tırt kaptan
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 627
Kazayı ve olayları yaşayan arkadaşlara öncelikle çok geçmiş olsun. Tam bir mucize eseri kazayı ( göreceli olarak ) ufak yaralarla atlatmışlar. Haberi seyrederken korku, dehşet,nefret, acıma duygularını aynı anda yaşadım. Taksici bilerek ve isteyerek öldürme amacı gütmüş, düşünsenize arkadaşımızın ayağı kopabilirdi, ölebilirdi, sakat kalabilirdi... O zaman son pişmanlık fayda eder miydi? Bununla beraber bir yandan da Bikergrrl'e katılıyorum, ama ben taksiciyi tıpkı paranoid şizofren gibi öldürme potansiyeli olan bir ruh hastası olarak görüyorum ve acıyorum. İstanbul gibi vahşi bir ortamda taksicilik yaparak ruh sağlığını yitirmiş kişilerin, bu tip davranış sergilemeleri son derece doğal bence. Taksiciler ve benzeri meslek grubundaki insanlar ekonomik kaygılar, öldürülme riski vb.. bir sürü tehdit altındayken, toplum da itinayla şiddet duygularıyla şişirilirken, bireylerden farklı bir tavır beklememeliyiz diye düşünüyorum. Sorun bu taksicinin yaptığı davranış değil bence; sorun adalet, eğitim, ulaşım, toplum sağlığı gibi konuların bozuk bileşkesinden kaynaklanıyor. Bu taksici en ağır cezayı alınca diğer taksiciler aynı tavrı sergilemeyecekler mi sanki? yarın otobüscüler yada bir başka meslek grubu çalışanı da yapacak bu vahşeti... Önemli olan bu sorunun nasıl çözüleceği. Bence çözüm: yukarıda bahsettiğim adalet, eğitim, ulaşım, toplum sağlığı konusunda, kalıcı ve tutarlı reformları yapabilecek ideolojik kaygılar gütmeyen, oy ve koltuk hesabı yapmayan, kurumsal ve kişisel çıkarlarını önde tutmayan yöneticilerin seçilmesi, seçildikten sonra denetlenmesi ve toplumunda haklarına sahip çıkmasıyla çözülür. Bunun içinde bu yöneticileri seçecek bilinçli bir toplum gerekir diye düşünüyorum, her ne kadar acımasız bir düşünce olduğunu düşünsem de doğruluğunu inkar edemeyeceğim bir söz var, "toplumlar hakettikleri şekilde yaşar ve yönetilirler"
Böylesine vahşice olayları hiç kimsenin bir daha yaşamaması dileklerimle...
Böylesine vahşice olayları hiç kimsenin bir daha yaşamaması dileklerimle...