@ayyas1907
Sn ayyas1907 , Klasik 6/7 vites donanımlı katlanır bisiklet ile yokuş tırmanmak gerçekten zor ve zahmetli. Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki; 6/7 vites aralığı ile uzun tur yapan insanlar da var.
Normal şartlarda 6/7 vitesli bir bisiklet ile düz yolda sürüş yapmak oldukça keyif verici. Ancak iş rampa,yokuş noktasına geldiğinde, maalesef aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
Bisiklet ile uzun km'ler tur yaparken rampalara rastlamak, oldukça büyük bir ihtimal.
İşte bu noktada sürücü, düz yol ve hafif eğimlerde sorun çıkartmayan 6/7/8 vites aralığından daha geniş vites aralığını arıyor (7 vitesli şehir bisikletimden biliyorum)
Ben katlanır bisiklet tavsiyesi isteyen kardeşlerimize ilk olarak, "bisikleti hangi amaçla ve hangi coğrafi yapıda kullanmak istiyorsunuz?" sorusunu yöneltiyorum.
Katlanır bisikleti,keyif,hobi,hafta sonları kısa tur amaçlı almak isteyen kullanıcıya 6/7/8 vites aralığı yeterli gelebilir ki; genel olarak 6/7 vitesli katlanır bisiklet tavsiyesi yapıyorum.
Ancak,uzun tur, uzun turun getireceği doğal yorgunluk ve bu yorgunluğa (+) olarak bol yokuşlu coğrafi bir yapı, 6/7 vites ile eziyete dönüşecektir.
Bu nedenle ben, katlanır bisiklet tavsiyesi isteyen bu çerçevedeki kişilere, "21 vitesli katlanır bisiklet almanızı tavsiye ediyorum" diyorum.
Aşağıdaki bağlantıda, 21 vitesli katlanır bisikletim ile alakalı sürüş, konfor, teknik detay, artılar, eksiler gibi objektif görüşlerimi okuyabilirsiniz.
Merak ettiğiniz özel bir detay olur ise, dilerseniz buradan, dilerseniz ÖM'den soru yöneltebilirsiniz.
Esen kalın.
Bianchi 21 Vites Katlanır Bisiklet