Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
Arkadaşlar merhaba. 1.75 boy ve 120 kg birisi olarak ( bu arada yaş 58 ) uzun yıllar sonra yeniden bisiklete dönüyorum. Bisiklet sporu ile ilgilenen bir arkadaşım triban 500 veya 520 modelini almam için ısrarlarını sürdürüyor. Aldığımızda lastikler RANDONNEUR 700X28 ile değişecek. Bu şekilde yazlık hafif arazide de kullanabileceğimi söyledi. Gidon olarak yarış tipi değil düz olanları düşünüyorum. Biraz ince eleyen sık dokuyan birisi olarak verilen bu karar doğrumudur? Görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

@onatt bey benim düşüncem sizin için elektrikli bir bisiklet daha uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: onatt
@onatt o zaman triban 500 (700x32 lastiklerle ) doğru seçim olabilir.

• Beğen
@onatt bence sizin için triban 500 gayet uygun seçenek bi de lastik genişliğini arttırdınız mı işinizi güzelce görecektir

• Beğen
İlginize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Mosso legarda 1621 LDM ve 1621 MDM sıfır kodüsyon 2 bisiklet alınmıştır. O tarafa doğru ufak ufak yol alıyorum artık :) Çok selamlar.

Dosyalar

• Ashampoo_Snap_2020.04.24_12h39m39s_007_.png
    Ashampoo_Snap_2020.04.24_12h39m39s_007_.png
    145,7 KB · Okunma: 34
Merhabalar arkadaşlar triban 520 2019 model 56cm (L) kadro boylu ikinci el bisiklet aldım. Boyum 1.80 iç bacak boyum 79 cm. Bisikleti almadan, bisikletle alakalı olan arkadaşlardan edindiğim bilgeye göre bu kadro seçimini yaptım. Acaba kadro boyu seçiminde bi yanlışlık yapmış olabilir miyim?

Merhabalar arkadaşlar triban 520 2019 model 56cm (L) kadro boylu ikinci el bisiklet aldım. Boyum 1.80 iç bacak boyum 79 cm. Bisikleti almadan, bisikletle alakalı olan arkadaşlardan edindiğim bilgeye göre bu kadro seçimini yaptım. Acaba kadro boyu seçiminde bi yanlışlık yapmış olabilir miyim?

merhabalar, siyah renkli ben triban 500 kullanılyorum. boyum 1.83 bacak boyu 80 civarı. Bende 56 kadro (L) beden kullanıyorum. Doğru sele ve gidon ayarıyla kendinize göre ayarlayabilirsiniz. İnternette bunlar hakkında çok video var. Çağrı Terzioğlunun videolarına bakabilirsiniz. Yol bisikletine yeni başladıysanız sürüş pozisyonuna alışmanız zaman alabilir.

merhabalar, siyah renkli ben triban 500 kullanılyorum. boyum 1.83 bacak boyu 80 civarı. Bende 56 kadro (L) beden kullanıyorum. Doğru sele ve gidon ayarıyla kendinize göre ayarlayabilirsiniz. İnternette bunlar hakkında çok video var. Çağrı Terzioğlunun videolarına bakabilirsiniz. Yol bisikletine yeni başladıysanız sürüş pozisyonuna alışmanız zaman alabilir.
İnşallah bakalım alışma sürecini çabuk geçirip uyum sağlayacağımı düşünüyorum👍 Kadro boyu kafama takılmıştı kadro boyu olarak sıkıntı yaşamayayım da sonrasında bi problem olacagını sanmıyorum illaki alışırız,teşekkür ederim cevap için

Merhabalar, ikinci el olarak 2018 triban 500 (Kırmızı) almak istiyorum ama beden konusunda bir türlü emin olamıyorum. Bacak arası boyumu forumda gösterilen şekilde testisleri öne doğru olarak yukarı doğru çıktığı noktaya kadar dayanacak şekilde zemine paralel bir terazi yardımı ile ölçtüm.Net 83 cm bacak içi boyum, 172.3 cm boyum var ve 59 kgyim. Omuz yüksekliği 145 cm (Acromion adındaki kemiğin üzerine dayıyarak ölçtüm (Doğru mu bilmediğim için adını yazdım) Boyun ve kafa bölgem biraz uzun olduğundan boyum uzun görünüyor fakat gövdem kısa aslında boydan anlaşılacağı üzere. Decatlon'un sitesinde ölçüler S beden ile M beden arasında kaldığı için ikisini de uygun gösteriyor.Ve Btwin ürünlerinde kadro boyu santimetre ile değil de sadece s-m-l gibi bedenler ile mi ölçülüyor ? Sizce hangi beden daha uygun olur ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

(link) adresinden ölçüleri girerek kadro ölçüleri çıkarttım ama bir uyumsuzluk var sanki çıkan sonuç ile triban500'ün ölçüleri arasında.

Dosyalar

• Bisiklet beden ölçüleri.png
    Bisiklet beden ölçüleri.png
    120 KB · Okunma: 12
  • Bisiklet ölçüleri Bana göre.png
    Bisiklet ölçüleri Bana göre.png
    49,4 KB · Okunma: 15
  • triban-500-road-bike-red.jpg
    triban-500-road-bike-red.jpg
    53,5 KB · Okunma: 14
Son düzenleme:
188 boyum var bende triban 520 aldım xl kadro sıkıntım yok mosso legarde kullanırken 51 kadro kullanıyordum

188 boyum var bende triban 520 aldım xl kadro sıkıntım yok mosso legarde kullanırken 51 kadro kullanıyordum
Benim boy 1.80 56 kadro bisiklet bana büyük gelir mi endişesi var,bisikleti ikinci el aldığım için deneme şansım olmadı ama genel yönlendirmeler uyumlu olacağı yönünde

Benim boy 1.80 56 kadro bisiklet bana büyük gelir mi endişesi var,bisikleti ikinci el aldığım için deneme şansım olmadı ama genel yönlendirmeler uyumlu olacağı yönünde
Nerden sipariş ettiniz ki?

Nerden sipariş ettiniz ki?
Tanıdıktan aldım ikinci el 2019 model triban 520 L kadro hiç kullanılmamıştı sadece ev içi trainer yapılmıştı istanbulda şuan bisiklet,yasaklar kalkar kalmaz ankaraya gelmesini bekliyorum

Tanıdıktan aldım ikinci el 2019 model triban 520 L kadro hiç kullanılmamıştı sadece ev içi trainer yapılmıştı istanbulda şuan bisiklet,yasaklar kalkar kalmaz ankaraya gelmesini bekliyorum
Sözde benimkide öyle idi biraz masraf yaptım sorması ayıp kaça aldınız

Sözde benimkide öyle idi biraz masraf yaptım sorması ayıp kaça aldınız
Yok benimki kesin öyle,lastikler asfalta değmemişti bile. Henüz 8 aylık bir bisiklet zaten km sayacı yedek iç lastik pompa vs gibi ekstraları ile çok uygun bi fiyata aldım tanıdık olduğu için, rakam piyasaya göre çok uygundu dedigim gibi.

Yok benimki kesin öyle,lastikler asfalta değmemişti bile. Henüz 8 aylık bir bisiklet zaten km sayacı yedek iç lastik pompa vs gibi ekstraları ile çok uygun bi fiyata aldım tanıdık olduğu için, rakam piyasaya göre çok uygundu dedigim gibi triban 100 fiyatına aldım nerdeyse.
Güle güle binin kazasız belasız alınmış alınmıştır

Geri