Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten soğumaya başlıyorum (kişisel sitem ve dertleşme içerir)

@engin kızılcan
Hocam elim o tarz işlere yatkın değil. Akor falan zor işler. Daha patlak lastiği zor değiştirip takıyorum. Nerede kaldı akor yapmak?

@Desert Fox
Haklısınız tabi de diz ve yan bağ sakatlıklarım etkiliyor maalesef pedala verdiğim kuvveti

Scudo
Hocam olumsuz düşündükçe beyniniz de sizi olumsuza yöneltmeye başlamış bence. :)
Bütün aksiliklerin üst üste gelmesinin temel sebebi biraz da biziz aslında. Benim tahminim birçok kez bisiklete zihniniz doluken binmişsiniz. Doğal olarak da mesela yola fırlayanları fark ettiğinizde geç olmuş.

2005'ten bu yana motosiklet, 2011'den bu yana da bisiklet sürüyorum (aslında bisiklet daha eski ama kendimi bilerek sürdüğüm yıllar bu). Ayrıca 4x4 offroad hobim de var. Ancak hiçbir hobi diğerinin yerini tutmuyor buna emin olun. Bisikletten başka bir hobiye geçseniz de yine aklınızda kalacak bisiklet.

Benim önerim şu ki, bisiklet sürerken zevk almaya bakın. Yola birisi mi atladı, kızıp sinirlenmek yerine mümkünse sohbet edin, iyi günler dileyin. Bisiklet yoluna semaver koyanlara gidip "o kadar yolumuzu işgal etmişsiniz, bir bardak çay verirsiniz artık" deyin :)

Bütün bunlar zor olabilir ya da saçma gelebilir, ancak gerginlikle yapılan hobi zevk vermediği gibi, bisiklet ve motosiklet gibi taşıtlarda hata affetmez de.

Altın Elbiseli Adam, Barkın Bayoğlu, ile kısa bir dönem çalışma fırsatım olmuştu. Bana şunu derdi, "Küfür insanı agresifleştiriyor. İlla yola atlayan birine kızacaksan örneğin "sıpa" de içinden. Emin ol daha az sinirleneceksin". Bende işe yaradı, sizde de yarar belki :)

@Prometheus
Hocam zaten her şey tecrübeyle oluyor. O kazalardan sonra artık pek sorun yaşamadım ve insalarla da trafikte minimum ilişki içerisindeyim. Çok sallamıyorum yani yaptıkları hataları ve yoluma devam ediyorum.

@btaskazan Bisiklet yoluna yaya girmesi... Sizin yola yaya giriyor, bizim bisiklet yolumuz bile yok :) Olmasını istiyor muyum? Kesinlikle hayır! Daha dikkatli kullanırsanız bir sorun yaşamazsınız. Emin olun, bisiklet dünyanın en keyifli şeyi. Bisikletten soğumamanız ümidiyle...

Tadını çıkarın biraz. 23 ortalama değil 20 yapın ama farklı bir yere gidin. Şehrin kalabalığından uzaklaşın. Yol bisikleti kullanıyorsunuz o zaman sahil yolundan medet ummayın. Rivaya, şileye, rumeli fenerine Tuzlaya sürün. Bir sürüş grubu bulun performans kasmayan. Mesela anadolu bisikletçileri gibi. Bisikleti ve keyfini sürün derim ben :harika:

@Prometheus size katılıyorum bakış açısı çok önemli. Ben de geçen hafta başladım tekrar sürmeye, şu andaki hedefim sadece bindiğim süreyi ve mesafeyi arttırmak, onun dışında ortalama hıza falan kesinlikle uğraşmıyorum.

Bir de aklıma şey geldi, balık tutmaya gidenlerin kafasında bugün kaç balık tutarım da geçen seferki performansımı geçerim diye mi düşünüyorlar yoksa anın tadını çıkartıp kafa boşaltmayı, güzel havanın ve o sakinliğin mi peşindeler? Bence bisikletten ne beklediğiniz ve size aslında neyin daha iyi geldiğini düşünmeniz faydalı olabilir.

@BerkEvren

Eyvallah Hocam. Onu ben de düşündüm de oralar yokuşlu olduğu için benim dizime yaramıyor maalesef. Tek düz rota da bostancı-kaynarca, sarıyer-beşiktaş var maalesef...

@btaskazan kardesim bence sizdeki takinti hastaligi onu sen bana sor benim bu hobo ugruna yapmadigim sey kalmadi tavukmu beslemedim balikmi beslemedim kusmu beslemedim ne paralarim gitti simdide hala gidiyor

Bir de insan ya zaten hayatta tek bir zevkim var ve beni mutlu ediyor. Salla bas parayı gitsin diye de düşünüyor :)
@Seyha07

@btaskazan
Hobi bu para harcamaniz dogal.
Yol bisikletiniz sizin surus tarziniza uygun degil sakatliklar o yuzden .farkli acida olanlari deneyin aradiginizi bulun
Ortalama hizin artmasi ya da istediginiz suratlere cikabilmek icin bilincli antrenman yapmaniz lazim . Isinma ... yuklenme ... aktif dinlenme ... yuklenme ... soguma ... soguk su ile bacaklara şok vb gibi ...
Iyi sporlar

@BerkEvren
Evet onu da uyguluyorum. Fena olmuyor. Ama eğim %2-3'ten sonra gelen yokuşlar dizimi zorluyor...

@A.Tahsin
Evet hocam onu da biliyorum. İşte olayın sadece bisiklete binmekle bitmemesi can sıkıyor. Bisikletten sonra açma-germe, buz. Sonraki günler plank ve güçlendirme egzersizleri. Çok komplike bir iş ve baya zaman alıyor maalesef. Canımı sıkan da o zaten...

@btaskazan

Disli araliklari da uygun degil demek ki : )
Baska yol bisikletleri deneyin baska disli oranlari deneyin
Valla ben evden cikarim ve trafik yoksa 30 dan asagi dusmem yokus varsa asagidan hizlanirkm 40 45 le dalarim yokusa artik egime gore 7km hiza kadar dusmuslugum de var 35 le bitirmisligimde var...
Bir de tabi her derde deva strava kom lari var
Kafayi takin bir iki tanesine acaip gelisirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@A.Tahsin
Hocam zaten strava beni disipline eden ama bir yandan da belki sakatlayan bir şey. Bu challenge'lar var mesela. Bu ay ne kadar sürdüğünle ilgili. Bakıyorsun takip ettiğin kişiler seni geçmiş falan. İnsan istemeden de olsa bilinç altında rekabete giriyor ve zorluyor kendini. Bir şu segmentten ne kadarla geçmişim? Kaçıncı olmuşum falan? bir bakıma gelişimi görmen için iyi ama insanlarla saçma sapan rekabete girmek açısından da strava biraz sıkıntılı bir uygulama sanki?

istanbulda dağ bisikleti sürülen yerler var bildiğim kadarıyla sadece belgrad değil.
kastım hoplamalı zıplamalı dağlık yollar değil sadece doğanın içinden geçen stabilize yollar.
belki cyclocross tarzı bi bisiklete dönüp bu tarz yerlerde turlamak daha güzel olur sürekli asfaltta gitmektense

@observer Sıkıntılı dizlerle daha zor ve acılı olacaktır arazi sürüşü. Hele yokuşsuz arazi bulmak gerçekten çok zor.

@btaskazan
Geçen yıl 10 Mart gibi bisikletimi 1060 liraya aldım. Bir arka jant, bir zincir, bir arka aktarıcı, bir ön Aktarıcıyı meftah ettim. Sağ el bileğimi çatlattım, sağ ayak bileğimi ciddi şekilde burktum, sol ayak baş tırnağımı çıkarttım, 2 dizimde incelme var.

5 balata, 1 çift lastik değiştirdim. Sayamayacapım kadar iç lastiği çöpe attım. Sayısız bakım parası harcadım. 2000 lira kadar donanım yükseltmeye, 400 kadar ıvırına zıvırına harcadım. Bunlar olurken bırakmayı çok defa düşündüm ama artık söz konusu değil. Bacağımın biri kopsa diğeriyle sürerim kafasındayım.

Aldıpımdan beri (1 yıl 3 haftada) 2774 km sürdüm. Bu yıl 1327 sürmüşüm. Az önce 90-95 km lik turdan geldim, (safkan mtb) daha üstümü değiştirmedim :) yolda gördüğüm her 3 bisikletçinin birini tanır hale geldim, keza onlar da beni. İnsanlarla daha kolay iletişim kurabilmeye başladım. Sürdükçe terapi etkisi yapmasına değinmiyorum bile :)

Çevresel faktörlere değinmiyorum, onlar da çoğumuzun başına gelen olaylar. Ben genelde arazide olduğum için nispeten az karşılaşıyorum, o ayrı.

İşin maddi kısmı beni de zorluyor. Mesela zincirimin 2 aydır değişmesi lazım ve aynakolumda 2 vida eksik.

Size bırak ya da bırakma demek bana düşmez. Sizin içinizden bırakmak geliyorsa bırakın. Benim içimdeki ses bırak diyordu ama bisiklet beni bırakmadı :D şimdi o sal beni dese bile ben spd ler ile ona kilitlenmiş durumdayım :ssrtcbya::krsn:

Ekleme: sağ bileğimdeki sakatlık bir defa tekrarladı, sol dizimi de incelmeden önce taşa vurup hafif sakatlamıştım.

@Mustafa Zeybek
Hocam diyorsunuz ki; "Yalnız Değilsiniz, hiç değilsiniz". Bence sigara gibi (teşbihte hata olmaz), bisiklet bırakılmaz; sadece ara verilir :)

@btaskazan
Evet ara verilir. Ben bugün 90 km sürdükten sonra şöyle 2 gün falan ara vereyim diyorum :D

Bu arada evet, ortalamanız yola göre düşük ama önemli olan alınan keyif. Siz de kendi ortalamanıza göre bir yoldaş bulursunuz. Elbette bu bir anda olacak iş değil. Biraz sabır lazım :)

Bence de bisikleti ne olarak gördüğünüze bağlı bu durum.Eğer ciddi bir spor olarak düşünmüyorsanız sadece ulaşım aracı olarak kullanabilir ve daha az agresif bir sürüş tarzı benimseyebilirsiniz.Bu olmaz ben memnunum diyorsanız cefasını çekeceksiniz yapacak bir şey yok zira her spor dalında olan şeyler bunlar.Performansınızı arttırmaya çalışıyorsunuz,antrenman vs Bunun kaçınılmaz sonucu olarak bisikletinizde normal hızda sürülenden çok daha sorun çıkıyor,çok üstün bir dikkate sahip değilseniz yaralanıyorsunuz,bisiklete ekipman alıyor ya da yenisini alıyorsunuz vb.Hele şuan ekonomik olarak rezil bir konumdayız zaten.Spor,sanat vb alanlar lüks sayılıyor ve basıyorlar vergiyi,paramızın çok değeri kalmadı.Haliyle alım gücümüz de düşük.Yapacak çok fazla şey yok onları da yukarıda ki arkadaşlarımız söylemiş zaten.Umarım çözersiniz bu sorunu...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri