Merhabalar.. Öncelikle çok geçmiş olsun..Ülkemizde sadece trafikte sürücüler değil genel olarak ülke insanında birbirine karşı son derece saygısız, bencil, eğitimsiz veya eğitimli ama hala cahil bir toplum ,bizim gibi duyarlı ve hayata ve doğaya önem veren ciddi bir kesimin karşısında..Böyle olunca en çok kullandığımız alan olan trafikte hergün ve her an bir tehlikeyle karşı karşıyayız.Size hergün arkadaşlarımızla tartıştığımız ve başımızdan geçen bir iki olayı anlatıyım.Eminim siz de yaşamışsınız veya yaşıyacaksınız.Temkinli olmak gerek.1.Yolda giderken sağ şeride parketmiş arabaların içine mutlaka bakın biri varmı diye çünkü heran aynaya bakmayan biri arabadan pat diye çıkabilir ki bu benim başıma 2 defa geldi son anda durabildim ve nerdeyse biribirimize giriyorduk.Bir arkadaşım kapıya çarptı önümde ve şöförün özür dilemesiyle sakinleştik.Ayrıca yol kenarından giderken sol tarafta araç duruyosa kesin biri aynaya bakmadan inebilir.Dün zor durdum.İki bayan çıktı ve yüzüme ne var nooldu der gibi bakıp hiç oralı bile olmadan gittiler.Bugün ise araçtan çıkamadı yine bir bayan çünkü bisikletimle kapının dibinde durdum.Pardon diyince yol verdim. 2.Yolda giderken sağdaki ara yoldan heran bir araç çıkıp yolu yarılayabilir ve o anda refleks olrak yolun içine geçilirse arkadan bir geldiği anda kaza olasıdır.Ben genelde elimle biraz içeri diye işaret ediyorum.Çünkü trafikte sürücülerin tek dikkat ettiği araba gelip gelmediği .Kimse seni görmüyor nedense. 3.Trafik ışıkları .Trafik ışıkları olan yerlerde karşıdan karşıya geçen insanlara dikkat edin.Hiçbiri ışığa bakmaz.Sadece yola arabalara ve birbirlerine bakarlar ve kaldırımda değil yolda olur bu insanlar.Ve sen kenardan giderken hızlı isen ve yolda araba yoksa her an biri önüne atlıyabilir.veya zaten önünde olurlar.Ve normal yolda ise insanlar her an yolkenarına çıkmaya meyillidir ve onları geçmek için biraz yolu ortaladın mı arkadan gelen aracın ciddi tacizine maruz kalırsın.4.Birde ışıklardan geçerken trafik ışıklarının 1 metre önünde durmaya başladım.Çünkü sağ tarafa dönüş yapıcak araçla burun buruna geliyosun ve siz de bilirsiniz hiçbirinin 2 saniyesi ve fren pedalı yoktur.beklemez asılır kornaya.Ve bu topluluğun içinde BÖYLE KENDİNİ BİLMEZ RUH HASTASI ŞÖFÖRLER de var maalesef.
Üzerine süren, dibine gelip havalı korna çalan, el kolhareketi yapıp kabadayılık eden.Bu hukuki olduğu kadar toplumsal bir mücadele ve umarım bu topluma daha iyi ve saygılı ve kontrollü olmak adına birşeyler anlatabiliriz.Çok geçmiş olsun tekrar....