telin fazlasını alıp-bükerek kafamdaki bütün o masraflı planlara bir anda silgi çektim :). Bütün sistemi dışarıdan kontrol etmekte yarar var.

Büyük sandığımız onca problemin aslında ufacık müdahalelerle istediğimiz doğrultuda çözülebileceğini görmüş oldum bir kez daha. Bol pedallamalar.

Belki çok kez yazılmıştır ancak bu sesler takılırken yeterince sıkılmadığı ya da sonradan gevşediği için pedal ya da seleden geliyor olabilir. Başıma geldi.

orta göbeği değiştirdim, pedalları değiştirdim, seleyi çıkarıp tekrar taktım vidaları iyice sıktım. çok yüklenmediğimde ses yok. pedala kuvvetli baskı yapınca çıt yapıyor genelde. bazen yapmıyor. aklımla dalga geçiyor :D bisikletten gelen çıt sesi, buna takan insanı ve cüzdanını yavaş yavaş bitiriyor :D ahaha

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Benim pedaldandaa seledendee çıt çıttıtı çıt çıttıtıttı ses geliyor ritim tutuyorum surerken bence bi mazuru yok gobekten, grup setten gelmiyorsa xD

benim açı ayarlı gidon boğazı ses yapıyordu gres ile yağladım bir daha yapmadı.

Gres yağı mutluluktur :)

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Merhaba, başlık acamadigim için buraya yazıyorum umarım birileri sesimi duyar :)

Single speed bisikletimden garip bir ses geliyor arka göbekten şüpheleniyorum ancak çok emin olamadim. İnternette aynı tarzda bir sorun bulmak için baya aradım ancak hiç denk gelmedim. Fikriniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

youtube.com/shorts/09h3RzsNwww?feature=share

Merhaba, başlık acamadigim için buraya yazıyorum umarım birileri sesimi duyar :)

Single speed bisikletimden garip bir ses geliyor arka göbekten şüpheleniyorum ancak çok emin olamadim. İnternette aynı tarzda bir sorun bulmak için baya aradım ancak hiç denk gelmedim. Fikriniz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

youtube.com/shorts/09h3RzsNwww?feature=share

Bisikleti havaya kaldırarak ya da ters çevirerek pedal çevirince aynı ses geliyor mu? Pedal çevirmeden tekerleği çevirince de geliyor mu?

Bisikleti havaya kaldırarak ya da ters çevirerek pedal çevirince aynı ses geliyor mu? Pedal çevirmeden tekerleği çevirince de geliyor mu?

Havaya kaldırdığımda ses gelmiyor sadece bisiklet üstündeyken var. Pedal çevirmezken de ufak aralıklarla geliyor. (sürerken)

Single speed denilince aklıma zincir sorunları geliyor. Zincir gerginliği veya zincir dişli uyumu yüzünden olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Yaklaşık olarak 0,8 saniye aralıklarla gelen sesi diyorsun değil mi? Periyodik gelen sesi? Göbek çanaklarından birinde zedelenmiş bölge var, ve o zedelenmiş kısma yük binerken (orası yere baktığı anlarda) bilya temasından dolayı bi ses çıkarıyor gibi geldi bana. Yüzeyi bozulmuş bilyadan da olabilir.

• İnanılmaz
Tepkiler: Kutay P
Geri