Scudo Sports

Bu kadar da olmaz artık yani

Kazayı ve olayları yaşayan arkadaşlara öncelikle çok geçmiş olsun. Tam bir mucize eseri kazayı ( göreceli olarak ) ufak yaralarla atlatmışlar. Haberi seyrederken korku, dehşet,nefret, acıma duygularını aynı anda yaşadım. Taksici bilerek ve isteyerek öldürme amacı gütmüş, düşünsenize arkadaşımızın ayağı kopabilirdi, ölebilirdi, sakat kalabilirdi... O zaman son pişmanlık fayda eder miydi? Bununla beraber bir yandan da Bikergrrl'e katılıyorum, ama ben taksiciyi tıpkı paranoid şizofren gibi öldürme potansiyeli olan bir ruh hastası olarak görüyorum ve acıyorum. İstanbul gibi vahşi bir ortamda taksicilik yaparak ruh sağlığını yitirmiş kişilerin, bu tip davranış sergilemeleri son derece doğal bence. Taksiciler ve benzeri meslek grubundaki insanlar ekonomik kaygılar, öldürülme riski vb.. bir sürü tehdit altındayken, toplum da itinayla şiddet duygularıyla şişirilirken, bireylerden farklı bir tavır beklememeliyiz diye düşünüyorum. Sorun bu taksicinin yaptığı davranış değil bence; sorun adalet, eğitim, ulaşım, toplum sağlığı gibi konuların bozuk bileşkesinden kaynaklanıyor. Bu taksici en ağır cezayı alınca diğer taksiciler aynı tavrı sergilemeyecekler mi sanki? yarın otobüscüler yada bir başka meslek grubu çalışanı da yapacak bu vahşeti... Önemli olan bu sorunun nasıl çözüleceği. Bence çözüm: yukarıda bahsettiğim adalet, eğitim, ulaşım, toplum sağlığı konusunda, kalıcı ve tutarlı reformları yapabilecek ideolojik kaygılar gütmeyen, oy ve koltuk hesabı yapmayan, kurumsal ve kişisel çıkarlarını önde tutmayan yöneticilerin seçilmesi, seçildikten sonra denetlenmesi ve toplumunda haklarına sahip çıkmasıyla çözülür. Bunun içinde bu yöneticileri seçecek bilinçli bir toplum gerekir diye düşünüyorum, her ne kadar acımasız bir düşünce olduğunu düşünsem de doğruluğunu inkar edemeyeceğim bir söz var, "toplumlar hakettikleri şekilde yaşar ve yönetilirler"
Böylesine vahşice olayları hiç kimsenin bir daha yaşamaması dileklerimle...

Scudo
Off off ne desem bos, cok cok gecmis olsun.

Haberi hayretler içerisinde okudum ve izledim:boese157: Söyleyecek söz bulamıyorum:boese157: Toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülerin eğitime tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum.Zira her önüne gelen şehir trafiğinde araç kullanmaya kalkarsa vay halimize:boese157:
Taksici arkadaşlarımız sizden bir arkadaşınız haksızlığa uğradığı zaman gösterdiğiniz haklı tepkiyi ve birlikteliği bende destekliyorum.Ancak siz sürücülerden biriside göz göre göre böyle bir olaya karışıncada sizden aynı tepkiyi ve birlikteliği meslektaşınıza karşı tavır almanızı ve içinizden çürük yumurtaları ayıklamanızı bekliyorum.
Kazaya maruz kalan arkadaşlarımada geçmiş olsun der acil şifalar dilerim...

@BSD-Murat

Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim, emeğinize, azminize, hakkımıza sahip çıkmanıza minnet duyuyorum, umarım sonuç alırsınız, hatta daha ileri de gider trafik yasasının ulaşım aracı olarak bisikleti de içine aldığını, umursadığını, trafikte hak verdiğini görürüz.

Not: Ehliyet konusunda şunu söyleyebilirim, A1 denilen bir ehliyet türü var, yasada olan fakat türkiyede pek geçerliliği olmayan bir ehliyet türü, içeriği bisiklet, motorlu bisiklet kullanacaklar için, daha önce bu konuda trafik hocamla bir konuşmam olmuştu, yasayı baz aldığınızda trafikte bisiklet sürebilmek için A1 gerekiyor, fakat A1 verilmiyor, A1'i de kapsayan A2 alabiliyorsunuz.

Arkadaşımıza çok geçmiş olsun dileklerimle,hayret verici bir olay şok oldum desem yeridir çok ucuz atlatılmış bir olay,tekrar tekrar çok çok geçmişler olsun.Bir nebzede olsa sesimizi duyurmuşuzdur inşallah..

geçmiş olsun dilegen ve butadan yazmayıpta şahsen beni arayan tüm pedal sever tanıdıgım veya tanımadıgım dostlarımıza çok ama çok teşekür ederim sagolun.

(Hakanla da bugün konuştum durumu gayet iyi zaten sizlere çok teşekürediyor sagolsunlar diyor )

Çok geçmiş olsun arkadaşlar.Benim tüm bisiklet sürücülerine tavsiyem yollarda ticari araçlara karşı çok dikkatli olun.Çoğu çok agresif kullanıyor.

öncelikle olayı yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum. cidden çok büyük bir şok yaşanmıştır ve ucuz atlatılmış:( kazayı yaşyan arkadaşımıza da çok çok üzüldüğümü iletmek isterim.
ayrıca taksicinin umarsız tavrını görmek her dakika araç geçen yolardan beni soğutuyor. ehliyetin her önüne gelene, saygısız şahıslara dağıtıldığı bir ülkede, ne yazık ki biz şanssız kalıyoruz..
yaşayanlara geçmiş olsun, bir daha yaşanmaması dileklerimle....

:mad: büyük gecmiş olsın inanın aksam eve gelin ce ogrendim.
nankör sürüklesem sürüklerdim demesi yokmu?:boese157:
cıldırm.yokmu insanlık duygusu kalmamış
hakan buyük geçmis olsun ofoofff:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

Artık bütün olumsuzlukları gördükçe bunların birbirine ne kadar paralel oldugunu ve bu neredeyse dehset anlarının hayatımızın bir parçası haline geldiğini daha net görüyorum.Daha bugun bir ilkokul öğretmeni minik öğrencilerin gözü önünde bir başka öğretmeni vurdu...

Arkadaşımızın çok üzücü bu kazayı yaşaması da yeni insan tipinin basiretsizliği ve kayıtsızlığını dikkate alınca maalesef çok normal kalıyor...
Geçmiş olsun dileklerimle

bazı arkadaşlar ileri geri konuşmayalım.:2gunsfiri
bu olay bizlerin başınada gelebilirdi.
bu kaza belki allah muhafaza ölümcul de olabilirdi sakat ta kalabilirdi. cok
sükür birsey olmadı cok sükür..:dua:

@cobike

daha dün s.ahmette dolanıyorum (yürüyorum) arkamda iki kişi konuşuyo bağıra bağıra. e bende duyuyorum tabiiki. mevzuu; ehliyet
"kursun yerini bile bilmiyorum ama ehliyeti aldım. 600 $a maloldu"

evet eyleme hazırmıyız ee harhangi bir netice cıkmassa lakin olumlu bir gelişme varmı ilkay cv.

Böyle olaylarda insanın karşısında ki sürücüyü öldüresiye dövesi geliyor. Herifin suratında pişmanlıktan öte bir kayıtsızlık var. Böyle dengesizlerin ehliyetini elinden alıp bir daha vermemek lazım. Buna öküz derdim ama öküzlere hakaret etmiş olacağım. Hayvan bile bu heriften daha insancıldır. :boese157:

eski bir motosikletci olarak , minibus, halk otobusu, taksi, spor oto, modofoye oto, abarli eksozunu bagirtan araclardan her zaman sakinmamiz gerektigini bilmenizi ozellikle istiyorum. Coook ucuz atlatilmis bir kaza , ben bircok motorcu arkadasimin sakatlanmasina bizzat sahit oldum, bir davamiz gecen yil sonuclandi , google kasklarimizda bulunan kamera sayesinde olayi an ve an goruntuleyerek delil olarak sunmus sonucunda davayi kazanmistik.Arkadaslar ltf dikkat , ya kendinizi en uygun yere atin yada frenlerinizi sonuna degin kullanin, bu adamlar insan degil bir baska tur ne yazikki..
Arkadasimizza buyuk gecmis olsun diyorum.

Erdogan

ergüm abi ehliyet falan zor iş abi biz bisikletçiler herzaman heryerden cıkıyoruz iniyoruz zıplıyoruz +vergi falan bunlar bir bisiklet icin cok seyler niye diye düsünebilirsin.
çünkü devlet olarak millet olarak bunu benisemmiz lazım daha bir bisiklet yolumuz + park edecek yerimiz bile yok. haksızsam haksız de abi

Abi öncelikle kaza geçiren arkadaşımıza büyük geçmiş olsun diyorum vallaha Allah Korumuş Allah korusun ölebilirdide.

Ama beni bu ettiğim laftan dolayı forumdan atın eğer atmazsanız herkezden özürdileyerek söylüyorum çünkü dayanamıyorum;

bunların alayı böyle yolda yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz böyleleri yüzünden.

Bu sözler için tekrar tüm forumdan özürdilerim ama yine söylüyorum dayanamıyorum!

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
bölelerine insan demeye dilim varmıyor... kazayı yapan arkadaşımıza geçmiş olsun

Geri