Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Hoptown

@oraletizm Tel uzunlukları farklı olacağından yeni tel seti almanız gerekir Nexus göbek için, tellerle birlikte sorunsuz taktırabilirsiniz tabii ki.

Scudo
Merhaba,

Hoptown 300 model kullanıp da çamurluk almak isteyenler Özceylan bisikletten alabilirler.

(link)

Tek sıkıntı; çamurluğu kadroya bağlayan telleri 28 inç için göndermişler. Kesilince sorun kalmadı. Ayrıca Btwin Tilt portbagaj konusunda Decathlon'a 3 kere sormama rağmen bana uyumlu dediler. Geldiğinde ise tabiki de uyumsuzdu. Benim gibi kafasına takılan varsa kesin olarak uyumsuz. Ama çıkma portbagaj demirleriyle kadroya gayet güzel bir şekilde bağlantı sağladım. Gayet de şık olduğu görüşündeyim.

IMG_1611.JPG IMG_1616.JPG IMG_1614.JPG

@Guleryuz
Merhaba, resimdeki takılan portbagaj TILT'in portbagajı mı?

Merhaba, bisikletimin aynakol 7'li vites eklememe rağmen ne yazık ki yetmemekte, daha büyük bir aynakol ne alabilirim?

Orijinali 42 ya da 44 diş olması lazım. 48-50-52 dişli aynakol alırsanız çözebilirsiniz.

@Fixy Yanıtınız için teşekkür ederim, peki bu aynakolların ikili, üçlü olanları var, teknik olarak çok bilgim olmadığından soruyorum, bir süre araştırdım fakat hangi aynakol uygun olabilir bulamadım malesef.

@Alper Kilislioğlu Katlanır bisikletlerin büyük çoğunluğu genelde tekli aynakola sahip. Kadro izin veiyorsa aktarıcı ve üçlü aynakol takılabilir ama bazı modeller buna ters oluyor. Bunun da çözümleri var. Göbek bağlantılı aktarıcı ya da aparatlar var ön aktarıcı için. 3'lü aynakol takacaksanız orta göbeğin de değişmesi gerekeblir çünkü aynakol dişlilerinin rubleyle ilişksi de önemli, çok çapraz durmamalı. Bu yöntem pahalıya gelecektir o yüzden en mantıklısı 48 ve üstü dişli aynakol almak. 48 üstü dişli aynakolu yurtiçinde bulmak pek kolay olmayabilir ancak Aliexpress gibi sitelerde çokça mevcut.

bu bisikletten alıp shimano nexus 3 ve 32 diş aynakol takılırsa tura bile çıkılır
çokta eyi olur çokta güzel olur çokta ucuz olur
eyyorlamam bu kadar

Hoptown 300 modeline asagida ki gibi bi grupset takilabilir mi?

(link)

Hoptown serisinde mevcut freni değiştiren arkadaşlar oldu mu ?Ben bisiklette sadece fren kalite ve performansından memnun değilim.

Fren ayakları fena değil, ayarı iyi yapılırsa güzel çalışıyor. Pabuçları değiştirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Merhaba, Hoptown serisiyle yaşadığınız bagajda taşıma tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

2 adet ht320 sahibiyim ve mevcut deneme sonuçlarım ;
Insignia bagajına 2 adet sığmıyor, aslında bagaj derin ve hayli geniş ancak yükseklik sınırları sebebiyle yatay konumda bisikletler çok yer kaplıyor.
Mokka X bagajına şapkalığı çıkararak dikey konumda 2side sığıyor,
Clio 4 bagajına şapkalığı çıkararak ve %40 koltuğu öne yatırarak sığıyor.(mevcutta bu şekilde taşıyorum.) Aslında koltuk yatmadan da zorlayarak giriyor fakat çizilme ve deformasyon riski çok yüksek.

@rest Tam da bugun cebellestigim konuya degindiniz. arabam ibiza cupra ve yatay olmuyor. yatay olmasi icin arka koltugun 1 adedini yari yatirmak gerek. o yuzden dik koyuyorum ben. seleyi tam iceri almiyorum biraz disarda kaliyor ve arka koltuga yaslatiyorum. vites ve aynakol bana bakacak sekilde yapinca cok saglam oluyor oyle deneyin sizde. yani kisaca aynakol tarafi size bakacak sekilde sele ve gidonu arka koltuga yaslatin kaliyor oyle ce. tabi ki pandizotu cikarttim. pandizotla imkani yok bagajda durmasinin. gozunu seveyim 16" salcano foldamin. her sekilde her yere sigiyor :)

@Alizee aslında bende Clioya birini anlattığınız şekilde diğerini ise yatay olarak yerleştiriyorum. Arka koltukların arka alt köşesinde 4-5 cm bir çıkıntı var selenin tabanını ona bastırınca cidden sağlam duruyor ama sıkıntı 2 adet bisikletim olması :)

Hp320 modeli bisiklet bildiğiniz üzere 6vites , yokuşlu avcılar mevkiinde oturduğum için vites sistemini değiştirmeyi düşünüyorum fakat marka ve vites sayısı dis oranları vs..Pek bilgi sahibi değilim açıkçası ..Vites sayısı ve aynakol değişiminde bayırları daha rahat çıkabilir miyim ? Teşekkür ederim şimdiden. Bayırda bisiklette inip yürümek koyuyor açıkçası..

@yigithp320
Bisiklete yeni başladğın için zorlanman normal başlarda. Biraz kondisyon kazandıktan sonra tekrar gözden geçirirsin. Zaten bir ara görüşürüz senin bisikleti inceleriz.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
6 ay kadar oldu 14 yaaşında oğlum kullanıyor daha ziyade ama sele borusu artık çok rahat dibe kadar inmiyor katlarken , ve kadrodan ikiye katlarken fazla direnç oluşmaya başladı herhangi bir kaza düşme olmadığı halde, ayrıca fren kolları çok kötü kalitede , gidonu biraz fazla kısa olduğundan pek rahat değil ama seviyoruz o ayrı.Daha sık kullanmaya başlarsak bunları iyileştirmek gerekecek gibi geliyor.

Geri