Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

Scudo
merhabalar. yaklasik 1 yıl oluyor tilt 120 alalı fakat 6-7 defa anca bindi kardeşim. herzaman temizler yağlarim bisikleti ,bakimlarını kendim yaparim kısacası. bu sabah bisiklet sürelim diye yola çıkmadan önce tekrar bi zinciri yağladım zefal zincir yağı ile. fazlalığı sildim ve yola çıktık. 100metre gittik ve catt.. zincir kırıldı. decathlona gittik, oradaki bisikletçi yetkili kişi zincirin yağsız kaldığını(sabah yağladım), çok aşınmış olduğunu(50-60km sürülmedi bile) bu yüzden kullanici hatası olduğu için garanti kapsamına gitmeyeceğini, zinciri kendimiz satin alıp(49.90tl) takabileceklerini (işçilik 19.90tl) söylediler. tüm israrlarima rağmen bisikletin surekli bakımlı olduğu, zinciri daha 2 saat önce yağlamış olduğumu söylememe raģmen kabul etmediler. her neyse ben vazgeçtim artik decathlondaki zincir degisiminden. sizden bu bisiklet icin uygun kaliteli bir zincir önerisi rica edicem.

Öncelikle geçmiş olsun.Siz nasıl yaptınız bilmiyorum fakat doğru zincir yağlama yapabilmeniz için öncelikle mazot,gaz yağı veya würth temizleme spreyi gibi ekipmanlarla ve bir fırçası yardımıyla zinciri (toz toprak kir pas) temizlemeniz lazım.Ancak sonrasında zinicri yağladığınızda yağın faydasını görebilirsiniz.Kullanma meselesine gelince zincirin kırılması veya kirlenip bakım vaktinin gelmesi için kullanmak şart değil.Bende tilt500 kullanıcısıyım 1 yıldır.2450 km. Kadar kullandım.Kullanıma bağlı olarak (ortalama 300-350km) yağlamasını ve temziliğini kendim yaptım.Hiçbir sıkıntı yaşamadım hatta ses dahi gelmiyor zincirden.Bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.Tekrardan geçmiş olsun.Zincir olarak ise shimano markasından şaşmamanı tavsiye ederim.

@TolunayKc tesekkurler. temizlik ve yağlamayi dediginiz gibi yapıyorum bende. bu kardeşimin bisikleti olduğu için kendi pek anlamiyor onu da ben yapıyorum. hatta kendi bisikletime kullandığım zefal yağı kullanıyorum onada ona rağmen yağsız olduğunu iddia ettiler malesef

Decathlonun daha yetkili makamları ile görüşebilirsiniz.Reyon ve atölye kısmındaki bazı arkadaşlar uğraşmamak için geçiştiriyorlar.Bisikletiniz daha yeniymiş şansınızı bir deneyin derim

shimano hg40 zinciri bu bisikletlere uyumlu oluyormu acaba?
(link)

Merhaba,

Bir süredir katlanabilir bisikletlere bakıyorum. Sadece şehir içerisinde kullanacağımdan en son Decathlon’un vitessiz Tilt 100 modelinde karar kılmıştım ama burada Tilt 120’nin çok övüldüğünü görünce 500 lira fazla verip bu modelden mi alsam diye düşünmeye başladım. Sonrasında bugün bir de baktım ki Decathlon Tilt 120’lerin lime yeşili modellerinde 200 tl’lik bir indirim yapmış. Fakat şöyle bir durum var; ürünün başlığında Tilt 120 yazsa da linkte Hoptown 320 yazıyor, zaten buradaki yorumlarda da Tilt 120’lerin Hoptown 320’lerin güncellemiş modeli olduğu yazılmış. Yalnız, aynı modelin gri ve kırmızısının başlığında da Tilt 120 yazmasına rağmen onların fiyatının aynı kalmış olmasının sebebi ne olabilir? Tilt 120’ler arasında da farklılık mı var?

(link)

@UĞUR SERÇE
Eski adı Hoptown'dı. Bisiklet güncellendi ama sayfanın linkini eski haliyle bırakmışlar, sanırım daha mnce kullanılan sayfa yönlendirmelerinin hata vermemesi için böyle yapılmış. 1300'e bence alınır.

Herkese merhaba,
geçen hafta decathlon resmi sistesinde Tilt 120 modelinin indirimde olduğunu görünce bir tane aldım. kargo paketinden katlanmış bisiklet ve 3 anahtar ile 2 adet ayrı resimli kullanım bilgilendirme kağıdı çıktı. Ancak paketten kullanım kitapçığı yada fatura çıkmadı. Bisikleti kullanmak için ayarladığımda arka vites aktarıcının bisiklet tekerleğine değdiğini ve pedal çevirince tekerlek tellerine takıldığını gördüm sizce bu sorun neden kaynaklanıyor ve ne yapmalıyım.

@ontess muhtemelen eğilmiş aktarıcı faturada mail adresine elektronik olarak gönderiliyo bende cuma aldım kargoda bekliyorum

@ArapKaswa kargo gelince hemen yanlarında açın ve arka vites aktarıcıyı kontrol edin kutu ağır olduğu için taşırken hasarladılar bencede. Telefon ile ulaştım decathlon'a bisikleti bize kargo ile gönderin bir bakalım dediler.

@ontess bugün gelecek denildi bana ama ben evde değilim ama hanımıma tembih ettim mng kargoda çok yavaşmış bu arada aklınızda olsun arası seçmediğime pişman oldum

İyi akşamlar mng kargo sağolsun getiremeyincw bisikleti gittim ben aldım kırığı çıkığı yok ama katlanınca tutan plastik yoktu ne yapmalıyım

@ontess decathlon hesabınız varsa faturayı e-fatura olarak göndermiş olabilirler ayrıca yine hesabınız varsa aldığınız şeyleri hesap üzerinden görüntüleyebiliyorlar. Viteste problem varsa mağazaya götürmekte fayda var oradaki kurulum yapan personeller bu tarz konularda yardımcı oluyorlar.

@ArapKaswa Bisiklet üzerinde çıkan far'ı ya kaybettim ya da birisi aldı bilmiyorum.Yeni bitane almak için decathlona gittğimde sağolsun arkdaşlar muadil birtane hediye ettiler. Sizede bisiklet üzerinde çıkmayan parça konusunda yarıdımcı olacaklardır.

@cetinden_iz WhatsApptan sordumda ön maşada bi lastik vardı oymuş katlanınca tutan lastik bide far değişmiş bana gelende gidona takılıyo kadroda öne değil

@ArapKaswa evet ön maşada küçük bi lastik parça :) ben o yok sandım.

@cetinden_iz bende öyle sandım artık mıknatıs alırım uyguna bulursam pek pratik gelmedi bana?

tilt 120 almıştım 1 sene evvel ama şuanda 5600 km yapmışımdır 1 sene değişenler koltuk selesi eğildi, jant göbekle beraber değişti kırıldığı için pedallar bozuldu değişti arka ruble, zincir , arka aktarıcı, lastikler , ile balatalsr dört kere orta göbek dağıldı komple set değişti tilt 120 kalitesi:)

Geri