Evet bu elimdeki diğer tourney aktarıcının bacağı altustan daha uzun gibi öyle söylediler ama bilemiyorum.
Abi tekrar çok geçmiş olsun siz iyi olun bakalım tanışmakta çok isterim bisiklet bahanesi.Pahalıya gelince uyumlu olsa takacam valla uymuyor ki komple sistemin değişmesi lazım diye biliyorum
Anlıyorum abi peki altustan başka bir model takabiliyormuyuz ?
Merhaba. Tüm konuyu ben de okudum. Geçen sene rubleyi değiştirdim. Ve değişim yaparken arka göbekteki toz kapaklarından birini hafif de yamulttum.@hasanben kusura bakmayın aslında konunun tamamını okudum ama kafam pek yerinde değil, son durumu pek anlayamadım. Konuyu açma sebebiniz olan zorlanma sesi problemini çözebildiniz mi? Rublemi değiştirdim yakın zamanda ve tam da sizin bahsettiğiniz zorlanmaya benzer bi ses geliyor 6. ve 7. dişlilerde, neyden kaynaklandığını bulunca aklıma bu konu geldi.
Merhaba. Tüm konuyu ben de okudum. Geçen sene rubleyi değiştirdim. Ve değişim yaparken arka göbekteki toz kapaklarından birini hafif de yamulttum.
Bisiklet Trek fx 2 ve özellikleri aşağıdaki gibi
Shimano Altus M2010, 9 speed
Shimano Altus M2010, 2 speed
Front derailleur
Shimano Acera T3000, 34.9mm clamp, top swing, dual pull
Rear derailleur
Shimano Altus M2000, long cage
Crank
Forged alloy, 46/30, chainguard, 170mm length
Bottom bracket
Sealed cartridge, 68mm
Cassette
Shimano HG200, 11-36, 9 speed
Chain
KMC X9
Pedal
Bontrager City pedals
Max chainring size
1x: 42T, 2x/3x: 48T
Eskisiyle değiştirdiğim ruble ise şu :
SHIMANO ALIVIO CS-HG400 9 SPEED 11-36 RUBLE
Iki haftadır uğraşıyorum. Ön ve arka göbeği dağıtıp gressledim. Orta göbeği dağıtıp gressleyip tork aleti ile sıkarak aynakol montajını ve pedalları taktım. Rubleyi ve freehub u söküp freehuba bakım yaptım. Freehub içini açacak anahtar elimde olmadığı için geçen sene tozluk yamulduğunda göbekten gelen sürtme sesi için bisikletçiye götürmüştüm. Deli gibi yağlamış boştayken hub sesi bile gelmiyordu elektrikli araba gibi ilerliyordum. Bu sene bakım yaparken komple söküp freehub ı da uygun kıvamda zincir yağı ve gressle yağladım. Hub sesi geri geldi şükür.
Ama bu zorlama sesi gitmek bilmedi. Furş kaldı bir tek bakmadığım. Hidrolik seti de kollar dahil komple değiştirdim. Tektrodan shimanoya geçtim. Bu hafta shimano rotor aldım montajını yapacağım.
Bu sürerken gelen sürtme sesi neden kaynaklanabilir? Delirmek üzereyim 😀
Sorun aynı, ayakta sürerken ses gelmiyor. Düz yolda giderken zincir geriliyormuş hissiyatı veriyor öyle bir ses geliyor. Sehpada pedallarken yine ses yok. Bisikletin üstünde öne doğru ağırlığımı verip pedallarken de ses yok. Normal sürerken arada bu ses geliyor.
Jantlardan olabilir mi? Bursa'nın en iyisi dedikleri ustaya yaptırdım akort ayarını. Tel gerginliği aleti ile baktığımda uzun kalan tarafın tellerinde normalden çok daha gevşek olanlarını tespit ettim. Bundan kaynaklı olabilir mi?
Ön vites ayarından olabilir mi? Gerginliği yeterince yaptım sanıyorum ama vites atarken 2 vites olmasına rağmen bir vites atarmış gibi daha yapınca bir klik sesi daha alıyorum attırıcıdan. Acaba ayar yanlış zincir gerilip ön aktarıcıya mı sürtüyor yük altında? Bakım yaptıktan sonra kısa süreli ses kesildi. Sonra 450 mt irtifalı sadece tırmanma olan bir turda test ettim. Direkt ses geri geldi. Bakımsız bir bisikletmiş de 5 yıl sanki bodrumda bekletilmiş gibi. Deli oldum.
@Spartiat çözemedim abi...
Bisikletle gelen attırıcı abi. Üzerinde acera yazıyor bileziğin. Hangisi oldugunu bilmiyorum."Gırç" sesi mi? Öyle ise bence ön vites dolaylarından.
Ön attırıcı (link) mi, (link) mi?
Bisikletin (link) Microshift diyor, sonradan mı değişti?
Merhaba. Tüm konuyu ben de okudum. Geçen sene rubleyi değiştirdim. Ve değişim yaparken arka göbekteki toz kapaklarından birini hafif de yamulttum.
Bisiklet Trek fx 2 ve özellikleri aşağıdaki gibi
Shimano Altus M2010, 9 speed
Shimano Altus M2010, 2 speed
Front derailleur
Shimano Acera T3000, 34.9mm clamp, top swing, dual pull
Rear derailleur
Shimano Altus M2000, long cage
Crank
Forged alloy, 46/30, chainguard, 170mm length
Bottom bracket
Sealed cartridge, 68mm
Cassette
Shimano HG200, 11-36, 9 speed
Chain
KMC X9
Pedal
Bontrager City pedals
Max chainring size
1x: 42T, 2x/3x: 48T
Eskisiyle değiştirdiğim ruble ise şu :
SHIMANO ALIVIO CS-HG400 9 SPEED 11-36 RUBLE
Iki haftadır uğraşıyorum. Ön ve arka göbeği dağıtıp gressledim. Orta göbeği dağıtıp gressleyip tork aleti ile sıkarak aynakol montajını ve pedalları taktım. Rubleyi ve freehub u söküp freehuba bakım yaptım. Freehub içini açacak anahtar elimde olmadığı için geçen sene tozluk yamulduğunda göbekten gelen sürtme sesi için bisikletçiye götürmüştüm. Deli gibi yağlamış boştayken hub sesi bile gelmiyordu elektrikli araba gibi ilerliyordum. Bu sene bakım yaparken komple söküp freehub ı da uygun kıvamda zincir yağı ve gressle yağladım. Hub sesi geri geldi şükür.
Ama bu zorlama sesi gitmek bilmedi. Furş kaldı bir tek bakmadığım. Hidrolik seti de kollar dahil komple değiştirdim. Tektrodan shimanoya geçtim. Bu hafta shimano rotor aldım montajını yapacağım.
Bu sürerken gelen sürtme sesi neden kaynaklanabilir? Delirmek üzereyim 😀
Sorun aynı, ayakta sürerken ses gelmiyor. Düz yolda giderken zincir geriliyormuş hissiyatı veriyor öyle bir ses geliyor. Sehpada pedallarken yine ses yok. Bisikletin üstünde öne doğru ağırlığımı verip pedallarken de ses yok. Normal sürerken arada bu ses geliyor.
Jantlardan olabilir mi? Bursa'nın en iyisi dedikleri ustaya yaptırdım akort ayarını. Tel gerginliği aleti ile baktığımda uzun kalan tarafın tellerinde normalden çok daha gevşek olanlarını tespit ettim. Bundan kaynaklı olabilir mi?
Ön vites ayarından olabilir mi? Gerginliği yeterince yaptım sanıyorum ama vites atarken 2 vites olmasına rağmen bir vites atarmış gibi daha yapınca bir klik sesi daha alıyorum attırıcıdan. Acaba ayar yanlış zincir gerilip ön aktarıcıya mı sürtüyor yük altında? Bakım yaptıktan sonra kısa süreli ses kesildi. Sonra 450 mt irtifalı sadece tırmanma olan bir turda test ettim. Direkt ses geri geldi. Bakımsız bir bisikletmiş de 5 yıl sanki bodrumda bekletilmiş gibi. Deli oldum.
@Spartiat çözemedim abi...
Aslında sele borusunun seleyi sabit tutan kısmındaki vidalardan biri yalama oldu. Sökemiyorum. Olmadı bir ona da bakayım. Tam ayarlı duruyor diye ellememiştim.Aynısı değil ama benzer şekilde kaynağını bulamadığım bir ses için, bisikletçi çok uğraştı. Sonunda göbekleri dağıtmadan önce bir de sele borusuna bakalım demişti. Sele borusunu çıkarıp, gerekli şeyleri yapıp yeniden taktığında ses kesildi. Kadro bir şekilde sesi yansıtıyor. Eğer bakmadıysanız sele borusunu kontrol etmenizi öneririm.
Onlar hep tork anahtarından öncesine ait 😀 o yüzden aldım.Yalama olmayan civata kafası kalmadı galiba bisiklette
Onlar hep tork anahtarından öncesine ait 😀 o yüzden aldım.
Ses galiba seleden ya. Ağırlığım gerideyken seleden hafif kalkıyorum. Yine kesiliyor ses. Tırtırtır diye bi ses. Demin denedim.
Seleden kalkınca haliyle pedala binen yük de hafif artıyor ne kadar yük vermemeye çalışsam da. Bugün de şunu farkettim sürerken, sol taraftaki pedal kolu milin girdiği yuva tarafından sıyırmış. Pedal kolu yana doğru eğildi. Eve tek pedalla zor gittim. Biraz sıkayım düzelir diye düşünmüştüm. 10 nmden fazla sıkılmadı. Normalde 35-40 nm sıkılması gerekiyormuş. İş açıldı yine başıma. Acaba sese o sebep oluyor olabilir miydi?Seleden gıcırtı olur, tıkırtı olur ama tırtırtır olur mu ki?
Sesi tarif etmek ne zor iş, daha nereden geldiği anlaşılacak.
Seleden kalkınca seleye binen ağırlık yok oluyor, pedallara ve orta göbeğe binen yük artıyor.
Seleden kalkınca ve oturunca değişen ses durumunun pedal çevirmekle bağlantısı var mı?
Seleden kalkınca haliyle pedala binen yük de hafif artıyor ne kadar yük vermemeye çalışsam da. Bugün de şunu farkettim sürerken, sol taraftaki pedal kolu milin girdiği yuva tarafından sıyırmış. Pedal kolu yana doğru eğildi. Eve tek pedalla zor gittim. Biraz sıkayım düzelir diye düşünmüştüm. 10 nmden fazla sıkılmadı. Normalde 35-40 nm sıkılması gerekiyormuş. İş açıldı yine başıma. Acaba sese o sebep oluyor olabilir miydi?