1.78 boy 89 da kilom var tilt 120 modelini kullanıyorum sele borusunda eğilme falan olmadı. Selesinin rahatsızlığına gelince tilt 500de de aynı rahatsızlık var 20 tl ye sele kılıfı aldım sorunu çözdüm. Mabadına düşkün biriyseniz seleyi jel olanlarla değiştirebilirsiniz. Vites bazen atmaya biliyor ama sanırım benim bisiklette bir sorun var bakım yaptıracağım. Açıkcası 2000tl vermem ben dahona fark yaratacak bişeyi yok. 21 vites katlanırlar yokuşlarda bizimkilere göre çok daha rahat ettiriyormuş benim tavsiyem bianhci yada carrera 21 vites alman yönünde.( bende para gani diyosan brompton da alabilirsin
tilt500'ün ön dişlisi 52 olduğu için hızlı gidiyor fakat yokuşda canımızı okuyor arka dişli 34'e çıkınca çok rahatlıyormuş. Ben yaptıran birine sordum memnun olduğunu söyledi. Hızdan feragat etmeye razı olursak ön dişliyi düşürüyoruz, hızdan feragat etmeyeceksek arkayı yükseltiyoruz yani
Aslında aynı durum tilt120 içinde geçerli gibi gözüküyor:
Tilt120:
165 mm krank kolu.
52 dişli aynakol, Shimano TZ20 14/28 6 vitesli freewheel ruble.
Vites oranı : 2,96 m / 5,90 m.
@avcioglu yarın kargo bende olmuş olur muhtemelen,belki bir sonraki gün,önce kendim girişicem el yatkınlığım var biraz ama pekte uğraşmak istemiyorum 20 tl'ye her yer değiştirir,öne 2 li aynakol için hem değiştirirlerken fikir alırım diyorum
@avcioglu Ama Tilt120 6 vites. dolayısıyla yukardaki ruble uymayacaktır. Ona uygun ruble var mıdır araştırmak lazım. Hoş şu anda bana gerekli değil, öyle yüksek yokuşlu yollarda kullanmıyorum
Hoş benim bu ruble vs den ziyade arkaya güzel uygun fiyata bir portbagaj almam lazım.
Ayrıca şu Carraro larda ki gibi alt kısma destek yada Dahon larda ki ek teker tarzı birşey ayarlamam lazım. katladığımda seleyi indirmek gerekiyor. her seferinde indir kaldır sele borusunun boyası atıyor.
indirmediğimde de ayna kola dayanıyor. Yarın bir gün o da yamulursa sıkıntı çıkar.
Tilt120 için arka tekerlekleri kitlemek için böyle bir aparat uyar mı ki acaba?
arkadaşlar merhaba, 1 ay sonra tilt 500 alacağım katlanma konusu benim için önemli olduğundan kesin kararım bu bisiklet oldu. fren pabuçlarını aldığım gibi değiştireceğim, onun dışında herhangi bir değişiklik yapmam gerekir mi? bagaj sorunu da kesin olarak çözülmüş zannedersem.