Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu göbek nasıl eriyecek?

14 ayda errittim ben fatbike sağolsun. :)
Evet fatbike bh konuda çok iyi. 10 metre yolu almak istediğinde 50 defa pedal atıyorsun zor gidiyor fln iyi antreman yaptırıyor. yakında dağ ve yol bisikletlerimi satıp alacağım inşallah 👍🏻

Scudo
Evet fatbike bh konuda çok iyi. 10 metre yolu almak istediğinde 50 defa pedal atıyorsun zor gidiyor fln iyi antreman yaptırıyor. yakında dağ ve yol bisikletlerimi satıp alacağım inşallah 👍🏻
Aynen öyle tavsiye ederim zorlarsan benim gibi 6.5 saate 118 km yol yaparsın

Aralıklı oruç yapıyorum. Haftada 3 ya da 4 gün sabah yalnızca Bulletproof Coffee (500ml filtre kahve içine 75 gr tereyağı + 3 tatlı kaşığı silme hindistan cevizi yağını mikserde çekip yapıyorum, kaşıkla karıştırmaya olmuyor. Krema gibi oluyor bu şekilde) içiyorum. Bunu yaptığım günlerde direkt akşam yemeğine atlıyorum. Aşkam da mümkünse ekmek ya 1 dilim ya da hiç, makarna pilav yok, süt ürünleri yok (ayran belki yoğurt biraz Ama olmasa daha iyi), salata (yağ bulamaç olmadan) sınırsız, et protein abartmadan. Tatlı tabi ki yok. Gün içinde 10 adedi geçmeden fındık fıstık ve benzeri ne olursa yiyebilirim, yemem de fark etmez. Cola ve benzeri fazlı glikozlu içecek yok. Sıkma taze olmayan paketlenmiş meyve suyu yok, çikolata ve türevleri yok. Lafın özü, protein orta + yağ nispeten bol (tereyağ zeytin ya da hindistancevizi) + karbonhidrat çok az. Tam olmayan bir ketojenik diyet gibi aslında. Tam keto yapmayı sevmiyorum çünkü vücudun işleyişini değiştiriyor. Ara sıra kaçamak yaptığında ise can sıkıyor ve reaksiyon veriyor bünye. Bunda orta seyirde gidiyorsun. Kiloyu genelde dengede tutuyorum bu sayede, bisikletle biniş yaptığımda (40km ve üzeri şehir binişi [mtb ile] ya da ormanda 20 km mtb bindiğim günlerde kilo kaybı oluyor. Beslenme sayesinde de her bir kilo kaybı sonrası yerine koyulan kilo azalıyor. Abi olmamakla birlikte zamana yayılı bir şekilde kilo kaybı yaşanıyor. Misal gevşek bir disiplin ile son 2 ayda 94 kilodan 84 e indim. Boy 1.78. Hedefim 76 ya kadar inip bas kütleyi arttırarak 78 e çıkmak. Bugunlerde 85 im ama binişleri artıracağım.

Denemenizi öneririm.

son 3 aydır ortalama aylık 1000 km bisiklet sürüyorum. yemek alışkanlığı olarak sadece alkolü ve hazır gıdaları azalttım.
183 boy 93 kg'dan 85'e kadar düştüm. halen düşüş eğilimideyim. hazır gıdalar ve alkolü azaltarak düzenli sürüşlerle zayıflamama şansınız yok. tabi 2 porsiyon pilavın yanına 2 porsiyonda tava ciğer yemezseniz :)

1.84 boyundayım ve normalde 75-80 kilo arasında oluyordum. Eve kapanmalarda çok kilo aldım, 90'ı gördükten sonra tartıya çıkmayı bıraktım. Şubat ayında bisiklet alıp gittikçe artan tempoda binmeye başladım. Şimdi 77 kiloyum, bisikletle yaktığım kaloriden çok, oburluğumu bir şekilde dizginlemesi kilo vermemi sağladı diye düşünüyorum. Bisiklet binmekten gelince, isteğim çok yemek değil, az yiyip dinlenmek oluyor. Daha dengeli beslendiğimi de söyleyebilirim. Şekerli besinler yerine besleyici değeri yüksek gıdaları tercih eder oldum. Uzun süredir tatlı yemedim (baklava, çikolata, kek, vs) ve aramıyorum da. Sonuç olarak, teşekkürler bisiklet :)

Ananas diyeti yapiyorum

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Gıdanızı düzenlemeden sadece spor ile kilo verdiğinizde, spor yapamadığınız zaman hızlı bir şekilde daha çok ve çabuk kilo alırsınız

Gıdanızı düzenlediğinizde, spor yapmadan bile kilo verebilirsiniz.

Gıdanız düzenli bir de düzenli spor yapıyorsanız, dikkat etmezseniz gereğinden fazla kilo verebilirsiniz.

Ketojenik diyeti herkese tavsiye ederim. Sadece kilo vermek için kısa süreli olarak değil ama, ömür boyu bu beslenme biçimine geçmek doğru olan. Uzun süreli sağlık ve Kilo verme faydası dışında daha ilk günlerde 20 yaş gençleșmiș hissetmeye başlıyorsunuz. Dünyadaki ölüm ve hayat kalitesini düşüren bulaşıcı olmayan sağlık sorunlarının %80'den fazlasının sebebi veya tetikleyicisi karbonhidratlardır. Yani, karbonhidrat zehir gibi birşey. Bu sporcular için de geçerli, yani o karbonhidratı yakıp yakmamak ile alakası yok. Yüksek karbonhidrat diyeti her türlü vücudu mahfediyor. 42 saatlik bir bisiklet yarışını kazanan bir ekipte zaferlerini ketojenik beslenmeye borçlu olduğunu söylemișlerdi mesela, dayanıklılık olarak çok büyük performans artışı sağlıyor.

ketojenik beslenme diyet değildir, yaşam biçimidir. bundan da öte tek gerçek beslenme biçimi bu dur. klasik batı diyeti ve günümüzdeki yüksek miktarda karbonhidrat içeren türk mutfağı da dahil olmak üzere insanlığın %80 veya daha fazlası zehir (fruktoz başta olmak üzere tüm kısa zincirli (basit) karbonhidratlar) yemektedir. dünyadaki bulaşıcı olmayan sağlık problemlerinin (metabolik hastalıklar) ve ölümlerin sebebi veya tetikleyicisi olan bu karbonhidratlar sağlık sorunlarının ve sağlık harcamalarının yaklaşık %80'inden fazlasını oluşturmaktadır.

kanser, alzheimer, epilepsi, erken evre böbrek yetmezliği, parkinson, multipl skleroz, romatizma erken bunama, tip 1 ve tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, obezite, reflü ülser ve diğer mide rahatsızlıkları ile bağırsak problemleri, eklem ve sırt ağrıları, baş ağrıları ve migren, akne sivilce egzama yağlı cilt ve benzer cilt sorunları, saç dökülmesi ve yagli saç, yorgunluk açlık krizleri ve bilinçte bulanıklık, ve daha birçok ölüme veya yaşam kalitesinin düşmesine sebep olan rahatsızlıkların direk sebebi veya tetikleyicisi yüksek miktarda karbonhidrat tüketimidir. ketojenik diyet ile tüm bu sorunlar kısa bir süre içinde çözülmektedir.

kısa süreli değil, ömür boyu yapılmalıdır. haftada bir gün istediğiniz gibi beslenebilirsiniz ve kalan 6 gün ketojenik beslenirseniz %100 ketojenik beslenmekten sağlık veya kilo kaybı olarak farkı yoktur. birkaç gün içinde faydalarını göstermeye başlar. ilk başta keto flu'ya dikket etmek gerekir, minerallerinizi alın.

diğer tüm diyetler (klasik amerikan ve türk diyeti de dahil olamak üzere) fad (gelip geçici) diyetlerdir. tek kalıcı olan ketodur

Kilo verme kısmına gelecek olursak eğer, sporsuz 1 ayda 12 kilo verdim, bunun 7 kilosu yağdan. İlk 1 ay böyle hızlı oluyor. Takip eden 3-6 ay içinde de genelde 6-25 kilo daha veriyorsunuz genelde. Haftalık 0.5 ile 1 kilo arası veriliyor genelde. Spor tamamen opsiyonel. Bu rakamlar sporsuz rakamlar. Spor yaparsanız ve orantılı olarak daha fazla yemezseniz çok daha hızlı kilo verirsiniz tabiki.

Ama kilodan önemli ilk 3-5 günde karbonhidratın verdiği ağırlık kalkıyor tamamen. Kuş gibi uçuyorsunuz. 3-4 haftada da zihniniz karbonhidrat zincirlerinden kurtuluyor, resmen gözünüzden perdeler kalkıyor ve dünyaya farklı bir gözle bakıyorsunuz. Kısaca, 20 yıl genç hissediyorsunuz. Birde spor yaparsanız, bir 30 - 40 sene genç hissedersiniz belki :)

Bu hissi yaşayan, birdaha asla geri dönemez.

Ketojenik diyeti herkese tavsiye ederim. Sadece kilo vermek için kısa süreli olarak değil ama, ömür boyu bu beslenme biçimine geçmek doğru olan. Uzun süreli sağlık ve Kilo verme faydası dışında daha ilk günlerde 20 yaş gençleșmiș hissetmeye başlıyorsunuz. Dünyadaki ölüm ve hayat kalitesini düşüren bulaşıcı olmayan sağlık sorunlarının %80'den fazlasının sebebi veya tetikleyicisi karbonhidratlardır. Yani, karbonhidrat zehir gibi birşey. Bu sporcular için de geçerli, yani o karbonhidratı yakıp yakmamak ile alakası yok. Yüksek karbonhidrat diyeti her türlü vücudu mahfediyor. 42 saatlik bir bisiklet yarışını kazanan bir ekipte zaferlerini ketojenik beslenmeye borçlu olduğunu söylemișlerdi mesela, dayanıklılık olarak çok büyük performans artışı sağlıyor.

Kilo verme kısmına gelecek olursak eğer, sporsuz 1 ayda 12 kilo verdim, bunun 7 kilosu yağdan.
Nedir hocam ku ketojenik? Google da boğulmayalım şimdi, kısaca sen özetler misin?

Kilo verme kısmına gelecek olursak eğer, sporsuz 1 ayda 12 kilo verdim, bunun 7 kilosu yağdan. İlk 1 ay böyle hızlı oluyor. Takip eden 3-6 ay içinde de genelde 6-25 kilo daha veriyorsunuz genelde. Haftalık 0.5 ile 1 kilo arası veriliyor genelde. Spor tamamen opsiyonel. Bu rakamlar sporsuz rakamlar. Spor yaparsanız ve orantılı olarak daha fazla yemezseniz çok daha hızlı kilo verirsiniz tabiki.

Ama kilodan önemli ilk 3-5 günde karbonhidratın verdiği ağırlık kalkıyor tamamen. Kuş gibi uçuyorsunuz. 3-4 haftada da zihniniz karbonhidrat zincirlerinden kurtuluyor, resmen gözünüzden perdeler kalkıyor ve dünyaya farklı bir gözle bakıyorsunuz. Kısaca, 20 yıl genç hissediyorsunuz. Birde spor yaparsanız, bir 30 - 40 sene genç hissedersiniz belki :)

Bu hissi yaşayan, birdaha asla geri dönemez.
Diyeti ömür boyu beslenme biçimi demişsiniz ama merak edip baktım acibadem hastahanesi uzun süreli uygulamada ciddi sağlık sorunları yaratabilir diyor.

Screenshot_20210804-070207_Chrome.jpg

Nedir hocam ku ketojenik? Google da boğulmayalım şimdi, kısaca sen özetler misin?

Tabiki fikir vermeye çalışırım.

Ketojenik diyetin temeli şudur; üç çeşit besin türü vardır. Karbonhidrat, protein ve yağlar. İnsan vücudu karbonhidrat ve yağı enerji olarak kullanabilir, proteinler ise onarım işlemleri içindir esasen. Günümüzde dünyadaki insanların %99'u enerji kaynağı olarak karbonhidratı kullanıyor. Ve tüm bu insanlar sadece ve sadece karbonhidrat yakabiliyor. Bunun sebebi insan vücudu eğer karbonhidrat tüketiyorsanız "depolama" (batarya koruma) modunda çalışır tabiri caizse ve neredeyse asla ve asla yağ yakmaz, aşırı yüksek fiziksel aktivite yaparsanız hariç bu.

Ketojenik beslenmede ise günlük 20 gramdan az karbonhidrat tüketerek vücudu yağ yakma moduna alıyoruz. Ve bu insan vücudunun esas çalışması gereken mod. Bu moda "ketosis" deniliyor. Beslenme biçimi de adını buradan alıyor. Bu beslenme biçiminde metabolizma hızınız artıyor. Normalde o hiç dinmek bilmeyen iştahınız sağlıklı bir miktara kadar kendiliğinden kesiliyor. Sağlık sorunlarınız var ise, bunlar ortadan kalkıyor, önceki mesajımda hangi sağlık sorunları olduğundan biraz bahsettiğim ketojenik beslenme ile çözebileceğiniz.

Her anlamda daha üstün bir beslenme olduğunu sizde deneyin ve görün. Ayrıca, Türk kaynakları olsun, bazı yabancı kaynaklar olsun olumsuz konuşanlara kesinlikle güvenmeyin, karalama kampanyası var bu beslenmeye karşı, sebebi ise, eğer tüm dünya böyle beslense idi, dünyadaki doktorların %90'ı işsiz kalırdı ve farmakoloji sanayi batardı. Hiç şaka yapmıyorum bu konuda. Bu gerçekten böyle. Biz evde buna geçtik, herkesin sağlık sorunları şıp diye üçüncü gün ortadan kalktı ve herkes 20 yaş genç hissediyor, enerjik hissediyor kendini. Bunu ömür boyu yapan çok insan var dünyada. Bunun için size birkaç belgesel atabilirim isterseniz. Burada paylaşmaya izin var mı link bilmiyorum ama, yoksa özelden atarım.

Edit:

@Mehmet Metin Levent

yeni üye olduğum için paylaşmadım link burada ya da özel mesaj olarak. Sanırım önce sizin bana özel mesaj atmanız lazım size yazabilmem için.
Diyeti ömür boyu beslenme biçimi demişsiniz ama merak edip baktım acibadem hastahanesi uzun süreli uygulamada ciddi sağlık sorunları yaratabilir diyor.

271112 dosyayı görüntüle
Günümüzdeki beslenme ile ilgili tıp literatüründe bulunan ve öğrencilere öğretilen bilgiler tamamen yanlıştır. Ki bir doktor zaten tip fakültesinde beslenme ile ilgili birsey öğrenmez. Günümüz tıbbı hasta olsunlar, biz ilaç yazalım mantığı ile çalışıyor. Önleme üzerine değil, hatta daha fazla hasta etmeye çalışırlar sizi. Ketojenik diyet ve günümüzdeki popüler olan beslenme ile ilgili (yüksek karbonhidrat) çok belgesel var. The magic pill belgeseli mesela, Youtube'da var.

Belgesel dışında birçok yabancı üniversitelerin seminer yayınları falan var yine, tıbbi literatürde beslenmenin, ve günümüzde insanlara yedirilen şeylerin (karbonhidrat) zehir olduğu ile ilgili. İnsan vücudu ana enerji kaynağı karbonhidrat olarak çalışamıyor yani, dizel motora on numara yağ koymak gibi birşey oluyor bu (binek arabaya hemde), bir şekilde çalışıyor ama, motor her an motor elde kalabilir, ki kalıyorda, hastalık diz boyu dünyada.

Son düzenleme:
İnsanoğlu karbonhidrat yer, su içer. Bu böyledir

• Hahaha
Tepkiler: teyteydragon
Severek okudum tüm yazılanları. Şu sıralar benimde muzdarip olduğum bir konu . Evlenmeden önce baya bir şişmandım. Şimdi tekrar kilo aldım ama az bir kilo. 98 kilodayım. Benim için az çünkü nasıl verdiğimi biliyorum. Hiç kolay olmadı. 140 kilodan 88'lere düşen biri olarak;

Hergün koşuyordum ve vegan beslenme düzenine uyuyordum eser miktarda tabi. Bazen ekler vs gömdüğüm oluyordu.Ki hala koşuyorum. Koşmak açıkçası bisikletten daha fazla keyif veriyor. Eskiden 5;40 pace ile koşarken şimdi 6;10 ve dahası pace ile koşuyorum. Bunun sebebini kendimde aradım.

Önce koştuğum yerde ki insanları görünce " ulan bunlar motivasyonumu dağıtıyor " dedim . Sonra " mesai bitişi kim koşacak , 12 saat çalış birde koş " dedim. Kendimi hapsettim eve.

Evlenmeden öncede aynı işte çalışıyordum birde servisle 1 saat yol gidiyordum. Sabahın karanlığında kalkıp koşar öyle giderdim işe. Yavaş yavaş toparlanıyorum diyebilirim. Bir şeyi çok kaçırmayacaksın .

Kahvaltı yaptın , çay içiyorsun.Zaten doldu miğde birde fazlaca çay içip miğdenin esnemesine izin vermemek gerekir. Bunu yeni keşfettim yanlış olabilir.

Koşuya ara verdikten bir müddet sonra 1 hafta koştuktan sonra daha fazla kilo aldığımıda fark ettim. Beslenme düzenimi de değiştirdim. Ama eski formuma tekrar döneceğim. Hatta daha fazlası.

Bisiklet bu süreçte en büyük destekçim oldu. Arkamı dönüp dağlara doğru sürdükçe bacaklarımın güçlendiğini, göbeğimin yavaş yavaş gittiğini hissettim. Tırmanmak bence en mühim olay. Bir fotoğraf paylaşarak kolay gelsin diyorum.

İki fotoğrafta tırmanmayı en çok sevdiğim rotalardan birisi. (Ordu-İlküvez)

Sol tarafta 137 kilodayım - saü tarafta ise 89 kiloda . Çalışırken bile karşımda bu fotoğraf var.Motivasyon kaynağım diyebilirim.

İyi forumlar

(link)

@hamlet2006 bu başlığı benim kadar senin de takip etmen lazım. İş göbekten kurtulmaya gelince oraya buraya kaçıp duruyorsun.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
@hamlet2006 bu başlığı benim kadar senin de takip etmen lazım. İş göbekten kurtulmaya gelince oraya buraya kaçıp duruyorsun.
Benim öyle bir sorunum yok ki.
İkimizde(ben ve göbek) ayrı birer devlet ayrı birer cumhuriyetiz. Birbirimizin içişlerine kesinlikle karışmıyoruz. Egemenlik hakları denen bi şey var di mi.
Geçen göbek keyfimi kaçırıyordu neredeyse, ben de kafasına çay fırlattım Rahatladı, hararetini aldım. :ssrtcbya:

Sen vermişin yönetimi göbeğine bıyığına, geliyon bi de bana sataşıyon :tskler:

Gres basmadan aşırı yüklenirsen her göbek erir. 🤪

Tabiki fikir vermeye çalışırım.

Ketojenik diyetin temeli şudur; üç çeşit besin türü vardır. Karbonhidrat, protein ve yağlar. İnsan vücudu karbonhidrat ve yağı enerji olarak kullanabilir, proteinler ise onarım işlemleri içindir esasen. Günümüzde dünyadaki insanların %99'u enerji kaynağı olarak karbonhidratı kullanıyor. Ve tüm bu insanlar sadece ve sadece karbonhidrat yakabiliyor. Bunun sebebi insan vücudu eğer karbonhidrat tüketiyorsanız "depolama" (batarya koruma) modunda çalışır tabiri caizse ve neredeyse asla ve asla yağ yakmaz, aşırı yüksek fiziksel aktivite yaparsanız hariç bu.

Ketojenik beslenmede ise günlük 20 gramdan az karbonhidrat tüketerek vücudu yağ yakma moduna alıyoruz. Ve bu insan vücudunun esas çalışması gereken mod. Bu moda "ketosis" deniliyor. Beslenme biçimi de adını buradan alıyor. Bu beslenme biçiminde metabolizma hızınız artıyor. Normalde o hiç dinmek bilmeyen iştahınız sağlıklı bir miktara kadar kendiliğinden kesiliyor. Sağlık sorunlarınız var ise, bunlar ortadan kalkıyor, önceki mesajımda hangi sağlık sorunları olduğundan biraz bahsettiğim ketojenik beslenme ile çözebileceğiniz.

Her anlamda daha üstün bir beslenme olduğunu sizde deneyin ve görün. Ayrıca, Türk kaynakları olsun, bazı yabancı kaynaklar olsun olumsuz konuşanlara kesinlikle güvenmeyin, karalama kampanyası var bu beslenmeye karşı, sebebi ise, eğer tüm dünya böyle beslense idi, dünyadaki doktorların %90'ı işsiz kalırdı ve farmakoloji sanayi batardı. Hiç şaka yapmıyorum bu konuda. Bu gerçekten böyle. Biz evde buna geçtik, herkesin sağlık sorunları şıp diye üçüncü gün ortadan kalktı ve herkes 20 yaş genç hissediyor, enerjik hissediyor kendini. Bunu ömür boyu yapan çok insan var dünyada. Bunun için size birkaç belgesel atabilirim isterseniz. Burada paylaşmaya izin var mı link bilmiyorum ama, yoksa özelden atarım.

Edit:

@Mehmet Metin Levent

yeni üye olduğum için paylaşmadım link burada ya da özel mesaj olarak. Sanırım önce sizin bana özel mesaj atmanız lazım size yazabilmem için.

Günümüzdeki beslenme ile ilgili tıp literatüründe bulunan ve öğrencilere öğretilen bilgiler tamamen yanlıştır. Ki bir doktor zaten tip fakültesinde beslenme ile ilgili birsey öğrenmez. Günümüz tıbbı hasta olsunlar, biz ilaç yazalım mantığı ile çalışıyor. Önleme üzerine değil, hatta daha fazla hasta etmeye çalışırlar sizi. Ketojenik diyet ve günümüzdeki popüler olan beslenme ile ilgili (yüksek karbonhidrat) çok belgesel var. The magic pill belgeseli mesela, Youtube'da var.

Belgesel dışında birçok yabancı üniversitelerin seminer yayınları falan var yine, tıbbi literatürde beslenmenin, ve günümüzde insanlara yedirilen şeylerin (karbonhidrat) zehir olduğu ile ilgili. İnsan vücudu ana enerji kaynağı karbonhidrat olarak çalışamıyor yani, dizel motora on numara yağ koymak gibi birşey oluyor bu (binek arabaya hemde), bir şekilde çalışıyor ama, motor her an motor elde kalabilir, ki kalıyorda, hastalık diz boyu dünyada.
Bir kilo ezine peynir olmus 100 lira. Ne ketosundan bahsediyorsun. Medyum memis in ketoya daldıgı gibi dalacağım şimdi.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: hasanben ve s0n3r
Yazılanları severek okudum.
19 mayıs 2021 de 115 kg ile yol bisikleti aldım ve diyete başladım. Kendi imkanlarım ile program yaptım. Diyetisyene gitmedim, online destek almadım.
Kendime 2 adet dambıl ve bilek ağırlığı aldım. Bilek ağırlıklarını işte kullanıyorum. 1 gün full takılı diğer gün dinlendiriyorum. Ağırlıklar 1.5 kg x2 şeklinde. Evde spor yapıyorum. Ücretsiz mobil uygulamalar ile. Günde en az 20k adım atıyorum. Ve kısa mesafe de olsa yarım saat yürüyüş yapıyorum. Bisiklete hafta içi yoğun olduğumdan dolayı hafta sonları ctesi ve pazar biniyorum. 25 km lik bir rotam var bunu 19 km kadarı tırmanış. Bir gün tırmanış diğer gün uzun mesafe sürüyorum. 04.08.2021 itibariyle 85 kg oldum. Hedefim 70 li kiloları görmek ve bisiklet ile daha fazla vakit geçirmek. 2022 için ise hergün bisiklet ile işe gidip gelmek. 37 km ve bunun 9 km lik (5+4) kısmı yokuş.
Peki neler yapıyorum.
Ekmek ile aramı fena bozdum.
Sabahları 1 yumurta salatalık peynir domates eğer geç kalacak gibi oluyorsam 200ml süte 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Öğlen fabrika da ne yemek çıkarsa ( yemekleri susuz alıyorum, pilav makarna türevleri yok. Bulgur 3 yemek kaşığı fazlası almıyorum ve tatlı türevleri kesinlikle yok )
saat 4-5 gibi acıkıyorum bu sefer de 21 adet kuru üzüm veya 3-5 adet kuru mevye yiyorum.
Akşamları ise çorba ve bol salata yoğurt.
Genel olarak bu şekilde beslenme durumun var. Hafta sonu aile ile beraber olduğum için onların da keyfi kaçmasın diye bazen bozabiliyorum. Eşim çok kısıyor şu diyet işine 😅 onu da çok üzmeden kızdırmadan çizgiyi çok aşmamaya özen gösteriyorum. Yanlış yaptığım birçok nokta olabilir. Tamamen kendim uyguluyorum.

selam
evet, bende önceden carraro bir dağ bisikleti vardı. onunla verdiğim kiloyu şu anki bisikletimle veremiyorum .Şimdi giant fitness var.
giant çok daha hızlı ve hiç kilo yakmıyor.
carraro hantal ve adamın anasını ağlatıyor belini büküyor

Geri