Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Caddebostan sahilinde gasp girişimine uğradım

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.967
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Merhaba Arkadaşlar

Bugün öğlen 3 sularında Caddebostan sahilinde bisiklet sürerken bisiklet süren 2 tane kavruk tenli çocuk (büyük olasılıkla çingene) beni sıkıştırdı. Bir tanesi önümü kapattı (durdurmadı ama 15 km/h hızla gitmeye devam ediyoruz). Diğeri de sağ taraftan sıkıştırmaya başladı. Sağ tarafımdan beni sıkıştıran çocuk "Ses bombanı sök!" diye bağırdı. Ben de "S***ir git!" diyerek karşılık verdim. O da "Sök lan!" diye bağırdı. Ben de önümü kapatan çocuk ile yolun solundaki kaldırım taşı yükselti arasında kalan 5 cm'den daha dar olan boşluktan sıvışmayı başardım ve depar attım onlar beni kovalasalar da yakalayamadılar. Gidon aynası kullanıyorum, aynadan baktığımda 10 saniye sonra bu gaspçı çocuklar aynanın kadrajından kayboldular.

Maalesef olayın yaşandığı bölge Kadıköy ilçesi sınırları içerisinde ki Kadıköy İstanbul'un en güvenli bilinen ilçelerinden birisi. Olayı yaşadığım Caddebostan sahili ise İstanbul'un her yerinden insanların güvende hissettiği için gelip yürüyüşünü, bisikletini yaptığı bir yer. Olayı yaşadığım muhit de en dandik dairenin 1.5 milyon liradan aşağı gitmediği, İstanbul'un en elit, en eğitimli, en yüksek sosyoekonomik düzeydeki insanlarının yaşadığı bir muhit. Yani olayı yaşadığım yer böyle bir olayı yaşamayı en son beklediğim yerlerden birisi. (emin olun çok tehlikeli bilinen muhitlerden de bisikletle geçtim mesela bir sebepten dolayı nüfusunun neredeyse tamamı çingenelerden oluşan Örnek mahallesi içindeki Şehit Dudayev caddesinden bisiklet ile çokça geçtim, okulum da Maltepe Üniversitesi, açık olduğu zamanlarda haftada 2 veya 3 kere bisiklet ile gidiyordum ve sabah saatlerinde okula giderken kullandığım Büyükbakkalköy yolu ıssız bir yer oluyor hatta aynı okuldaki kuzenim sürekli "okula bisikletle gitme önünü keserler ıssız orası" diyip durur oralarda başıma hiç gasp girişimi gelmedi gelmedi ama insanların güvende hissetmek için akın ettiği Caddebostan sahilinde gasp girişimine uğramış olmamı hâlâ aklım almıyor.

Scudo
Geçmiş olsun, plajların açılmasıyla birlikte ipsiz sapsızın durağı oldu Caddebostan Sahil.
Doğrudur, uzun zamandır boxerla denize giren gençleri görüyordum orada ama bu kadarı da fazla
Bu gibi durumlari 155 e mutlaka bildirin
155'e bildirdim, "polis merkezinde tutanak tutturun dediler", Göztepe karakoluna gittim "biz ifadeni alırız istersen ama herhangi bir kanıt olmadığı için savcılık kesin takipsizlik kararı verir" dediler (öyle de oluyor zaten). Yarın olayı yaşadığım yere gidip kamera olup olmadığına bakacağım. Kamera varsa olayı yaşadığım saatlerdeki görüntülerini isteyip tekrar karakola gideceğim.

Caddebostan bisiklet yolu her şeyiyle tehlikeli bir yoldur. Çevredeki insanların yolu takmaması, Roman vatandaşların bisiklet yolunun üstünde mangal yapması ya da 3-4 yaşındaki çocuklari tamamıyla başı boş bırakıp yola salması falan derken kanser unsurudur.

Caddebostan - Bostancı bisiklet yoluna ciddi bir denetleme gelene kadar, orayı kullanmamanızı öneririm. Kaza ya da böyle riskler yaz boyunca artacak. Trafiğin aktığı yoldan gitmek bence daha güvenli.

Dostum uğraşıp da karakola falan gitmen tebessüm ettirdi. Polis uğraşmaz bu işlerle, ölürsen falan gelir tutanak tutarlar anca. Tavsiyem yanında biber gazı bulundurman.

Bostancı sahilde önüme atladı benimde dün , anasına küfür ettim durdum sonra bakdı ben sert yapınca görmemezlikden geldi yoluna devam etti.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Dostum uğraşıp da karakola falan gitmen tebessüm ettirdi. Polis uğraşmaz bu işlerle, ölürsen falan gelir tutanak tutarlar anca. Tavsiyem yanında biber gazı bulundurman.
Elektroşok cihazım var el feneri şeklinde el feneri sabitleme aparatı ile gidona takılı da durur ama şansa şu an cihazım bozuk maalesef en kısa zamanda yenisini alacağım tamir etmeyi düşündüm ama çarpılırım diye korkuyorum bir sebepten dolayı yere düşmüştü ondan sonra bozuldu.

caddebostan kayalıklar denilen kısım çingen dolu zaten orda mangal piknik vs yapıyorlar , oralarda dikkatli olun.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
@turbotx150 Geçmiş olsun, şu ana kadar çok şükür ihtiyacım olmadı. Ama Bisiklet kilidi konusunda bahsi geçen asma kilit ve zincir mevzusunda olan zinciri ağırlığına bakmadan bagajımda her zaman bulunduruyorum.

@turbotx150 Geçmiş olsun, şu ana kadar çok şükür ihtiyacım olmadı. Ama Bisiklet kilidi konusunda bahsi geçen asma kilit ve zincir mevzusunda olan zinciri ağırlığına bakmadan bagajımda her zaman bulunduruyorum.

Benim de her yere götürdüğüm 1 kg ağırlığında sıkıştırılmış çelik U kilitim var, sanırım hayrını da gördüm bir keresinde bisikletimi çözerken kilidin demirindeki plastik kaplamada kesik izi görmüştüm muhtemelen birisi kıl testere ile kesmeye çalıştı metal kısmına gelince de testere kesemedi.

Sırf kilit güvenliği açısından değil, savunma aracı olarak da sağlam (çok şükür ihtiyacım olmadı kısmı burası için). Mesela bir araç trafik de sıkıştırdı yetmedi elinde levye veya daha beter bir şey ile ile indi, hali hazırda baya iyi bir savunma aracı.

Benim de her yere götürdüğüm 1 kg ağırlığında sıkıştırılmış çelik U kilitim var, sanırım hayrını da gördüm bir keresinde bisikletimi çözerken kilidin demirindeki plastik kaplamada kesik izi görmüştüm muhtemelen birisi kıl testere ile kesmeye çalıştı metal kısmına gelince de testere kesemedi.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Hocam geçmiş olsun. Yalnız belirtmezsem içimde kalır. Bir ülkenin bir semtinde daire bilmem kaç milyondan aşağı değilken insanlar refah ve güvenlik içinde yaşarken başka semtlerde açlıktan kıvranılınca işte o kıvranan kalabalık refahın içine bodozlama dalar.
Buna gelir adaletsizliği ve akabinde gelişen cehalet deniyor. Biz daha sermayeyi bir kesime depolamaya devam edelim. Bugün pedala basıp kurtulduk diyelim ama yarın çoluk çocuğumuz ne yapacak.

@turbotx150 Geçmiş olsun...
Bostancı sahilde önüme atladı benimde dün , anasına küfür ettim durdum sonra bakdı ben sert yapınca görmemezlikden geldi yoluna devam etti.
😁😂🤣...Ben asla edemem anaya küfür...Ayrıca terste tepebilirdi..😊

Aynı şeyi ben kendim içinde derim, hala da diyorum ama büyük konuşmamak gerek.

2 sene önce Yenibosna'dan Şirinevler'e doğru gelirken çevre yolu yan yolda bir taksi sağa dönüş için aniden tehlikeli şekilde önüme kırdı. Hayır sağa döndüğü yolda da 50 m. sonra ileride trafik kilit neyin kafası ise artık.

O an birden o can havli ile maalesef o küfür benim de ağzımdan çıktı, sonra baktım duydumu diye anladığım duymuş.

Ben 10 saniye sonra sinirim soğuduğunda kendimden utandım, ama herif utanmadı ise elimden bir şey gelmez. Önemli olan herkesin kendi vicdanı.

@turbotx150 Geçmiş olsun...

😁😂🤣...Ben asla edemem anaya küfür...Ayrıca terste tepebilirdi..😊

Bu durumlar artarak devam edecek gibi görünüyor. Adeta bir brezilya favelaları adeta hindistan yada turist avlamasıyla meşhur vietnam v.b.
Biber gazı, özel fenerlerden falan edinmeli.

Sırf kilit güvenliği açısından değil, savunma aracı olarak da sağlam (çok şükür ihtiyacım olmadı kısmı burası için). Mesela bir araç trafik de sıkıştırdı yetmedi elinde levye veya daha beter bir şey ile ile indi, hali hazırda baya iyi bir savunma aracı.

Aslında U kilitin demirinin uçları da iş görür bence uygulayacağı basınç çok yüksek olduğundan uygun açılarda sonucu ölüme kadar gidebilen darbeler vurulabilir ama mesele kiliti kavga anında hazır etmekte benim kilidim bagaja lastik ile sımsıkı bağlı oluyor bazen üstünde çanta da oluyor (olay anında çanta da vardı).
Hocam geçmiş olsun. Yalnız belirtmezsem içimde kalır. Bir ülkenin bir semtinde daire bilmem kaç milyondan aşağı değilken insanlar refah ve güvenlik içinde yaşarken başka semtlerde açlıktan kıvranılınca işte o kıvranan kalabalık refahın içine bodozlama dalar.
Buna gelir adaletsizliği ve akabinde gelişen cehalet deniyor. Biz daha sermayeyi bir kesime depolamaya devam edelim. Bugün pedala basıp kurtulduk diyelim ama yarın çoluk çocuğumuz ne yapacak.
Doğrudur, Venezuela'da residence tipi apartmanların 20. katındaki pencerelerde bile demir parmaklıklar var şu an.

• Üzgün
Tepkiler: HakanAydn
Doğrudur, ama asıl önemli olan savunma ve karşıda olan tehlikeyi etkisiz hale getirme. Zaten bir yerde biriyle bir sıkıntı yaşayınca, karşıa taraf 1 kişi olup her hangi bir alet erdevada baş vurmazsa bunların hiç birine de gerek kalmaz.

Tabi zaten karşındaki kişi gerçekten düzgün insansa mesele konuşarak da hal olur.

En son 2 ay önce Millet Caddesi Fındıkzade istikametinde bir şöför ile tartıştım, adam önce burada bisiklet süremezsin gibisinden çıkışınca sinirlendim biraz sesim yükseldi. Sonra meğer adam trafik de bisiklet mevzuatını bilmiyormuş. Baya bey efendi bir adamdı anlatınca anladı ve saygı gösterdi.

Bende dedim biraz sesim yükseldi ama sizin ilk baştaki çıkışınız yüzünden dedim sizde kusura bakmayın. Sonu güzel bir diyalog ile bitti ve konu ile ilgili bilgisi olmayan ama bilgi almaya açık bir şöföre bilgi verdim ve sonra yolumuza devam ettik.

Allah karşımıza kimi çıkarırsa çıkarsın, yeterki düzgün insan çıkarsın.

Aslında

Aslında U kilitin demirinin uçları da iş görür bence uygulayacağı basınç çok yüksek olduğundan uygun açılarda sonucu ölüme kadar gidebilen darbeler vurulabilir ama mesele kiliti kavga anında hazır etmekte benim kilidim bagaja lastik ile sımsıkı bağlı oluyor bazen üstünde çanta da oluyor (olay anında çanta da vardı).

Dediginize katiliyorum polis mumkun oldugunca başindan savmak ister.
Fakat şikayetler çoğalırsa mecbur önlem alir.

Geri