Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Caddebostan Giant mağazası

Scudo
Tekrar aramak lazım

Bu arada atölye 25.4 de sanırım giant caddebostana taşınıyor. İnstagram hesaplarında gördüm.

@Kerim KOÇAK Öncelikle videonuz için emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş. Amacım asla konunun amacını aşmak değil ama zamanında yapılanın hem yanlarına kar kalmaması hem de herkese doğru bilgi vermek adına bunu belirtmek isterim. Belki siz tanıtım yaptığınız için düzgün davranmışlardır veya sonrasında şansınıza ya da sorun çıkarmamanıza göre de düzgün iletişim olmuştur, ancak benim birkaç sene önce kendileriyle (Sahrayıcedit mağazasında) çok ciddi sorunum olmuştu.

Bahsettiğim kişi de videolarınızda size bilgi veren gözlüklü arkadaş. Bir parça değişimi söz konusuydu ve bana söylediklerinin dışında davrandıkları için bu konuya (tamamen saygı çerçevesinde) tepki verdiğim için, hatta evli bir çift müşteri de var diye, hani ekmek teknesine balta vuruyormuş gibi olmasın diye, o evli çift müşteri duymayacak şekilde sessizce tepkimi dile getirdiğim halde, hiddetlendi ve hatta beni dövmekle tehdit etti o videonuzdaki gözlüklü arkadaş.

Hatta "Haddini aşma ve polise de gitmeme sebep olma" dediğimde "Git kime şikayet edersen et" demişti. Yanlış anlaşılma da olmasın. Hani ekşici başlıklarındaki gibi orada farklı bir durum yaşanmış da burada sadece kendimi düzgün anlatıp onları kötülemiyorum. Çok basit şekilde yanlış davranışlarını belirttiğim için önce küstah, sonra tehditkar şekilde konuştu. Hatta evli çifte dönüp, ben saygısızca bir şey dedim mi, böyle bir şey duydunuz mu dedim, onlar da şaştı kaldı.

O dönem bazı özel sebeplerden ne yasal ne de kişisel şekilde bu işin peşine düşemedim. Ama içimde kalmış birkaç olaydan biri budur. Bir gün karşılığını bir şekilde vereceğim o konunun. Konu başlığınızı kirletmek istemem asla, ama bu tür olayların, bisiklet sporuyla ilgiliymiş gibi davranıp aslında çirkef ve serseri esnaf tarzında olan insanları görmek çok can sıkıcı ve hepsi tekel konumlarında olduğu için yanlarına kar kalıyor bu durum.

NOT: Bir üstteki arkadaşın yorumu doğruysa ve Atölye 25.4 oraya geçtiyse güzel haber bu arada. Bugün Google'da da olumlu yorum yaptım kendileri hakkında. Çok genç olmalarına rağmen çok bilgili ayrıca ilgili ve daha da önemlisi insanlar.

Star Bisiklet, Kaçkar Bisiklet ve malesef Giant Türkiye gibi kötü işletmecilerin yanında Bisiklet Cumhuriyeti, Atölye 25.4 vb gibi yerler de iyi ki var da, biraz olsun kurtarıyorlar bisiklet ticari sektörünü.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Pawcraft
Kamera ışıkları sönüp kayıt bittiğinde, içindeki şehir eşkiyası ortaya çıkıyor demek gözlüklü arkadaşın :)

İşin saçma tarafı çok basit şekilde halledilebilirdi bu konu. Ondan da bahsedeyim de ne olduğu bilinsin. Arka aktarıcı kırılmıştı. Birkaç sene öncesinin fiyatı 40-50 TL muadil sıfır takacaklardı. Geldiğimde üzerine fiş gibi 115 TL civarı bir kağıt yapıştırmışlardı. "Bu ne?" diye sordum, "Bana 45 TL fiyat verdiniz" dedim. Şu an tam da hakim olmadığım ve hatırlamadığım başka bir parçanın daha (hak geçmesin ilgili kısımla alakalıydı sanırım) sorunlu olduğunu, onu da değiştirdiklerini ve bakım yaptıklarını söylediler. Ben de sadece "İyi de böyle bir durum olduğunda arayıp haber verseydiniz keşke" dedim. "E biz nerden bilelim oranın sorunlu çıkacağını?" dediler. "Tamam, sadece arayıp, bakın böyle böyle bir durum var, sizin onayınıza göre yapalım veya ona göre alabilirsiniz diyebilirdiniz" dedim. "Ne yani biz belirtsek yaptırmayacak mısın, (siz biz yok sen ben) neyi konuşuyorsun o zaman?" dedi bu arkadaş. Sonra da giderek ters konuşmaya başladı. Yanındaki çalışana dönüp, "Verin bisikletini, para falan da almayın ŞUNDAN" dedi. Ben de "Bak ben hala saygılı konuşuyorum, çocuk da yok karşında, üslubuna dikkat et" dediğimde, "Dua et burada müşteriler var ve sen de dükkan içindesin, dışarıda olsak ne yapacağımı da görürdün" diye tehdit etti. Bu denli çıldırmasının tek sebebi de sadece yaptıkları hatalı davranışı sorgulamış olmam ve bunu dile getirmem.

• Beğen
Tepkiler: okidoki
@Sarper Uluoluk Bahsettiğiniz kişi görüp açıklama yapar mı bilmem, gerçi hiç sanmam ama böyle bir muameleye maruz kalmak kişiyi derin yaralar. Kişi kendine olan saygısını yitirme noktasına dahi gidebilir. Şiddete tamamen karşıyım ancak "döverim" diyerek zorbalık yapan her organizmanın anırtılarak dövülmesi kulağa hiçte kötü gelmiyor.

İşin saçma tarafı çok basit şekilde halledilebilirdi bu konu. Ondan da bahsedeyim de ne olduğu bilinsin. Arka aktarıcı kırılmıştı. Birkaç sene öncesinin fiyatı 40-50 TL muadil sıfır takacaklardı. Geldiğimde üzerine fiş gibi 115 TL civarı bir kağıt yapıştırmışlardı. "Bu ne?" diye sordum, "Bana 45 TL fiyat verdiniz" dedim. Şu an tam da hakim olmadığım ve hatırlamadığım başka bir parçanın daha (hak geçmesin ilgili kısımla alakalıydı sanırım) sorunlu olduğunu, onu da değiştirdiklerini ve bakım yaptıklarını söylediler. Ben de sadece "İyi de böyle bir durum olduğunda arayıp haber verseydiniz keşke" dedim. "E biz nerden bilelim oranın sorunlu çıkacağını?" dediler. "Tamam, sadece arayıp, bakın böyle böyle bir durum var, sizin onayınıza göre yapalım veya ona göre alabilirsiniz diyebilirdiniz" dedim. "Ne yani biz belirtsek yaptırmayacak mısın, (siz biz yok sen ben) neyi konuşuyorsun o zaman?" dedi bu arkadaş. Sonra da giderek ters konuşmaya başladı. Yanındaki çalışana dönüp, "Verin bisikletini, para falan da almayın ŞUNDAN" dedi. Ben de "Bak ben hala saygılı konuşuyorum, çocuk da yok karşında, üslubuna dikkat et" dediğimde, "Dua et burada müşteriler var ve sen de dükkan içindesin, dışarıda olsak ne yapacağımı da görürdün" diye tehdit etti. Bu denli çıldırmasının tek sebebi de sadece yaptıkları hatalı davranışı sorgulamış olmam ve bunu dile getirmem.
Sizin yazılı ya da sözlü onayınızı almadan hiç bir "teknik" servis bunu yapamaz. Buna itiraz etmeniz normal. 5 lira gibi bir fark olsa bile insanın tadı kaçar ki bu konuda fark 2 katı. Siz sonuçta neyin değişmesi ya da neyin arızalı olduğunu bilmiyorsunuz ve veren arkadaş size arızası bu diyerek bir fiyat vermiş. Ya o fiyat verilmeyecekti, bir kontrol edelim neyi var denilerek daha sonrasında bir fiyat çıkacaktı ya da dediğiniz gibi biz size böyle söyledik ama iş böyle oldu ne yapalım denilecekti. Bunun başka bir yolu yok, tamamen kurnazlık ve karşındakini salak yerine koymaktır yapılan şey. İnsanın sinirini bozan nokta da bu zaten. İş etiği nerede? Nasıl çalışıyor iş yapıyorsunuz böyle arkadaş...

Bir benzeri başıma bilgisayar servisinde geldi. Bilgisayarımı götürmüştüm servise, biliyorum hatamdan dolayı oldu. Piyasasını bildiğim için kafamda 300-400 lira gibi bir fiyat var. Bu seviyeye kadar tamamım. Beni aradılar bilgisayarınızın şu parçası değişmesi gerekiyor 2 opsiyon var biri 300 diğeri 800 lira hangisini yapalım diyeceklerine arayan elemanın elindeki kağıdı okumadan gördüğü 2 rakamı toplayarak 1100 küsür lira masrafı var demesiyle tepem attı. Dedim sen dalga mı geçiyorsun takacağın parçanın maliyeti ne? işçilik ücretin ne? ne dese iyi, istemiyorsanız yapmayız dedi telefonu kapattı. o sinirle geri aradım bende ve başka bir arkadaşa bağlandık. dedim ki ben size şu bilgisayarı bıraktım, masrafının şu oldugu söyleniyor tamiri gerçekleştirmeyin. telefondaki arkadaş hayır masrafı şu ve şu 2 opsiyon var dedi. bende dedim önceki arkadaşınızın herhalde morali bozuk, suratımıza telefon falan kapatıyor bir kahve ısmarlayın benden ona. özetle, teknik serviste sektör ne olursa olsun işini severek yapanı görmedim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Sarper Uluoluk Bahsettiğiniz kişi görüp açıklama yapar mı bilmem, gerçi hiç sanmam ama böyle bir muameleye maruz kalmak kişiyi derin yaralar. Kişi kendine olan saygısını yitirme noktasına dahi gidebilir. Şiddete tamamen karşıyım ancak "döverim" diyerek zorbalık yapan her organizmanın anırtılarak dövülmesi kulağa hiçte kötü gelmiyor.

Yani evimin 1-2 sokak yanıydı ve o zaman kız arkadaşımla yaşıyordum. İşten döndüğümüzde de Giant mağazasının önünde iniyorduk. İş orada kalmaz, ne bileyim bir gün o yanımdayken denk geliriz, ona bir şey olur falan diye tehdite aynı şekilde fiziksel karşılık vermek istemedim. Yasal olarak da uğraşacağını düşünmüyorum kimsenin. Ama ciddiye alındığını düşünürsem ileride yurtdışına da durumu belirteceğim. Zaten anladım ki, bu tür spesifik alandaki satıcılar biliyor ki 3-5 kişiyle tartışması çok da problem değil, parası olan adam gelecek. Giant isteyen adam gelecek. Hatta ben bile belki bir gün gitmek durumunda kalacağım istediğim Giant bisiklet veya parça için. Onlar da buna güveniyor.

@sspl Para da önemli ama esas mesele tavır. Hatta belki kazıklamaya da çalışmamışlardır, düşüncesiz davranmışlardır ama bunu dile getiren müşteriye altı üstü haklısınız diyeceksin. Bir de üste çıkmaya çalışmayacaksın.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Merhabalar Sarper bey, işin aslı o gün başka bir mağazaya uğradık ve hiç yüzümüze bakmadılar alacaksan bisiklet orda almıycaksan beni uğraştırma hiç dedi mağaza sahibi tabi bende video çekip neden oranın reklamını yapayımki diye çekmeden çıktım.Yani orada uzun uzun video çekmemin sebebi gözlüklü arkadaşın ilgisiydi.Aranızda sorun olmuş olabilir belki haklıda olabilirsiniz belki gerçekten kötü davranmış olabilir yani ben arkadaşı orda tanıdım sağolsun kendisi çok ilgiliydi ve detaylı bilgi verdi belkide o an başka bir problemi vardır bilemiyorum kendisi eğer okuyorsa cevap verebilir.Konudan bağımsız söylüyorum sonuç olarak o arkadaş orda bir çalışan herhangi bir problemde mağaza yetkilisiyle yada hangi firma ise o firmanın türkiye şubesiyle iletişime geçmek daha faydalı olur mail / telefon vs. Yazdıklarınıza saygı duyuyorum ama bilmediğim bir konu hakkında olumlu yada olumsuz yorum yapamam maalesef

bu mağazanın çalışanlarından biri de dün beni whatsapptan engellemiş.. sadece yarın ürün almaya gidecektim ufak bi soru sordum. neyin kafasını yaşıyorlar acaba merak ediyorum..

Hatta ben bile belki bir gün gitmek durumunda kalacağım istediğim Giant bisiklet veya parça için. Onlar da buna güveniyor.

Katılmıyorum. Bu tarz basit bayilik sistemiyle çalışan firmaların genel sorunu bu. Eğer ki çalışanını denetlemiyorsa dağdan inmiş birini marka yüzü olarak mağazasına koyuyorsa ben o markayı çizerim direk. Bir firma çalışanına hakim olacak. Sonuçta o kişi orada firmayı temsil ediyor.

2017'de bisiklet araştırırken eminönündeki mağazaları da gezdim tek tek. Neredeyse tamamı klasik tok esnaf. Ufak birşey alsan fiş-fatura kesmez vergi kaçırır, ilgi desen alıyorsan al modları. O tarihlerde 2 senedir Decathlon'un kamp ürünleri ile çok sağlam kış kampları yapıyordum. Ürünler etiketinde neyse birebir o çıkıyor. Triban 500'de hoşuma gitti tasarım ve f/p açısından. Mağazaya gidip aldım. Çalışan gençler zaten konuya hakim, sürekli Decathlon eğitime çağırıyor. Ve en önemlisi muhatabım Decathlon Türkiye. Mağazada sorun yaşasan kurumsal bir firma sonuçta. Ki decathlon ile garantilikde oldum, komple jant setim garantiden değişti. Her türlü kurumsallığı hissediyorsunuz.

Benim dedem de esnaftı. Bir esnaf yada mağaza çalışanı müşteriye böyle davranamaz. Ne olursa olsun davranamaz.

Btwinler en iyi bisikletler olmayabilir ancak kurumsallığı diğer firmalar tek tek öğrenene kadar en iyi markalardan biri olmaya devam edecek.

İşini severek yapan iyi bisikletçileri ayrı tutuyorum tabiki ama sayıca maalesef piyasada %1 bile değiller.

Bisiklet mağazalarına dair BENCE ortada olan birkaç gerçeği kabul ederek beklenti oluşturmak doğru olabilir.

Markaları sınıflara ayırmamız gerekiyor öncelikle. Profesyonel pelotona sponsor olan markalar var, bunları Sınıf 1 diye kategorilendirebiliriz. Hangi markalardır bunlar? Specialized, Giant, Cervelo, Trek, Pinarello, Scott ve aklıma gelmeyen diğerleri. Bu markaların, özellikle bizim ülkemiz gibi ekonomik adaletsizliği olan ülkelerde hedef pazarlama kitlesi 25-45 yaş arası, gelir seviyesi yüksek (beyaz yakalıkla bağdaştırılır) kişilerden oluşur. Bu markaların mağazalarından alışveriş yapacaksanız ve bu kitlede olmadığınızı herhangi bir şekilde belli ediyorsanız direkt olarak size gösterecekleri ilgi düşer. Sizden istedikleri seviyede kâr edemeyeceklerini anlamışlardır çünkü.

Ayrıca, sade vatandaşlar olarak her ne kadar bisiklet sporunu hobi olarak yapsak da aslında bisikletle bağıntılı olarak bir fitlik durumu da vardır. Gene çoğu bisiklet mağazasını göbeğinizle ziyaret ederseniz çizilen imaj "Bisiklete zaman ve ayırdığı zamanla paralel şekilde bütçe ayırsaydı, bu kadar göbeği olmazdı." şeklinde bir tümevarım olacağı için; gene ideal bir ilgi görmezsiniz.

Bu söylediklerim tamamen kişisel çıkarımlarım. Bu tarz durumlardan kaçınmak için bilinçli tüketici olmak en kestirme yol. Bir mağazaya ne alacağınıza karar vererek gitmek ya da hangi tamirin/bakımın gerektiğini ve ne kadar tutacağını bilerek gitmek böyle insanlara maruz kalmamanızı sağlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bizim burda bi tekel var. Bi kere akşam vakti dışardayken sigara almak içim tam dükkana giriyordum ki durdurdu. Yerleri siliyordu. Ben de dedim ki abi şundan şundan verir misin? Kapıdan söyledim girip de çamur yapmıyım kendisi versin diye. Bana şu an yerleri siliyorum hiç veremem tarzı bi şey söyledi. Bana en yakın tekel olmasına rağmen yıllardır en ufak alışverişimi bile ordan yapmadım sırf üslubu kötüydü diye. Ticaret ve esnaflık ahlakı çok önemli. Sırf sahibini sevdiğiniz için gittiği yerler vardır mesela herkesin asıl kazandıran budur.

Merhabalar Sarper bey, işin aslı o gün başka bir mağazaya uğradık ve hiç yüzümüze bakmadılar alacaksan bisiklet orda almıycaksan beni uğraştırma hiç dedi mağaza sahibi tabi bende video çekip neden oranın reklamını yapayımki diye çekmeden çıktım.Yani orada uzun uzun video çekmemin sebebi gözlüklü arkadaşın ilgisiydi.Aranızda sorun olmuş olabilir belki haklıda olabilirsiniz belki gerçekten kötü davranmış olabilir yani ben arkadaşı orda tanıdım sağolsun kendisi çok ilgiliydi ve detaylı bilgi verdi belkide o an başka bir problemi vardır bilemiyorum kendisi eğer okuyorsa cevap verebilir.Konudan bağımsız söylüyorum sonuç olarak o arkadaş orda bir çalışan herhangi bir problemde mağaza yetkilisiyle yada hangi firma ise o firmanın türkiye şubesiyle iletişime geçmek daha faydalı olur mail / telefon vs. Yazdıklarınıza saygı duyuyorum ama bilmediğim bir konu hakkında olumlu yada olumsuz yorum yapamam maalesef

Mesele de bu @Kerim KOÇAK bey. Bizim esnaflık anlayışımız önce müşteri işletmeciyi mutlu edecek ki, işletmeci de müşteriyi memnun etsin. Yani olur da müşteri bir memnuniyetsizliğini gösterirse bizim esnafımız profesyonel değil, duygusal ve normal bir duygusallık da değil. Kendi ülkemi kötülemeye çalışmıyorum ama ülke olarak kompleksli ve sorunlu insanlarla doluyuz.

E ticaretle uğraşanı da böyle oluyor. Ben de içinde bulunmadığım bir konuya iki tarafı da dinlemeden ya da gözümle görmeden yorumda bulunmak istemem, bu konuda haklısınız. Ancak olaylar size anlattığım şekilde. Her şeyi bir kenara bırakın, varsayalım anlattığımdan daha hatalı olayım, gıcık biri olayım, bunlar da olmadı ama velev ki olsun, hakarete varacak, "Dışarda görüşürdük senle" şeklinde tehdide varacak hiçbir şey yaşanmadı. Söylediklerimi zaten dikkate almak zorundalar, ki almasalar bile ben diğer müşteriler bile duymasın diye daha sessiz konuşmaya çalıştım. Buna rağmen sırf kendilerini haklı gördükleri için diyalog buraya vardı.

O arkadaş benim yazdıklarımı okuyorsa pc başından ya da dükkandakilerle ana avrat sövüyordur bana buna eminim. Buraya gelip cevap verse de "kusura bakmayın" veya özür bile olmaz, bambaşka bir hikaye anlatıp olayı benim aleyhime döndürmeye çalışır. Buraya gelip düzgün davranacak insan, çok basit bir tartışma için bu kadar çirkinleşmezdi zaten.

Ve şöyle bir durum var. @gg bebe benim de aynı gözlemlere vardığım çok güzel tespitler dile getirmiş. Olayın aslı tamamen beyaz yakayı söğüşleyip, normal bir vatandaşı başından savmak. Ben bunu bisikletimi satın aldığım Kaçkar Bisiklet (Giant Türkiye yeni açılmıştı o zaman, Kaçkar da Giant ile kavgalıydı, elinde kalan Giant bisikletleri ucuza satıyordu) ve Star Bisiklet ile de yaşadım.

Kaçkar bisiklet benim yanımda Giant Türkiye ile başka bir bisiklet için telefonda tartışmıştı ve çok yakışıksızdı. (Ben Giant Türkiye dükanında bir model beğenmiştim, Kaçkar'da da vardı ama aradaki fiyat farkı uçurumdu ve Kaçkar, Giant Türkiye dükkanını arayıp, siz neden benden bu kadar ucuza satıyorsunuz, bak müşteri söylüyor burada falan diye kapalı çarşı esnafı tavırlarında tartıştı) Sonra bana da tavır yaptı saçma sapan.

Star Bisiklet'e gittim, Mosso'nun bir modeline bakıyordum, benle bayağı ilgilendi. Giant ile arasında kaldığımı söyledim, aldı beni karşısına, "say onun özelliklerini say" dedi, ne söylediysem, benimki daha iyi bırak onu falan yaptı. Sonra daha ucuz olan bir Salcano'ya baktım."Bu nasıl?" diye sordum. "O yaramaz yaaa, ben onu PARASI OLMAYANA veriyorum" dedi. Kendi insanını ezmesi bir kenara, beni de güya üst sınıfa yakıştırıp onore ediyor kendince. Ama arkadaşıma sorsanız Star Bisiklet de çok iyi mesela, yıllardır ondan bisiklet alıyor. Neden? Çünkü gidiyor parayı bastırıyor alıyor. Yani sorgulama yok, vazgeçme yok.

Ama aynı şekilde, tüm bunların yaşandığı dönem yine yakın civarda, Suadiye sahil taraflarında sanırım Bisiklet Cumhuriyeti'ne gittim. İşletmeci orta yaşlı bir beyefendiydi ve benimle en az 1 saat ilgilendi, belki daha bile fazla. Bisikletleri denedim, sohbet ettik, bana bir şeyler anlattı ve en önemlisi ne dedi biliyor musunuz? ''Benden bir şey almak zorunda değilsin, bisiklet bir hobi işi ve bunu içine en sinenle yaparsın, yoksa soğursun, o yüzden içine diğer tarafta beğendiğin bisiklet sindiyse onu al" dedi. "Buraya da her zaman beklerim, bir şey alman için değil, gelirsin sohbet ederiz, bakarsın keyfince, rahat ol, bir şey almak zorundaymış hissi olmasın üzerinde" dedi. Şimdi bu insanlık da olabilir adamın satış-pazarlama stratejisi de. Ama hangisi olursa olsun doğru olan bu. Ben demiyorum ki herkes bu kadar sıcak kanlı ve babacan olsun, ama asgari ticari etikleri yerine getirmek zorunda herkes.

Ve son olarak. Diğer arkadaşlar da yazmış. Bahsettiğim gözlüklü arkadaşın çalışan olmasıyla alakalı. Beni tehdit ettikten sonra, polise ve ilgili yetkililere (Giant'ı kastetmiştim) şikayet ettirme bana kendini dediğimde, "Git et, kimi kime şikayet ediyorsun?" cevabı verdi. Sonradan duyduğuma göre (bu bilgiden emin değilim) Giant Türkiye mağazasının yetkili kişisi ya da akrabasıymış sanırım. Ama bu son cümlem kesin bilgi değil. Ben daha çok, bana verdiği cevaptan buna kanaat getirdim.

Son düzenleme:
Valla bu haftasonu Giant’a gitmeyi düşünüyordum. Escape 1 bakmak için. Görünüş olarak hoşuma giderse nakit verip alacaktım.Gerçekten soğuttu bu anlattıkların. Saygısız,metropol çomarlarına hiç tahammülüm yok. İş ahlakından yoksun bir milletiz işte. Esnafından,ceosuna,bakanına,vekiline,zabıtasına kadar herkes şark kurnazı. Öyle ki doğru düzgün güler yüzlü,kibar,hoş sohbet bir esnaf,dükkan bulduğumda işim olmasa bile gidip birşeyler alıyorum yaptırıyorum. Mutlu oluyorum oh be böyle insanlar da var diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gkt34 ve Sarp X
Valla bu haftasonu Giant’a gitmeyi düşünüyordum. Escape 1 bakmak için. Görünüş olarak hoşuma giderse nakit verip alacaktım.Gerçekten soğuttu bu anlattıkların. Saygısız,metropol çomarlarına hiç tahammülüm yok. İş ahlakından yoksun bir milletiz işte. Esnafından,ceosuna,bakanına,vekiline,zabıtasına kadar herkes şark kurnazı. Öyle ki doğru düzgün güler yüzlü,kibar,hoş sohbet bir esnaf,dükkan bulduğumda işim olmasa bile gidip birşeyler alıyorum yaptırıyorum. Mutlu oluyorum oh be böyle insanlar da var diyorum.

Malesef öyle. Bari spor veya müzik gibi konularda daha farklı olsun istiyor insan, bu işle uğraşıp sevdirmeye çalışsın, herkesle düzgün ilgilensin diye. Ama en az %90'ı bu şekilde klasik ticaretçi. Baksan çoğu bisikletçi de mesela bu işletmecilerin, deli gibi bu sporu yapıyor bir kısmı, ama konu ticarete gelince çok çirkinleşiyorlar malesef.

Beyefendinin bahsettiği arkadaş Giant caddebostan mağazasından ayrıldı bildiğim kadarıyla. Siz yine de bir uğrayın bakın derim.

Beyefendinin bahsettiği arkadaş Giant caddebostan mağazasından ayrıldı bildiğim kadarıyla. Siz yine de bir uğrayın bakın derim.

Evet en son görüştüğümüzde yeni açılacak olan trek segafredo mağazasına geçeceğini söylemişti şuan durum nedir bilmiyorum

Bahsettiğiniz mağazadan 3 ay önce bir bisiklet aldım, bu video daki kişi yoktu ( Olsaydı sanırım markadan soğurdum :) ). Gayet ilgili genç bir arkadaş vardı.

Geri