Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten gelen çıt çıt seslerine çözüm

sele borusunu çıkarıp temizleyip yağlayıp bi denermisiniz? Ben o kadar uğraştan sonra buradan bulmuştum çıtırtımı !:bsmagryr:
Deneyeyim.

Zaten pedalleri değişmek vardı aklımda hâlâ stok pedal ile kullaniodum. Pedal oneriniz var mı acaba (yol bisikleti için) Mümkünse spd olmasın. Biraz da cebi yakmasın.

Scudo
Deneyeyim.

Zaten pedalleri değişmek vardı aklımda hâlâ stok pedal ile kullaniodum. Pedal oneriniz var mı acaba (yol bisikleti için) Mümkünse spd olmasın. Biraz da cebi yakmasın.

Shimano Pdef-102 kullanıyorum çokta memnunum bir araştırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: can^
Bisiklet için yaptığım en güzel yatırımlardan biri. Öyle bir şey ki bu Ekmeğe sür ye.
images (2).jpeg

İyi günler, yaklaşık 1 sene önce bende de aynı sıkıntı vardı. Başka bir şehre taşındığım için bisikletçi bilmiyordum. Bulduğum ilk bisikletçiye girdim ruble değişti o zaman 400 tl gibi bir para vermiştim:acpsnr:. Birkaç ay önce shimano yetkili servisine götürdüm, zincir değişti. Bisiklette şu anlık tık yok. Umarım bir daha olmaz...

Merhabarlar. Bendede bu sorun var pedal çevirirken ses geliyor bisikletçi kontrol ettiğinde vidalar sıkılı, kullan böyle sorun olmaz dedi.
Başına gelen varsa aydınlatabilirmi?

Kullan böyle sorun olmaz diyen adama bir daha selam bile verme. Maalesef bir çok şey olabilir, sele borusu bile olur
Birde, bisikletim'de karbon bisikletlere kullanılan orta göbek siteminin kullanıldığını ve yeni nesil orta göbeklerin yağlanmadığını söyledi doğrumudur?

Press fit mi acaba? Evet, yenisini alıp takıyorsun ama sesin kaynağını bulmak lazım öncelikle. Fotoğraf, video vs yok mu?

Birde, bisikletim'de karbon bisikletlere kullanılan orta göbek siteminin kullanıldığını ve yeni nesil orta göbeklerin yağlanmadığını söyledi doğrumudur?
Bu konuda @Burak Altaç beye katılıyorum. Bu şekilde bir bisikletçi yüzünden zamanında deore sistem çöp olmuştu o yüzden işin ehli olan birine göstermenizi tavsiye ederim. Ses herşeyden kaynaklanıyor olabilir göbekten, vites ayarından, aktarıcıdan , gidon boğazından ya da seleden vs vs gibi

Peki İstanbul Anadolu'da hangi bisikletçiyi önerirsiniz (bisiklet sepeti ve bike&outdoor a gittim)
Bu konuda @Burak Altaç beye katılıyorum. Bu şekilde bir bisikletçi yüzünden zamanında deore sistem çöp olmuştu o yüzden işin ehli olan birine göstermenizi tavsiye ederim. Ses herşeyden kaynaklanıyor olabilir göbekten, vites ayarından, aktarıcıdan , gidon boğazından ya da seleden vs vs gibi

Peki İstanbul Anadolu'da hangi bisikletçiyi önerirsiniz (bisiklet sepeti ve bike&outdoor a gittim)
Malesef İstanbul bölgesini pek bilmiyorum ama bi ara instagramda veloistanbul, atölye 25,4 flan vardı Kocaeli derseniz marsbisiklet tek geçerim

Malesef İstanbul bölgesini pek bilmiyorum ama bi ara instagramda veloistanbul, atölye 25,4 flan vardı Kocaeli derseniz marsbisiklet tek geçerim
Teşekkürler

Press fit mi acaba? Evet, yenisini alıp takıyorsun ama sesin kaynağını bulmak lazım öncelikle. Fotoğraf, video vs yok mu?
Evet press fit demişti. Ses için bu gün sürüşe çıkıp video çekeceğim. Bisikleti kaldırıp pedal çevirirken ses gelmiyor

Press fitin ses yapabilme potansiyeli yüksek oluyor. Çıkartıp temizleyip, macununu sürüp yeniden takmak gerekebilir. Ayakta pedallarken ses kesiliyorsa, sele borusu da olabilir. Ses konusunda potansiyel nokta çok maalesef

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Sorunu şuanlık çözdüm sele borusunu çıkartıp güzelce sildim şuan antrenmandayım ses duymadım

üstadlarım merhaba, bugün farkettim ki zincir 3X9 olan vites sisteminin rublesinin tam ortasındaki dişlideyken bahsetmiş olduğum titreşimi pedalı çevirken ekseriyetle aynı yerden pedal geçerken ayağımın sol altında hissediyorum, bazen sağ ayağımın altında da hissediyorum sanki. Bisikletin km 3500 oldu, geçtiğimiz hafta zinciri ölçtürdüm çok hafif uzamış dediler, yeni bir zincir sipariş verdim. Rublede de problem meydana gelmiş ve ayağımın altında hissettiğim titreşim ondan olabilir mi? çünkü arka rublenin orta dişlileri benim ekseriyetle kullandığım dişlilerdi? sık kullanmaktan meydana gelen deformasyondan olabilir mi? rublenin bozulması pedal çevirirken ayak altında hissedilecek bir titreşimin sebebi olabilir mi? (götürdüğüm bisikletçi ruble ile ilgili bir sorunun pedaldan hissedilemeyeceğini söylemişti. Haklımı?)
Merhaba, biraz konuyu hortlatmış olacağım ama benzer bir titreşim ben de yaşıyorum. Göbeği, aynakolu ve zinciri değiştirdikten sonra başıma geldi. Sizinkinin sebebi tam olarak ne çıktı acaba?

Pedala yüklendiğim zaman ''çıt çıt'' diye ses geliyor. Orta göbek değişti zincirimde değişti ama ses geçmedi. En son eski pedalıma döndüm ses kesilir gibi oldu başta ama yine gelmeye devam ediyor. Pedalı bisiklete binmeden çevirince ses gelmiyor. Çok sinir bozucu bir ses.

Pedala yüklendiğim zaman ''çıt çıt'' diye ses geliyor. Orta göbek değişti zincirimde değişti ama ses geçmedi. En son eski pedalıma döndüm ses kesilir gibi oldu başta ama yine gelmeye devam ediyor. Pedalı bisiklete binmeden çevirince ses gelmiyor. Çok sinir bozucu bir ses.
Kadronun içinden geçen kablolardan geliyor olabilir

Kabloları kontrol edeyim binince. 4-5 gün bisiklete binemeyeceğim maalesef. Birde ayakta iken denemeliyim galiba. Ayna kol ses yapar mı bu arada ?

Geri