Tabiki fikir vermeye çalışırım.
Ketojenik diyetin temeli şudur; üç çeşit besin türü vardır. Karbonhidrat, protein ve yağlar. İnsan vücudu karbonhidrat ve yağı enerji olarak kullanabilir, proteinler ise onarım işlemleri içindir esasen. Günümüzde dünyadaki insanların %99'u enerji kaynağı olarak karbonhidratı kullanıyor. Ve tüm bu insanlar sadece ve sadece karbonhidrat yakabiliyor. Bunun sebebi insan vücudu eğer karbonhidrat tüketiyorsanız "depolama" (batarya koruma) modunda çalışır tabiri caizse ve neredeyse asla ve asla yağ yakmaz, aşırı yüksek fiziksel aktivite yaparsanız hariç bu.
Ketojenik beslenmede ise günlük 20 gramdan az karbonhidrat tüketerek vücudu yağ yakma moduna alıyoruz. Ve bu insan vücudunun esas çalışması gereken mod. Bu moda "ketosis" deniliyor. Beslenme biçimi de adını buradan alıyor. Bu beslenme biçiminde metabolizma hızınız artıyor. Normalde o hiç dinmek bilmeyen iştahınız sağlıklı bir miktara kadar kendiliğinden kesiliyor. Sağlık sorunlarınız var ise, bunlar ortadan kalkıyor, önceki mesajımda hangi sağlık sorunları olduğundan biraz bahsettiğim ketojenik beslenme ile çözebileceğiniz.
Her anlamda daha üstün bir beslenme olduğunu sizde deneyin ve görün. Ayrıca, Türk kaynakları olsun, bazı yabancı kaynaklar olsun olumsuz konuşanlara kesinlikle güvenmeyin, karalama kampanyası var bu beslenmeye karşı, sebebi ise, eğer tüm dünya böyle beslense idi, dünyadaki doktorların %90'ı işsiz kalırdı ve farmakoloji sanayi batardı. Hiç şaka yapmıyorum bu konuda. Bu gerçekten böyle. Biz evde buna geçtik, herkesin sağlık sorunları şıp diye üçüncü gün ortadan kalktı ve herkes 20 yaş genç hissediyor, enerjik hissediyor kendini. Bunu ömür boyu yapan çok insan var dünyada. Bunun için size birkaç belgesel atabilirim isterseniz. Burada paylaşmaya izin var mı link bilmiyorum ama, yoksa özelden atarım.
Edit:
@Mehmet Metin Levent
yeni üye olduğum için paylaşmadım link burada ya da özel mesaj olarak. Sanırım önce sizin bana özel mesaj atmanız lazım size yazabilmem için.
Günümüzdeki beslenme ile ilgili tıp literatüründe bulunan ve öğrencilere öğretilen bilgiler tamamen yanlıştır. Ki bir doktor zaten tip fakültesinde beslenme ile ilgili birsey öğrenmez. Günümüz tıbbı hasta olsunlar, biz ilaç yazalım mantığı ile çalışıyor. Önleme üzerine değil, hatta daha fazla hasta etmeye çalışırlar sizi. Ketojenik diyet ve günümüzdeki popüler olan beslenme ile ilgili (yüksek karbonhidrat) çok belgesel var. The magic pill belgeseli mesela, Youtube'da var.
Belgesel dışında birçok yabancı üniversitelerin seminer yayınları falan var yine, tıbbi literatürde beslenmenin, ve günümüzde insanlara yedirilen şeylerin (karbonhidrat) zehir olduğu ile ilgili. İnsan vücudu ana enerji kaynağı karbonhidrat olarak çalışamıyor yani, dizel motora on numara yağ koymak gibi birşey oluyor bu (binek arabaya hemde), bir şekilde çalışıyor ama, motor her an motor elde kalabilir, ki kalıyorda, hastalık diz boyu dünyada.