Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar selamlar;

Aranıza 90 lar sonu bır brompton ile katıldım lakin bir kaç konuda sorun yaşamaktayım.Bisikletim eski olduğu için cember ve tekerlerin değişmesi gerekmekte bunları Türkiyeden nerden temin edebilirim.Bisikletim eski olduğu için ön tarafta bagaj bağlantı vidası için yer malesef yok,sizce bu yeri yapmaya uğraşmalımıyım ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Arkadaşlar selamlar;

Aranıza 90 lar sonu bır brompton ile katıldım lakin bir kaç konuda sorun yaşamaktayım.Bisikletim eski olduğu için cember ve tekerlerin değişmesi gerekmekte bunları Türkiyeden nerden temin edebilirim.Bisikletim eski olduğu için ön tarafta bagaj bağlantı vidası için yer malesef yok,sizce bu yeri yapmaya uğraşmalımıyım ?

Merhaba, hayırlı olsun. İstanbul’da iki resmi satıcı var atek ve yeşil bisiklet. Onlara sorabilirsiniz. yedek parça da bulunduruyor onlar. Belki vardır ellerinde. Başka illerde de var satıcılar. Diğer soru için de ben olsam ön bagaj için orjinalliğini bozacak bir şey yapmak yerine arka bagaj takarak çözerdim. Bisikletinizi de merak ettim bu arada :)

Merhaba, hayırlı olsun. İstanbul’da iki resmi satıcı var atek ve yeşil bisiklet. Onlara sorabilirsiniz. yedek parça da bulunduruyor onlar. Belki vardır ellerinde. Başka illerde de var satıcılar. Diğer soru için de ben olsam ön bagaj için orjinalliğini bozacak bir şey yapmak yerine arka bagaj takarak çözerdim. Bisikletinizi de merak ettim bu arada :)
Yanıtınız için teşekkür ederim bende vazgeçtim bagaj işinden :) Detayları buradan takip edebilirsiniz.

Brompton Restorasyon

inşallah bizede birgün brompton nasip olur daha yeni carraro flexi aldım yavaş yavaş ilerliyoruz btwin tilt 120 sonra carraro ondan sonrada brampton olur inşallah:)

Merhabalar, geçtiğimiz gün kısa bir sürüş sonrası bisikleti katlamaya çalışırken arka tekerlekte takılma oldu ve park durumuna getiremedim. Yani belli bir açıyla takılıp yarım kaldı ve tam olarak katlanmadı.
Tekrardan açıp kısa bir sürüş ve vites değişikliği sonrası normal şekilde katlandı ve farklı viteslerde de olsa bir daha aynı sorunu çıkarmadı.

Bu tür bir takılma neden kaynaklı olabilir bilmeden yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?

teşekkürler
Merhaba, bu sorun seleniz belli bir seviyenin altındaysa yaşayabileceğiniz bir sorun.Seleniz engel oluyordur.

• Beğen
Tepkiler: omermz
Merhaba,
Güzel güzel Dahon Vitesse D8 kullanırken kendimi siyah bir M6L alırken buldum,
Aynı zamanda bir çanta da baktım ama istediğim küçük bir model bulamayınca eski fotoğraf çantamı kullanmaya karar verdim.
Önce 3D printer ile bir adaptör bastırdım, biraz sprey boya, aluminyum bir plaka ve birkaç cıvata ile idare edecek bir çantam oldu.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
6.jpg

Hayırlı olsun hocam çok güzel görünüyor. ıyı günlerde kullanın 👍🏼
Merhaba,
Aynı zamanda bir çanta da baktım ama istediğim küçük bir model bulamayınca eski fotoğraf çantamı kullanmaya karar verdim.
Önce 3D printer ile bir adaptör bastırdım, biraz sprey boya, aluminyum bir plaka ve birkaç cıvata ile idare edecek bir çantam oldu.
226027 dosyayı görüntüle
226028 dosyayı görüntüle
226029 dosyayı görüntüle
226030 dosyayı görüntüle

Mantıklı. Gayet güzel olmuş. Ben de vakti zamanında böyle bişey yapmıştım. ☺

Dosyalar

• IMG_0934.jpeg
    IMG_0934.jpeg
    1,2 MB · Okunma: 34
  • IMG_0935.jpeg
    IMG_0935.jpeg
    1,7 MB · Okunma: 34
  • Beğen
Tepkiler: mmm ve mazot
Merhaba,
226027 dosyayı görüntüle
226028 dosyayı görüntüle
226029 dosyayı görüntüle
226030 dosyayı görüntüle
Maliyeti nedir? Güzel olmuş

Merhaba arkadaşlar, gruba yeni katıldım . Hurdadan aldığım bir brompton için yedek parça arıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar ,
daha önce Brompton bisikletinin parçalarını boyayan oldu mu? Aklımdaki boyanacak yerler sele borusu , gidon , çamurluklar, boyama tekniği olarak şantiyede hadde çelikleri boyadığımız kompresör ile boyamak olacak. Tecrübeleri olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.

1.87 boylu bir sürücü için M type mı yoksa H type gidon mu öneriliyor? Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

1.87 boylu bir sürücü için M type mı yoksa H type gidon mu öneriliyor? Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Benim de boyum 187cm. Ben de almadan önce en çok bu konuda kararsız kalmıştım. Önerilme gibi bir durum değil aslında biraz kişisel tercih. Ben hem konforlu hem de az bir şey aerodinamik olsun diye M seçtim, memnunum. H kadar dik durmak istemedim. Geçen Bostancı'da Atek bisiklette H type gördüm. Ayrıca M type demo bisikletleri de var. İkisini de deneyimleyip kendin karar vermen en doğrusu olur.

Arka göbek komple değişiyor ve vites kolları + eski göbeği sökmek komple jant tellerini sökmek demek tekrar jantı yeni göbek takılınca örmek demek buda işçiliği arttırıyor maliyeti. Size Brompton çakması düşğk maliyetli önerim olacak 194075 dosyayı görüntüle
Bundan alıp sram otomatik vites takmanızdır düşük bütçe ile Brompton tadında bir bisiklete binmiş olursunuz.
@Yoldakiyabani tam olarak bugün aklıma bu geldi. siz denediniz mi? memnun musunuz?

@Yoldakiyabani tam olarak bugün aklıma bu geldi. siz denediniz mi? memnun musunuz?
Evet denedim Mosso' dan bir müşterimize göbekten 3 vites taktık ben kendim beş kilometre kadar kullandım Brompton gibi kadro sertliği yok pedala yüklendikçe gidon ve kadro esniyor.Brompton harici katlanır bisiklet düşünürsen Tern Link serisini gözden geçirmelisiniz sert kadro esneme yapmıyor

• Beğen
Tepkiler: Muratcan G
Evet denedim Mosso' dan bir müşterimize göbekten 3 vites taktık ben kendim beş kilometre kadar kullandım Brompton gibi kadro sertliği yok pedala yüklendikçe gidon ve kadro esniyor.Brompton harici katlanır bisiklet düşünürsen Tern Link serisini gözden geçirmelisiniz sert kadro esneme yapmıyor
o zaman hiç bu topa girmeyeyim mi diyorsunuz? @Yoldakiyabani

Geri