Öncelikle ömür boyu garantinin sizin ömrünüz olayını unutun geçenlerde forumda farklı bir başlıkta tartışılmıştı bu durum. Bir firma 5 yıl, diğer firma 10 yıl garanti veriyor şeklinde 2 tane görselli örnek vardı konuyu hatırlarsam ileteyim.
Eğer boyunuz 189 ise L kadro ucundan da olsa size uyacaktır bence. Şöyle örnek vereyim 198 boyum var iç bacak 95cm Btwin Ultra 700 AF yol bisikletinde L kadro kullanıyorum ki şimdiye kadar tek seferde en uzak 150km sürdüm bu süre boyunca 1 kez bile omuz, boyun bölgemde ağrı yada uyuşma olmadı sadece sele bölgesinde biraz oluyor onun bendeki en temel sebebi zayıf olmam. Carraro da 58 kadro yol bisikleti test etme şansım oldu bendeki btwin'den çok daha küçük hissetirmişti. Keza vaktiyle
Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama şu konuda topladığım mosso monza 58 olmasına rağmen 80-90. kmlerde boyun ve omuz ağrısına neden olmaya başlamıştı, bu sebepten ötürü istemeyerek satmak zorunda kalmıştım.
İlle de XL kadro istiyorsanız daha çok yurt dışı ürünlerine yönelmeniz gerekebilir. Türkiye'de sıfır ve ikinci el XL 60-61 veya üzeri kadro boyu bulmak çok zorlu bir süreç, şimdiden kolay gelsin.
Benim kullandığım bisikletin kadro geometrisi şöyle.