Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks hakkında her şey

@Haggard1963 Ben de vintage yol bisikletimde gyes sele kullanıyorum. Benimki yaylı olan model. Yol bisikletinde yaylı modele hiç gerek yokmuş kullandıktan sonra fark ettim ağırlık zaten popoya fazla binmiyor yaylar da gereksiz ağırlık yapıyor açıkçası ama artık almış bulunduk. Henz öyle 1000 2000 km olmadı ama bir kaç yüz km devirdim. Genel olarak çok memnunum. Merida speeder bisikletimde markasını hatırlamadığım iyi bir jel sele kullanıyorum ama Gyes'de taytlı da taytsız da daha rahat ettiğimi söyleyebilirim.
Brooks kullanmadım yorum yapamam ama görüntü ve malzeme olarak aynı duruyorlar. Fiyatı da dediğiniz gibi yarısı gibi.

_DSF2719.jpg
_DSF2792.jpg

Scudo
@Sinan Kırat
Bisikletiniz pek şıkmış. Güle güle kullanın.
Ben Gyes-06 yol modelini aldım, denedim iade ettim. İki adet iade nedenim var:
1- Yol selelerinin dar oluşundan ötürü kösele serinin bir anlamı olmadığı yargısına vardım. Köselenin şekil alması için biraz gemiş olması, ağırğığı geniş yüzeye yayması ve kalça kemiklerinin çıkıntısından ötürü şekil alması gerekiyor. Kullanmakta olduğum Brooks B17'de bunu gözlemledim. Kösele yol selesi yerine güzel bir yol bisikleti selesi ve pedli tayt kullanmak sanırım daha doğru.
2-Brooks'la kıyaslayınca Gyes'in kösele kalitesini beğenmedim. Aynı selenin yeşil rengini buldam alırım ama, en kötü taytla kullanırım. ?
Sizin bisiklette çok güzel olmuş ama. Hatta, yaylı model daha da retro durmuş. Bu bisiklette önemli olan görüntü olmalı bence; temizleyip cilalayıp salona dekor olarak koyulabilir. ?

Brooks kullanan arkadaşlar, malum yağmurlar başlıyor yavaştan. Ben kış döneminde selemi su ile temas etmemesi için streç filmle altlı üstlü çepeçevre sarıp öyle kullanmayı düşünüyorum, bu şekilde kullanımınız oldu mu? Olumsuz bir etkisi olmaz diye tahmin ediyorum ama siz ne dersiniz?

Olumsuz bir etkisi olmaz diye tahmin ediyorum ama siz ne dersiniz?
Abdülkadir hocam streç film pratik bir çözüm, ama sürüş esnasında terleme yaparsa ve bu ter içeride kalırsa yağmur suyundan daha zararlı olur düşüncesindeyim. Siz bir deneyimleyin bakalım ne olacak. Terleme olmazsa bende kaplamayı istiyorum.

Yağışlarda kremli ise pek sorun olmuyor ama kuru ise sürüşle beraber sürtünme yapıyor ve kozmetik aşınmaya sebep olabiliyor. Kremini veya vazelini sürdükten sonra çok etkileneceğini düşünmüyorum. Öyle olsa dünya turu atanların altında paramparça olması gerekirdi. Girmedikleri yağmur çamır kalmıyor.

Ben yağmurda,karda kılıfsız falan kullandım geçen kış, rengi biraz matlaşıyor.Kış sonunda kremini sürünce toparladı. Onun haricinde bir sıkıntı görmedim belki çok uzun vadede zararlı olabilir ama kısa vadede pek sorun olmuyor. Eğer streç ile kaplayacaksanız eve dönünce o şekilde bırakmayın streç filmi çıkarın. Nemli ve havasız kalırsa daha büyük problrm olur diye düşünüyorum.

Evet haklısınız, strecin içinde oluşacak nemi ve yoğuşacak suyu göz ardı ettik. O zaman şöyle bir şey uygulamayı düşüneyim kremli olsa da işi sağlama almak açısından. Elimde bir miktar su geçirmez paraşüt kumaşına benzer ince kumaş var, bununla motosikletime koltuk kılıfı da yapmıştım. Biraz kaygan olsa da zaten Mr. Brooks'un yüzeyi de kaygan olduğu için sorun etmiyorum. Bundan basit bir lastik büzgülü kılıf yapar yağmurda üzerine onu geçiririm. Böylece kolayca takılıp çıkarılır. Alttan gelecek olan sıvıları engellemek için de koltuğun altına göre eski röntgen filmlerinden kesip montelerim.

Evet haklısınız, strecin içinde oluşacak nemi ve yoğuşacak suyu göz ardı ettik. O zaman şöyle bir şey uygulamayı düşüneyim kremli olsa da işi sağlama almak açısından. Elimde bir miktar su geçirmez paraşüt kumaşına benzer ince kumaş var, bununla motosikletime koltuk kılıfı da yapmıştım. Biraz kaygan olsa da zaten Mr. Brooks'un yüzeyi de kaygan olduğu için sorun etmiyorum. Bundan basit bir lastik büzgülü kılıf yapar yağmurda üzerine onu geçiririm. Böylece kolayca takılıp çıkarılır. Alttan gelecek olan sıvıları engellemek için de koltuğun altına göre eski röntgen filmlerinden kesip montelerim.
Öncelikle yapmayı düşündüğünüz kılıf çok mantıklı, ben şahsen orijinal kılıfına o parayı vermemek için yanımda galoş taşıyorum. Çok sayıda brooks kullanmış biri olarak öncelikle şunu söylemek isterim sele öyle sıradan yağmurdan ıslanmadan felan kesinlikle olumsuz etkilenmiyor sadece üzerindeki perçinler paslanabiliyor eve döndüğünüzde kurulayıp bir parça wd 40 ile perçinleri temizlerseniz sorun yok. Ama asıl büyük sorun şu deli gibi yağan yağmurda çamurluğunuz yoksa saatlerce tekerlekten gelen suya maruz kalan sele, çünkü selenin asıl zayıf noktası korumasız ve cilasız olan alt kısmı su bir kere ordan geldimi ( saatlerce tekerlekten seken sudan bahsediyorum) sele o suyu emiyor ve ne yaparsanız yapın kurumuyor ve bir iki defa ne kadar krem sürerseniz sürün güneşe maruz kalmaya başladığında sertleşip tüm özelliğini kaybediyor.

Gürkan Genç'in sitesinden alıntı: "Selenin kullanma talimatında yer alan seleyi arada bir yağlayın ve derisini gerin olayını ben hiç yapmadım. Bisiklete binmediğim zamanlar selenin üzerini her zaman kutusunun içinden çıkan kılıfı ile koruma altına aldım o kadar."
(link)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Dostlar Selamlar,

Bende Brooks B17 var, ilk kullanmaya basladigim zamanlar kutunun icinden cikan yag ile yaglamistim. Onun uzerinden 1500km falan gecti, sele simdi sertlesti sanki, tekrar yaglamama gerek varmi(Seleyi satin alirken yagindan da satin almistim.)

@DayKnight merhaba,

Tek sefer değil belirli periyotlarda yağlamanız gerekir. Sertleşmenin sebebi uzun süredir yağlanmamış olması olablir. 3 ayda bir yağlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DayKnight
@DayKnight merhaba,

Tek sefer değil belirli peryotlarda yağlamanız gerekir. Sertleşmenin sebebi uzun süredir yaplanmamış olması olablir. 3 ayda bir yağlayabilirsiniz.
Vay bee... Kimse cevap vermemis, five abi cevap vermis sonunda:) Tamamdir abi 3 ayda bir.

• Beğen
Tepkiler: five
Vay bee... Kimse cevap vermemis, five abi cevap vermis sonunda:) Tamamdir abi 3 ayda bir.
Boyle gonul koymayin. Kendi adima konusursam bilgili oldugum bir durum degil ve o yuzden cevap yazmamistim.

• Beğen
Ben de sürmeyecekseniz o kremi niye aldınız diye yazmayı düşündüm ama sonra bu da kırıcı olur en iyisi hiç yazmayayım düşüncesiyle yazmadım.

• Beğen
Dostlar 2. Elde bi b17 buldum. 200 km kullanılmış temiz duruyor. Daha şekil almamıştır herhalde diye düşünüyorum. Sizce alınır mı ? Yanında kremi de verilecek.

Bence bi mahsuru yok. Gerdirme vidası sele ömrü hakkında epey bilgi verecektir. Şekil konusunu çokta takılacak birşey değil.

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
Aslında 200 km kullanılmışsa yırtık sökük haricinde dikkat edilecek pek birşey yok. Uzun süre kullanılmışsa ne kadar kullanıldığı hakkında gergi vidası bilgi verir. Seleyi kullandıkça deri gevşiyor ve oturma yeri esneme yapıyor, gerdirmek gerekiyor. Gergi vidasının ne kadar çok sıkıldığı bakınca anlaşılır. Yok anlaşılmasın diye eski konumuna getirebilir ancak bu kez de sele gergin konumda olmadığımdan anlaşılır. Youtube dan b17 tension adjust diye aratırsanız daha bir anlaşılır sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Devilsbutcher
Geri