Taksi, dolmuş, şahsi araç hepsiyle sorun yaşadım. Anadolu yakasındaki sahil şeridinde hepsi hatalı kullanıyor. Hepsini uyarıyorum, hepsine öncelikle çok sert giriyorum uyarıya. Sonrasında "10 saniye önce gitmek için bana çarpsan ben bok yoluna ölsem sen de bok yoluna 20 yıl hapise girsen güzel mi olur usta?" diyorum. Orada herkes durumun ciddiyetini anlayıp sinirle başlamış diyaloglarda bile özür diliyorlar.
Sert bir dille, sık sık hatırlatmak lazım bunu. Araba kazasına benzemez bisikletliye çarpmak, çarpmayı geçtim herhangi bir temasta bulunmak. Dengemizi olur da kaybedip düşersek trafik akışında arkadan gelen araba 4-5 saniye içinde kafamızın üstünden geçip gidebilir. İnsanlar hiç empati yapamıyor, açık açık olabilecek tabloyu kafalarında resmetmekte fayda var. Belki sizden, benden özür dilemezler ama bir daha bisikletli görünce biraz daha temkinli sürerler en azından.
Bunun ötesinde kavga etmek, karşıdaki kişiyi dövmek anlık rahatlama getirir sadece. Uzun vadede de anca sorun getirir. Yavuz hırsız olduk vatandaşlar olarak, ev sahibini bastırmaya çalışmaktan hiç çekinmiyoruz.