Scudo Sports

b'Twin Ultra 900 AF

@drumbanger
Önce şu Tope tube length (TT) uzunluğuna bak 1.sıradaki. Ama iyice bak, otur dakikalarca düşün. Sonra git Decathlon'a sabah kadar boş yap, ölçü al.

Screenshot_20170511-223104.png

Senden sadece 5 cm uzunum, sana göre 58 olan L bedende oturup bardaç kuracağım nerdeyse, sence bu mümkün mü? Öyle fazla uzun bacaklı birisi de değilim. Sen L bedenin üst boru uzunluğunu ölçmemisin anlasilan. Uzanma mesafesi esıttir asıl kadro boyunu verir. M kadro 54|2 L kadro 56|2 kadrodur. Kimsenin burda boş yaptığı yok. Ben kullanıcıyım, vitrin gezgini değil. Sele yüksekliği %80 ayarlanır ama üst boruyu haliyle kesip uzatıp atamazsın. İç bacak uzunluğu dikkate alınmadan paldır küldür boya ve sele yüksekliğine göre şu boya şu kadro olur denmez. Neyse fazla uzadı. Herkes kafasına göre takılsın.

Scudo
Arkadaşlar Alur ve ultranın üst borusu 56 cm demin ölçtüm konu kapanabilir :D

Kayda değer bir bisiklete benziyor bu Btwin 900
ama aynı fiyata yaklaşık Mosso 735 TCA almak var aklımda.
(link)

7005 triple butted heat treated kadro, carbon maşa, full 105 set, rs11 jantlar, içten kablolar ve kaynak izi silmesi ile Mossa'ya kaydım biraz ama ne dersiniz? Daha başka 4000 TL civarında F/P ürünü gözatılabilecek modeller var mıdır?

@Işıklar Gazisi bende 105 set arıyorum ama btwin ve mosso dışında bilinen markalarda bu fiyatlara denk gelen model bulamadım :)
Bulursan bana da söyle :)

@Işıklar Gazisi Ultra 900, Mossa'ya göre daha iyi bir bisiklet bana göre, Mossa'da saydıklarının hepsi B'twinde mevcut. Ultra 700 modelini kullanıyorum, gayet memnunum, sadece biraz ağırlıkları var, onlar da jant ve tekerlek değişimi ile giderilebilir. Zaten bu kategorideki nerdeyse tüm bisikletler benzer ağırlıklarda fabrika çıkışı. O ikisi dışında daha ucuz bisiklet yok. Hatta daha bilinen markalarda bu setli bisikletlerin fiyatı 5 ile 7 bin tl arasında değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: mtnbzbs
@Işıklar Gazisi Carraro 062 de var galiba 105 setli ve rs10 jantlı olarak. Gidin deneyin, içinize sineni alırsınız. Bu ürünler birbirinden çok daha kaliteli olan ürünler değil sonuçta.

Arkadaşlar 183cm boy, 84cm iç bacak boyu için ve performans daha ağırlıklı olacak bir sürüş için siz olsanız M mi tercih ederdiniz, yoksa L mi? Bu ölçüler tam arada kalıyor çünkü, kararsız kaldık.

@neodammerung
L tabiki hocam m size küçük gelir ayrıca iç bacaktan yanılabilirimde iç bacak boyunuz kısaymış

@NewStyle Daha önce Ultra 700 L kullanıyordum, yakın zamanda sattım ve Ultra 900 yine seçeneklerim arasında. L kullanırken normal duruşta(hoodlardan) özellikle tek elimi bıraktığımda biraz uzun geldiğini hissediyordum. Bacak boyum ise boyuma göre biraz kısa olduğundan çok ikilemde kaldım, yine L mi yoksa M daha mı iyi olur acaba diye. :)

@neodammerung 700 satıp 900 almaktansa 700'ü iyileştirseydiniz aynı şey olmaz mıydı zaten aynı kadro, ve çoğu parçası da ortak. Ama tabi boy problemi varsa o ayrı bir şey. Bu arada sana L bedenin olması lazım. M sana küçük gelir. Sen arada kalmışsın ya da L bedende sele ayarlarını tam iyi yapamadın veyahut kolların bedenine göre kısa. En temizi başka bir markaya yönel derim.

@h.kozan yok zaten ultra 900 ikinci el temiz bulunursa sadece bir düşünce ama dediğiniz gibi jant ve aynakol harici farklılığı yok. Başka bir marka düşünüyorum zaten ama olur da böyle bir şey olursa hangisi daha uygun diye kararlaştırmak istedim. Teşekkürler düşünceleriniz için. :)

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
Ultra 700 ümün jantları gıcırdıyor ve birleşim yeri çok belli :(
Bisikletin eksik bulduğum tek yanı jantları, 900'deki cosmicler daha kalitelidir sanırım mavic sonuçta

@rulokat 900 de cosmıc filan yok düz mavic jant var,700 deki jant ve göbekler de bisikleti satın aldığın paraya göre iyi. Performan istiyorsan önce tekerlekleri değiştir, farkı anlarsın. Ayrıca Decahtlon ücret karşılığı jantlarını uygun fiyata yenisi ile değiştirebilir ya da tamir edebilir.

700 kullanacisiyim aralarinda 500tl fark var bi hesap kitap yaptim temiz kullanilmis btwin aero jantlarimi 400-500tlye satip mavic one jant alsam aynakolu degistirmeye bile degmez zaten..Ayni bisikleti 3700tlye getirmis olurum 700un guzel renkleride kunefenin uzerine dondurma gibi..Gecen hafta gordum 900u inceledim iyiki 700 kullanicisiyim..Imkaniniz varsa 700 alip jantlari degistirin ki jantlarida fazlasiyla akici ve guzeller ben degistirmeyi hic duusnmuyorum.

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@Zen.eren ultra 700 daha satılmıyor sahibinden de ikinci el satan biri de 4500 TLye upgraded versiyonu satıyor.

@Zen.eren
Malesef jantlari 400 500 e satmak bir hayal. Anca 300 e satabilirsiniz, o da en fazla :)

@Zen.eren 28 mm biraz yuksek profil sayılacak jantlar btwin aero jantlar, ultra 900 de mavicler 23 mm, güç transferi btwinler de daha başarılı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: cahitclsn
Allahım inşallah kasım gibi indirime girerde ucuza alırım ...

Şimdi şöyle bişeyde kafamı kurcalıyor,btwin ultra 900 deYeni MAVIC AKSIUM 17 jantlar 105 set alimnyum 6061 kullanılırken ,mosso 735 tca 105 set de shimano rs11 jant, 7005 aliminyum var hangi kadroyu tercih etmeliyiz ,btwin kado daha hoşuma gidiyo aerodinamik bir görüntüsü var,mossodaysa düz sert bir görüntüsü var

• Beğen
Tepkiler: Dr.Senih
Geri