Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Sanırım hemen yarıldığını test etmiş oldum :) 3 Tane michelin içlastik aldım önüde değişeyim olmadık yerde patlamasın bi tanede yedek yanımda bulundururum

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Scudo
Hemen yarılmasının sebebi iç lastiğin dandikliği değil de kaldırıma çıkmaya çalıştığınızda oluşan "Snake bite" adı verilen durum diye düşünüyorum. Yani jantın iç lastiği kesmesi.

http://2.bp.blogspot.com/-Mu_snGTo_VQ/Ty4H8QLIiOI/AAAAAAAAAs4/DOQxuD8mJAs/s1600/image004.jpg

• Beğen
Tepkiler: The UGUR ve nolef
lastik basıncı düşük olduğunda snake bite şansı daha yüksek sanırım %90 benim iç lastikte bu durumdadır

Oluyor, neden olmasın. Fakat iki adet iç lastiğe 8,99 verince yama yapmak istemiyor insan. Şahsen kaldırıp atıyorum ilk patlakta :)
Bu arada, patlaklar hep tel, cam falan girmesinden oluşuyor. İç lastik dandik diye bir düşünce oluşmaması bakımından açıklamak istedim ;)

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
Boyum 168 iç bacak boyu 80 civarı 54cm kadro bana büyük gelmez mi ? 51 mi 54 mü sizce hangisi ? ve yazın stoğa girer mi acaba

Hayallerimi süslüyor

@Murat Ceyhan

54 istiyordum bende in ternetden sipariş verecektim. Öylesine bir uğradım denedim ve 51 bana göreymiş bunu fark ettim. Boyum 170. Bence mağazadan deneyin veya çevrenizde varsa bir dost falan o şekilde deneyin

@lealtad

48 küçük 54 büyük gelir sanırım, 51 bence ideal ama denemek lazım
Yazın mağazalara gelirse mağazada bir kaç tur atar denerim :)

@Murat Ceyhan
Aynen. Ben nette ki hesabına bakarak 54 diye ummuştum. Lakin gidip görünce gözüme ufak görünse de 51 tam oldu. Eve gelip tam olarak sele ayarı vs yapınca da anlaşıldı doğru seçim yaptığım:) Sizde gidip deneyin hem canlı olarak görmek başka güzel;)

şuan stoktaki 57 ve 60 modeller yeni model mi acaba triban 300 yazıyo üzerinde bizim buradaki decathlonda acaba sitedekiler de mi öyle

Triban 300 modelleri yurt dışında satılan modeller. Ben de birkaç kez mağazada gördüm. Çıkartmaları Triban 3'e göre daha güzel geldi gözüme :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
@Eren Can Güldalı

Geçen hafta decathlon da bende inceleme şansı buldum. Triban 3 daha sade ve şık geldi gözüme. Tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz :)

Arkadaşlar boyum 1.90 kilom 110 triban 3 bana dayanır mı? Ve uzun turlara dayanır mı?

@harunbas141 eğer "uzun tur" kastınız uzun sürüş yani yaklaşık 100 - 150km sürüşler ise fazlasına dayanır,
eğer tur yapmak yani birkaç günden fazla sürecek seyehat tarzı sürüşler için bisiklet türü doğru değil. Yapılmaz mı yapılır ama tam olmaz.

Kilo için bisikletin limitlerinin sınırında hata sınırın biraz üstünde kilonuz. İlerleyen zamanda zayıflama planınız varsa sorun çıkma olasılığı düşük. Kilo ver(e)meyecekseniz uzun sürede sorun çıkaracaktır elbet.

@harunbas141

Ne yapmak için doğru bisiklet?

Uzun turlar için misal egeyi bisikletle gezmek veya iç Anadolu'yu ya da Avrupa kısaca uzun mesafeler almak için

Bu iş için kesinlikle tur bisikleti. Bagaj, çamurluk, tüm aksesuar montaj delikleri hatta aksesuarları olan, tercihe göre 26 veya 28" jantlı(benim tercihim sizin rotalarınıza göre 28") en az alüminyum mümkünse çelik kadrolu, bana göre düz maşalı istenirse kilitli amortisörü olan, açı ayarlanabilir boğazlı kelebek ya da dropbar gidonlu, açıları ve dizaynı daha dik sürüşe uygun konforlu bir tur bisikleti. Donanım vites sistemi çok önemli değil acera ile XT arası tüm donanımlar işinizi fazlasıyla görür. Jantlar en az 32 telli mümkünse 36 telli olmalı. En önemli ve diğer donanıma göre daha kaliteli olması gereken parçalar jantlar, jant göbekleri, iç ve dış lastiklerdir.

Marka önerisi vermeyeceğim bütçenizin el verdiği ama en önemlisi sizin seveceğiniz görünüşü içinize sinen her tur bisikleti sizi fazlasıyla mutlu edecektir.

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
Beyler decathlondan beyaz gidon bandı aldım (beyaz), üstündeki bantla aynı kalitedemidir sizce söküp değiştireyim mi? Birde bunun how to videosunu bulamadım, püf noktaları varmıdır?

Geri