Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu ülke için hala ümit besleyen var mı acaba?

Merhaba luneris bey,
Ego konusundaki fikrinize katılıyorum, önem konusundaki fikrinize maalesef katılamıyorum. Bilebildiğimiz gözetleyebildiğimiz evren içinde bile hayat olabilecek parmakla sayılır gezegen var, ve bilinen hayat sadece dünyada var. Hangi açıdan bakarsanız bakın dünya ve yaşam çok özel. Evet bu konuda refleksimiz var tabiki, çünkü aynı görseli farklı yazılarla birçok yerde görüyorum, ana teme şudur: "senin ne özelliğin var" ve yazılmayan fakat bilinç altına verilen mesajı da şudur "Yaratıcı(varsa bile) seni niye kale alıp kurallar koysun senle uğraşsın". Zaten refleks kaza olmadan çalışırsa işe yarar değil mi ;) Bende nasrettin hocanın misali açıklamamı yapıyorum,
Hayat ve dünya evrenin çinde çok çok çok özeldir, o kadar özeldir ki bildiğimiz evren/galaksi/gökcismi ne derseniz diyin sadece burada "dünyada" var. Ve dünya da o kadar özeldir ki arkasında bisürü sıfır olan ihtimalleri gerçekleştirip hayata ev sahipliği yapıyor. Böyle başka gezegenler varsa onlar da o kadar özeller. Düşünsenize milyonda milyarda tirilyonda bir olan bir "olgu" ya "özel değil" diyorsunuz.
Baştan dediğim gib ego fikrinize bende katılıyorum. Özel olmak daha âli daha yüksek olmak demek değil. Eğer yaratıcı/yaratılan açısından bakarsanız sonuçta bizler sizler de uzayda gezen herhangi bir kütle gibi yaratılmış nesneleriz, kendimizi âli görmemizin bir yönü yok. Bu bizim sadece farklı olmamızı gerektirir.

Scudo
@a.f.k. Dostum tekrar hoşgeldiniz.
İsmet İnönü 'nun şöyle bir sözü var:"Bir memlekette,namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça,o memlekette kurtuluş yoktur"
Anlattığıniz olayda gösterdiğiniz duyarlılıktan ve cesaretinizden dolayı size teşekkür ederim.

Ben ülkem için ümidimi hiç kaybetmedim ancak, şu içine düştüğümüz durumdan tam anlamıyla çıkmamız on yıllar alacak. Bütün taşları yerinden oynattılar.

Arkadaşlar siyaset insanı ayrıştırmaktan öteye gitmemiştir.Geçmişte yapılan iç ve dış siyasi politikalar bu ülkede yaşayan milyonlarca insanı etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir.Bu topraklarda kürdü,lazı,çerkezi,alevisi vs Türklük çatısı altında birleşmiştir.Emperyalist ülkelerin asıl hedefi topla tüfekle ülkeleri işgal etmek değil etnik yapıyı körükleyip kıvılcım çıkartmak olmuştur hep.Az gelişmiş ama enerji yönünden zengin orta doğu ve güney amerika ülkelerini araştırırsanız bunu çok net görürsünüz.Toplum olarak ötekileştirme politikası bu ülkeye zarar getirdi.Bundan sonra yapılması gereken birlik beraberlik mesajları verilip siyasi ideolojileri bir kenarıya bırakıp yaşadığımız ülkeye çocuklarımıza miras bırakmaktır.Dandanakanda,malazgirtte,çanakkalede,kurtuluş savaşında atalarımız bırakıp gitmemiş bu ülkeyi.Cumhuriyetin temellerine sahip çıkıp tarihimizi unutmadan geleceğimiz için çalışmalıyız.3-5 ite bu ülkede at koşturtmayalım saygılar.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Benim ÜLKEM ile ilğili Bir Sorunum Yok.
Bir tane şerefsiz Yüzünden neden ÜLKEMDEN,İNSANIMDAN Vazgeçeyim,Yada Ümidimi kaybedeyim.
O Kadınlara Saldıranların Zihniyeti Nasıl Sapıkça ise,Bu Konuyu Koca Bir Ülkeye Mal etmekte Aptalca....

Haber aşırı derecede önyargılı hazırlanmış yanıltıcı, insanı olayları olduğundan farklı idrak etmesine yol açan bir haber.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısaltılmış hali AK Parti'dir. AKP diye bir parti ülkemizde mevcut değildir. Daha bu gerçeği idrak edememiş bir muhabirin yazdığı haberin gerçek olma olasılığı sizce nedir?
Uyum içinde, tek yürek olması gereken milletimizi bölmek, birbirimize nefretle bakmamızı sağlamak yolunda atılmış bir adım. Haberde anlatılanlar gerçek mi değil mi orasını bilemem ama bu haberi yayımlayan kişilerin ard niyetli, taraflı olduğu su götürmez bir gerçek. Basının tarafsızlığını suistimal ederek, kelime oyunlarıyla düşmanlarımızın ekmeğine yağ süren bu insanların yaptığı ahlaksızlıktan da öte, hainlik.

Güzel vatanımızda kadına şiddet ,hayvana şiddet, hırsızlık ,gasp ,tecavuz,liyakattan uzaklaşma,hoşgörüsüzlük , ötekilestirme daha da artırılabilir birçok konuda gördüğümüz olaylar münferit olma durumundan çoktan çıkıp rutin hale gelmeye başladı malasef.Bunu da görmek lazim.Buna dur demek de hepimizin olduğu kadar güç sahiplerinin de görevi.

Bisiklete binen insanların dünyaya biraz daha farklı bakabildiği yönünde bir ön yargıya sahiptim. Sayenizde ön yargının- iyi veya kötü- ne kadar berbat bir şey olduğunu bir kez daha anladım. Birazcık ümit besliyordum ama bu başlığa yazılanları okuduktan sonra, toplumun daha bilinçli olması gereken bireyleri ile sadece üç kuruş şahsi menfaati için tüm değer yargılarını bir yana bırakmaktan çekinmeyen kesimi arasında fark olmadığını anlamış oldum.

Haberin siyasete alet edilip edilmediğini tartışmayı bir kenara bırakıp üzerine tartışılması gereken çok daha büyük bir skandal var.

Onun dışında ümit etmeyi hiçbir zaman kesmemeliyiz bence.

(link)

Zannedersin dünya cennet. Türkiye cehennem.

Türkiyeden gidecekler listeden bu ülkeleri çıkarsın.

@atasoy
Konuya dahil olmayayım dedim ama 10 sayfa iyi bile dayandım. Biz Türkiye' de bunlar bunlar oluyor, başka bir yerde olmuyor mu diyoruz? Burada deniyor ki bunlar bunlar bunlar oluyor ama bu eylemlerin sonuçları cezasız kalıyor. Uzun uzun yazmayacağım, tek söyleyeceğim şudur:

Balık baştan kokar.

Not: bu konuyu gördükçe siteden çıkmak istiyorum. Bu konunun kimseye faydası var mı? yok. Bu konu sonucunda bir şeyler değişecek mi? yok. Burada yazıp/okumanın sinir bozmaktan başka bir işe yaradığı var mı? Yok. Şu konu forumun tozlu raflarına kaldırılsa ya artık...

@atasoy
Türkiyede tecavüz mağduru toplum tarafından "kim bilir neler yaptı" şeklinde yargılandığı, ailesi tarafından "artık ahlaksızsın" dendiği, çevresi tarafından "elalem ne der" şeklinde dışlandığı sürece, tecavüzcü takım elbise giydi diye ceza indirim aldığı, evlenmek istiyorum derse ceza almadığı sürece listelerde olmamamız normal değil mi? Kaç kadın uğradığı şiddeti - tacizi şikayet edebiliyor ? Şikayeti geçtim, haberine tahammülü yokki insanların. Yorumları okudukça tüylerim diken diken oluyor resmen. :acpsnr:

@atasoy
Belki farkında değilsiniz ama yaptığınız şey durumu normalleştirmek. (allah korusun ya da her neye inanıyorsanız) bir yakınınızın başına böyle bir şey gelse bu cümleleri kurabilir misiniz? Ya da bisikletiniz çalındığında "herkesin çalınıyor amaaaan" mı diyorsunuz? Tabiki bisikletinizi çalanın cezalandırılmasını istiyorsunuz. Sizi empatiye davet ediyorum. Dünyanın kalanındaki durum bizleri pek alakadar etmiyor, bu diğer devletlerin sorunu.

Devletler halkın mal ve can güvenliğini sağlamakla yükümlü değil mi? Devletler adaleti sağlamakla yükümlü değil mi? Halk devlete ne için vergi verir? Bu sorular üstünde düşünün.

@a.f.k.
İnsanları engellemekten sıkıldım hocam. Sadece internet ortamından bahsetmiyorum, fikirleri yüzünden görüşülmeyen tanıdıklar, akrabalar olsun, başka sosyal mecralar olsun artık bıktım. İstiyorum ki buraya girdiğimde bu tip şeyler görmeyeyim. Onu engelle bunu engelle kolay zaten.

@Mustafa Zeybek
Hiç birşeyi normalleştirdiğim yok. Benim kastetdiğimi çok iyi anladığına inanıyorum.
Ben senin tahmin ettiğin kişilerden değilim.
Ama tekrar söyleyim bu tip olayları Sadece Türkiye de oluyormuş gibi gösterilmesine genelleme yapılmasına karşıyım.
Dünyada neler olduğu da Türkiyeden gitmek istiyenleri ilgilendiriyordur belki.

Geri