Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
Rc serisinde hic XL yok. 520 olanda da yok. Acaba mağazalarda kalmış mıdır? Yarın bir gidip bakacağım.
Magazaya gitmeden internet üzerinden Türkiye geneli mağaza stoğunu gorebiliyoruz diye biliyorum

@-Deniz- Yol bisikleti arayışları erken başlamış :komik:
Hocam sormayın 😀 zaten klasik olan bodrumda yenilenmeyi bekler halde, t11x2 aktif kullanılıyor ve onu almak için eşime satacağımı söylediğim ng444 dağ bisikleti de hala odada bekliyor. Sonunda kovulacağım 😀 maksimum fayda minimum zarar için elden çıkartmadan sezonun açılmasını bekliyorum. O yüzden daha ilan çıkmadım. Kendimi de şöyle ikna ettim. Dağ bisikletini istediğim fiyattan satabilirsem peugeot için çok az bir masrafla bisikletimi yenilemiş sayılacağım. E çocuk da geliyor yakın zamanda, haliyle evde artık 3d baskı alamıyorum ve yakında da alamayacağım. Dedim onu da sat. Bütçeye ekle eldekini daha da geliştir. Ülke ekonomisinde 3 ay sonrasını tahmin edemediğim için atıyorum seneye 10 bin lira zarar edeceğime erkenden alabileceğimin en iyisini alayım. Gerçi biraz takıntı oldu galiba. Bilemiyorum 😀 uzun yazdım kusura bakmayın ben de içimi dökmüş oldum.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
...Ülke ekonomisinde 3 ay sonrasını tahmin edemediğim için atıyorum seneye 10 bin lira zarar edeceğime erkenden alabileceğimin en iyisini alayım...
9918ab9cbefe98b89682e18c8dfdcd50.jpeg

Rc serisinde hic XL yok. 520 olanda da yok. Acaba mağazalarda kalmış mıdır? Yarın bir gidip bakacağım.
Vaktiyle bakmış hatta kendilerine konu ile ilgili olarak mail dahi atmıştım. XL kadro boylarına talep olmadığı için getirilmiyor denilmişti. Sahibinden ilanı olarak ya 1-2 tane numunelik vardır yada kullanıcı kadro boyundan tam emin olamadığı için yazıp geçmiştir.

Vaktiyle bakmış hatta kendilerine konu ile ilgili olarak mail dahi atmıştım. XL kadro boylarına talep olmadığı için getirilmiyor denilmişti. Sahibinden ilanı olarak ya 1-2 tane numunelik vardır yada kullanıcı kadro boyundan tam emin olamadığı için yazıp geçmiştir.
Bir iki tanesi fotoğrafını çekmiş kadro etiketinin xl yazıyor. Çok saçma gerçekten en azından birer tane getirmeleri gerekir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bugün gidip sordum Decathlon'a ve Türkiye'de XL kadro sayısı 0. Bazı bayilerde daha fazla ürün çeşidi oluyor dedi. Bursa'daki başka bir yere yönlendirdi. Orada en azından rc500 L beden vardı. Satıştaki çocuk çok yardımsever, L beden olup olmadığını anlamak için Rc120'yi yerinden söküp kullanılabilecek bir duruma getirdi 5-10 dakikada. Satın almayacağımı bile bile uğraştı yani takdir ettim. Kadro garantisi de ürünün ömrü ne kadarsa o kadar diye birinden duymuştum. Ama kadroları ömür boyu garantiliymiş. Yani sizin ömrünüz dedi çocuk :D Neyse uzatmayayım, L beden 189 Boy ve 85 iç bacak boyuna göre çok küçük geldi. XL kadrosu da 1-2 cm daha büyük dedi. Yani bana pek rahat gelmedi açıkçası. 1681386220830.png

Carraro G0 veya G2 sanırım 58 kadro mevcut. Uzanmada 1 cm yükseklikte 5 cm daha büyük. Sanırım bedenime göre daha uygun değil mi? Renk olarak ve mağaza olarak Triban'ı sevsem de ne yazık ki sanırım Carraro daha uygun.

Bugün gidip sordum Decathlon'a ve Türkiye'de XL kadro sayısı 0. Bazı bayilerde daha fazla ürün çeşidi oluyor dedi. Bursa'daki başka bir yere yönlendirdi. Orada en azından rc500 L beden vardı. Satıştaki çocuk çok yardımsever, L beden olup olmadığını anlamak için Rc120'yi yerinden söküp kullanılabilecek bir duruma getirdi 5-10 dakikada. Satın almayacağımı bile bile uğraştı yani takdir ettim. Kadro garantisi de ürünün ömrü ne kadarsa o kadar diye birinden duymuştum. Ama kadroları ömür boyu garantiliymiş. Yani sizin ömrünüz dedi çocuk :D Neyse uzatmayayım, L beden 189 Boy ve 85 iç bacak boyuna göre çok küçük geldi. XL kadrosu da 1-2 cm daha büyük dedi. Yani bana pek rahat gelmedi açıkçası. 302766 dosyayı görüntüle

Carraro G0 veya G2 sanırım 58 kadro mevcut. Uzanmada 1 cm yükseklikte 5 cm daha büyük. Sanırım bedenime göre daha uygun değil mi? Renk olarak ve mağaza olarak Triban'ı sevsem de ne yazık ki sanırım Carraro daha uygun.

Öncelikle ömür boyu garantinin sizin ömrünüz olayını unutun geçenlerde forumda farklı bir başlıkta tartışılmıştı bu durum. Bir firma 5 yıl, diğer firma 10 yıl garanti veriyor şeklinde 2 tane görselli örnek vardı konuyu hatırlarsam ileteyim.
Eğer boyunuz 189 ise L kadro ucundan da olsa size uyacaktır bence. Şöyle örnek vereyim 198 boyum var iç bacak 95cm Btwin Ultra 700 AF yol bisikletinde L kadro kullanıyorum ki şimdiye kadar tek seferde en uzak 150km sürdüm bu süre boyunca 1 kez bile omuz, boyun bölgemde ağrı yada uyuşma olmadı sadece sele bölgesinde biraz oluyor onun bendeki en temel sebebi zayıf olmam. Carraro da 58 kadro yol bisikleti test etme şansım oldu bendeki btwin'den çok daha küçük hissetirmişti. Keza vaktiyle Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama şu konuda topladığım mosso monza 58 olmasına rağmen 80-90. kmlerde boyun ve omuz ağrısına neden olmaya başlamıştı, bu sebepten ötürü istemeyerek satmak zorunda kalmıştım.

İlle de XL kadro istiyorsanız daha çok yurt dışı ürünlerine yönelmeniz gerekebilir. Türkiye'de sıfır ve ikinci el XL 60-61 veya üzeri kadro boyu bulmak çok zorlu bir süreç, şimdiden kolay gelsin.
Benim kullandığım bisikletin kadro geometrisi şöyle.

Dosyalar

• Ultra 700-900 AF Size.jpg
    Ultra 700-900 AF Size.jpg
    94,6 KB · Okunma: 4
Öncelikle ömür boyu garantinin sizin ömrünüz olayını unutun geçenlerde forumda farklı bir başlıkta tartışılmıştı bu durum. Bir firma 5 yıl, diğer firma 10 yıl garanti veriyor şeklinde 2 tane görselli örnek vardı konuyu hatırlarsam ileteyim.
Eğer boyunuz 189 ise L kadro ucundan da olsa size uyacaktır bence. Şöyle örnek vereyim 198 boyum var iç bacak 95cm Btwin Ultra 700 AF yol bisikletinde L kadro kullanıyorum ki şimdiye kadar tek seferde en uzak 150km sürdüm bu süre boyunca 1 kez bile omuz, boyun bölgemde ağrı yada uyuşma olmadı sadece sele bölgesinde biraz oluyor onun bendeki en temel sebebi zayıf olmam. Carraro da 58 kadro yol bisikleti test etme şansım oldu bendeki btwin'den çok daha küçük hissetirmişti. Keza vaktiyle Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama şu konuda topladığım mosso monza 58 olmasına rağmen 80-90. kmlerde boyun ve omuz ağrısına neden olmaya başlamıştı, bu sebepten ötürü istemeyerek satmak zorunda kalmıştım.

İlle de XL kadro istiyorsanız daha çok yurt dışı ürünlerine yönelmeniz gerekebilir. Türkiye'de sıfır ve ikinci el XL 60-61 veya üzeri kadro boyu bulmak çok zorlu bir süreç, şimdiden kolay gelsin.
Benim kullandığım bisikletin kadro geometrisi şöyle.
Rc120 ile karşılaştırdığımda sizinkinin L bedeni rc120'nin XL bedeninden çok daha yüksekmiş. Gerçi iç bacak boyunuz benden 10 cm uzun. Belki dediğiniz gibi kilodan dolayı sizin kadar esnek olamıyorum muhtemelen.
Screenshot_20230413_153024_Chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba arkadaşlar, Triban RC 500/520 almayı düşünüyorum. 172 boy, 76cm iç bacak için uygun kadro boyu hangisidir; S / M?

microshift 3*7 sti kollardan memnun musunuz eğer aldıysanız. tourney setli yol bisikletim var da acaba kalite farkı olur mu diye düşünmüyor değilim
Tribanlarda kullanılan Microshift sol sti kolum arızalandı. Elinde 3'lü microshift sti kolu olan var mı. iletişime geçelim. diğer türlü Aliexpresten satın alacağım.

microshift 3*7 sti kollardan memnun musunuz eğer aldıysanız. tourney setli yol bisikletim var da acaba kalite farkı olur mu diye düşünmüyor değilim

Yanlış alıntı olmuş, sanırım alıntılamak istediğiniz bu:
Tribanlarda kullanılan Microshift sol sti kolum arızalandı. Elinde 3'lü microshift sti kolu olan var mı. iletişime geçelim. diğer türlü Aliexpresten satın alacağım.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhabalar tekrardan bulunduğum bölgede bir triban buldum lakin bisiklette işaretlediğim noktadaki demir vites orta göbekten düşürdüğümüzde ses sorunu ortaya çıkarıyordu çarpıyor sanırsam harici olarak yine orta göbekteki viteslerde en geniş dişliye vites atmıyordu tabi yılların bisikleti haliyle vitesleri sıkıntılıydı

kusura bakmayın uzattım biraz sorum şu: grup setini komple değiştirsem bu sorunlar düzelir mi özellikle o işaretlerdiğim noktadaki sürtme durumu şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler

Dosyalar

• 356783647_1019372755738761_4692734800526405795_n.jpg
    356783647_1019372755738761_4692734800526405795_n.jpg
    99,2 KB · Okunma: 36
Merhabalar tekrardan bulunduğum bölgede bir triban buldum lakin bisiklette işaretlediğim noktadaki demir vites orta göbekten düşürdüğümüzde ses sorunu ortaya çıkarıyordu çarpıyor sanırsam harici olarak yine orta göbekteki viteslerde en geniş dişliye vites atmıyordu tabi yılların bisikleti haliyle vitesleri sıkıntılıydı

kusura bakmayın uzattım biraz sorum şu: grup setini komple değiştirsem bu sorunlar düzelir mi özellikle o işaretlerdiğim noktadaki sürtme durumu şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler

O ayarla ya da gerekirse sadece ön attırıcıyı değiştirerek de düzelir. Komple set değiştirmek o sete sahip ikinci el bir bisiklet almaktan pahalıya gelebilir.

O ayarla ya da gerekirse sadece ön attırıcıyı değiştirerek de düzelir. Komple set değiştirmek o sete sahip ikinci el bir bisiklet almaktan pahalıya gelebilir.
o ön yargım aslında geçmiş bisikletimden geliyor bundan önce bilgisiz iken salcano ng650 dağ bisikleti almıştım ya yine orta göbekte vites atamama durumu vardı zor atıyordu kaç tane bisikletçiye gittim hepsi ''malesef yapabildiğimiz maksimum ayar bu'' dediler haliyle böyle bir ürün alacaksam en kötüsü ile düşünmek istiyorum ama şöyle bir durum var alıcı bana görüşmeden sonra eve varmadan yazdı ürünü düzeltip bakımını yaptırırsak sıcak bakar mısınız vs. diye ben de eğer dediğiniz gibi sorunsuz olursa gelip tekrardan görebilirim dedim ve anlaştık eğer masrafı çok çıkmazsa ve dediğiniz gibi kolay halledilir ise almayı planlıyorum lakin olmuyacak gibi duruyor üstündeki set eski siz de biliyorsunuz o yüzden grup set alıp takıp kullanmak mantıklı olur mu diye düşündüm bu bisiklette olan ısrarımın nedeni de kadrosunu beğenmem :dd
hocam harici olarak sizin dediğinizden aklıma bir şey takıldı misal clarisin en ucuz ürünü alsam bu ürüne ve bisikletçiye harcıyıcağım paradan başka bir masraf çıkar mı karşıma?

Bir de internetten sıfır ve ikinci el olarak microshift grup setlerine baktım en azından beni idare etsin diye lakin bulamadım satışta yoklar mı yoksa bilmediğim bir şey mi var anlamadım aydınlatma şansınız var mıydı

Son düzenleme:
o ön yargım aslında geçmiş bisikletimden geliyor bundan önce bilgisiz iken salcano ng650 dağ bisikleti almıştım ya yine orta göbekte vites atamama durumu vardı zor atıyordu kaç tane bisikletçiye gittim hepsi ''malesef yapabildiğimiz maksimum ayar bu'' dediler haliyle böyle bir ürün alacaksam en kötüsü ile düşünmek istiyorum ama şöyle bir durum var alıcı bana görüşmeden sonra eve varmadan yazdı ürünü düzeltip bakımını yaptırırsak sıcak bakar mısınız vs. diye ben de eğer dediğiniz gibi sorunsuz olursa gelip tekrardan görebilirim dedim ve anlaştık eğer masrafı çok çıkmazsa ve dediğiniz gibi kolay halledilir ise almayı planlıyorum lakin olmuyacak gibi duruyor üstündeki set eski siz de biliyorsunuz o yüzden grup set alıp takıp kullanmak mantıklı olur mu diye düşündüm bu bisiklette olan ısrarımın nedeni de kadrosunu beğenmem :dd
...

Hangi Triban modeli bu?
Sahibinden üzerinde ise ilan numarası, değilse fotoğraf var mı?

...hocam harici olarak sizin dediğinizden aklıma bir şey takıldı misal clarisin en ucuz ürünü alsam bu ürüne ve bisikletçiye harcıyıcağım paradan başka bir masraf çıkar mı karşıma?...

Her şeyiyle komple grupset alınacaksa (ön-arka attırıcı, kollar, zincir, ruble, aynakol, fren - (link)) orta göbek gerekir. Parça parça alınacaksa bisikletin üstünde ne olduğuna bakmak lazım.

...Bir de internetten sıfır ve ikinci el olarak microshift grup setlerine baktım en azından beni idare etsin diye lakin bulamadım satışta yoklar mı yoksa bilmediğim bir şey mi var anlamadım aydınlatma şansınız var mıydı

İç piyasada pek Microshift ürünü bulunamıyor. Microshift bileşenli bisiklet sahibi olanlar da çoğunlukla isteyerek ya da mecburen Shimano ürünlerine geçiyor. Microshift'ten devam etmek istenirse çözüm yurtdışına bakmak. Türkiye'de Shimano baskın marka, alternatif ürünler ender.

Triban 500 kullaniyorum, merak ettigim birsey var. Bazen okuyorum iste falanca bisiklette endurance kadro var gibi seyler yaziyorlar.
Endurance kadro nedir ve Triban kadrosu hangi sinifa giriyor?

Merhabalar. Triban rc120 kullanıyorum, ikinci el olarak satın aldım. Maşası ikinci el karbon maşa ile değiştirilmiş önceden. Ben de masaya güvenemiyorum ve değiştirmek istiyorum. Maşalara baktığımda konik ve düz ayrımı olduğunu gördüm. Alın borusu konik midir düz müdür? Şimdiden teşekkür ederim.

Geri