Scudo Sports

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

Scudo
merhaba.
bu hafta decathlondan siyah tilt 120 almayı düşünüyorum,gitmişken bu bisikletle kullanılmasını önerdiğiniz yine decathlondan alabileceğimiz akseuarlar neler?bir de aldıktan sonra servis-bakım hizmetlerini yine decathlondan mı hallediyoruz onu sorucam.

@sekil23
Siyah tilt 120 var mı ki hocam?

Moto Z cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fotoğrafta siyah görmüşüm, asıl rengi uzay mavisi / neon lime yeşiliymiş.

• Beğen
Tepkiler: cemturgood
@ayyas1907
Sn ayyas1907 , Klasik 6/7 vites donanımlı katlanır bisiklet ile yokuş tırmanmak gerçekten zor ve zahmetli. Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki; 6/7 vites aralığı ile uzun tur yapan insanlar da var.
Normal şartlarda 6/7 vitesli bir bisiklet ile düz yolda sürüş yapmak oldukça keyif verici. Ancak iş rampa,yokuş noktasına geldiğinde, maalesef aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Bisiklet ile uzun km'ler tur yaparken rampalara rastlamak, oldukça büyük bir ihtimal.
İşte bu noktada sürücü, düz yol ve hafif eğimlerde sorun çıkartmayan 6/7/8 vites aralığından daha geniş vites aralığını arıyor (7 vitesli şehir bisikletimden biliyorum)

Ben katlanır bisiklet tavsiyesi isteyen kardeşlerimize ilk olarak, "bisikleti hangi amaçla ve hangi coğrafi yapıda kullanmak istiyorsunuz?" sorusunu yöneltiyorum.
Katlanır bisikleti,keyif,hobi,hafta sonları kısa tur amaçlı almak isteyen kullanıcıya 6/7/8 vites aralığı yeterli gelebilir ki; genel olarak 6/7 vitesli katlanır bisiklet tavsiyesi yapıyorum.

Ancak,uzun tur, uzun turun getireceği doğal yorgunluk ve bu yorgunluğa (+) olarak bol yokuşlu coğrafi bir yapı, 6/7 vites ile eziyete dönüşecektir.
Bu nedenle ben, katlanır bisiklet tavsiyesi isteyen bu çerçevedeki kişilere, "21 vitesli katlanır bisiklet almanızı tavsiye ediyorum" diyorum.

Aşağıdaki bağlantıda, 21 vitesli katlanır bisikletim ile alakalı sürüş, konfor, teknik detay, artılar, eksiler gibi objektif görüşlerimi okuyabilirsiniz.
Merak ettiğiniz özel bir detay olur ise, dilerseniz buradan, dilerseniz ÖM'den soru yöneltebilirsiniz.

Esen kalın.

Bianchi 21 Vites Katlanır Bisiklet

• Beğen
Tepkiler: hypocrisy
@Mesut DOĞRU
mesuta tamemen katılıyorum. konyadayım günlük yaklaşık 20km civarı bi şehir turluyorum. bu turda dönüş yoluna geçmeden önceki son 1 km lik yolu ortalama 20 derece açıyla tırmanmak zorunda kalıyorum. bisikletim ümit 2036 6 vitesli katlanır bisiklet.. keşke 10 vites olsaydı diyorum konya gibi bi yerde bile.. yani sonuç olarak öyle istanbulda yada onun gibi bi şehirde sık rampa vs olan bi yerdeyseniz kesinlikle en az 10 vites alın. ha yok ben düz ovada sürecem diyorsanız 6 vites bana yetiyo bence sizede yeter.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Arkadaşlara vites konusunda hak veriyorum ancak ben şöyle bir yolu tercih ettim. Kadro yapısı ve renginden ötürü Tilt 120 tercih ettim. Fiyatı da oldukça uygun bir bisiklet. Tur amacıyla aldığım için kadronun çelik olması sorundan ziyade benim için bir avantaj bile sayılabilir. Şimdi ben piyasadaki diğer bisikletlerden en az 200 lira daha uyguna temeli sağlam, yakışıklı ve satış sonrası hizmetleri iyi olan bir bisiklet almış oldum. Bundan sonra üzerinde kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda oynamalar yapacağım. İlk etapta kaset 8 olacak ve arka aktarıcı ile vites kolları değişecek. Bunun maliyeti de öyle aman aman bir şey değil açıkçası.

Dilerseniz siz de böyle bir yolu tercih edebilirsiniz.

Moto Z cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Dzhem Ne kadar oldu bisikleti alalı.

Bisikleti kullanan arkadaşlar nasıl gidiyor bisiklet ile hayatınız. Bisikletten memnun musunuz?

Eksileri ve artıları nelerdir bunlardan bahsederseniz çok güzel olur.

Bursa'dan merhabalar. Salcona City Sport bisikletimden sonra daha pratik olarak kullanacağımı düşündüğüm B'Twin Tilt modelleriyle ilgileniyorum. Forumda bir çok arkadaşın yorumunu okudum ancak ağırlık konusunda çok fazla yorum yapılmamış. Araştırdığım kadarıyla Tilt 120 modeli 14.35 kg. Bu bana biraz yüksek geldi açıkçası. Kullanım ve taşıma açısından o boyutlardaki bir bisikletin ağırlığının 11-12 kg'ları geçmemesi gerektiği kanaatindeyim. Tern ve Dahon'a da baktım. Ancak fiyatlarını yüksek buldum. 1.500-2.000₺ arasında. O fiyatlara çıkmışken B'Twin Tilt 500 (1.200₺) alırım diye düşünüyorum. Alüminyum kadrosu var, 12.5 kg civarında. Yardımcı olursanız sevinirim.

@onur_özkan hocam merhaba tilt 500 sahibiyim ve sizin bisiklette bulunan arka bagaj aparatını nereden aldığınızı öğrenebilir miyim ? Teşekkürler şimdiden :)

@Kunteper156 hocam ben tilt 500 aldım 24 nisanda. Aldığım günden beri hergün işe gidip gelmek için kullanıyorum ve gayet zevkli. Ağırlık olarak uygun bir model hem sürerken hemde toplu taşımada vs. Kolay taşınabiliyor. (İş-ev arası 13 km).

Merhaba, yeni hoptown 320 aldım. Gayet memnunum. Ankara Yenimahalle-Keçiören civarında işe gitmek için kullanıyorum ve herkesin gözü üzerimde. İnsanlara çok farklı ve güzel geliyor sanırım.
Yalnız kullandığım bölge oldukça eğimli olduğundan dönüş yolunda biraz zorlanıyorum. 1. vites dahi çok zor oluyor. Ayrıca hızlı kullanmadığımdan 5 ve 6. vitesleri kullanmıyorum. Bu bisikletin aynakolunda 52 diş var. Acaba 30-40 dişli uyumlu bir aynakolla bunu değiştirebilir miyim sizce? Eğer bisiklette herhangi bir probleme neden olmayacaksa bu şekilde bir değişiklikle her bir vites için %23-42 civarı bir kuvvetten kazanç olacaktır.
Öncelikli sorum, bisiklete zarar vermeden böyle bir değişim yapılabilir mi?
Bu değişikliğe uygun bir aynakol önerebilir misiniz?

@saidcoskun34 aynakoldan ziyade sana ruble setini, yani arka tarafı değiştirmeni tavsiye ederim. Bende tilt 500 modelini kullanıyorum ve böyle bir değişiklik yapacağım. Oranları iyi bir ruble seti ile hem yokuşlarda zorlanmayacaksın hemde düz yolda iyi bir performans alacaksın. Ayrıca bu değişimin fiyatı maksimum 50 tl.

• Beğen
Tepkiler: saidcoskun34
Cevabın için teşekkür ederim @İck
Peki hoptown 320 için önerebileceğin bir ruble seti var mı? Benim bisiklet 6 vites olduğundan illa 6lı ruble mi almam gerekir? Bir de 14-34 ten daha çok dişlisi olan bildiğin ruble seti var mı acaba?
Keyifli sürüşler...

@saidcoskun34 Shimano tz37 7 li ruble birkaç bakla zincir eklemesi ile bisikletine uygulanabilir bence. Fiyatıda uygun 40 tl civarında.

decatlonun tilt serisi için önerdiği port bagajı ((link)) alan oldu mu acaba? bisikleti katlayınca sıkıntı çıkartıyor mu?
bir de son zamanlarda tilt 500 edinmeyi düşünüyorum ama, ön bajaj demiri takılabiliyor mu bilgisi olan var mı?

Şubede soruğumda bağlantısını verdiğim arka bagajın katlarken sökülmesi gerektiğini söylediler, çok saçma geldiği için tereddütle yaklaşıyorum. Aynı kişiler ön bagaj olmuyor deyince de hemen atlamıyım dedim bu arada :) yardımcı olabilirseniz sevinirim

Merhabalar arkadaşlar,

Çocukluğum bisiklet üzerinde günde 5 saat geçerdi. Şimdi evliyim ve eşimle hafta sonu / hafta içi boş anlarda gezi ve stres atma şeklinde katlanır bisiklet alma sevdası sardı.
geçen cuma 2 adet B'twin 120 aldım 2 nci el 2 haftalık..
Bisiklet ile ilgili fikirlerimi paylaşmak isterim.
Öncelikle alır almaz decathlon dan bakımlarını yaptırdım.
Selesi rahatsız ediyordu ve bisikletime uygun (500 MEMORYFOAM SELE KILIFI - M, SİYAH B'TWIN) aldım 25 TL
Geçtiğimiz pazarda cadde bostan sahile eşim ile gittim ve seleye kılıf almama rağmen eşimde bende pert olduk :)
Resmen uyuştu afedersiniz kıçım..
Onun dışında seleyi yukarda kullanıldığında çok zevkli. yola iyi yapışıyor.
katlama olayı da gayet çabuk ve kullanışlı.

Sizlerden bir ricam olacak. Ya bu seleyi değiştireceğim yada bu diyardan gideceğim :)
Tavsiyeleriniz le olur. decathlon sitesinde (900 CITY JEL SELE - XL B'TWIN) 119,99 TL gördüm.
Sizce bu ürün iyimi. veya onun yerine ne tavsiye edersiniz..

Saygılar,

Onur ATEŞ
onur.ates@msn.com

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@gercek umurcan

Ben aldım ve taktım o port bagajdan. Hatta bisikleti aldığımda taktırdım. Bana söylememişlerdi çıkartılması gerekiyor diye. Bisikleti iki kez falan katladım. Sıkıntı oluyor katlarken gerçekten. Gidon tutunsa mıknatısa tekerlek tutunmuyor, tekerlek tutunsa gidon tutunmuyor. Ben de neden böyle oldu diye düşünmüştüm, Decathlon'a gittiğimde sorarım demiştim. Port bagajdanmış demek

@özlem_c teşekkürler cevap için. decathlon gibi ilginç ve bence başarılı tasarımları olan bir firmaya gerçekten yakıştırmadım böyle saçma bir tasarımı. katlanır bisiklet yap, ona uygun bagaj yap, ama ikisini birleştirince bisiklet katlanamasın. Hakkaten absürd
bisiklet internet sayfasında sepetimde bekliyordu ama, direk vazgeçme sebebi şu

Arkadaşlar bu ürün benimde dikkatimi çekiyor. Bütçem çok yok açıkçası çok fonksiyonel bir üründe aramıyorum.
Decathlon da bu ürün 750 lira.
Önerir misiniz

@özlem_c

Merhabalar o port bagaj btwin tilt modellerinden kolay katlanan modellere selenin altındaki mandalla katlanan modellerle uyumlu onyüzden sorun cıkartabilir.Dahonun biologic bagajları belki uyum gösterebilir baglantıları uyarsa diye düşşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri