Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu matematik hayattan bezdirdi.

dershaneye vereceğin parayı matematik öğretmenine ver. belli ki sınıfta ders dinlemiyorsun.. ha okul ha dershane farketmez dinlemedikten sonra..

Scudo
@Emre Akkanat
Bende 10. Sınıfım sene başında okul değiştirdim.Öğretmenler gerçekten çok farkediyor.Geçen sene Edebiyattan hicbir şey bilmiyodum bu sene ortalamam 85.
Ama sayısal derslerim düştü(Kimya Hariç).

• Beğen
Tepkiler: Emre Akkanat
Sevgili Hüseyin notunu yükseltmen için önce matematik altyapını sağlamlaştırman lazım bunun için "antranmanlarla matematik" kitabını alıp her gün düzenli bir şekilde çalışmalısın ama kısa sürede bir mucize bekleme, sabırla devam edersen faydasını görürsün. Şimdi başlar ve düzenli çalışırsan(yaz tatilinde de devam etmek şartıyla) en azından 10. sınıfa başladığında sıkıntıların sona erecektir.

• Beğen
Tepkiler: Exciting
Herkese teşekkürler yardımcı oldunuz antrenmanlarla matematik war yapmıştım ama sonradan bıraktım çünkü bizim konularımıza bi yararı olmuyordu bundan sonra tekrar başlıyıp hergün yapacağım. Dersi çok dinlerim hoca notum düşük olsa da dersi dinledigim ses çıkarmadığım için beni sever ama ortalamam kurtulcak gibi olmadıgı ıcın ve tahtaya cıkıp işlem yapamıyorum bu yuzden geçirmiyor galiba belkı bu sene gecırır ama belli değil...

Ben liseden mezun olalı 15 sene oldu.Liseden mezun olup dersaneye gittim.İlk konu olan sayılar testinin deneme sınavında 15 soru da 2 net yapabiliyordum.
Her insanın anlama kavrama özellikleri farklı.Öncelikle sen nasıl ders çalışılacağını sana nasıl çalışmanın daha uygun olacağını keşfetmen gerekir.
Sınavı kazandığımda 45 soruda 43 net 1 boş 1 yanlış yaptım.Biraz azmetmek gerekiyor herşeyde olduğu gibi...
Ben de işe yarayan bir kaç önerim olsun: Matematik okuyarak ve yatarak çalışılmaz.

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
tavsiye için sağ ol onura

@newhidalgo
Bende 9 dayım ve yarın matematik sınavı var.Nanayı yedim.

ben 10 bile alamıycam yarın :(

Biraz moral bozayim daha hic bir sey gormedin kardeşim.
Ama hangi ders olursa olsun son gece çalışmak hic bir ise yaramaz ancak sinifi gecersin. Yapman gereken her aksam okuldan gelince once dinlenip ardindan gunune göre 1-2 saat ayirip o günkü derslerin tekrarını yapmak. Eger bolum sececeksen (sayisal-ea-sozel-yd) o bölümün derslerine biraz daha agirlik vermelisin. Yalniz dersleri, hocalari, okulu sevmelisin en basitinden onunde bir sekiz sene daha var.(olmalı)
Edit benim matematigim her zaman iyiydi ygs 40 soru 37d 0y lys 80 soru 74-75 net gibi bir şeydi.

Matematik benim için de hiç ortası olmayan bi dersti, bi şekilde yüksek not alsam bile sevmezdim her konuyu. Üniversitede sevmeye başladım matematiği :) Eğer gerçekten temel bilgi eksikliğini giderip, öğrenerek dersini geçmek istiyorsan, yani niyetin sadece 50'yi kapıp dersi geçmek değilse, Karekök yayınlarının matematik sıfır tarzı basit anlatımlı kitapları var onları öneririm. Kendi kendine çalışarak dahi anlayabilirsin. Aksi halde, evet hocanın gözüne girme vs vs gibi uzun ve dolambaçlı yollarda var hiç önermediğim :ckskc:

videolu konu anlatımlarını kullan vitamin ekolhoca vb.. en basit konudan sayılardan başla konu anlatımlı bi kitapan ve o konuyu kavramadan bir sonrakine geçme;çünkü matematikte konular birbiriyle bağlantılı.Sen örneğin 5. konuyu çalışıyorsun ama 1. konuda eksiklerin var.Bunu bina gibi düşün.Her katı sağlam çık ki üstlere çalıştığına değsin.

Bende seninle aynı fikirde bir 9. sınıf okumuş biriydim ve 1 ile matematikten sorumlu olmadan geçtim. Daha sonra sözel bölüme geçtiğim için 3 yıl boyunca matematikten yırttım. Tabi üniversitede çıktı karşıma:) Çok zorlandım ama birini atlattım diğeri ise sanırım 3 dönem oldu kalıyorum:) Bana sorarsan matematiği kavramaya çalış derim. Çünkü illa karşına çıkıyor ve çıktığında can sıkıyor. Dene, çabala, baktın kafan almıyor artık matematik sınavlarında ucu ucuna geçmeye çalışacaksın benim gibi. Ama kesinlikle önce kendine güven ve inan. Yapamıyorsan da kafana takma başka derslerden iyi notlar almaya bak.

Okullarımı soracak olursan Suudi Arabistan Medine Türk Uluslararası okulu, şuan Çukurova üniversitesi. Matematiğe kafamın basmamasının sebebi sanırım lisedeki çok kötü olan matematik hocamdı. Zaten basmayan kafam ve o hoca sayesinde de matematikten soğudum. Matematikten anlamadığında coğrafyanın bazı konuları, fizik, kimya gibi derslerden de geri kalıyorsun. En azından benim için öyle oldu.

Etken coktur! En onemlisi sizin "ergen donem" denilen yas diliminizdeki olusmaya devam eden kisiliginiz, dikkat ve konsantrasyon beceriniz (genelde daginiktir), calisma aliskanliginizdir...
Basarili oldugunuz ve olmadiginiz dersleri inceleyin. Bu sizin sozel, sayisal, sosyal derslerdeki basariniza gore hangi alana yatkin oldugunuz gosterir.
Ayrica belli derslerdeki sinif ortalamasini inceleyin. Sinifin geneli vasat veya zayif ise sorun ogretmenin ogretme kabiliyetindedir. Ogretmen cok bilgili olabilir ancak bilgiyi ogrencilerin anlayacagi seviyede sunamiyorsa sorun vardir.
Kendinize gercekci hedefler secin; ozel ders veya dershaneye gitmek mucize yaratmaz! Siz sinifta derse odaklanamiyor ve evde calismanizi programlayamiyorsaniz, dershane veya ozel derste bu degismeyecektir. Cabalayacaginiza inandiginiz ve sizi motive edecegine inandiginiz yontemi secin.

Dersi ders olarak gormemeye calisin. Basit bir ornek:
Tarih kitabini sinav zorunlulugu ile okuyorsunuz ve bir sey anlamiyorsunuz. Kafaniza girmiyor. Ayni bilgileri iceren ve size surukleyici gelen bir kahramanlik destani okuyorsunuz ve neredeyse noktasi virgulune kadar hatirlayarak heyecanla arkadaslariniza anlatabiliyorsunuz.
Matemetikten hoslanmiyorsunuz ancak bilgisayardaki sudoku ile inanilmaz hizli olasilik hesaplari yapabiliyorsunuz.
Bu ve benzeri ornekler varsa hayatinizda sizi bu sekilde derse motive edecek yontemi secin. Dersi ders olarak gormemeye calisin...

Mumkunse basarili oldugunuz dallara yonelin.

Elbette ogut vermek kolaydir. Ogut almak sinir bozucudur. Uygulamak ise kisiye gore degisken sonuclar verir ve bazilarina kolay bazilarina zordur. Yinede bunlar sizde bir isik yakarsa ne mutlu ;)

Umarim bugun girdiginiz sinav istediginiz gibi gecmistir @newhidalgo

• Beğen
Tepkiler: sarkihalindekal
Bu kadar takma kardeşim bu saatten sonra yapacak bir şey yok.Bundan sonra tek not dahi tutma hocayı dinle sadece derslerde akşam fazla geç yatma ki ders de uyuma.Anlamadığın yerde sor kimin ne düşündüğüne aldırış etme.

Benim Lise Hayatim boyunca sadece 10.sinifta matematik dersim iyiydi.9.sınıfta tam bir hafta boyunca paso soru cozmustum sirf dersten gecmek icin 50 alıp gecmistim.Yapamadigim icin en sevmedigim derste zirve oynar.Bu ders yerine biyoloji kimya ogrenseydim daha cok isime yarardi.

Bende lise 2 yim. Fen lisesinde olmama rağmen sözel zekamın ağır bastığını bi çok pdr'ci, psikolog söyledi. Sayısal derslerim felaketti geçen sene. " Çalışıyorum ama neden olmuyor? "
Sonra anladım ki, sadece çalıştığımı zannedip çalışmıyormuşum. Aklım başka yerlerde ama ders çalışıyorum (!) Tavsiyem, sadece kendinizi toplayın ve bu hayatta çalışmanın zorunlu olduğunu istemeden de olsa kabul edin.. :)

Kardeşim sana ufak tavsiyelerde bulunacağım. Matematik hayatının her alanında karşına çıkabilecek bilgilerle dolu bir ders. Ayrıca senin hayatının yönünü belirleyecek en önemli derstir. Tüm sınavlarda belirleyici olan matematik netleridir. Sözel dersleri bir şekilde herkes yapabildiği için sıralamada seni üste çekebilecek olan ders matematiktir. konuların, sen anlamadan geçmesine izin verme. her konuyu anla. Anlamadıysan sor. Bir daha sor. soramadığın konuları da eve gidince internetten bak ya da bir bilenden öğren. Mantığını anlarsan gerisi çok kolay gelecek. Kalanı dört işlem zaten.

Bir şeyin önemini tam olarak kavradığında, yani bilinçlendiğinde tam olarak, o zaman sıkıntıların kalmadığını göreceksin. Çünkü kendini adamak, çalışmak başarının anahtarıdır. Ancak bu bilinç düzeyine eriştiğinde geç olmamalı herşey için :)
Al bu da benden sana :)

Geri