Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu ülke için hala ümit besleyen var mı acaba?

@xyz
Yav hocam zamaninda Ygs de goz gore gore sorularda sifreli hile yaptilar. Herkes itiraz etti yok oyle bi sey dediler. Simdi feto oldu sorular calindi vs diye konusmaya basladilar. Zamaninda o kadar itiraz ettik, kendi adamlarini yerlestiriyorlar diye ses etmediler.

Scudo
mesur mod medyan olayı. tespıt etmenız ıcın bı sınav kıtapcıgı alıp sıkları kucukten buyuge sıralıyıp cakısanları ısaretlemenız yeterlıydı.40 mat sorusundan 30 kurusu bu sekılde olusturulmus.sınaw gununden ocne google da en cok aranan kelımedır.ama protesto eden lıselılere sızın bın kısı topladıgınız yerde ben 10 bın kısı toplarım dıyen kısı kandırıldıgını beyan etmıstır.

@xyz
Sadece ALES degil tum sorular calindi. O zaman bu konuyu dile getirtigimizde iftiraci olduk, hain olduk, terorist olduk cunku o zamanlar feto yoktu hoca efendi vardi... Simdide cikip kendileri soyluyor sorular calindi diye biz ise sizi uyarmistik zamaninda diyoruz bu sefer bize fetocu diyorlar, hain diyorlar, terorist diyorlar...

@aytacaltay
Ben soru çalma işinin çalınarak değil göz yumularak yapıldığını düşünenlerdenim. Yani FETÖ denen aşağılık yapılanmaya göz yumuldu, bu sorular verildi ve bu işten AKP'liler de faydalandı. Hiç kimse masum ayaklarına yatmasın. Aynı bağın gülü bunlar. Kandırıldık ayakları da bir yerden sonra işe yaramayacaktır, yeter ki bu sahtekarlıklar halka doğru bir şekilde anlatılsın. Aynı dönemlerde benim kızım da çeşitli sınavlara girdi ve kapasitesinin çok altında yerlere girebildi. Sebep olanlara ve bu ülkeyi yönetenlere hakkımı helal etmiyorum. Allah bir şekilde bunlardan bunu çıkaracaktır ama ben bunların Allah'a bile inandığını sanmıyorum. Allah hepsinin belasını versin. Tek duam budur.

@suat akman Eğitim, kişisel kültür, hayata bakış açısını genişletme gerekli.

Kısaca özet geçmişsiniz, ne diyelim? Düşüncelerinize, ellerinize sağlık.

@Kuzey Ege Yaşam kalitesi, maalesef insan kalitesiyle oluyor.

@Birhan K. Kesinlikle. Bunlar basına oynama hareketleri(reklam kokan hareketler bunlar, mikee). Ceza gereklidir.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Cevat_MD

Malesef yaniliyorsun bunlar senden daha musluman ve senden daha cok allaha inaniyor buna emin olabilirsin don islam cografyasina bak bu gibi olaylar surekli oluyor neden? Cunku tarihte din ile ahlakli olundugu gorulmemistir hatta tam zitti bir sekilde dindarlik arttikca ahlaksizlik artmistir cunku tum ahlaksizlik din adina yapilmistir ornegini gene ulkemizden vereyim 17-25 aralikta hukumetin tum yolsuzluklari, rusveyi ayan, beyan ortaya sacildi ve bu yolsuzluklari hala destekleyen secmeni gorunce sok oldum anlam veremedim ilk basta madem muslumansin, ahlaklisin nasil buna goz yumabiliyorsun tarzinda dusunuyordum taki akp'lilerin kendi aralarinda tartistigi bir topic 'e denk gelene kadar orada akp'li bir vatandasin su yorumu benim kafamdaki tum sorulara cevap verdi ve taslar yerine oturdu... Yorum aynen suydu "Bu hirsizlik aslinda teknik olarak hirsizlik sayilmaz cunku biz muslumaniz ve allahin bize verdigi en onemli gorev allahin dinini hakim kilmak icin cihat etmek. Cihatta savas ganimeti vardir bi suan laik cumhuriyete karsi cihat ediyoruz ve buradan elde ettigimiz ganimetler gene cihat icin kullaniliyor bu yuzden biz hirsiz degil mucahitiz" Evet yanlis duymadiniz bir takim muslumanlar bu sekilde dusunuyor bu cumleyi okuduktan sonra resmen evreka anli oldu bende iste bu sebeple tum bu hirsizliklar, rusvetler, yolsuzluklar, tecavuzler, ihanetler, kumpaslar hepsi cihat icin, cihat icin her yol mubahtir... Akp'li bakanin egitim mufredatina cihat kavraminin sokulmasini elestirenlere karsi verdigi bir cevap vardi hatirlayalim "Cihat eline silah alip savasmak degildir" demisti peki o halde cihat ney diye soruyorum? Ve evet cihat sadece kilic kalkan degil din adina yapilan hersey cihattir. Ahlakli, ahlaksiz, namuslu, namussuz, iyi, kotu, guzel, cirkinin bir onemi yok yeterki din adina, cihat adina yapilmis olsun.

Yok abilerim yok. Ülkem için umudum kalmadı. Bugün öğrenci yurdu çıkışında bir aracın camından sarkan insan müsveddesi elindeki demir bilye atan tabancayla üzerime nişan alıp tetiği çekti. Bilyenin sesi yani basimdaki duvarda yankilanip başka bir yere fırladı. Plakayı alamadım. Kahkaha atıp basıp gittiler.

İçinizden hukuki süreç başlat diyenler olacak. İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim. İnanın bırakın yaptıklarını ödetmeyi ; düşman edinmekten korkar vaziyetteyim. Anamın duası başımda imiş.

Okula geldim ders çalışmak için , oda arkadaşlarım etüt salonundan getirdikleri masada son ses müzik dinleyip batak oynuyorlar . Ben de sırf rahatlari bozulmasın diye her gün ders çalışmam gerektiği için odamda değil etüt salonunda çalışıyorum. Bir saate kalmaz uyuyacağım ona göre ayarlayın diyince de "ooo daha varmış" kanka asfghgh diyorlar . Dolabimin zinciri ses cikarmasin diye pamukla sarıp bantlamisim. İnsanlar nezaketi "benden korkuyor " zannediyorlar.

Az önce baktım eğer doğru ise orduya satılan etin içinden 4 ton at eti tespit edilmiş.

ALES sonuclarini beklediğim şu iki günde ALES soruları çalındığını öğreniyorum . Akademik kariyer yapalım hayalleri de dava esasa geçmeden usul'den reddedildi anlayacağınız.

Saygılarımla...

Saturn'den dünyanın görünüşü.

annotated_earth-moon_from_saturn_1920x1080.jpg

Uzayın derinliğinden bu resmi çekmeyi başardık. Eğer bu resme dikkatlice bakarsanız, orada bir nokta göreceksiniz. O noktaya tekrar bakın. İşte o nokta burası; evimiz... O nokta biziz. Sevdiğiniz herkes, tüm tanıdıklarınız, adını duyduklarınız, gelmiş geçmiş tüm insanlar hayatlarını o noktanın üzerinde geçirdiler. Türümüzün tarihindeki tüm sevinçlerimiz ve acılarımız, kendinden emin bin çeşit inancımız, ideolojimiz ve ekonomik öğretimiz; her avcı ve her yağmacı, her kahraman ve her korkak, uygarlığımızın mimarları ve tahripçileri, her kral ve her köylü, birbirine aşık olan her genç çift, her anne ve her baba, umutları olan her çocuk, her mucit ve her kâşif, ahlak değerlerini öğreten her öğretmen, yozlaşmış her politikacı, her bir "yıldız", her bir "yüce önder", her aziz ve her günâhkar işte orada yaşadı; bir güneş ışınında asılı duran o toz zerreciğinde.

Dünya, dev bir evrensel arenada yer alan çok küçük bir sahnedir. Bütün o komutan ve imparatorların akıttıkları kan göllerini düşünün... Şan ve şöhret içerisinde, bu noktanın küçük bir parçasında kısa bir süre için efendi olabildiler. Bu noktanın bir köşesinde yaşayanların, başka bir köşesinde yaşayan ve kendilerinden zar zor ayırt edilebilen diğerleri üzerinde uyguladıkları zulmü düşünün... Anlaşmazlıkları ne kadar sık, birbirlerini öldürmeye ne kadar istekliler, nefretleri ne kadar yoğun!

Bu soluk ışık noktası, bütün o kasılmalarımıza, kendi kendimize atfettiğimiz öneme ve evrende öncelikli bir konuma sahip olduğumuz yolundaki yanlış inancımıza meydan okuyor. Gezegenimiz, çevremizi saran o büyük evrensel karanlığın içerisinde yalnız başına duran bir toz zerreciğidir. İçinde yaşadığımız bilinmezlik ve bütün bu enginliğin içerisinde, başka bir yerden bir yardımın gelip bizi bizden kurtaracağına dair hiçbir ipucu yoktur.

Dünya... Şu ana kadar, yaşam barındırdığı bilinen tek gezegen. En azından yakın gelecekte, türümüzün göçebileceği başka hiçbir yer yok. Evet, ziyaret ediyoruz. Ama henüz yerleşemiyoruz. Beğensek de beğenmesek de, Dünya şu an için yaşadığımız yegâne yer.

Gökbiliminin alçakgönüllü ve kişiliği geliştiren bir uğraşı olduğu söyleniyor. Bana kalırsa, insan kibrinin akıl dışılığını, küçük Dünyamızın uzaktan çekilmiş bu görüntüsünden daha iyi gösterebilecek bir şey yoktur. Bu görüntü, bildiğimiz tek evimiz olan bu soluk mavi noktayı daha içten paylaşmamız ve koruyup şefkat göstermemiz gerektiği konusundaki sorumluluğumuzun altını çiziyor.

Carl Sagan, Soluk Mavi Nokta (Pale Blue Dot), 1994

Dosyalar

• annotated_earth-moon_from_saturn_1920x1080.jpg
    annotated_earth-moon_from_saturn_1920x1080.jpg
    40,5 KB · Okunma: 9
Bu ülke benim ülkem , Alparslan dedemin ülkesi ! Hic bir zaman umudjmu kaybetmedim. Hiç bir zaman gitmeyi düşünmedim.

umut sadece çekilen acıyı uzatır.yani zaten güzel birşey değildir.boşverin.herkes ölecek zaten .geldiğiniz şu kısa ömrünüzü yaşayın gitsin deyip kaçıyorum :)

Adana'da Suriyeli bir kasabın denetimene giden görevliler şoke oldu.

Adana Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri Suriyelilerin işletmesini yaptığı halk sağlığını tehdit eden kasap dükkanını bastı.

Kedi köpek fare ellerine ne geçti ise kesip sattığı anlaşılan işletme sahibi gözaltına alındı ve ruhsatına el konularak bu dükkan işletmeye kapatıldı.

(link)

Suriyeli din kardeşleriniz sizlere neler yediriyor...
Afiyet olsun.

Uyarı: linkteki fotolar herkes için olmayabilir

Vallahi olay tamamen DH konu dışına döndü ve nedense hakaretler havada uçuşurken yönetimden tık yok. Bisiklet kullanan insanların maganda olmadığı, birbirlerinin ideolojilerine her ne kadar beğenmeseler de saygılı olduklarını, ırkçılığın faşizmin buralara uğramadığını, birilerinin dini inancına/kutsalına laf söylenmediğini, birbirlerine bel altı vurulmadığını, vurulursa yönetimin bu konuda hassas olduğunu hemen müdahale ettiğini sanırdım ama yanılmışım. Tamamen ortam kahve muhabbeti moduna girdi maalesef. :(

@a.f.k.
Horlanmak istemiyorsanız kimseyi hor görmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Murat Semiz Zenta Savası ve 20 yıl sonraki Petrovaradin Savasini okudunuz mu?. Bahse konu geçen savaşların olduğu dönem 15.asrın son çeyreği ile 16. asrın ilk çeyreği avrupada Büyük Türk Savaşları olarak adlandırılıyor. Maalesef bizde Karlofça Nis Pasarofça Antlaşmaları ezberletiliyor. Hele ki Zenta Savası bizim için katliam olmasından öte 2. Mustafa nin ve sonrasındaki padişahların artik savaşa katılmamasına neden olmuş , ağır bir travmadir.
Peki konumuzla ne alakası var. Tarih kitaplarımızda sadece buyuk zaferler yada hasbel kader yenilgilerimiz var.- Illaki birileri ihanet etmiştir yoksa.... - Kaldı ki en çok eğitici olacak şey yenilgiler başarısızlıklardir. Ve bunların sebepleri ile incelenip kaydedilmesi , öğretilmesi gerekir. Ama biz o zamanlardan beri duygusal olup ya cihan şahi yada mazlum ezilen oluyoruz. Yani fazla gaza geliyoruz. Enseyi karartmadan ama adilane ve akilane yaklasmamiz gerek. Digital dünya gibi ya 0 yada 1 şeklinde değil. Kimsenin bir yere gittigi yada birilerinin birilerini gönderdiği yok. Sadece biraz vicdan, mantık ve insaf diyorum . Çay olsun yeter yanında da börek varsa her türlü anlaşır sorunlarımızı çözeriz. Biraz sitem, biraz şikayetten de kimse mana çıkarmasın durum ortada. Saygılar.

beyler sakin. onu bunu boş verinde ben böyle bir şey görmedim. yapabilen varsa hodri meydan.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri