Scudo Sports

Brompton Kullanıcıları Kulübü

Yurtdışından (Amerika) Brompton M6L alıp gelirken yanımda Türkiye'ye getirmeyi düşünüyorum. Kabinde yanıma alacak kadar küçülüyor gibi görünüyor. Uçakta kabine almış olan var mıdır Brompton bisikletini? Bu tür uluslararası seyahatlerde kullanmak için kendi çantasını da almayı öneriri misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Scudo
Yurtdışından (Amerika) Brompton M6L alıp gelirken yanımda Türkiye'ye getirmeyi düşünüyorum. Kabinde yanıma alacak kadar küçülüyor gibi görünüyor. Uçakta kabine almış olan var mıdır Brompton bisikletini? Bu tür uluslararası seyahatlerde kullanmak için kendi çantasını da almayı öneriri misiniz?
Uçakta kabine alıcaklarını sanmıyorum kendi çantası uygunsa bence al bagaj da başına iş gelmesin genede bisikleti teslm ederken bisiklet diye uyar yoksa kargocular ordan oraya fırlatırlar bisikleti binmeden hurdaya çıkarmasınlar makineyi

• Beğen
Tepkiler: bis212
Uçak kabinine sığıyor ama havayolu şirketi kabul eder mi bilmem.Alabiliyorsanız kendi Hardcase'ini alın bagaj olarak verirsiniz taşımada herhangi bir sorunda olmaz

Merhaba,
Omni tekerlekleri nereden temin etmiştiniz?

merhaba, bagaj tekerleklerini omni tekerlekler ile degistirdim. ozellikle market alisverisi esnasinda brompton kullaniyosaniz omni tekerlekler isi cok kolaylastiriyor. hem ileri hem yana gidebildigi icin, katli vaziyette bisiklete kolaylikla yon verip market arabasi gibi rahatca kullanabiliyorsunuz. Extender ile beraber en severek kullandigim modifikasyon oldular. paylasmak istedim.

Herkese merhaba, iyi seneler.
Ben Berna, 42 yaşındayım bir sabah uyandım ve bisiklete binmeyi artık öğrenmem lazım dedim. İzmir'e yeni taşındık sayılır ve burada herkes bisiklete biniyor. Sundu Bisiklet'e gittim. Yolumun üstündeydi. Dahon V8'de karar kıldım. Lastiklerini ve selesini arkadaşlarımın önerilerine göre değiştirdiler sağolsunlar. İstediğim gibi oldu. Daha sonra kenardaki "patronun bisikleti" dedikleri Brompton'u gördüm. Ne güzelmiş, ne özelliği farklı benim aldığımdan derken İngiliz tarzını çok seviyorum. 1 saat içinde Dahon'u bırakıp Brompton almaya karar verdim. Stokta bir kaç adet Brompton varmış. Euro'nun da son sakin günü imiş. Stokta tam istediğim rengini de görünce aldım gitti. Bisiklete binmeyi yeni öğreniyorum. Hala pedal çeviremiyorum korkumdan. Oğlum öğretiyor ( Ali 7 yaşında) Aldım madem iyice öğreneyim derken sizin forum'a rastladım. Tüm sayfaları okudum. Bisiklete binmeyi öğrenebilirsem aranıza hoş geldim diyebileceğim. Şimdilik tavsiyelerinizi alırım. Hızlı öğrenirim. Lütfen bildiklerinizi paylaşma konusunda cömert olunuz. Sevgiler, Berna

Dosyalar

• IMG_3DF3FD9E353A-1.jpeg
    IMG_3DF3FD9E353A-1.jpeg
    100,1 KB · Okunma: 138
Ben Berna, 42 yaşındayım bir sabah uyandım ve bisiklete binmeyi artık öğrenmem lazım dedim. İzmir'e yeni taşındık sayılır ve burada herkes bisiklete biniyor. Sundu Bisiklet'e gittim. Yolumun üstündeydi. Dahon V8'de karar kıldım. Lastiklerini ve selesini arkadaşlarımın önerilerine göre değiştirdiler sağolsunlar. İstediğim gibi oldu. Daha sonra kenardaki "patronun bisikleti" dedikleri Brompton'u gördüm. Ne güzelmiş, ne özelliği farklı benim aldığımdan derken İngiliz tarzını çok seviyorum. 1 saat içinde Dahon'u bırakıp Brompton almaya karar verdim. Stokta bir kaç adet Brompton varmış. Euro'nun da son sakin günü imiş. Stokta tam istediğim rengini de görünce aldım gitti. Bisiklete binmeyi yeni öğreniyorum. Hala pedal çeviremiyorum korkumdan. Oğlum öğretiyor ( Ali 7 yaşında) Aldım madem iyice öğreneyim derken sizin forum'a rastladım. Tüm sayfaları okudum. Bisiklete binmeyi öğrenebilirsem aranıza hoş geldim diyebileceğim. Şimdilik tavsiyelerinizi alırım. Hızlı öğrenirim. Lütfen bildiklerinizi paylaşma konusunda cömert olunuz. Sevgiler, Berna

Hem sürmeyi öğrenmek, hem Brompton. Çok güzel kararlar vermişsiniz. Güle güle kullanın, eminim kısa sürede binme işini çözer ve keyfini çıkarırsınız.

• Beğen
Tepkiler: bernam

Hayırlı olsun, başarılar dilerim.

Ali öğretmeyi, siz öğrenmeyi mutlaka başarırsınız ama hızlandırmak isterseniz Pedalanka ya da varsa size yakın benzerlerinden yardım alabilirsiniz: (link)

• Beğen
Tepkiler: bernam ve Mazm

Hayırlı olsun. İyi günlerde keyifle binersiniz inşallah. Hiç korkmayın. Öğrenince neden bu kadar beklemişim diyeceksiniz. Keyifli pedallamalar. :)

• Beğen
Tepkiler: bernam
Merhaba,
Omni tekerlekleri nereden temin etmiştiniz?
Merhaba,
Soruyu hortlatayım, omni tekerlek için yurt içinde bir satış kanalı mevcut mudur, yoksa yurt dışı mı almak gereklidir? Bilen varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Biraz araştırdım çok fazla sayıda Ali express satıcıları çıktı, oradan da temin edilebilir ama malum teslim süreleri uzun olduğu için alternatif sormak ve görüş almak isterim.
Selamlar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
merhaba , almanyada münih şehrinde brompton T line bulma ihitimalim var mı? almanyadan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

herkese merhaba. 2. el brompton almayı düşünüyorum. 2 sorum olacak. 1. faturası yokmuş bu çok önemli mi? 2. +8 veya -12 dişli oranı olduğunu nasıl anlayabilirim?

herkese merhaba. 2. el brompton almayı düşünüyorum. 2 sorum olacak. 1. faturası yokmuş bu çok önemli mi? 2. +8 veya -12 dişli oranı olduğunu nasıl anlayabilirim?

Fatura konusunda garantisi bitmişse olmasının çok bir anlamı yok bence. Çalıntı olmadığından emin olmaya yarar belki :) Başka bir önemi gelmedi aklıma açıkçası. Belki başkası daha iyi cevap verir.
Aynakol dişli sayılarının 44-50-54 versiyonları var. Standartı 50, -12>44 dişli, +8>54 dişli diye biliyorum. Türkiye'de satılanlara genelde -12 koyuyorlar. Dişli sayısı aynakolun iç tarafında küçük bir şekilde yazar. Oraya bakarak öğrenebilirsiniz.

Bence de fatura pek bir işe yaramıyor. Çalıntı olmadığından emin olduğuz sürece (ki zaten öyle bir durumda aldığınız kişinin hal ve hareketlerinden illaki şüphelenirsiniz) bisiklette ikinci el alırken faturalı olmasını diretmek bence anlamsız olur.
Ayrıca -12 , 44 dişli olduğu için diğer Brompton aynakollarına göre daha küçük çaplı olacak. Yani daha önce +8 (54 dişli) Brompton aynakolu görmemiş olsanız bile ebatının küçüklüğünden anlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
Merhabalar,
Ben de aranıza 2022 model bir Brompton ile katıldım. Uzun bir aradan sonra (en son lisede, 1998 yılı öncesinde bisiklet kullanıyordum ama o da tamamen amatör bir şekildeydi) tekrar bisikletli bir hayata dönmeye karar verdim. Brompton Kullanıcıları Kulübü konusunu baştan sona okudum, sayenizde yararlı bilgiler edindim ve öğrenecek daha çok şey olduğunun tekrar bilincine vardım.

Bir kişi Brompton’a ayna takan olup olmadığını sormuş ama görebildiğim kadarıyla bu soru dikkatlerden kaçmış. Ben de tekrar sormak istedim: M gidona uyacak, iyi bir görüş sağlayacak ve tahmin etmesi zor olmasa gerek, katlanmayı engellemeyecek bir ayna arayışındayım. Deneyimleri olan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür eder, herkese keyifli ve güvenli sürüşler dilerim.

IMG_1495.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Merhabalar,
Ben de aranıza 2022 model bir Brompton ile katıldım. Uzun bir aradan sonra (en son lisede, 1998 yılı öncesinde bisiklet kullanıyordum ama o da tamamen amatör bir şekildeydi) tekrar bisikletli bir hayata dönmeye karar verdim. Brompton Kullanıcıları Kulübü konusunu baştan sona okudum, sayenizde yararlı bilgiler edindim ve öğrenecek daha çok şey olduğunun tekrar bilincine vardım.

Bir kişi Brompton’a ayna takan olup olmadığını sormuş ama görebildiğim kadarıyla bu soru dikkatlerden kaçmış. Ben de tekrar sormak istedim: M gidona uyacak, iyi bir görüş sağlayacak ve tahmin etmesi zor olmasa gerek, katlanmayı engellemeyecek bir ayna arayışındayım. Deneyimleri olan varsa ve bilgi verirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür eder, herkese keyifli ve güvenli sürüşler dilerim.

309672 dosyayı görüntüle
Hocam brompton kullanıcısı değilim ama kendi katlanırımda pratik sök tak aynalardan kullandım, ne yapsanız da illa ki bir yerlere takılıyor, çıkıyor vs. Zefal vb. kask aynası alırsanız daha rahat edersiniz kanımca.

Geri