Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
Triban 3 un lastikleri benzicideki pompa ile siser mi

@nejnej

Minik donusturucu aparat yoksa inkansiz.
Hatta o aparat olsa bile bazi pompa uclari sisirmiyor, yani her benzincide ise yaramiyor maalesef :(

@Sinan Ş

Bugün üşengeçliğimi yenip aldım bisikletimi dışarıya çıktım. Migrosun yanındaki Shell'e kadar yürüdüm hava basayım diye ama basamadım. Dediğin aparatla 51 psi basabildim max. ama bugünlük idare etti beni sağolsun. Hutchinson lastiklerde de önerilen basınç 100 psi, max. 110 psi. Yarısını ancak basabildim. 70-80 psi hava basabilecek bir pompa almam gerek en azından :)

Bir ara da decathlon'a gidip bisikletin bakımını yaptırmam lazım zamanı geçmeden. Yol arkadaşı olmak isteyen var mı? :)

Arkadaşlar iyi akşamlar
Decathlonun internet sitesinde Triban 500 ün 48 kadro boyu stokta görünüyor.
Arkadaşım için düşünüyoruz boyu 1.78 cm
Kadronun küçük gelme ihtimali yüksek değil mi ne dersiniz?
Bu 48 kadroyu en fazla kaç cm boyundaki sürücü kullanabilir ?
Teşekkürler

178 boyundaki biri için 48 kadro boyu ciddi ölçüde küçük. Almanızı hiç tavsiye etmem.
Şubat ayında çoğu bisiklet satıcısının stokları yenileniyor. Biraz bekleyiverin, 54 kadro civarı alırsınız.

Triban'ın geometrisi sport denen endurance'ye yakın yapıda ve sloping (kompakt) kadrolu. Ben size kafanızı karıştırmadan Btwin Triban'ın kadro cetvelini vereyim en iyisi. (Tablo sadece Triban içindir)
Bu arada Bike of The Year'ınız hayırlı olsun:)
Bike of The Year 2014/15 - BisikletForum

Kadro Boyu Boy Bacak Boyu
45143 – 150cm 63 – 67cm
48150 – 159cm67 – 72cm
51159 – 167cm72 – 77cm
54167 – 175cm77 – 81cm
57175 – 184cm81 – 86cm
60184 – 192cm86 – 90cm
63192 – 200cm 90 – 95cm

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
90 cm iç bacak boyu için 60 kadro nasıl olur?

@MehmetAliB.

Çok teşekkürler Mehmet Ali Bey
Sizin cevap vermeniz benim için büyük tevafuk oldu.
Şöyleki bu konu dışında kendim için Scott Sub 35 edinmekle ilgili bazı terddütlerimi özellikle size danışmak istiyordum.
İnanın bugün yarın yazacaktım size hatta özelden telefon numaranızı rica edip müsait olduğunuz bir zamanda arama isteğimi belirtecektim.
Sakıncası yok ise numaranızı ve sizin için uygun arama zamanını özelden yazar mısınız?
Teşekkürler
Hayırlı geceler.

@Yusuf'san triban modellerinde 54 kadro altındaki ölçüler 650c (26") jantlara sahiptir. 54 ve üzeri kadrolar 700c (28") jantlara sahip. Ben 170cm boy ve 78-79cm bacak boyu ile çok rahat 54 kadro kullanıyorum.
Triban modellerinde kadro ölçüsü; aynakol göbeği/sele borusu arası mesafe olarak değil, sele borusu/gidon boynu arası olarak ölçülüyor. Yani uzanma mesafesi.
Bu nedenle triban modellerini denemeden almak ciddi risk içerir.

Bilgi için teşekkürler Tolga Bey
26" jant olduğunu bilmiyordum.
Hatta 26" yol bisikleti olduğunu bilmiyordum.
Başka markalarda karşılaşmamıştım hiç.
Arkadaşımı da 2015 Sedona 610 modeline yönlendirdim; çok beğendi alacak inşaallah.

Maalesef Decathlon bu konuda çok fazla duyuru, bilgilendirme yapmamış sitesinde. Arayınca ve ya mağazada uyarıyorlar.
26" yol bisikleti yurtdışında çok yaygın hatta daha küçük ölçüler de var. Türkiye'de hala yol bisikletine öcü gözüyle bakıldığını düşünürsek diğer markalarda olmaması doğal.
Bu ölçü Fransızlarda garson boy olarak geçer, giysilerde de olduğu gibi çocuk / yetişkin arası geçiş boyu. Minyon kişiler için de çok iyi bir seçenektir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san ve Berke
Selamlar ,
Dün akşam bende bi tane 60kadro triban 3 aldım.Daha magazada sürebildim sadece :eek:

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@nolef

Merhaba.

Aramıza hoş geldiniz. Boy ve iç bacak boyunuzu öğrenebilir miyim? Ben de 60 kadro kullanıyorum da...

• Beğen
Tepkiler: nolef
@Samet Arslan
boy 185 iç bacak boyumu bilmiyorum fakat 57 yi denedim bide 60 ı 60 daha hoşuma gitti :) Doğru tercih olduğunu düşünüyorum :D

@nolef
Merhaba, bugün ben de izmir decathlon mağazasına 60 kadro almak için gittim ama kötü durumdaki bir triban 3 kalmıştı. Siparişimizi verdik, hayırlısıyla bu hafta gelecek. 57 kadro boyunu kullandım, açıkçası küçük geldi bana. Boyum 187 bu arada. 60 kadro alarak iyi yapmışsınız. Yalnız bir durum var, bende salcano xrs 030 kadrosu var, o 57 cm, onu kullanırken bir sıkıntı yaşamıyordum. Ama bu dediğimden yana, boyum biraz uzadı belki ondandır. Sormak istediğim şu, acaba ölçülerde bir farklılık olabilir mi? Siz böyle bir şey hissettiniz mi?

@Emre.yıldırım
Başka bi yol bisikletine henüz binmediğim için bu soruyu cevaplayamam fakat tahminimce kadro yapısı değiştikçe dediğin gibi bedende az fark oluşabilir.

@Sinan Ş
Hocam cinsi ne kedinin ? Gri sisko kedilere bayiliyorum bide turuncu gözlü olcak seve seve bitiririm :D

@Samet Arslan

Yaw bu konuya abone oldugum halde niye bildirimler gelmiyor eskisi gibi deli olucam.is guc bakamiyorum siteye, bildirim gelmeyince de hareket yok saniyorum ohoo bi suru mesaj dolmus.
Neyse,Samet ben guc bela aparatla 90-100basabiliyorum shell'de, ama is bittigimde ellerim kollarim agriyor bastirmaktan, biraz zorlamak lzm. Decathlona ne zmn gitcen ben gelebilirim, pazar icin hava acik gorunuyor , ctesi yagmurluymus.benmde akort bozuk sanirim, ordaki elemanlar beceripte yapabilir mi acaba emin degilim :)

@onur ilker;
British shorthair diye biliniyor bu irk ;)

@Emre.yıldırım

Biraz araştırdım ben bu olayı, çıkardığım sonuca göre triban kadroları biraz küçük. Beniö boyum 183 iç bacak 84 cm falan. 60 kadro kullanıyorum.

Decathlona gittim 57 kadro almaya ordaki çalışanlar dedi ki 57 kadro bisiklet altında kayboldu çok küçük gözüküyor 60 almalısın bence vs vs. Sonuç olarak 60 ile devam ediyorum. Ufaktan bir bel yanması oluyor onu da gidon boğazı ile çözmeye çalışacağım bu yaz. :)

Geri