Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu ülke için hala ümit besleyen var mı acaba?

[USER=702]@Anonim[/USER] Suriyelileri sevmiyorum lafina bakip oradan konuyu yurutuyorsun ama iyi niyetli suriyelilere lafim yok cumlesini s*tir ediyorsun orayi umursamiyorsun? Cunku az once sozunu ettigim o cok humanist insansiniz, nerede negatif cumleler var arayip bulup oradan laf yetistirip humanist ego masturbasyonu yaptiginizin gostergesi degilse ney? Ne guzel siz humanist ben irkci :) Suriyelilerle hic muhattap oldunuz mu? Okumusuyla cahiliyle hic konustunuz mu? Bence konusmalisin sadece kahvede degil, is yerinde, mahallede, otobuste Turklere karsi bakislarini, Turkiyede'ki sisteme bakislarini ogrenin basit bir ornek vereyim teyzemin mahallesinde suriuedeb kacip gelen bir suriyeli aile fatura odemekten sikayetci "ben suriyede elektrik, su odemiyorum burda oduyorum bu nasil bir memleket" diyor bu aileyi biz cagirdik dimi? cok seviyoruz seni gel bizle yasa dedik dimi? Ayni mahalleden baska bir suriyeli insaat iscisi olan 3-4 kisi ev kirasi odemedigi icin ev sahibiyle papaz oluyor ev sahibi kirayi istemeye gidince once tecavuz ediyorlar sonra anusune hortumla cesmeden su veriyorlar ve bagirsaklari patlayarak oluyor, teyzemler bu mahallede 20 senedir oturuyor ve suriyeliler gelene kadar mahallenin cocuklarinin arasinda top ve misket kavgasindan baska kavga olmazdi. Buna benzer manzaralar Turkiyenin her yerinde yasaniyor simdi soruyorum sana bu kriminal bir problem degilse ney? Bu problemin kaynagi ney? Bu broblemi yaratanlara ne yapmak gerek? Toplayip Esat'a teslim edince irkci olacaksak irkci olmamak icin birakalim s... Bizi.

Scudo
Düzeltmek için mücadele edenler varsa her zaman umut vardır.
Irkçılar genellikle ırkçı olmadıklarını düşünür ama bu sonucu değiştirmez.
Bazı arkadaşlar kendilerini yalnız hissetmesinler diye yazıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45 ve Kayacik
Başlık sahibi ümidini yitirip başlıktan çekilmiş anlaşılan. Biraz daha sabretseydin birader. Allah'tan ümidi kesmeyeceksin.

@K-Pax Velevki irkciyim sonuc? Dunyayi humanist mi saniyorsunuz? Almanlarin, fransizlarin, ruslarin, araplarin birbirlerini ve turkleri sevdigini gercekten dusunuyormusunuz? O halde cok safsiniz velevki irkciyim ve suriyeLI denilen "irki" sevmiyorum ne olmus? Yada siz seviyorsunuz ne degisti? Sizin sevmeniz yada benim sevmemem kendi ulkemde 2. Sinif vatandas olmaktan kurtardimi? Devlet artik suriyeLI "irkina" sagladigi imkanlardan vaz gecip o imkanlari sana-bana mi verdi? Basimizdaki adamlar Turk'u dusunuyormu? Yoksa daha cok suriyeLI "irkini" mi daha cok dusunuyor? Hatay bizimdir diyerek olay cikartan suriyeLI "irkina" mensup spastikleri neden seveyim? Yada siz neden seviyorsunuz?

@maksim Ben anlatamadim iyi oldu yazdigin eline saglik... Irkci olsam Afrikali ve Kurtleride dislardim ama yorumumda Afrikalilardan sikayet etmedigimi tam tersine taktir ettigimi soyledim ustelik hakikatten zor durumda olup Turkiye'ye gelen usluca hayatini surduren Suriyelilerle bir sorunumun olmadigini soylememe ragmen inatla anlamak istemeyip yazdigim yaziyi farkli yere cekerek ego masturbasyonu yapti suan yazmiyor o sahis heralde egosu bosaldi. Ayrica benim yazdiklarim irkciligin kelime tanimina uymuyor ki irkci olayim Suriyeli bir irk degildir diyorum adam bana irkcisin diyor gulermisin aglarmisin :D

@aytacaltay Suriye konusuna gelecek olursak açıkça görüşüm; Ülkeme ve milletime yarar sağlamadıkları ve toplumda rahatsızlık oluşturdukları şeklindedir. (kendi kişisel görüşümdür. Farklı görüş sahiplerine sonun kadar saygı duyarım. Neticede görüşlerimizi oluşturan deneyimlerimizdir.)

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@aytacaltay Velev ki ırkçı değilsin,velev ki kendini iyi anlatamadın,velev ki o kadar kişi seni yanlış anladı.Haklı ya da haksız eleştirildin diye bir insan senin kadar agresifleşmez ki.Yazmadığınızı bırakmadınız elinizden gelse dövecektiniz heralde.Biraz sakin olun,hoşgörülü olun.Ben açıkçası sizden korktum.
@aytacaltay
Velev ki anlayamadı güzelce anlatın o zaman.Bu kadar nefret etmek size de zarar.
@aytacaltay
Türk oğlu Türküm.Atatürk milliyetçisiyim.Bana karşı bir Türk hata yaptı diye Türklere düşman mı olayım.Hapisanelerde ,toplumda suçlu karaktersiz her türlü ırktan binlerce kişi var.Herkes sizin gibi düşünseydi millet birbirine düşman olurdu.
Kötü niyetli yazmıyorum buna inan.Baktın anlatamıyorsun derdini; mekan değiştir, abdest al, elini yüzünü yıka peygamber (sav) sünnetidir.

@hamlet2006 Mesele derdimi anlatamamk degildi aslinda nokta virgule dikkat etmeden bodoslama yazdim oradan kelime kirpan arkadaslara daha sonra gerekli aciklamayi yaptim ama arkafaslar inatla konuyu istedikleri yere cekip akilinca daha olgun, daha humanist yaklasmaya calisti benim ofkem buna Suriyeli bir irk degildir madem irkciyim Suriyeli haric diger milletlere neden ayni duyguyu beslemiyorum diyorum ozetle ama adam hala irkcisin demege getiriyor lafi... Yaw he he diyip gecesim var Suriyeliler cok iyi bi biz kotu.

Saygi ve sevgi anlaminda bu ulke bence uzun sure daha adam olamayacak. Bir suredir macaristandayim, herkes guleryuzlu, herkes saygili ve efendi, birakin budapesteyi, köylerde bile bisiklet yolu var. Caddeler genis, heryer tertemiz. Ekonomik anlamda olmasa bile yasam kalitesi anlaminda en az 200 yil ilerideler maalesef.

Amerika'nın icat ettiği ve Avrupa'nın da militan ve silah göndererek desteklediği teröristler yüzünden Akdeniz'i şişme botlarla aşıp boğulmadıysa kıyıya çıktığında onları gayet güzel karşılayan, barındıran, sosyal hayata entegre eden MEDENİ AVRUPA. Bizden asırlar boyu ilerdedir elbet.

O medeni Avrupadan Amerikadan kaç bin kişinin resmini gördük işid dediğiniz eşkiyaların arasında. Hala tırlar diye son kullanma tarihi geçmiş fetö-cia iftiralarına sığınıyorsunuz. Ya aklımıza hakaret etmeyin açın biraz okuyun.

İsmet paşanızı da iyi okuyun da ondan sonra gelin ahkam kesin. Ben yanlış bir iş yapıldı mı kim olursa yerin dibine sokarım merak etme rahat ol. Belediye seçimlerinde de İstanbul için bunu göstereceğim. Siz önce kendi geçmişinizi eleştirebilme olgunluğuna erişin, sonra da memleketin o medeni dediğiniz kafirler (avrupa-Amerika) tarafından yıllardır nasıl kuşatılmaya çalışıldığını bir okuyun.

"Birlikte iyi sallayamayan" işbirlikçilerin de her fırsatta o ülkelere gidip kendi ülkesini şikayet ettiğini de.

Burası da aynı ekşi sözlükteki faşist kafalarla dolu. Biraz eşeleyince kimin ne olduğu ortaya çıkıyor. Elinize güç verilse Türkiye'yi yine 1940'a döndürürsünüz. Kör, karanlık, tek tip, darbeci, yasakçı, düşmanımın düşmanı dostumdur'cu doğan görünümlü yobaz şahinler.

Tartismalara bakınca yine donup dolasip ayni yere donduldugu ortada...

Sorun acikca ortadadir;
Vizyonsuz yonetimler/yoneticiler/partiler vb. ne derseniz deyin!
Her kesimde asiri miktardaki egitimi yetersiz kisiler. Bunun sorumlusu eskiden ''milli egitim'' denilen, o zamanlarda eksikleri olan, ancak iyilestirilip gelistirilmesi yerine, evire cevire artik bir halta benzemeyen ucube duzen... Ve maalesef yetersiz kisilerin veya kendileri yeterli olsalar bile toplumdaki yetersiz kitlelerin tepki yerine destegi ile varolan kisilerin, olmamasi gereken yerlerde, olmamasi gereken mevkileri ele gecirmesi :(

Bunlarin sonucu olarak gelen adam kayirma, gunu kurtarma, kendi cikarina calisma, adalet hukuk duzen gibi sistemleri kendilerinin ve yandaslarinin cikarlari icin carpitma, suc oranlarinda artis, her alandaki hizmetlerde cokuntu... Dogal olarak batan ekonomi ve artik kontrol edilemez bir ulkeye donusmekte onlenemez ivme :(
Ilk cumhuriyet yıllarındaki devrimci heyecan, vizyon, yapilanma, ilerleme, idealizm, liyakatlık anlayıslari maalesef insani hirslar ve egitim reformlarinin tamamlanamaması ile duraklamıs, yonunden sapmis ve gerilemeye baslamistir. Sonucunuda once yavas son 20 yılda ise gittikce cildiran bir hızla kontrol kaybedilmektedir. Bunun icinde mevcut iktidarin cok buyuk hatalari oldugunu kabul etmek kadar eskilerin sutten cikmis kaşık oldugunu soylemenin mumkun olmadiginida kabul etmek gereklidir. Bu hatalar ve sonuclar oyle birkac gunde olan seyler degildir!

''Muasir medeniyetler seviyesi'' yozlasmak, kulturunden ve inancindan uzaklasmak degildir. Maalesef buyuk bir kesim ''muasir medeniyet seviyesi'' denince batılılar gibi giyinmek, yasam aliskanliklarini duzenlemek olarak algiladi ve hala oyle algiliyor. Aslı bilim, egitim, saygi ve insanca yasam seklini biraraya getirmek olmali..
''Cagdaslasmak'' milliyetciligi birakmak degildir.
''Milliyetcilik'' fasistlik ile karistirilmamalidir.

Ornegin:
''yeni yıl'' kutluyorsaniz hırıstıyan olmazsiniz. Cunku onlar dini inanc geregi ''noel yortusu'' kutlar ve bunun tarihi 25 Aralık'tır. Sonunu birlesik tatil olarak 31 Aralık-1 Ocak tarihine baglamaları ''yeni yılı'' hiristiyan yapmaz.

Almanya'da Turk cogunluk kurban bayramı nedeniyle sokak ortasinda, balkonda kurban kesmeye kalkarsa musaade edilmez! Eskiden buna kizilirdi ulkemizde. Ne oldu? Is cigrindan ve ibadetten cikip katliamvari goruntu ve dentlenemezlige donunce ''kesim yerleri'' ve kurallar duzenlendi degil mi?

Suriyeli, Iraklı veya xxx yerin vatandasi ulkesinde can tehlikesi ile ailesini alip kaciyorsa, baska ulkeye siginiyorsa bizdeki gibi kapiyi acip ''saldim cayira'' olmaz! Bunda art niyetli yaklasimlar vardir. Once kaydini alirsiniz, gerekcesi dogrumu bakarsiniz. Saglik kontrolu sonrasi gerekirse karantina donemine tabi tutarsiniz. Toplama kamplarinda bekletir, gereken duzenlemelerle toplum icerisinde serbestligin kurallarini koyar, bu ulkenin kurallarini, kanunlarini, sorunla karsilastiklarinda irtibat kuracaklari birimleri belletir, yeni yerlestikleri yeri sartli tahliye gibi bildirmek sarti ile salarsiniz. Suc islediklerinde bu ulke vatandasinin tabi oldugu kanunlara gore cezalandirir ve/veya asla geri alinmamasi kosulu ile sinirdisi edersiniz.
ULKE burasi, dingonun ahiri degil!

Inanclar gundeme geliyorsa, inanciniza saygi istediginiz kadar baskasininkinede saygi duyarsiniz.
Ornegin Kanada'da ''domuz eti yasaklansin'' diyen muslumanlara verilen cevap asagi yukari su anlamdaydi; ''bunca musluman ulke varken Kanada'ya geldiyseniz bu size bizim yasam seklimizi, adetlerimizi, kulturumuzu elestirme ve degistirme hakkını vermez. Eger rahatsiz iseniz size kapsini acan bu ulke yerine, dunyada bulunan herhangi bir musluman ulkeye gidebilirsiniz''

Kudus bir ulke tarafindan baska bir ulkenin baskenti sayiliyorsa bence bu toprak savasi'dir kutsalligindan once. Buradaki amac bellidir kaos yaratarak ortadoguda sekillenme ve ABD ordusu silahlari icin gerekce yaratarak Israil politikalarini desteklemektir. Kutsalligi kitleleri kanalize etmektir.
Kutsallik onemli ise Efes, simdiki Izmir'e bagli Selcuk ilcesinde bulunan ''Meryem Ana Evi'' de hiristiyan bir ulkeye baskent ilan ediliverirdi. O zaman topragimiza mudahale ve isgale giren bu aciklama ile bakın neler olurdu. Sonucta bir kutsal alanın dogru sekilde ve guvenlik, esitlik ilkesi ile ziyarete acik tutulmasi dogaldir. Bu alanin kimin ulkesine dahil oldugu ise toprak kavgasidir. Kutsallik degil!

Kaldi ki inananlar icin Allah, Tanri, Rab, Yehuda veya ne isim veriliyorsa inanciniza gore, madem heryerde, neden kutsal bir mekana bagliyorsunuz? Gucu heryere yeten tanri ortada bir yanlis varsa sizi siniyordur ve elbet zamanı gelince mudahale edip duzeltecektir ;)

Kısacasi hicbir konuda gaza gelip ani tepki vermemeli, her konuda saygi, sevgi, hosgoru, esitlik, adalet cizgisinden uzaklasmamalıdir. Ancak Bu herkesin her istedigini yapacagi anlamina gelemez ve toplum duzeni icin gerektiginde hukuk kurallari dahilinde ayrim yapilmadan gereken mudahale ve cezalar uygulanmalidir.
Bunlarin temelinde egitim yatar ve egitilmis bireyler liyakata gore dogru konumlarda gorev alirsa duzelme baslar.
Hep dedigim gibi egitim sistemi hataliysa eksikleri aile icinde ve kendinizi yetistirerek, gelistirerek, arastirip okuyarak tamamlarsiniz. Insan yasadigi surece egitimini devam ettirir...

Uzun oldu ama bunlarda benim fikirlerim...

Ayrimi iyi yapmak lazim; belli topluluklari, belli kesimleri, belli inanclari, belli ulkeleri, belli irklari, belli orgutleri baz alarak genellemeye gidip yargida bulunmak ve en siddetli sekilde tepki vermek dogru degildir. Curuk elmalar ayiklanmalidir ama sepette tutulup digerlerini curutmesine asla izin verilmemeli, curumeye baslayan tekrar ayiklanmalidir.
Ornegin Adolf Hitler yuzunden butun Almanlari suclayip oldurmek mi gerekti? Adolf Hitler ve cevresindeki savas suclulari cezalandirild ve kalan halk yeniden Almanyasini ayaga kaldirdi.
Butun Kolombiyalilar kokain kacakcisi mi?
Butun Çinliler dandik mal ureticisi mi? Milletin elinden dusurmedigi elma logolu telefonlarda Çin'de uretiliyor...
Butun bisikletciler yollarda saygili mi? Veya her bisiklete binen cok ozel ve kulturlu olarak mi algilanmali?

Bisikletimize binelim, kaslarimiz calisip bol oksijen cekince zihnimiz acilirken bizde sakinlesiriz ;)
Siyaset Meydanı'na donduk. Ancak konunun basi bisiklet uzerinden bu foruma baglantili oldugu ve toplumun gidisati, ulke gundemimizin hsli ister istemez dusundugumuz, gordugumuz, yasadigimiz siyasi olaylar uzerine yazmamiza neden oluyor.

Tekerinize tas degmesin :p Kazasiz, belasiz, patlaksiz, arizasiz, herkesin saygili oldugu yollarda, huzurlu bir ulkede pedallamamamiz dilegiyle ;)

@el_Aksa_1903
Beyaz zambaklar ülkesinde kitabını ben de okudum.Ülkemiz tam tersi istikamette ilerlediği için bilakis ümitsizliğe kapıldım. Suudi Arabistan olma yolunda koşar adım ilerliyoruz hamd olsun..

@M.Oonnaayy
Burada suriyeli güzellemesi yapan arkadaşların başına bu olay gelseydi şu an en çok onlar şikayet ediyor olurdu.Fakat suriyeli meselesinden daha canları yanmadığı için bu kadar rahatlar. Benim öz amcamı geçen ay çalıştığı tekstil atolyesinden kovup işe suriyelileri aldılar.2 çocuğu var ve 1 aydır işsiz.Babamın ve yengemin kazandığı parayla idare ediyorlar.Suriyelilerle empati yapın diyen arkadaşlar amcamla da empati yapabilirler mi acaba?

@suat akman bey farkindasiniz değil mi? Hepimiz çok yorgunuz. Düşüncelerimiz duygularımız. Sürekli gerili ve sürekli bir kavga halinde. Ve nedense ufak bir mola bile vermemiz istenmiyor sanki. Ne sokakta ne evde ne de sanalda. Eh zaten biraz da duygusaliz. Yine de iyi dayanıyoruz.

@a.f.k.

Konuyu başlatma sebebiniz "engellecenek üye listesi" oluşturmak mıdır acaba?

@salih67 tüm msjlarımı okuduktan sonra tekrar sorun isterseniz bu soruyu

Engelleme olayını ne zaman öğrendiğime bir bakın birde konuyu açma tarihine.

Edit:
Okumazsınız diye tahmin ediyorum yoksa sormadınız zaten bu soruyu. Buyrun fotolardan açıklayayım :

Konuyu açma tarihim 12 Aralık Salı
140041 dosyayı görüntüle

Engelleme olayını öğrendiğim tarih ise dün yani 15 Aralık Cuma
Bu da gösteriyor ki konuyu açma sebebim engellenecek listesi oluşturmak değil.
Umarım anlamışsınızdır.

140042 dosyayı görüntüle

@Murat Semiz Yorumunuz bastan asagi fiyasko ve tam anlamiyla aptalca kusura bakma bizim gecmisimizde rusvet yok, yolsuzluk yok, rant yok, pkk ile masaya oturup anladmak yok, vatana ihanet edip vatan sever subaylari iceri atip kozmik odaya girip askeri sirlarimizi dunyaya ifsa etmisligimiz yok, Kumpaslarla iceri atilan vatansevet subaylatin koltuklarina cemaatci "subaylari" oturtmak yok o "subaylar" darbe yapinca milletimiz affetsin, hasasiler demek yok, cocuklara tecavuz etmisligimiz yok, bir kereden bir sey olmaz diyen bir bakanimiz yok, 800 tl cok buyuk para gecinilemez diye bir sey yok diyen rusvetci bakanimiz yok, anani alda git diyen bir basbakanimiz yok, Turk milletine her turlu kotulugu yapip dis mihraklar diyen bir cumhurbaskanimiz yok. Kisaca bizim gecmisimiz temiz cunku biz 1950 den sonra 3 yada 4 kere iktidara geldik ve ondada kibris harekati yaparak kibrisli Turkleri cani Rumlardan kurtardik. Hadi kal saglicakla.

İşimiz zor ama düzgün tek bir birey de kalsa ümit herzaman vardır.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri