Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten soğumaya başlıyorum (kişisel sitem ve dertleşme içerir)

@Rouleur
Mesajınızı beğendiğim halde bu kısma katılmıyorum. Sadece iki kez mesaj atmış biri olarak bisiklet formundaki muhabbetleri benden iyi takip ediyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ben 38 yaşında ve pahalı bisiklet alabiecek bütçeye sahip biriyim, fakat 1200liralık bisiklet kullanıyorum. Bu işde telefon veya bilgisayar toplama işi gibi sonu yok ne kadar para çıkartırsan çıkart bir üstü oluyor veya hemen çıkıyor. O yüzden en baştan beri bana lazım olan minimum donanımla devam ediyorum. Ve genelde başkalarına da bunu öneriyorum, ulaşamadığım ciğer miğer filan olduğu için değil. Ha bunun bana sıkıntısı ne oluyor, sizin vites bile saymayacağınız Tourney sistemi ile vites geçerken bazen çıtçıt geçmiyor bi üst vites yapıyorum. Ön firenlerim ciyaklıyor filan. Evet herkez o kadar profosyonel olmak zorunda değil, olmayanlara da yetişemediği ciğer muamelesi yapılmaz. Ve bence bu yönlendirme de herkeze yapılmamalı, çünkü millet alıyor iki kullanıp depoya atıyor. Ben (bana soracak kadar acemi)herkeze ucuz bisiklet alın diyorum. Tabi ucuz/pahalı nedir o da ayrı konu. Bisiklet sürmenin tek olmazsa olmazı vardır bence: KASK.
Onun dışında söylediklerinize katılıyorum ama.

Scudo
Bence aynı grup ile sürüşlere devam edin.Aslında belli birşey den sonra gaza geliyor ve sınırlarınızı zorluyorsunuz.Kendinizden hızlı insanlar sizi motive edecektir.Mesajların hepsini okuyamadım ama trainer varsa ortalama hızınızı yapacağınız antremanlar ile arttırabilirsiniz.
Antreman eksikliğinden dolayı performansınız düşük.Nabız kontrol edilemediği için yoruluyorsunuz.Doğru nabız kontrolü ve antreman sizi daha iyi yere getirecektir.Ayrıca yaşamış olduğunuz sakatlık kaza durumununda etkisi devam ediyordur.Sonuçta bizler bisiklet üzerinden para kazanan insanlar değiliz yaşayacağımız sakalık yada kaza durumu maddi ve manevi etkiliyor.Daha önce kaza geçiren biri olarak her bisiklete bindiğimde aklıma geliyor ve bunun etkisinde kalıyorum.
Kazasız sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@btaskazan Bisikletle işe gidiyorum demiştiniz. Bisikletsiz giderken ödeyeceğiniz yol parasını hesaplayıp harcamanızı ona göre sınırlandırabilirsiniz. Böylelikle size bir külfet olmaktan çıkar. Yol bisikletini satıp yerine şehir bisikleti alırsanız sanki daha rahat olursunuz gibi geldi yazdıklarınızdan. Herkes yol bisikleti kullanacak diye bir şey yok. Naçizane önerim bunlardır.

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
Bisiklet velinimettir.Masrafsızdır,zararsızdır,sağlığınıza yararlıdır.Bencede bırakmayın,ikilemde kaldığınız da bundan tam anlamıyla vazgeçemediğinizi gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Bunu konuyu açan arkadaş için söylemiyorum öncelikle. Hep daha hızlı olma, En iyi ekipmana sahip olma, STRAVA denen (bana göre hırs manyağı yapan bir uygulama) zararlı geldiğinden beri en iyi skoru yapmak için insanlar sakatlıkları bile göze alarak kendilerini çok zorladılar. Onun yerine daha yavaş tempoda geze geze (Ülkemizdeki trafik magandaları malum) dikkatli gitmek varken bu aşırı HIRS ve SKOR YAPMAYA ÇALIŞMAK neden? Bence bu saydıklarım da bisikletten soğuma sebebi diye düşünüyorum.

Yol bisikleti diğer bisikletlere göre daha masraflıdır. Fitness bir bisiklet alın, değişim yapmak istediğinizde ikinci ellere yönelin.

@parathoner
sadece strava'dan sonraki yazılanlara cevap vermek istiyorum
isteyen istediği hızda ve mantıkta sürebilir ben strava açık ve performans antremanlarından hoşlanıyorum nabız,kadans,hız bular bana zevk veriyor. sahilde 15 ort ile terlemeden ve amaçsızca lay lay lom gezmek bana saçma geliyor
insanın hedefi olmalı hayat bir mücadele zaten hırs olmadan asla birşey yürümez

@btaskazan insanoğlunun şöyle bir girdabı vardır. Şu yarışlarda pedal tepen vatandaşların ekipmanların olunca sanki onlardan bir farkın kalmayacak sanırsın. Ben pedalı tepsem 40 - 50 km hıza çıkarım sanırsın. Ama işin aslı istersen elindeki ekipmanın toplamı 5 kg olsun, bacaklar bu gücü zincire ve tekere iletmediği sürece istediğin kadar tepin dur. Bundan dolayı sistemin empoze ettiği satınalma sanrısalı senin 25 km hıza çıkartmaz. Çıkartamaz. Bunu sen yapabilirsin. Bunu da en hızlı hafif donanımla değil, keseni ve seni zorlamayan (kısacası aynakolun borcunu dert edip pedal basamamaktan alıkoyan değil) bir donanım ve ekipmanla çalışmak ve idman yapmaktır. Bu işe benim gibi 35 yaşından sonra başladıysan bazı şeyleri (kapasite ve kondisyon ile ilgili) arttırmak veya stabil tutmak çok zor oluyor. Bu da yılgınlıkları arttırıyor. Kafana takılan sorulara sebep oluyor. Ama yine de yılmadan çalışmak tekrarlamak gerekiyor. Bırak onu alsam 2 km hızlanır mıyım demeyi. Ben de buna benzer soruları sorardım. Millet basar giderdi, ben en sonda varırdım. Sonra benim kapasite buna uygun değil deyip tek başıma gezmeye başladım. Hem spor yaptım, hem kendimi gözlemledim. Haa bir artış var mı dersen bana göre yok. Ama olsun. Ben hala devam ediyorum. Tek başına olunca bazı şeyler sınırlanıyor ama ona göre şekillediriyorum artık. Başkasına göre değelendirme kendini, kendine göre değerlendir. Vardır elinde kıyaslama yapacak bir data.

@Melih Çolak

Ben de performans için yol bisikleti kullananları anlamıyorum mesela . Şehir içinde 30km hız limiti varken incecik tekerler ve bir gram yağ fazlanız varsa ifşa eden taytlarla yolun kirli ve mazgal dolu sağını kullanmayan, kilitli pedalından ayrılmamak için kırmızı ışıkta yayalar arasından zigzag yapan yol'cuları . Ama dediğiniz gibi "isteyen istediği hızda ve mantıkta sürebilir "

@Melih Çolak Ben yarışçı olmak niyetinde değilim. Dolayısıyla hırs yapmaya gerek duymuyorum. Lay lay lom dediğiniz şey, hem kendim hemde başkası için daha güvenli. Malum, insanların yada arabaların nerden nasıl çıkacakları pek belli olmuyor. Hele hele küçük çocukların.

Nabız ve ter için yokuş antrenmanlarını tavsiye edebilirim. O daha güvenli en azından ;)

@waafy
yazdıklarınız istanbul için geçerli anlaşılan ben izmitteyim ve performas sürüşlerimde e5 yolunda şehirler arası yol yaparak gidiyorum şehir içine bu zamana kadar girmedim sahilde hız yapan kişi olmadım hiç ve bu yüzdende acaba önüme ne çıkacak aman kimseye çarpadan geçeyim derdim yok.
kişisel düşünceler farklıdır ben bisikleti kendime ve vücuduma en iyi derecede etki edecek şekilde sürmeyi tercih ederim

Başka olan - farklı olana nefret kusmaya yer arıyoruz resmen. Biri tayta takmış, biri öbürünün harcadığı paraya :acpsnr:
Unutmayın kendinizle barışmadan dünyayla barışamazsınız.

@BerkEvren

Bir takıntı ve hele de nefret yok (konuyu baştan beri okuyorum ve genel olarak iyi bir düzeyde bence kusmaca /küsmece içerdiğini düşünmüyorum) ,sadece lay lay lom kısmı biraz alınganlık yarattı ve karşı betimlemede bulundum . Forum/lar yazı dili kullanmaya mecbur olduğundan konuşmanın sağladığı anlamı yumuşatan ,tamamlayan vurgudan uzak kalıyorlar ve her ifademiz biraz robotik oluyor, eksik kalan vurguyu ,anlam derinliğini okuyan kişi tamamladığı için -tamamlayan okuyucu da o an ne duygu içindeyse neye ilgisi varsa/yoksa - ifadeniz hiç bir zaman tam iletilemiyor ,forumlar uzayıp gidiyor .

@BerkEvren Başkasının harcadığı para aslında bizim için önemli olmalı. Belki bir çok kişiyi gereksiz harcamalardan dolayı yaptığı borçlar yüzünden bunalıma girmesine, para harcamaktan mutlu olacağını sanmasından koruyabiliriz. Hayatı boyunca hep borç ödemek ne kadar kötü birşey bir birey için. Belkide ailesini rızkını gereksiz pahalı bisikletlere verenler var. Alacak durumu olanlara lafımız yok haşaa. Lafım alacak durumu olmayıp hep internette yada çevresinde full setli almalıyım, dura-ace sora' dan daha iyiymiş, şu bisikleti almalıyım bu daha iyiymiş deyip aslında hiç gerek duymayacağı modifikasyonlara yada bisikekletini satıp daha pahalısını almaya çalışanlara kardeşim ;)

Yani şimdi siz bisiklet sürmekten sogudunuz, aslında sürmekten pek mutlu degilsiniz, ama sırf bagımlı oldugunuz icin mi suruyorsunuz :snzdglsn:

Yani siz yolda mutlu bir sekilde yururken, ayaginiz tasa takildi diye yurumekten vaz mi gecersiniz :snzdglsn:

Acisiyla tatlisiyla guzel bir spor bence :hhhhhh:

Yasadiginiz talihsizliklerde, sizin yanlislariniz da var (neredeyse tumunde) gibime geldi o_O

Dun canakkale turundaydim. Çevremdeki konuşmalari size aktarayim ozellikle yol kullananlar
"Aha super bisiklet ama ultegra lazim buna"
Baska bir ikilinin yaptigi konusma
"Abi belim ağriyo ne yapcaz" niye agriyor diye dusunmuyor full race kadroyla gezersen agrir tabi.
Bide yol bisikleti kullananlara acıyorum agirlik mevzusundan bir tane ayaklik bile takamiyorsunuz bisiklete . Bisiklet ustunde cantaniz yok yagmurluk koyamiyorsun. Tabiri caizse baldiri çiplak geziyolar o kadar yagmurun çamurun icinde. Son ra bas bas hemen tur bitsin. Ben ne yaptim yol boyunca selfie çeke ceke eglene geldim beden cunku usumedim islanmadim yagmurluk tur cantam gerekli malzemem tamdi. Yarislara katilmicaksaniz biraz kendi konforunuza ozen gosterin.

Çomaristan'da sıradan bir gün diyelim olsun bitsin. Çomarların içinde insan bisikletten bile soğuyor ne desek boş.

Geri