Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Caddebostan Giant mağazası

Hiçbirşey tek taraflı değildir. Ancak nezaketsizliğin asıl sebebi karakterdir. Aynı sartlarda çalışan insanlardan birini çok ilgili ve sempatikken; diğerinin suratının sirke satması bu sebeptendir.

Karaktersiz bir insana onbinler de ödesen yine aynı şeyi yapacaktır. Buradaki asıl sorun para değil, hissiyat eksikliğidir. Bu yüzden size sadece yüzeysel katılıyorum @gg bebe

Arkadaşların yukarıda bahsettiği deneyimler maaştan ziyade 'Kraldan çok kralcı' olma eğilimine örnek olur. Maaşı az gelen, mutsuz olan bir çalışan müşteri ayırmaz. Mavi yakalıya, beyaz yakalıya, aristokrata ayrı davranmaz.

Bu tarz teşhirleri de çok doğru buluyorum. Bireysel olarak yapılan saygısızlıkların toplamı epey bir etmiş. Çalışanının huyu suyu belli, gidecek olan da ona göre gider artık.

Son düzenleme:
Scudo
@Tutmosis89 evet, yukarıda biri de uzun mesai saatleri ve düşük ücretleri bahane ederek bu rezilliği aklamaya çalışıyor

Uzun mesai saatleri ve düşük ücret kombinasyonuna bahane denemez, bunu tartışmaya bile açmadığımı belirtmek isterim. Ancak, okuma alışkanlığınız varsa konudaki bir önceki mesajımı da okursanız mağazaların bu tutumlarını tüketici olarak da beğenmediğimi ve eleştirdiğimi de rahatlıkla görürsünüz. Çalışanın ilgisiz olmasıyla, birini tehdit etmesi arasında dağlar kadar fark var. İlgisiz olmasının sebepleri varken ve bunları anlamak hem tüketici hem de çalışan adına yararlı olabilecekken, tehdit etmesi üzerine tek bir şey bile söylemedim çünkü kınamak ve protesto etmek dışında söylenecek ya da yapılacak hiçbir şey yok buna dair.

Tüketici egosu diye bir kavram var. Biraz sakin olup, araştırırsanız ve başkalarına çuvaldızı batırdığınız kadar da kendinize iğneyi batırmayı biraz göze alabilirseniz söylediklerimdeki mantığı anlayabilirsiniz. Aksi takdirde, peşinen söyleyeyim istisnai bir mağaza bulmadıkça beklentiniz karşılanmamaya ve sizi mutsuz etmeye/germeye devam edecektir. Beni ilgilendiren pek bir durum da yok, sizin ve mağaza çalışanlarının iyiliğini düşünerek bu neden - sonuç örgüsünü kendi gözlerimden önünüze seriyorum.

@gg bebe peki konudan bağımsız ve belki de haddim olmadan soracağım:meramını usturuplu bir şekilde dile getirebilen biri neden kendine" gg bebe" gibi bir rumuzu layık görür?

@emir yakup bulut Komik buluyorum, bir amacım yok. "Layık görmek" terimi biraz fazla anlam yüklemek oluyor. Kullanıcı adı en nihayetinde işte, çok bir önemi var mı cidden?

Aman ara butonuna tıklayın çalışıyor, atolye de işleminiz yapılırken kahve eşliğinde hoş sohbetimizi de ikram ediyoruZ, muz var yemeden vallahi yollamayız demesini biliyorlar. Atolyeye gidildiğinde de nedense bunların hiç biri olmadığı gibi yüzünüze de bakmıyorlar. Atolye sahibinden ve instagram hesabını sıkı takip ederim. Bide kadro boyum küçük olduğu için bisiklet kovalıyorum 47-48 cm yada xs kadroları. Ben geçen kasım ayında xs kadro disk fren Giant adv turuncu bisiklet ilanını gördüm baya hoşuma gitti. 15bin lira değer biçmişler mesaj attım dedim cebimde nakitim var bi indirim olur mu diye sordum nakit fıyatı 15 dendi. Sahibinden üzerinden mesaj atmıştım. 15bini cebime koydum. Hem antranörümle görüşücem hemde yeni bi bisiklet alıcam diye kalktım istanbula geldim. Caddebostana gittim hep instagramdan gördüğüm Trek, orbea, bisiklet cumh, giant hepsi yan yana hemen hemen. Bisiklet cumh. Tadilattaydı ama dükkan inşaattı. Neyse girdim içeri Arzu Sağnak ilgilendi benimle propel üzerine konuştuk biraz. Sonra asıl aklımda olan bisikletin yanına gittim. Üzerinde 16500 yazıyor. Nakitte de 15 oluyor diye biliyorum. Arzu hanım aldı hesapladı kitapladı 15.500 son fiyatı mümkün değil daha da inemeyiz dedi. Sahibinden ilanı linkine tıkladım çaktırmadan 15 yazıyor hala. Gülümsedim. Sonra berk okyayla konuştum biraz. Güzel insanla. Giant isteme sebeblerimden biriydi kendisi. Orbea almamla son buldu atolye maceram.. davulun sesi uzaktan hoş geliyor instagramdan herşey çok güzel gözüküyor ama yaklaşınca hiçte öyle değil. Ekşi sözlükte de bir vida sıkımına 50lira alındı mevzusu var açın okuyun.

Orbea almamla son buldu atölye maceram.

Benim gibi bir kişi daha :) Bu platforma üye olmayan çok daha fazla kişi eminim aynı şekilde ilerledi.

@gg bebe Sayın hocam kendi adıma araştırmam 1 yıldan fazla sürmüştür. Ancak yine de "esnaf" anlatmalı, ilgilenmeli, bu bisiklet sana uygun veya değil demeli. Bunun ego ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Giant dışında orbea, focus ve diğer bisikletçilerde gayet ilgili arkadaşlardan güzel bilgiler aldım bazılarında satın almayacağımı da söyleyerek. Bir gün belki o dükkanlardan alış veriş yaparım ancak gianttan zannetmiyorum.

@BRSZNR Aynı arkadaşla ben de karşılaştım, bana söylediğim 2 modeli çıkarttı, mola vermem lazım sen bak abi dedi, sandım hemen bi sigara içip gelecek. 10 dk sonra ümidi kesip çıktım gittim, çünki görünürde başka biri de yoktu.

Ekşideki entryi yarın sesege nikli arkadaş herkese saydıran bi profil. O yüzden çok ciddiye almamak lazım bence..
Tecrübelerim ise aşağıda,
Ben geçen sene eldiven aldım yoğunlardı ilgilenmediler pek ama normal zira önlerinde müşteri vardı. 2 sene evvel bisikleti götürmüştüm gidon bandı değişiminde memnun kalmıştım.
Onun dışında bu camiayı geliştirmek adına video vs. çeken ilgilenen bilgi veren herkes gibi onlara da teşekkür ediyorum kendi adıma.

Lastik şişirme olayına 5 lira 20 lira çirkin tabii.

İnsanlara kötü davranmaktan işleri rast gitmemiş ayrılmışlar sanırım

Pardon

Düzeltme : Adamına göre iyi adamına göre kötü davranmaktan işleri rast gitmemiş ayrılmışlar sanırım.

• Hahaha
Tepkiler: bisikletli adam
İnsanlara kötü davranmaktan işleri rast gitmemiş ayrılmışlar sanırım

Pardon

Düzeltme : Adamına göre iyi adamına göre kötü davranmaktan işleri rast gitmemiş ayrılmışlar sanırım.

Instagram'da bir Giant'ın paylaşımını yaparken, "her şeyi güzel ama lastikler çöp" türünde bir şey yazıyor atölye 25.4, sonrasında film kopuyor, ertesi gün de ayrılış haberi geliyor yine atölye 25.4'ten.

Yorumlardan görülebilir.

Son düzenleme:
Benim burası ile ilgili tecrübem gayet olumluydu. Başları kalabalık olduğu için randevu ile gelinmesini istedi Emrihan, ben de müsaitliğini sorup gittim. Hem çok güzel sohbet etmiş hem de Giant ile ilgili epey bilgi edinmiş en sonunda alıp çıkmıştım. Hayırlısı olsun diyelim, iki taraf için de, iki tarafın da birbirine kattığı epey şey vardı kesinlikle.

Eveeeet şimdi hazırsak kucağımızda ki taşları dökelim. Demek ki neymiş adam olmazsan emin de sonunda kaybetmeye mahkumsun. Dünyanın en iyi sporcusu en iyi ustası en iyi tamircisi en yakışıklısı olabilirsin fakat esas olan efendilik dürüstlük ve adamlıktır. Forumu takip edenler beni ve bu GİANT mağazasıyla ve Emirhanla olan tecrübelerimi bilir şimdi sizlere uzun zamandır beklediğim ‘’ ya belki adamın işi yoğundur ya belki adam meşguldür diye diye iyiye yorduğum için sesimi çıkartmadığım fakat artık dayanamadığım bir iki yüzlülük bir adamına göre muamele dosyasını sizlerle paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
Giant'ın lastikleri çöp değil mi ? Doğruyu söylemiş Emirhan. Hatta jantları da çöp. İki tane TCR eskitmiş birisi olarak söylüyorum.

Öncelikle şunu söyleyeceğim adam silme çifte standart silme adamına göre bir insan. Bence bu ticarette kabul edilebilir birşey değil hele hele etik hiç değil. İyi tecrübeleri olanlar sanırsam lastiği şişirtmek için 20 TL verip sesi çıkmayan insanlar (lastik şişirtme bir örnek).

Arkadaşı uzaktan olarak tanımam bir abim vesilesiyle oldu. Abim bundan bir yol bisikleti alıyor 10 üstünden 9 ayarında ama abim bisikleti alıp eve gelince bir bakıyor ki arka jant dansöz, akort tutmuyor ayıplı mal. Neyse Emirhanı arıyor böyle böyle diyor, abi hemen sana indirimli bi jant ayarlayalım diyor ahahaha sanki abimin suçu neyse abim ucuz bir adam değil, gidiyor sözde indirimli bir jant veriyorlar Campagnolo. Bu olay beni bi şok etti ama dedim vardır bir yanlışlık sonra dedim hem adam çatır çatır ikinci el satıyor maşallah adam iyi adam.

Neyse sonra benim Ginat tcr’nin çatlaması olayı geldi başımıza. Çok safım galiba ya emirhanı iyilik meleği ilan etmiştim burda meğer adam bizi ütmeye çalışmış GİANT distürübütörünün uyarılarına rağmen anlamamışım. Şimdi asıl mevzuya geleceğim görüntülerle birlikte konuşacağım..

İsmini bilmiyorum ama benimle kasada duran hanımefendi ilgilendi. Gayet memnun kaldım. Son derece kibarlardı. Fiyatta da kolaylık sağladılar. Hoşuma gitti. Geri kalan ekip hakkında bir fikrim yok. Kimse üzerine alınmasın ama bisikletçi camiası hayli antipatik insan barındırıyor. Gerek bu forumda gerek gündelik hayatta gördüğüm bisikletçiler biraz sinir bozucu insanlar. Sevmek zor. Abuk subuk tavırlar,konuşmalar. Şu forumda bile ne muhabbetler dönüyor basit meselelerle ilgili.

Kadromun çatlamasının üstünden bir süre geçtikten sonra bir cumartesi günü ben kadroyu alıp hem görmeleri hem yüz yüze konuşmak için GİANT Caddebostan’a gittim. İbrahim bey mağaza da yoktu Emirhan vardı. Selam selam dedikten hemen sonra daha iki kelam etmemişken, adam şak abi sana bak şu kadroyu verelim diye tutturdu, içimden ne oluyor ya dedim ben acımla yanıyorum adam bana benim kadromun 3 alt versiyonunu 12 ye itelemeye çalışıyor. Ya bi dinle bi derdimi anlatayım konuşalım hele bir. Neyse biraz sonra dükkana kaymaklı mı kaymaklı şöyle sağlam bir müşteri geldi. Askıda 105 setli bir TCR vardı adamın her halinden belli bisikletin bsinden anlamıyor bunun vites nerde falan diyor ahahaha ama adam bisikleti satın almış , teslim almaya gelmiş. Adam gelir gelmez Emirhan hiç ben orda yokmuşum gibi davranarak direkt adamla ilgilenmeye başladı döner bana heralde diyerek yine iyi niyetimle beklemeye başladım düşünsenize adam bir anda sizinle konuşmayı kesip oooo abim diye başkasına dönüveriyor suratını, yanımda ki arkadaşım bile şok oldu. Neyse bir süre bekledikten sonra emirhanın benim dükkanda olduğumu komple unuttuğunu farkedince bisikletimi alıp direkt dışarı çıktım.
Bu ayıp bana yetmişti aslında ama son noktayı görmek amacı ile bir girişimim daha oldu ki iyki yapmışım dedim onu da hemen sizlere gösteriyorum
Emirhan tatildeyken bisikletlerimi satması için whatsaptan rica da bulundum tatildesin rahatsız ettim tarzında bir mesaj ile birlikte. Neyse tatilden dönünce mesajlar görüldü falan baktım olmuyor aradım. Bana fotoğrafları at ben fiyatlandırayım sana döneyim diyeli bir ay oldu ve en az 10 bisiklet ilana koydu. Mesajları atttıktan sonra belki 5 kere aramışımdır ne mesajlara cevap ne atamalara dönüş var. Bu arada Satmasını istediğim bisikletler de bisan salcano falan da değil 😌😅 mesajlar Aşağı da buyurun...

D8FD2183-39C2-44A9-9F1E-391B7A746E16.png4632CBDF-5F82-4122-A7AF-EE762E4B03D6.pngE4D0A9C3-F022-405D-A21A-466ED4A608BA.png0EE63342-C93A-4985-98C0-DD4C3079D510.pngE7E42A63-F512-4421-88CD-D2372719D230.png

Aşağı yukarı tüm yorumları okudum. İşin gerçeği ve aynı zamanda tuhaf olanı herkes haklı, gerçekten de haklı .. Hizmet sektöründe olmak ve insanlarla uğraşmak ne kadar zor aşikar. Satıcıların adamına göre muamele yaptıkları da aşikar. Esnaf olup, gelen müşterilerin (bir arkadaşın tabiri ile ''tüketici egosu''na ) katlanmakta bir o kadar zor. Bütün gün insanların saçma sapan sorularına cevap vermek (bu her sektörde vardır) bir o kadar zor. Bu ülke de her şey zor arkadaşlar bunu kabullenelim. Ama bir durup kendimize de bakalım, biz herkese her zaman her ortamda iyi mi davranıyoruz?.
Bütün bunların dışın da müşterisini kazıklayan (lastik şişirme örneğinde ki gibi) 1 kere kazıklar, ama kazanan her zaman kazanır (o da %90 ihtimalle daha ucuz bir yer bulana kadar 😜 ).

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
meğer adam bizi ütmeye çalışmış GİANT distürübütörünün uyarılarına rağmen anlamamışım.

Sattıkları kadro ikinci el falan mıydı, bu kısım biraz muallakta kalmış, nasıl ütmeye çalıştığı kısmını açarsanız.

Caddebostan Giant'ın Yetkilisi Yok mu burada ? Müşterisine yardım etmeyecek ama bisiklet forumda şikayetçi kişiye destan yazacak kadar vakti olan .Foruma şirin gözükecek biri. Derhal diğer bisikletçilerde olduğu gibi böyle bir kişi görevlendirilmeli. 3 5 arkadaşta kargo çok hızlıydı giant süper ben sorun yaşamadım yazmalı altına.

Geri