Scudo Sports

Bugüne kadar kaç kilometre bisiklet sürdünüz?

Scudo
hocam sele'nin ağrı yapmaması için ne tavsiye edersiniz ?

Juliana Buhring'in kitabını okuyorum, etkilenmemek elde değil... Pek de hazırlık yapmadan 101 km yaptım. Böyle uzun yol gitmek müthiş bir his.

En uzun mesafem şimdilik bu
_20180219_000117.JPG
Ama asıl mesele az önce 3 haneli mesafe yapanları görünce bile "o kadar da uzun değilmiş" demem. 30 km lik turumu çok uzun bulduğum günü hala hatırlıyorum. Aynı zamanda kimsenin mesafesini küçümsememeyi de öğrenmiştim o gün. Nerden nerelere :D (diz ağrım geçince buraya Denizli - aydın gelecek)

@Mustafa Zeybek

Mustafa bey bel ağrıs için neler söylersiniz.. Yaklaşık 3 gün oldu yol bisikletine başlayalı.. Kadro boyu tam.. Sele ayarları doğru.. Ama böyle tam ağrı gibi değildi bi rahatsızlık hissi var, çok şiddetli değil tabii.. Geçici bir durum mudur.. Alışma sürecinde miyim..?

@samuelbeckett
Fotoğrafta görebileceğiniz gibi dağ bisikleti kullanıcısıyım. Yarım yamalak bilgi verip yanlış yönlendirmek istemem.

• Beğen
Tepkiler: samuelbeckett
Rüzgar faktörü vardı

Dosyalar

• Screenshot_2018-02-19-11-46-44.png
    Screenshot_2018-02-19-11-46-44.png
    47,2 KB · Okunma: 40
  • Screenshot_2018-02-19-11-46-30.png
    Screenshot_2018-02-19-11-46-30.png
    33,5 KB · Okunma: 33
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek
Rüzgar, hava sıcaklığı ve yolun yapısı çok etkiliyor. Bazen üç haneleri görebilirken, bazen 50'yi geçemiyorsun. "Dümdük" yol nere, İstanbul nere :D

@selmansamet
Benim paylaştığım turda da hayatımın rüzgarını yedim. Bir ara roller misali durduğum yerde çevirdim :islik: bu turdan sonra aydın daha bile kolay
Screenshot_20180219-145427.png
Maksat mesafe olsun :)

@samuelbeckett
Şu andaki sele yüksekliğinizi sele borusu üzerine işaretleyerek 1cm alçak ve 1cm yüksek deneyin birer gün. Dirseklerinizi çok düz ya da gereğinden fazla dışa doğru açılı yani fazla kırık tutuyor da olabilirsiniz. Bunu da gözlemleyin. Son olarak fazla yumuşak vites seçimi de sele üzerinde hafif bir yaylanmaya (bobbing) neden olur. Üst gövdenin bir öne bir arkaya bu salınımı küçük bir hareket gibi görünse de bu sürekli salınım belinize gereksiz yük bindirir, ayrıca verimsiz bir sürüşe neden olur.

(link)

VrrnkV.jpg

geçtiğimiz yaz istanbul'dan çıkıp doğaçlama yaptığım gezi, en yüksek km'yi bu sürüşte yapmıştım. bagajda 15 kg yük ile :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Hiç inmeden 62 km Uludağ tirmanisi yaptim, toplamda 120 km bir günde yaptim

Antalya şehir içindeki rotada Btwin RR340 ile 87 km.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Ankara- Eskişehir 260 km ertesi gün
Eskişehir-Bursa-Bandırma 297 km ama uygulamada 270 gözüküyor. bursa otobanında bi ara sarjım bitmişti ve bunu fark etmediğim için yedek şarjı takmayı unutmuşum.

(link)

• Beğen
4 Ekim 2015'te 95 km.
Ankara'da Bisiklet Gönül Birliği grubunun Zir Vadisi Etkinliğinde.
Son 20 km'yi grubu yavaşlatmamak için tek başıma dönmüştüm.
Geçtiğimiz yaz Yozgat'ta 92 km yapsam da hala geçemedim bu mesafeyi :(
Askere gitmezsem bu yaz geçicem

• Beğen
istanbul esenler tuzla arası git gel 102 km

Son 1 yıldır çok az sürdüm. Sayaç 5300lerde galiba :islik:

Geri