Scudo Sports

Black Friday nedir? Yenir mi?

Az önce şöyle bir konu kapandı forumda (siyaset yassah, siyasete gönderme yapan mesajları ekonomik değerlendirme yapanlardan ayırmak da beceri işi, komple kapatalım gitsin dendi heralde. Tabii forumda da bir iş yükü var, sizinle mi uğraşacaklar) Bu kur artışları, ÖTV düzenlemeleri ve muhtemel yeni yıl zamları düşünüldüğünde, ülkede bisiklet satışları ve bu sporun geleceği için düşünceleriniz nelerdir?

Ben halihazırda bisiklete yatırım yapanların insanların bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Fakat bu işe yeni girişecek kişiler için caydırıcı olacaktır. Bununla beraber, burada şehir içi kullanım için alınan kalburaltı bir bisikleti Amsterdam' da görme oranım %1-2 civarındaydı. Gerçekten de kullandığımız kalitedeki bisikletlere ihtiyacımız var mı? Bu ekonomik tablo bizlere farklı dersler de öğretebilir mi?

Scudo
Valla şu an 2016 ve daha eski modelleri eski kur fiyatıyla satın alabilenler alsın. Mesela geçen sene Kaçkar Bisiklet bana Giant bisikletimi güncel kurla değil, kendi satın aldıkları kura göre satmıştı.

2017 modeller ithal edilince yeni bisikletler ateş pahası olacak böyle giderse. Sadece bisiklet de değil, aksesuarı ıvırı zıvırı derken sıfırdan alışveriş yapacak olanlar çok zorlanacak.

Dolar böyle yükselmeye devam ederse zaten bisiklet almayı bırak eve makarna alabilirsen haline şükret.

dolar oldu 3.45 ithal bisikletler ve aksesuarları cok pahalılanır artık. hele avrupadan gelenler...

Bisiklet fiyatlarında korkunç artış var. Dün biraz göz gezdirdim de.
Dahası, kışa girerken her marka büyük indirimler yapardı, artık o da yok.
2017 yılında bazı modelleri piyasada muhtemelen göremeyeceğiz.
Ancak diğer yandan otomobilde ötv artışı oldu bugün. Ayrıca dolar kuruna bağlı olarak akaryakıt zamları yapılıyor.
Yani bisiklet daha çok tercih edilebilir yakın zamanda.

Bisikleti olan arkadaşlar ki bu hemen hepimiz oluyoruz, bence bisikletlerinin kıymetini bilsinler, daha uzun süre kullanmak için bakımlarını ihmal etmesinler. Ayrıca sürekli almak ve tüketmek kültürünü bırakıp zihinsel dönüşüm yapmak için bu süreci bir fırsata çevirebiliriz.

2017 sıkıntılı geçecek.

Yıllarca doviz alım satım yaptım. Ve dedim ki kendi kendime doları 3.10 tl den yukarı almam hep risk !
Ama bir baktım euronun olduğu sayıları hemen dolar almış!
Böyle giderse ve kimse el atmaz ise durum daha vahim olacak.
Son bir şans olarak faiz arttırımı olursa TL de o zaman döviz gevşer.
Hatta ben şuan büyük bir balon olduğunu düşünüyorum dövizin.
Her an patlayabilir buradan. Küresel bir USA pompalaması yüzünden oldu bu durum..
İnşallah olurda ÇİN , ben YUAN para birimim ile satış yapıcam derse o zaman tam tersi yüzümüz güler..
Ama böyle giderse çaktırmadan paramız devüle oldu !
Herkesin bankasında duran TL si eridi..
Yurt dışından bisiklet alacak iken ortalama 2.000 dolarda 900 TL artış oldu !!
Ne cazibesi kaldı !! :HİÇ...
Biz burada aliexpress den şu kadar bu kadara ürün alıp Kâr edelim derken..
Ülkemiz de yaşanan bu kur dalgalanması cebimizden almaya başladır paraları..
İnşalllah doları 2.96 seviyelerinde görürüz ! Temennim bu yönde...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Faiz artırımı yapılmasına rağmen dolar artıyor..

@srdrmrs
Kredi notlarının inmesi direk vurdu bizi.
Umarım artık bir yerden döner yoksa ....

• Beğen
Bisiklet,yedekparça,aksasuar,giyim gibi kalemlerde zaten pahalıya gelen,dışa bağımlı ekonomimiz nedeniyle dövizde büyük bir kur düşüşünü kimse beklemesin.Hatta bazı sektörler bu kur artışından dört köşe olmuş durumda.Ihracatçı döviz üzerinden yaptığı anlaşmalarla geçici bir kar artışı yaşayacak.Ancak reel piyasa uzun vadede tüm sektörler için yıkıcı olabilir ne yazık ki..

@cazci

kur düşüşü beklemeyin demişsiniz ama söyle bir durum var.
Dolar 3.07 olup 2.73 e kadar indiğini biliyorum.
Euro 3.44 den 3.06 ya indigini de biliyorum.
Mutlaka her çıkışın inişi oluyor ...
yine kesin olacak ama nereden dönecek orası önemli..
Şuan herkesin modu düşük ben dahil...

• Beğen
@Fuubar
inşallah...
Hatta başka senaryolarda var ama şuan dersem Hayal olarak algılanır.
Bu kadarlık ile başlayalım..

• Beğen
Bisiklet fiyatları iki katına da çıksa, yarıya da inse ben şuanki bisikletimi kullanmaya devam edeceğim. Bisiklet yahu bu. 2016 model, 2004 model, 96 model diye bir şey mi var? Var tabii de saçma yani onlar.

1,5 yıllık bisikletimi hala dün almış gibi özenle kullanıyorum. Satmayacağım da ben bunu ve artık tekerleri dönmeyene kadar da kullanacağım. Çoğunlukla ulaşım amaçlı kullanıyorum zaten.

Ayrıca umarım dolar 5 lira, Euro da 7 lira olur da hepimiz rahatlarız.

Sedona'dan örnek verilebilir bence.Adamlar artık eskisi gibi f/p bisiklet üretmiyorlar,fiyat ve kadro aynı kalıyor,kompanentler Düşüyor gittikçe.2014'den önceki modellerden sedona 410 2.el alan insanların başına talih kuşu konmuş gibi.

2017'de tourney setli aluminyum yol bisikletleri 2000 lira olur :ckskc:

Şu saatten sonra pek bişey alamayız 4'e koşuyor dolar. Ultegra set alamadım o kötü oldu :(

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
B'twin'im sağolsun. Hala Sora setli bisikleti 1500-1800 TL'ye satıyorlar.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kaan.Özçelik bugün tuzla organize sanayideki camiye gittiğimde birinin üstünde kron yazan yelek vardı ve ordan aklıma gelerek camiden çıkar çıkmaz kron'un web sitesinden yol bisikletlerine baktım ve gördüm ki sizin bisikletinizin tüm özellikleriyle aynı sora setli kron bilmem ne 2170 tl miydi yalan olmasın o aralıklarda bir fiyata satılıyordu. bi an düşünmeden edemedim kron türk firmasıysa neden pahalı? yabancı sermaye ise ve türkiyede üretiliyorsa yine aynı soru neden pahalı? açık söylemek gerekirse 2 bin tl üstü para vericeksem en aşağı olarak 105 set beklerim bisiklette. yada düzeltiyorum beklerdim btwin fiyat politikasını bozmaz ise seven daha çok sever sevmeyen ise sevmek zorunda kalır gibime geliyor.

Geri