Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Caddebostan sahil bisiklet yolundaki bozukluk sebebiyle kaza

Belediye hatası yüzünden kaza yaptığınızda İBB Beyaz Masa ilgilendi mi?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    33
@saglam.serdar

Beyaz masaya şikayet ettim genellikle boş ise yaya yolundan gidiyorum yaya yolu daha güvenli

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Scudo
İlgili kanunları da, bisiklet yollarını da yaparken çok iyi düşünülmediği ortada.
Yada düşünenlerin bunu uygulamaya koyarken türlü sebep ile yapamadığı da belli oluyor. Kaza sonrasında, bisikletli nerede sürüyormuş, orası hangi kanun yada yönetmeliklere göre bisiklet yoluymuş yada değilmiş. Bisikletlinin o yere göre belirlenmiş hızı aşıp aşmadığı belli miymiş vs. vs. Bütün bunları hesaplayıp doğru sonuca varacak hakimi şimdiden alnından öpüyorum.
Sanki arabalar araba yolunda kaza yapınca haklı mı oluyor. Bence kaza hakkında haklı yada haksız olmak için tek belirleyici unsur hangi yolda olduğun değildir. Daha da önemlisi haklı olduğuna %100 emin olduğunuz bir durumda nasıl olsa haklıyım diye zarar görmeyi göze alır mısınız ?

Sonuçta hep savunduğum noktaya geliyoruz;
Sizi ve etrafınızı zarardan korumanızı sağlayan şey en öncelikli kuraldır. Yoksa burası şu yolu orası bisiklet yolu, yok kaldırıma bitişik, yok ayrılmış vs hepsi boş bizim ülkemizde.
Bir istatistik yapsak ve her gün yollarda bisikletlilerin uğradığı kaza, taciz vs. leri göz önünde bulundursak, acaba karayoluna bitişik (ayrılmış da olsa) bisiklet yolunda mı herkes daha güvende yoksa bisiklet yolu olarak kabul edilmesi bile tartışılan diğer bisiklet yolunda mı?

Konuyu şimdi gördüm, ilk mesaj @Kürşad Üsküdar tarafından 4 Eylülde atılmış, bugün (22 Eylül) itibarıyla son halini fotografını yollamış. Ben hep o yolu kullanıyorum ve sanırım 22 Eylül'den en az bir hafta önce düzeltmişlerdi, yani olaydan 10-15 gün sonra.

Aslında 4 Eylül'de çekilen fotograf oranın iyi halini gösteriyor. Temmuz ortasında orada resmen içine az toprak atılmış çukur vardı, sonra mıcır koydular, en az bir ay da o halde bekledi, ağustos sonu olsa gerek fotografta görünen haline geldi.

O bölgedeki esas sorun Migros'a yakın taraftaki inşaatı kapatmak için bisiklet ve yaya yoluna paralel koydukları saç perdeydi. Birincisi görüşü kapatıyordu, virajlarda karşıdan başka bir bisikletlinin gelip gelmediğini çok geç olmadan anlamanız mümkün değildi, ister istemez yaya yoluna geçip görüş mesafesini arttırmanız gerekiyordu. İkincisi, o saç perdenin uç taraflarına dikkatsizlik, kaza, sıkıştırma vs. sebeple girecek olsaydınız Samuray kılıcına rahmet okurdunuz, muhtemelen bir kolunuzu bir bacağınızı falan perdenin diğer tarafında bırakırdınız. Halbuki inşaat park düzenlemesinden öte birşey değildi, öyle temel çukuru falan yoktu ortada, görüşü kesmeyen telörgü falan kullanabilirlerdi.

• Beğen
Tepkiler: mithgor ve ekranci
Sanki sıgınmacılar gelmeden önce mükemmeldi o yollar. Ne alakası var anlamadım bisiklet yollarıyla sığınmacıların. Sadece sıgınmacılar değil bayagı bayagı bu ülke insanı da bisiklet yollarını işgal ediyor.
Karikatürün konusu bisiklet yolu değil, kontrolsüz şekilde ülkeye dolan milyonlarca insan ve bu durumu destekleyenler. Her karikatürün altına ilaç prospektüsü gibi açıklama mı yazalım?

Karikatürün konusu bisiklet yolu değil, kontrolsüz şekilde ülkeye dolan milyonlarca insan ve bu durumu destekleyenler. Her karikatürün altına ilaç prospektüsü gibi açıklama mı yazalım?
Yahu ben de diyorum neden sıgınmacı kondu o yola? Bir şeyi sadece onlar yapsa anlarım özne onlar olsun. Herkesin yaptıgı eylemi almıssınız sanki sadece sıgınmacılar yapıyor gibi işlemissiniz. kusura bakmayın misvak'ın karikatürlerinden hallice olmus.

Karikatürün konusu bisiklet yolu değil de, karikatürü koyduğunuz başlığın konusu bisiklet yolu.

Ha, mülteci konusu bir problem, tartışılması elbette gerekir; de ilgili yeri bisiklet yollarının durumu olan başlık değil.

Bisiklet yollarının durumu da zaten mültecilerle alakalı değil.

Karikatürün konusu bisiklet yolu değil de, karikatürü koyduğunuz başlığın konusu bisiklet yolu.

Ha, mülteci konusu bir problem, tartışılması elbette gerekir; de ilgili yeri bisiklet yollarının durumu olan başlık değil.

Bisiklet yollarının durumu da zaten mültecilerle alakalı değil.
Forumda karikatürler adı altında bir başlık vardı bir zamanlar ancak kaldırılmış. Nevşin Mengü'nün yol bisikleti kullandığını pek çok kişi biliyor ben de mizansen olarak Caddebostan ile ilgili bir başlığı seçerek mülteci, sığınmacı, kaçak göçmen artık nasıl nitelendiriyorsanız Nevşin'in yolunun önüne koydum onları ki anlasın hanımefendi öyle bol keseden "mültecilere gelsin tabi yazık onlara" edebiyatı yapmamayı.

Ayrıca bu forumda ne de çok mülteci sever üye varmış pes doğrusu! Adamlar kontrolsüz bir şekilde akın akın ülkemize doluyor gık demiyorsunuz ancak bunları bisiklet yolunda nasıl çizersin? Ne alaka? Aynısını bizimkiler de yapıyor diye duyar kasıyorsunuz.
Yahu yürüyün gidin allah aşkına!

Bisiklet yollarının durumu gerçekten çok vahim bir halde. Yolu işgal edenler mi ararsınız, bakmadan yola atlayanlar mı ararsınız, araçla yolu ihlal edenleri mi ararsınız ne ararsanız var maalesef. Toplumda bisiklet kültürü oluşmadıkça bu sorunların aşılması zor bir durum olarak görünüyor.

Ayrıca bu forumda ne de çok mülteci sever üye varmış pes doğrusu! Adamlar kontrolsüz bir şekilde akın akın ülkemize doluyor gık demiyorsunuz ancak bunları bisiklet yolunda nasıl çizersin? Ne alaka? Aynısını bizimkiler de yapıyor diye duyar kasıyorsunuz.
Yahu yürüyün gidin allah aşkına!

Aynen. "NE ALAKA?" Çünkü bisiklet yolu başlığının altında sizin (keza benim) mülteci sevmezliğimizin bir ilgisi yok.

Ayrıca kontrolsüz mülteci alımının eleştirilmesi başka, alakasız genellemelerle neo Nazi gibi mülteci düşmanlığı yapmak başka.

Fırsat verilse kapağı yurtdışına atıp yaşamaya hevesli insanların, bu tip genellemelerle fikir beyan etmesi komik oluyor sonra.

• Beğen
Tepkiler: BveP
İsteyen gelip bizzat şahit olablir, Caddebostan sahil civarında bisiklet yolunu en fazla işgal edenler normal alışık olduğumuz Türk çocukları değil. Denize girip çıkıp yalın ayak ordan oraya koşturuyolar, hiç ummadığın anda koşarak hooop önünde.

Suç, insanların yürüme yolu ve piknik alanın hemen yanına bisiklet yolu yapan iş bilmezde.

baksana birader sen bir mülteci taciz veya tecavüz suçu işlediğinde " ne alakası var bu ülke insanı da tecavüz ediyor" diyen tipsin değil mi? Hadi diyelim karikatüre konu olan ismi lazım değil tip Avrupa'dan fonlanıyor, peki senin bu mülteci avukatlığı yapmaktan çıkarın nedir?

bu konuyu engellemiştim görmüyordum ama bildirim gelince yazmak istedim.
Sizin şu üslubunuza rağmen yazıyorum. Ben tanımadan, bilmeden hakkımda sunları yazmanız terbiyesizlikten baska bir şey değil.

Memleketin özellikle yakın tarihini biraz okuduysam, araştırdıysam bu ülkeye esas bela linç kültüründen gelmiştir. Bu ülke için esas sorun sığınmacılardan çok sizin gibi linç kültürünün peşinden gidenler olduğunu düşünüyorum. Bunu da yukarıdaki üslubunuzu göz önünde bulundurursak anlayabileceğinizi düşünmüyorum. Hadi tüm Afganı, Suriyeliyi gönderelim bu ülkeden, bir yolu yordamı bulunur diyelim. Ama sizin gibi linçten beslenen insanları ne yapacağız bilmiyorum. Hep varsınız; 30 sene önce de bu ülkede birilerini linç ediyordunuz, 40 sene önce de, 60 yıl önce de...

Su postu da sırf sizin gibi linç etmeyi seven insanların karsısında her zaman birilerinin sesi çıksın diye yazıyorum ve sizi de engelliyorum.

Geri