Scudo Sports

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

@Enes1181 Kısa mesafe de sorun olmuyor da uzun turlar da vs dizi ele aldırır haklısın :)

Scudo
@Haggard1963

Bence de bu yorumu ince gözükmesine dayanarak yapıyorlar. Decathlon'un Tilt120'nin kadrosunu tasarlarken nasıl testlere tabi tuttuğunu gösteren bir video izlemiştim, şimdi bulamadım.

@T35
Çelik kadronun sağlamlığı.
Burdaki esneme testine alüminyum kardoların pek dayanacağını sanmıyorum. Çoğu ekonomik fiyatlı katlanırda katlama mekanizması sorunlu oluyor ama Tilt 120'yi aldığımdan beri o bölümden gıcırtı sesi bile gelmedi. Ayrıca ekonomik segmentteki katlanırların hepsinde aynı fason üretim alüminyum kadro varken Tilt serisinde orijinal tasarıma sahip bir kadro var.

Bu hafta (link) sayfası üzerinden musterihizmetleri@decathlon.com adresine, artık çok zor çıkartabildiğim eğrilmiş sele borusu sorunumla ilgili yazdım. Bugün bisikleti satın aldığım mağazadaki ilgili kişi arayıp, mağazaya bisikletle giderek ücretsiz sele borusu değişimi yapabileceğimi söyledi. Benzer şekilde iletişime geçen herkesin bu değişimden faydalanabileceğini tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
Tilt 120'nin fiyatını tekrar 1300'e indirmişler. 1500 TL'ye hiç satılmamış olmalı ki böyle yaptılar.

@alialper
bulduysanız banada önerirseniz sevinirim benimde eğil bir borum var?

Decathlon’dan sele borusu seçenekleri:

(link)

(link)

Severek 1 sene hunharca kullandım. Eğilen sele borusu için garantiye verdim ve iade aldım. O zamanlar tilt 500 yoktu. Tilt 500 bu konuda daha başarılı kadro tasarımı sayesinde. Korkunç zam gelmeseydi alacaktım. Hala gözüm onda

Merhaba. Beni sele borusu eğildi ve paslandı. Kadro içinde (sele borusunun girdiği yer) de pas var. Sizce mağazaya götürsem ne yaparlar? Bisiklet 10 aylık ama 6 ay içindeki bakımını yapırmadım. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba ,
Bende ikinci el tilt 120 ile aranızdayım. Üzerinde hoptown 320 yazıyor herhalde eski ismi bu.750 tl ye aldım. 6 vites. İlk günkü deneyimim iyi. Sele borusu belli bir yerden sonra içeri girmiyor herhalde gözle farkedilemeyecek bir yamulma var.Bir başka sorun vites geçişleri. Tık tık atmıyor. Vitesi bir arttırınca Bazen iki dişli birden atlıyor. Vites konu biraz laçka veya gevşek gibi geldi. Ayrıca arka aktarıcı üzerinde shimano yazmıyor, sanki daha ucuz kalitesiz bir aparat gibi duruyor. Dişlilerin üzerinde shimano yazısı var aslında. Yeni modellerde shimano zannedersem. Dekatlon internet sitesindeki fotolardan baktım aynı değil. Acaba aldığım kişi değiştirmiş olabilirmi

@gharova
Hayırlı olsun, arka arttırıcı Shimano değil, Sun Rays diye bir marka. Ayarlı olduğunda ve fazla kirli olmadığında işini yapar. Ruble Shimano. 80-85 kg üstü biri kullandıysa sele borusu muhtemelen yamulmuştur, bu durum bu bisiklette kronik bir sorun.
Kadro olarak çok iyi fakat donanım olarak biraz zayıf bir bisiklet. Bir bisikletçiye vites-fren ayarı yaptırırsanız ve zinciri arada temizlerseniz çok kaliteli olmasalarda fren-vites komponentleri makûl düzeyde görevini yapıyor.

@Haggard1963

Ne yazık ki ben aldım 1500e ??‍♀️???‍♀️

@ecece
Hayırlı olsun, madem almışsınız üçün beşin hesabını yapmanın bir anlamı yok. Keyfini çıkarın, güzel bisiklet.

Aslında buraya beni her gün işe götürüp getiren, ufak tefek market alışverişlerime önüne aldığım katlanabilir bisiklet sepeti ile yardımcı olan canım bisikletime biraz daha masraf yapmalı mıyım diye sormaya gelmiştim. Decathlonda tilt 120 uyumlu portbagaj ve arka sepet var. İkisi toplam 250 tl yaptığından çok kararsızım. Kullanan var mı memnun musunuz? Bu aksesuarlar vereceğim paraya değer mi?

@ecece

200839 dosyayı görüntüle

200840 dosyayı görüntüle

Daha önce büyük boy bisikletler için olan arka bagajı Tilt 120'ye uydurmuştum. Daha sonra gözüme hoş gelmedi ve Decathlon'dan katlanır bisiklet bagajı ve portatif arka sepet aldım. Öndeki kumaş sepeti hafif alışverişler, arka sepeti biraz daha ağır şeyleri taşımak için kullanıyorum.
Portatif arka sepet güzel ve sağlam, kolayca bisekletten ayırıp markete girip alışveriş yapabiliyorsunuz. Bagaj da alçak ve bu bisiklete özel bir ürün olduğundan bisşklette sırıtmıyor ve baya sağlam bir şey. Güzel tarafı sepet ihtiyaç olduğunda takılıp, kullanılmayacağı zaman boş yere bisiklette taşınmıyor. Ortalamaya göre biraz pahalı ürünler ama bence alınabilir.

@Haggard1963
Vov baya derin bir sepetmiş. Ben daha sığ diye düşünüyordum. İşten çıkıp eve gitmeden önce çoğunlukla markete uğruyorum. Kullanılabilir. Çok teşekkür ederim ????

Arkadaşlar bugün decathlondan 1300 liraya alarak aranıza katıldım. Umarım memnun kalırım. Sormak istediğim bir şeyler var yardımcı olursanız sevinirim.

1- Bisiklete uygun önereceğiniz aksesuarlar nedir? Kullanıyorsanız fotoğraf var mı?
2- Biraz kondisyon yaptıktan sonra işe gitmeyi düşünüyorum. İş yeri 12 km. Git gel sıkıntı olur mu? Bu bisiklet bunun için yeterli olur mu?
3- Ayna taktırmak istiyorum. Önerdiğiniz model var mı?
4- Kullandığınız km sayacı var mı? Kaç km kullandığım. Işıklı olursa iyi olur akşam için. Gittiğim hız vb görebileceğim.
5- Android telefon için uygulama var mı navigasyon vs.
6- Bir de telefon tutacağı var mı? eğer varsa mobil uygulama da kullanabilirim km yerine.
7- Önerdiğiniz bisiklet uygulaması var mı?

Geri