Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Merhabalar, yakın zamanda triban 500 fb aldım ve şimdilik oldukça memnunum.
Sizlere sormak istediğim bir şey var benim, ulaşım amaçlı kullanıyorum ve güzergahımda eğim ve yokuş bol miktarda mevcut.
Triban 3 alacaktım fakat hem bedeni olmadığı için, hem de lapacı biri olduğumdan yatarak kullanmaktan ziyade, düz gidon borusu daha makul geldiği için tercihim 500 FB oldu.
Maşa, aynakol, sele borusu, jant takımı vs gibi komponentlere el atıp daha hafifleri ile değiştirme gibi bir düşüncem var, sonra vites ve fren sistemine de el atmayı düşünüyorum.
En büyük sebebi ağırlık fakat geçen seneki modellere göre daha giriş sınıfı ekipman kullanılmış, hem onları yükseltmek hem de konforu arttırmak istiyorum. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, bilhassa marka ve ürün tavsiyelerinizi.

Şimdiden memnun oldum, teşekkür eder mutlu günler dilerim.

Scudo
Kendinize uygun kadro boyu bulduğunuz için çok şanslısınız triban kullanıcıları. Bu aralar decathlonda hiç bir modelde 57-veya 60 bulamadım yeni serilerde genelde düşürülmüş özelliklerle geldi özellikle maşalar eski modellere göre fazla ağır.

@mehmetali_ evet ben de 57 kadro kullanıyorum, triban 3 alacaktım fakat 57 beden olmadığı için 500 fb almak durumunda kaldım, o da sonuncuydu.

Arkadaşlar değişimde önceliği jant setine mi yoksa dış lastiklere mi vereyim? Jant alırsam R501 alacağım fakat 1 ay kadar para biriktirmem lazım. Alacağım dış lastikler ise Continental Ultra Sport. Hutchinsonlarla karşılaştırınca patlak ve performans açısından fark olurmu?

@Eren D.
Dis lastik cok patlatiyor 7 lastik patlattim 2 ayda

Sans birazda galiba. gecen gun giderken ses geliyordu baktım arka lastiğe tel girmiş takılmış oraya cikarttim. Yoluma devam ettim. :))

@baykus54 Şans işi biliyorum, fakat lastikleri de değiştirmem lazım aslında. Ara lastiğe çivi girdi. Üst taraftan girip tellerikenardaki telin biraz üstünden çıktı. Eski bir dış lastikten yama yaptım, o şekilde kullanıyorum şu an fakat bir sıkıntı yok şu anlık :D

Birkaç mesajda Triban serisinin kadro boyuyla ilgili fabrika verisi ile herkesin bildiği aynakolun merkezinden sele kelepçesine kadar olan uzunluğun farklı olduğu belirtilmiş. Ben de bunlara ek olarak sahip olduğum 60 cm kadro boylu Triban 300'ün bizim bildiğimiz manadaki aynakol merkezinden sele kelepçesinin sonuna kadar olan mesafeyi 53 cm olarak ölçtüğümü belirteyim.

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
BTWIN FIT 700 (link) Szice bu fiyata daha iyi bir makine alınır mı ya da en yisi bumudur?

Merhabalar bende triban 3 aldim ama aklimdan cikmayan bi soru var bisikletim acaba bana buyukmu boyum 1.80 ic bacak boyum 85.5 yanlis olcmediysem ve bisikletim 60 kadro bu kadro boyu bana buyuk mu alali 1 hafta oldu geri iade edebilirim bir haftadir kullaniyorum pek sikinti olmadi ama daha uzun surede bana cok bi sikintisi olur mu

• Beğen
Tepkiler: Silmarillia
Arkadaslar 48 cm kadrosu olan triban 500 karbon masali olan bana oluyormus galiba olctum 49 cm cikti para bulmaya calisiyorum almak icin kadro boyu ve bisiklet icin ne dersiniz ?

Arkadaşlar şehir dışından triban 3 almayı düşünüyorum boyum 1.78 57 kadro bana uyar diye düşünüyorum? Ama daha önce hiç yol bisikleti kullanmadım İstanbul da olan ve 57 kadro kullanan bir arkadaş var mı denemek istiyorum istediği zaman istediği yere geleceğim çay kahve ikramım olur kendisine bir yardımcı olun lütfen:(

@ysfs
Ben 57 kadro alıyorum 1,77 boy bacak boyum 81 size bence o kadro tam..

@Snorlax
2 güne kullanacağım. Eski kullanıcı ile aynı boy ve aynı bacak boyundayız. Kadro tam bana göre.

Geri