Scudo Sports

B'twin tilt 500 katlanır bisiklet

Bryqzlar beyazlar vites koruması ve aynakol altı ayak ile
b201372d53288b53103d23704b3ebf30.jpg
18927d4b2f0cf1028a16612430f02345.jpg

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Yakın zamanda Tilt500 alacağım sanırım. Decathlon'da özel olarak yaptırmam gereken ayarlar var mıdır? Aydınlatırsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
@comesoftlytomeHayırlısı olsun, Tüm ayarlarını yapıp teslim ediyorlar zaten[emoji468]

• Beğen
Tepkiler: comesoftlytome
Beyaz renklerinde ekstra olarak vites koruma ve katlanınca seleyi indirmeden ayakta durması için ayak koymuşlar,

Beyaz yada mavi kask, mavi viooclip, beyaz yada mavi eldivenler vs ile iyi kombinlenir başka ne renkler gelecek acaba [emoji41]

Gelecek yeni modellerde sanırım vites koruma ve ayak sabit

Bu arada sarının sanıyorum bir açık tonu daha geliyor ondada vites koruma ve ayak var [emoji49] bizde neden yok

(link)

@cnmrtpkc
Beyaz rengi pek beğenmedim açıkçası. Bugün Decathlon'a gitme şansım oldu. Test sürüşü ve Tilt modellerine baktım. Fosforlu ve lacivert iyi gibi geldi. İkisi arasında kaldım ama lacivert daha ağır basıyor sanki.
Acaba diğer ekstraların dahil olduğu Tilt500'leri mi beklesem? Bu ekstralar ciddi derecede önemli midir?
Ek: Attığınız site üstünden satın alırsam 1650 TL civarına denk geliyor. Bu eklentileri sonradan yaptırma şansım var mıdır?

@comesoftlytomeAslında çokta önemli değil, vites koruma olsa olsa 20 tl ayakta keza aynıdır, ama sonuç olarak almışken bence üzerinde olsun :)

Fosforlu dikkat çekiyor, birde gece sürüşlerinde etkisi büyük

O konuda çok kararsız kalıyorum. Önceden de dediğiniz gibi laciverti alan çok olmuştur. Fosforlu ise çok göz alıyor. Yani bu bazıları için iyi, bazıları için kötüye yorumlanıyor. Bu sebeple kararsız kaldım; fakat lastiklere led ışık takmayı düşünüyorum. Bunu aslında biraz keyfine, biraz da gece sürüşüne çıktığımda sürücülere "Hey, ben buradayım!" düşüncesini hissettirmek içni yapacağım. O yüzden fosforlu sarıya bir tıkım daha uzağım o_O

@comesoftlytomeOzaman lacivert alın, kaslarda zaten yansıtıcı var, Vioo clip lerden alırsanız geceleri yeterli olur, ben 3 adet aldım birini öne taktım birini selenin altına birini de kaska takıyorum :)

Renk olayı zaten ilerde kesin değişir, illaki çizilecek deforme olacak

Uzun süre binecek sem ilerde çizilmesi durumunda boyayacağım renk bmw sakir orange :) güneşe göre turuncu-kırmızı-kiremit :)

• Beğen
@cnmrtpkc
@cnmrtpkc
Bu durumda beni biraz endişelendiriyor. Kendim, bizzat, boyayacağıma hiç inanmıyorum :) Yani boyarım da ben kendi istediğim gibi boyayamam vs. onun için boyamak yerine büyük bisikletçilere (örn: Atak Bisiklet, Kaçkar Bisiklet vs.) götürsem, onlar bisikleti istek üzerine boyar mı?

@comesoftlytomeSormak lazım, ama İnternette denk geldiğim bir kaç atölye var bu tarz restorasyon yapan

• Beğen
@cnmrtpkc
Bu işi sprey boya ile değil de, boya tabancası ile yapanlar iyi yapıyor. Onlara yaptırmak lazım aslında. Bu konuyu araştırıyorum, sağlam birilerini bulursam eğer bu konunun altında paylaşacağım.

@cnmrtpkc' dan kopya çekerek :D arka rubleyi bende değiştirdim:

20180519_104433.jpg
20180519_104424.jpg

Sonuç şu şekilde:
Avantajları:
+ Bisikletin gücü bariz fark ediyor, zorlandığım bir yokuş vardı, sallaya sallaya çıktım diyebilirim
+ En küçük dişli yine 14'lük, hızda azalma yok
+ Vites değişimleri eski ruble ile aynı(bazen 6'dan 7. ye atmıyordu çıt çıt edince 5'e çekip sonra 7'ye fişekliyordum. Durum yine aynı fişeklemeye devam :D:D)
+ 35 liralık ruble ve 10 liralık işcilikte 45 liraya mal oluyor(ümraniyede Hamza ustaya yaptırdım sağolsun çok ilgili saygılı bir abi)
Dezavantajları:
- Orjinalliği bozuluyor sonuçta
- Ben yaklaşık 1700 km kullandım bisikleti, yokuş da çok çıktık. Zincirim uzamış ustanın dediğine göre. İki yeni zincir taktık, sanki pedallarken onlardan dolayı çıt çıt ses çıkıyor.
@cnmrtpkc sende durum nasılo_O
- pedallamazken rubleden cırrrrrr diye ses çıkıyor, eski rublemde ses çıkmıyordu. Galiba açıp yağlamak lazım.
- Vites kolu uzunluğu hakikaten ucu ucuna kurtardı. Önceden gittiğim bisikletçi beni bu yüzden uyarmıştı galiba. Ama bir sorun olmuyor

Sonuç: Tilt500 katlama ve katlandıktan sonra sürülme açısından hakikaten iyi. Dik yokuşlar varsa bu işlemlere girmek gerekiyor. Günlük kullanıp dik yokuşlarla cebelleşecekseniz başka bisiklet alın. Katlayıp metro otobüs vs. kullanacaksanız tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum

@avcioglu Hayırlı olsun fark nasıl sizce?

@cnmrtpkc
aslında uzun inceleme yazdım, ben yazarken siz sormuşsunuz

@avcioglu o rublenin il üç dişlisine dikkatli bakarsan biraz içe eğimli olduğunu görürsün.o çıt çıt sesi oradan geliyor.bende de aynı ses geliyor zaman zaman.iyi bir tamirciye gösterdim o sesi kesemedi.bunun dışında farkettiğiniz gibi büyük rahatlık.

@slckats
sadece pedallarken çıtır çıtır birşeyleri eziyormuş gibi bir ses/his veriyor değil mi? Pedala basmazken ses yok...?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@avcioglu aynen öyle olmuş:)

Açıkcası araya ramazan girdi pek kullanamıyorum şu sıralar:hasta: şimdilik herhangi bir ses yada sorun yok

7 vitesli Tilt500, 21 vitese çeviriliyor mu? Çeviriliyorsa, mantılı mıdır? (Çeviriliyorsa yaklaşık 300 civarı bir rakam tutar diye düşünüyorum.) Dahon düşünüyordum 21 vitesli olarak fakat katlandıktan sonra taşımak bana göre değil. B'twin Tilt serisi gibi sürmeli istediğimden, Decathlon'un herhangi bir sorunda verdiği garanti avantajından ve bana yakınlığından dolayı soruyorum aslında. Göbekten 3 vitesli de almak istemiyorum. Açıkçası 7 vitesten, 21 vitese geçirirsem daha iyi performans alacağımı düşünüyorum. Konumum biraz tepelik bir yerde kalıyor. Günde en az iki dik çıkmak durumunda kalacağım, aldığım zaman yani. Diğer bisikletler bana da makul geliyor ,arkadaşın dediği gibi, fakat normal yol bisikleti vs. alırsam koyabileceğim herhangi bir yerim yok. Bu yüzden bu bisikletten en yüksek performansı alma taraftarıyım.

• Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
Geri