ilkay.mert
Üye
- Tepki
- 88
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Arkadaşlar ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum! Kararımı verip DECATHLON TREK 100 ve EVOLITE ALFA PRO UYKU TULUMU 0 C Derece aldım. Uyku tulumu için belki kalın gerek yok diyebilirsiniz ama sıcağı ciddi anlamda seven birisiyim. En kötü battaniye gibi ürperme hissedersem üzerime çekerim. Hafif soğuklarda da işini yapar.
269033 dosyayı görüntüle 269034 dosyayı görüntüle
Rotam üzerinde iseniz belki bir gün karşılaşırız.
@desmo Önerinizi göz önüne alacağım teşekkürler. Zaten ağırlığım fazla olursa mutlaka evde bırakırım.
Herkese merhaba,
Bu mesajı tecrübe paylaşmak adına yazıyorum. Alışveriş sürecinde daha önce bisiklet turu tecrübem olmadığı için çok zor zamanlarda geçirmiştim. 2000 km'lik planladığım turu, orman yangınları nedeniyle devam ettiremeyip 600 km'de bitirmek zorunda kaldım. Genel olarak Çanakkale etrafında keşif gezileri ile tur tamamlandı.
UYKU TULUMU: Şaka gibi ama 1 kez olsun kullanma ihtiyacı duymadım. Ege bölgesinde tur yapacak kişiler için sanırım en hafifinden bir tulum garanti amaçlı taşınabilir ve 1-2 kalın üst koymak oldukça yeterli olacaktır.
ÇADIR: Bütçeniz az ise uygun bir decathlon çadırı kesin işinizi görür. Çadır kuranları gördüğümde bu kadar detay düşünerek harcadığım zamana üzüldüm. Bir branda altlık, bir tane de 2 kişilik çadır her yaz turunu kaldırır. Peki benim çadırım nasıldı? Tek kelime ile harika bir ürün yapmışlar. Sadece toplaması tek başına olunca biraz zaman alıyor ve sıcak havada bu işlemi yaparken çok fazla terliyorsunuz. Onun dışında mutlaka bir tane multitool ekipman veya balta almanızı öneririm. Çünkü demirleri her zaman taş ile güzel çakamıyorsunuz.
ZEMİN MATI: Kendim yoga matımda üzerine herhangi bir şişme mat kullanmadan uyudum. Sünger mat kalınlığı 1 cm idi. Ayrıca yanımda MAVIC PLANET şişme matta vardı. Bunu kardeşimin rahat etmesi için fedakarlıkta bulunarak ona verdiğimden pek tecrübe edemedim. Bu ürün kendi yastığı ile birlikte geliyor ve ev içerisinde 2 gün denemem sayesinde ultra bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Sıcak havayı düşünürsek maksimum 10 nefeste şişmesi beni çok şaşırttı. Eliniz kadar bir boyutu var ve herhangi bir hava kaçağı söz konusu olmuyor. Ben ABD'den aldım. Eğer tanıdığınız varsa kesinlikle 1 adet amazondan sipariş vermenizi öneririm.
Arzu edenler olursa linki: (link)
ANUNNAKİ ÖN ÇANTALAR: 15 litre iki adet çanta almıştım. Bu çantaların demire askı aparatları kıvrılmış metal ve üzerine elektrik bandı çekilerek gönderiliyor. Yani takıp çıkarma sırasında bant sökülüp, bisikletinizin taşıma demirini çiziyor. Ne kadar da dikkat etseniz, çizmeme gibi bir ihtimali yok maalesef. Yağmur görmedi ve her bisiklet demirine uygun olduğunu söyleyemeyeceğim. Çünkü demirlerin aralığını ayarlama ihtimaliniz yok. Ahşaba veya sert bir materyale vidalanmış şekilde geliyor.
SEMÇANTA ARKA ÇADIR ÇANTASI: Bu çanta ise yine yerli malına destek olmak amaçlı verdiğim bir siparişti. Reflektörlerin yeri tamamen estetiği bozuyor. Ne kadar önemsiz gibi gözükse de tur işinde fotoğraf çok önemli bir etken ve estetikte bu doğrultuda büyük bir beklenti. Ayrıca kıvrılarak kapatılan tokalı bölüm bir sürüşümde kendiliğinden açılmıştı (çok dikkatli bir bireyimdir) ve uyku tulumu o kenarda kaldığı için ped'in düşmesini engelledi. Yani ürünün kesinlikle geliştirilmeye ihtiyacı var.
Özet olarak:
1. Mutlaka bol miktarda su alın!
2. Ağırlığın az olması elbette konfor için önemli ancak ben ilk gün 50 kg bagaj ile (benimle birlikte 120 kg toplam ağırlık), 130 km yol gittim.
3. Biber spreyi önemli
4. Köy yollarında mutlaka bir sopa, dal kırıp gidona sıkıştırın. Köpekler için iş görüyor.
5. Mutlaka 1 adet çadır içi lamba ve paraşüt ipi edinin. Bu ikisi gece için oldukça önemli.
6. Yapamazsın diyen varsa kesinlikle kulak asmayın! Ya kıskanç oluyor ya da kendilerinin yapamayacakları şeyi sizinde yapamamanız için elinden geleni yapıyorlar. Her bisiklet ile ve bütçe ile tur olur. Yeter ki temel ekipmanlar ve problem olunca çözecek yedek parçanız sizinle birlikte olsun.
INSTAGRAM: deftonesation
Dilerseniz takip edip, sıra ile paylaştığım fotolardan ekipmanları, anıları görebilir ve kafanıza takılan sorular olursa yazabilirsiniz.