arkadaşlar ilk mesajım (foruma hayirli olsun
),
şehir içinde ikinci el bir şehir bisikleti kullanıyorum aluminyum frame'li fakat şu sıralar inanılmaz derecede kafayı uzun yol bisikletlerine taktım. atlayıp çevre şehirlere gidip gelmek istiyorum günde 100 km (toplam).
triban 3 kırmızı bakınıyorum ikinci el olarak ama 60 çerçeve bulmak imkansız malesef. beyaz olanı ise decathlon'da seri sonu indiriminde (340 Euro). Gidip de alayım mı beyazının 60 kadrosunu yoksa acele etmeyeyim mi? Alırsam, direk şunu değiştir diyeceğiniz bir yeri var mı? (böylece kullanılmayan parçaları satmak mümkün olabilir belki?).
Bir de triban 500 var mesela yeni olarak, özellikler de tamamen aynı ama 400 Euro. Hele eski Triban 3 kırmızıya eşdeğer olan 500'ün fiyatı 500 Euro'larda. Aralarında ağırlık olarak da fark yok, bu fiyat farkı neden ki?
şu an kullandığım şehir bisikletimin lastikleri 32c, şehir içinde bunu kullanacağım. 23c slick'lere alışmam çok zor olacak eminim, geçen decathlon'da baktığımda bu tekerleklerin üstünde nasıl duruyorlar diye soruyordum kendime.
Özet: Triban 3 beyaz, 11 kilo civarı olacak 60 frame, 340 Euro. alayım mı?
(link)