Merhabalar Sarper bey, işin aslı o gün başka bir mağazaya uğradık ve hiç yüzümüze bakmadılar alacaksan bisiklet orda almıycaksan beni uğraştırma hiç dedi mağaza sahibi tabi bende video çekip neden oranın reklamını yapayımki diye çekmeden çıktım.Yani orada uzun uzun video çekmemin sebebi gözlüklü arkadaşın ilgisiydi.Aranızda sorun olmuş olabilir belki haklıda olabilirsiniz belki gerçekten kötü davranmış olabilir yani ben arkadaşı orda tanıdım sağolsun kendisi çok ilgiliydi ve detaylı bilgi verdi belkide o an başka bir problemi vardır bilemiyorum kendisi eğer okuyorsa cevap verebilir.Konudan bağımsız söylüyorum sonuç olarak o arkadaş orda bir çalışan herhangi bir problemde mağaza yetkilisiyle yada hangi firma ise o firmanın türkiye şubesiyle iletişime geçmek daha faydalı olur mail / telefon vs. Yazdıklarınıza saygı duyuyorum ama bilmediğim bir konu hakkında olumlu yada olumsuz yorum yapamam maalesef
Mesele de bu
@Kerim KOÇAK bey. Bizim esnaflık anlayışımız önce müşteri işletmeciyi mutlu edecek ki, işletmeci de müşteriyi memnun etsin. Yani olur da müşteri bir memnuniyetsizliğini gösterirse bizim esnafımız profesyonel değil, duygusal ve normal bir duygusallık da değil. Kendi ülkemi kötülemeye çalışmıyorum ama ülke olarak kompleksli ve sorunlu insanlarla doluyuz.
E ticaretle uğraşanı da böyle oluyor. Ben de içinde bulunmadığım bir konuya iki tarafı da dinlemeden ya da gözümle görmeden yorumda bulunmak istemem, bu konuda haklısınız. Ancak olaylar size anlattığım şekilde. Her şeyi bir kenara bırakın, varsayalım anlattığımdan daha hatalı olayım, gıcık biri olayım, bunlar da olmadı ama velev ki olsun, hakarete varacak, "Dışarda görüşürdük senle" şeklinde tehdide varacak hiçbir şey yaşanmadı. Söylediklerimi zaten dikkate almak zorundalar, ki almasalar bile ben diğer müşteriler bile duymasın diye daha sessiz konuşmaya çalıştım. Buna rağmen sırf kendilerini haklı gördükleri için diyalog buraya vardı.
O arkadaş benim yazdıklarımı okuyorsa pc başından ya da dükkandakilerle ana avrat sövüyordur bana buna eminim. Buraya gelip cevap verse de "kusura bakmayın" veya özür bile olmaz, bambaşka bir hikaye anlatıp olayı benim aleyhime döndürmeye çalışır. Buraya gelip düzgün davranacak insan, çok basit bir tartışma için bu kadar çirkinleşmezdi zaten.
Ve şöyle bir durum var.
@gg bebe benim de aynı gözlemlere vardığım çok güzel tespitler dile getirmiş. Olayın aslı tamamen beyaz yakayı söğüşleyip, normal bir vatandaşı başından savmak. Ben bunu bisikletimi satın aldığım Kaçkar Bisiklet (Giant Türkiye yeni açılmıştı o zaman, Kaçkar da Giant ile kavgalıydı, elinde kalan Giant bisikletleri ucuza satıyordu) ve Star Bisiklet ile de yaşadım.
Kaçkar bisiklet benim yanımda Giant Türkiye ile başka bir bisiklet için telefonda tartışmıştı ve çok yakışıksızdı. (Ben Giant Türkiye dükanında bir model beğenmiştim, Kaçkar'da da vardı ama aradaki fiyat farkı uçurumdu ve Kaçkar, Giant Türkiye dükkanını arayıp, siz neden benden bu kadar ucuza satıyorsunuz, bak müşteri söylüyor burada falan diye kapalı çarşı esnafı tavırlarında tartıştı) Sonra bana da tavır yaptı saçma sapan.
Star Bisiklet'e gittim, Mosso'nun bir modeline bakıyordum, benle bayağı ilgilendi. Giant ile arasında kaldığımı söyledim, aldı beni karşısına, "say onun özelliklerini say" dedi, ne söylediysem, benimki daha iyi bırak onu falan yaptı. Sonra daha ucuz olan bir Salcano'ya baktım."Bu nasıl?" diye sordum. "O yaramaz yaaa, ben onu PARASI OLMAYANA veriyorum" dedi. Kendi insanını ezmesi bir kenara, beni de güya üst sınıfa yakıştırıp onore ediyor kendince. Ama arkadaşıma sorsanız Star Bisiklet de çok iyi mesela, yıllardır ondan bisiklet alıyor. Neden? Çünkü gidiyor parayı bastırıyor alıyor. Yani sorgulama yok, vazgeçme yok.
Ama aynı şekilde, tüm bunların yaşandığı dönem yine yakın civarda, Suadiye sahil taraflarında sanırım Bisiklet Cumhuriyeti'ne gittim. İşletmeci orta yaşlı bir beyefendiydi ve benimle en az 1 saat ilgilendi, belki daha bile fazla. Bisikletleri denedim, sohbet ettik, bana bir şeyler anlattı ve en önemlisi ne dedi biliyor musunuz? ''Benden bir şey almak zorunda değilsin, bisiklet bir hobi işi ve bunu içine en sinenle yaparsın, yoksa soğursun, o yüzden içine diğer tarafta beğendiğin bisiklet sindiyse onu al" dedi. "Buraya da her zaman beklerim, bir şey alman için değil, gelirsin sohbet ederiz, bakarsın keyfince, rahat ol, bir şey almak zorundaymış hissi olmasın üzerinde" dedi. Şimdi bu insanlık da olabilir adamın satış-pazarlama stratejisi de. Ama hangisi olursa olsun doğru olan bu. Ben demiyorum ki herkes bu kadar sıcak kanlı ve babacan olsun, ama asgari ticari etikleri yerine getirmek zorunda herkes.
Ve son olarak. Diğer arkadaşlar da yazmış. Bahsettiğim gözlüklü arkadaşın çalışan olmasıyla alakalı. Beni tehdit ettikten sonra, polise ve ilgili yetkililere (Giant'ı kastetmiştim) şikayet ettirme bana kendini dediğimde, "Git et, kimi kime şikayet ediyorsun?" cevabı verdi. Sonradan duyduğuma göre (bu bilgiden emin değilim) Giant Türkiye mağazasının yetkili kişisi ya da akrabasıymış sanırım. Ama bu son cümlem kesin bilgi değil. Ben daha çok, bana verdiği cevaptan buna kanaat getirdim.