hayırlı olsun. konu eskiymiş, "bence dfeğiştirirler" diyecektim de zaten değiştirdiklerini gördüm. bugüne kadar decathlon'dan memnuniyetimin aksinde muamele görmedim. ekşi'de yazdığım bir anımı anlatayım.
şimdi efendim, bu adamlara atılmış her lafı, 7 göbek aileme atılmış sayarım. nedenine gelelim.
her türlü memnuniyetimi birkaç yıldır sağlıyorlar. alıp da memnun kalmadığım yalnızca 1 ürün var, bisiklet farı. onu da sorup soruşturmadan mal gibi aldım. o da benim hatam sayılır, reyondaki arkadaşlara sorsam muhtemelen önermezlerdi.
bisiklet gözlüğü bakıyorum, hiçbirini de beğenemedim. en sonunda, en az tiksindiğim bir tanesini seçtim, hemen kapalı kutulardan birini aldım yanıma. ofise geldim, kutusunu açtım ki içi boş çıktı. tabi firmayı bildiğimden pek de panik yapmadım, hemen aradım mağazayı, istediğim zaman gelip değiştirebileceğimi söylediler! tereddüt yok. 100 liralık da, decathlon şartlarında fiyatı gereksiz yüksek bir ürünmüş bu arada, fiyatına bakacak beynim olmadığından sonradan farkettim bu yaptığımı. türkiye şartlarında 1 liranı bile bu kadar kolay kurtaramazsın. meğerse mağazadaki çikolataları yiyen, ürünlerin içini boşaltan, protein tozlarını deneme kabinlerinde başka kaplara aktaran kan emiciler varmış. doğal, burası türkiye. gözlük kabı da lastikle düğümlenmiş, açmak için kartonu yırtmak gerekiyor gibi gözükse de lastiği çekiştirip yukarıdan dolandırınca kap açılıyormuş.
neyse efendim, adamlar bu durumda da memnuniyetimi sağladı.
özellikle merter mağazası ki, ortalama haftada bir gidiyorum, çok ilgili çalışanlara sahip. hatta bisiklet reyonundaki bir arkadaşla bu yaz yaptığım turda çanakkale'nin bir köyünde karşılaştık ve ayaküstü bayağı muhabbet ettik.
jant mandalının somununu düşürdüm, mağazadaki arkadaşlar atölyeden hemen ayarladı. yani bazen soruyorlar bu decathlon aşkın nereden geliyor diye, hangi birini anlatayım ki?
decathlon hakkındaki çok beğendiğim bir entry daha var;
bi bisiklet aldim buradan, alirken "iade garantisi" falan diyordu, bi hafta sonra yesilligine aradim "sizden bi bisiklet aldim, geri verecem" diye, "olur getirin alalim" dediler.
yaf bi direnin, bindiyseniz olmaz deyin, tekerleri yipranmissa alamayiz deyin.. burasi türkiye.
(link)(link)